Solgt: 3 850 000 kr

Karjolveien 3

3 850 000 kr
158 m²
3 soverom
Velkommen til Karjolveien 3!
Per-Espen Omberg
Presenteres av
Per-Espen Omberg
Ambjørnrød
Moderne og tiltalende vertikaldelt bolig med god standard | Gode solforhold | Populært og etablert boligområde | Nærhet til marka og sentrum|
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Omkostninger
  97 592 kr
 • Totalpris
  3 947 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  163 m²
 • Tomteareal
  295,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig i kjede
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Karjolveien 3!
Moderne rekkehus over tre plan med god standard. Boligen ligger på populære Ambjørnrød og har umiddelbar nærhet til både turområder, skole/barnehage og diverse butikker.
- Innflytningsklar, vertikaldelt rekkehus
- 3 soverom av god størrelse
- Tidløst kjøkken fra 2015, stort kjøleskap medfølger
- Lekkert bad fra 2017
- Seperat vaskerom med innredning
- Vedovn i stue og kjellerstue
- Kort vei til skole og marka
- Enkel tilgang til omfangsrike turområder i Fredrikstadmarka
- Ca. fem minutter med bil til sentrumsområdet
- Stor terrasse med gode solforhold og utsyn
- Eget opplegg for øl-hjemmebrygging i bod

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karjolveien 3, 1615 FREDRIKSTAD
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 213, bruksnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 194 kvm
Totalt bruksareal: 163 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Bruksareal:
Rekkehus 163 kvm
Primærrom:
Rekkehus:
Kjeller: 49 kvm: Trapperom, vaskerom, omkledningsrom, hobbyrom, kontor
1. etasje 64 kvm: Entré, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, wc
2. etasje 45 kvm: Trapperom, gang, bad/wc, 3 soverom
Sekundærrom:
Garasje:
1. etasje 18 kvm: Garasje
Rekkehus:
Kjeller: 5 kvm: Bod
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.03.2021 utført av Grydeland Eiendom AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i bindingsverk over grunnmur, isolert.
Utvendig stående trekledning med overflatebehandling. Vinduene er hovedsakelig isolerglass i treramme.
Taket er tekket med betongtakstein. takrenner, beslag og nedløp i plastbelagt stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen, og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Fra tilstandsrapporten fremheves det blant annet:
- Byttet de fleste vinduer i 2015.
- Nytt kjøkken i 2015.
- Bad er pusset opp i 2017.
- Tilfeller av TG2 i tilstandsrapporten skyldes hovedsakelig normal slitasje og elde, ref beskrivelse i tilstandsrapport.
Drenering og VVS-installasjoner har også fått TG2, som skyldes at takstmann ikke har testet drenering, og det er registrert saltutslag i vegg i bod i kjeller.
VVS har synlige røropplegg i pvc-plast, kobber, rustfritt. TG2 er i all hovedsak satt ut fra alder og på bakgrunn av at utvendig ledningsnett (stikkledninger) og innvendig ledningsnett (bunnledninger) er svært sammensatt. Takstmann er ikke VVS fagmann, og kontrollen er meget begrenset.
Det er observert et par tilfeller av skjeggkre i boligen, se vedlegg egenerklæringsskjema fra selger. I tilstandsrapporten opplyses det om at dette tilfelle skjedde for ca. 1 år siden, og det har ikke vært observert flere tilfeller etter at tiltak ble iverksatt. Takstmann kunne ikke finne spor av skjeggkre eller andre kre under befaring.
Selger opplyser om at halvparten av terrassen ikke er byggemeldt.
Tilstandsrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Nye vinduer i 2015.
Nytt kjøkken i 2015
Nytt bad i 2017.

Standard

Romløsningen disponerer boligens 163 kvadratmeter på en svært effektiv måte, slik at du får mest mulig nytte ut av hver kvadratmeter. Boligens flate inkluderer blant annet tre soverom, toalettrom, lekkert bad, innvendig boder, vaskerom samt sosiale soner. Boligen har en gjennomgående, moderne og god standard. Nåværende eier har over tid oppgradert boligen ytterligere, blant annet med nytt kjøkken i 2015, nytt bad i 2017 og de fleste vinduer er byttet i 2015.
Stuen, kjøkken og spisestue preges av store glassflater, som fremmer meget gode lysforhold og bidrar til en svært åpen romfølelse. I de fleste rom er himlingen utstyrt med downlights som kan dimmes til ønsket styrke. Fra stue har man direkte adkomst til terrasse som egner seg godt ved flere tilfeller.
Kjøkkeninnredningen utgjør i seg selv også et dekorativt møbel i boligen. Innredningen har en stilren fremtoning med glatte fronter i matt grå utførelse og integrerte hvitevarer som medfølger, hvorav stekeovnene er hendig plassert i riktig arbeidshøyde. Alle hvitevarer som står på kjøkkenet i dag medfølger leiligheten. Verdt å nevne er at den ene stekeovnen har dampfunksjon, mens kjøleskapet har vanndispenser og isbitmaskin. Kjøkkenet i sin helhet vil oppleves som praktisk for en familie, med rikelig oppbevaringsplass og i tillegg rom for et spisebord til hverdagslige måltider. Praktisk er det også med meterlange benkeplater tilgjengelig omkring koke- og vaskesonene.
Entrèen kan innredes slik en vil for på innsiden finner du en romslig skyvedørsgarