Komplett salgsoppgave

Turbinveien 11

3 350 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Turbinveien 11 - Presentert av Geir Einar Moen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Velkommen til Turbinveien 11 - Presentert av Geir Einar Moen v/ Krogsveen avd. Gamle Oslo!
Geir Einar Moen
Presenteres av
Geir Einar Moen
Kværnerbyen
Lys og lekker 2-roms leilighet m/gjennomgående god standard i bygg fra 2008 | Heis | Balkong på 7 kvm |V.v & fyring ink

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  842 000 kr
 • Omkostninger
  8 604 kr
 • Totalpris
  4 200 604 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 167 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Turbinveien 11! Dette er en lys og lekker 2-roms andelsleilighet beliggende i et hyggelig nabolag i populære Kværnerbyen. Leiligheten har gjennomgående god standard, smart planløsning med store rom og inneholder romslig entré, åpen stue/-kjøkkenløsning, pent flislagt bad, soverom og stor balkong på 7 kvm med morgensol. Kort vei til alt området har å by på som barnehager, butikker, servicetilbud og kollektivtrafikk. Borettslaget har IN-ordning med muligheter for å innfri deler av andel fellesgjeld. Høydepunkter
 • Perfekt førstegangskjøp
 • Stor balkong m/morgensol
 • Stille og rolig
 • Heis
 • IN-ordning
 • Ingen dok.avgift.
 • Oppvarming, v.v, internett og tv inkl
 • Attraktivt bomiljø
 • Gode kollektivforbindelser

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Turbinveien 11, 0195 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 236, bruksnummer 216
Andelsnummer 92, Turbinen Borettslag, organisasjonsnummer 991 449 493

Innhold

Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom:
2. etasje 48 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 23.09.2022, utført av Anticimex avd. Oslo.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av stål/betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein og plater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2: bad, overflater gulv, innerdører, hovedstoppekran og el-anlegg. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten, spesielt om forhold som har fått tilstandsgrad ikke undersøkt. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Lagt nytt laminatgulv.

Standard

Entré
Velkommen inn i en romslig og hyggelig entre. Her er det god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og øvrig bekledning. Entréen har adkomst til leilighetens bad, og videre inn mot stue og kjøkken.
Stue
Leiligheten har en åpen og luftig stue i praktisk åpen løsning med kjøkken, som bidrar til et sosialt og hyggelig oppholdsrom. Store vindusflater samt balkongdør sørger for mye naturlig lysinnslipp. Her er det god plass til sofaseksjon, spisestuebord, mediemøblement og interiør. Downlightskasse i himling og takhøyde på 2,54.
Kjøkken
Pent kjøkken delvis separert fra stue innredet med slette fronter, benkeplate av laminat og plater på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøkkenet er videre utstyrt med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur, frittstående hvitevarer som komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Komfyr og kjøleskap medfølger. Kjøkkenet har god oppbevaringsplass i over- og underskap samt gode arbeidsflater for matlaging.
Bad
Lekkert flislagt baderom med varmekabler i gulv og nedsenket himling med downlights i himling. Baderomsinnredning bestående av vegghengt servantskap, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, skap over servant og speil. Dusjsone med innfellbare dører i glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj, vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin. Mekanisk avtrekksvifte i himling.
Soverom
Boligens soverom er av god størrelse med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord på begge sider. Garderoberekke langs ene veggen sørger for rikelig med oppbevaringsplass.
Balkong
Fra stuen er det utgang til stor balkong på 7 kvm med gulvflater belagt med plastheller og utebelysning. Balkongen er østvendt og byr på morgensol fra ca. kl. 07:30-12:00 i sommerhalvåret. Her er det god plass til utemøblement, beplantning og grill.
Overflater gulv: Laminat. Fliser på bad.
Overflater vegger: Malte slette flater. Fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr og kjøleskap medfølger. Vaskemaskin og oppvaskmaskin medfølger ikke.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral. Varmekabler i gulvet på bad.
Varmtvann og fjernvarme betales a-konto via felleskostnadene. Avregning og evt. justering av a-kontobeløp skjer årlig.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.11.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet utbyggingsavtale, best. om gjensidig rett til bruk av grunn til reparasjoner og vedlikehold, best. om felles stikkledning, best. om vann/kloakkledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kværnerbyen er sentralt beliggende på Kværners gamle tomt mellom Ekeberg og Vålerenga. Det har etablert seg et godt utvalg av servicetilbud i området.
I Kværnerbyen bor man i gangavstand til sentrum. Bjørvika ligger en kort spaser eller sykkeltur unna. Flere kulturinstitusjoner har allerede etablert seg her, Operaen, Sørenga sjøbad og Deichmanske bibliotek er som kjent allerede på plass. Bjørvika har allerede fått på plass mange spennende serveringssteder. Munch museet vil snart åpens og Middelalderparken er under oppgradering. Området har også tiltrukket seg mange bedrifter de siste årene.
Kværnerbyen har et aktivt nabolag med blant annet tur-, jogge- og håndarbeidsgrupper. Kværnerbyen har apotek, frisør, blomsterbutikk, bakeri med servering og (her arrangeres det bl.a. quiz), restaurant, treningssenter, Kiwi og søndagsåpen grønnsakshandel/nærbutikk med post. Åpent bakeri har nettopp åpnet i Smeltedigelen. Området er fremdeles under oppbygging. Det er et flott vannspeil, beplantning og interne veier flettet inn blant bebyggelsen. Vannspeilet brukes til å bade i av barna på sommerstid, vinterstid er det skøyteis og St. Hansaften tennes det felles bål. For barna er det også mange lekeplasser i nabolaget.
Det avholdes en del kulturarrangementer i området hele året, blant annet vandring langs Alnaelva, konserter (pop, rock, klassisk m.m), julegrantenning og Kværnerbylekene (skirenn for barn). Buss nr. 32, 34, 70 og 74 stopper like i nærheten og tar deg til sentrum på ca 5 minutter. Rett ved inngangen til Kværnerbyen står det et bysykkelstativ. Gangavstand til det meste. Velger du gangstien mot sentrum passerer du blant annet historiske Middelalderparken. Man er og i gangavstand til Ekebergsletta, rideskolen og skulpturparken på Ekeberg. Mot nord ligger Vålerenga med sin karakteristiske trehusbebyggelse. Her finner du små kafeer, spisesteder og butikker. Mot øst ligger Svartdalsparken og Svartdalen med sin særpregede vegetasjon og turstier langs Alna, over til Østensjøvannet og videre til Østmarka
Kværnerbyen ligger nært Idylliske Vålerenga med sine mange sjarmerende trehus og nabolagsrestauranter. Her ligger Nye Jordal Amfi med Jordal idrettspark som er hjem for flere organiserte idretter. Det er i tillegg kort vei til Tøyen som byr på flotte opplevelser som Botanisk hage, Tøyenparken og snart også Tøyenbadet som gjennomgår en full rehabilitering. Tøyen Torg har blitt en populær samlingsplass blant byens beboere med et rikt utvalg av serveringssteder, gode kollektivfasiliteter og bibliotek.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 858 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med blant annet: Asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Det er tidvis muligheter for å leie parkeringsplass både med og uten elbil-lader av andre beboere i Kværnerbyen.
Det er beboerparkering i områdene rundt Kværnerbyen. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 07.09.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005.
Kjente byggesaker/plansaker i nærområdet:
Saksnummer : 200705311 - Reguleringssak. Enebakkveien 69 - Planforslag for reguleringsplan - Politisk behandling - Status: Planforslag
Saksnummer: 202011981 - Byggesak. Arnljot Gellines vei 1 - Oppføring av boligblokk. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.167,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, varmtvann, oppvarming, trappevask, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 5.441,-.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2.567,-
Varmtvann/oppvarming kr. 925,-
Internett/kabel-tv kr. 372,-
Kapitalkostnader lån 2 kr. 1.303,-
Borettslagets lån nr. 2 er avdragsfritt. Frem til 01.09.2038 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til
kr 2.529,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.275,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.028.232,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.701.633,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29.900,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 842.000,- pr. 04.08.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 143.352.614,- pr. 04.08.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1
Restsaldo: kr. 5.353.764,-
Andel av saldo: kr. 0,-
Restløpetid 16 år og 1 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,30% flytende
Lån 2
Restsaldo: kr. 58.695.338,-
Andel av saldo: kr. 816.000,-
Restløpetid: 36 år og 1 mnd
Avdr.frihet: 01.09.2038
Rente: 2,30% flytende
Lån 3
Restsaldo: kr. 69.418.592,-
Andel av saldo: kr. 0,-
Restløpetid: 36 år og 1 mnd
Avdr.frihet: 01.09.2038
Rente: 2,30% flytende
Lån 4
Restsaldo: kr. 5.511.038,-
Andel av saldo: kr. 0,-
Restløpetid: 16 år og 1 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,30% flytende
Lån 5
Restsaldo: kr. 1.063.423,-
Andel av saldo: kr. 6.106,-
Restløpetid: 23 år
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,30% flytende
Lån 6
Restsaldo: kr. 3.310.459,-
Andel av saldo: kr. 19.011,-
Restløpetid: 14 år og 2 mnd
Avdr.frihet: Nei
Rente: 2,30% flytende
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Borettslaget har IN-ordning på 4 av lånene, men ingen andelseier har mer enn 2 IN-lån hver. Kr 816.000,- av fellesgjelden kan innløses for denne andelen. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 1.303,-. Dette forutsetter at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 200 604,-. Av dette beløpet utgjør kr 842 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget OBOS på kr 500,- pr. ny andelseier. Gjelder kun dersom kjøper ikke er medlem av boligbyggelaget fra før.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Bjørshoel

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Turbinen Borettslag.
Borettslaget består av 161 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Borettslagets dyreholdserklæring skal underskrives.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021: Oppgradering av heiser og overgang til AMS-målere.
2020: Oppussing av oppganger.
2018-2019: Spyling av avløpsrør.
2017: Byttet låssystem: La om til fibernett.
Planlagte påkostninger:
Ifølge styret pr. 19.09.2022 er det ikke planlagt noen påkostninger som vil medføre økte fellesutgifter eller nye låneopptak.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Meldefrist for interessenter med forkjøpsrett er satt til mandag 03.10.2022. Interessentert som ønsker å melde interesse må kontakte boligbyggelaget.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Salgsoppgaver: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0081/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2281

Dato

Sist oppdatert: 26. september 2022 kl. 20:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.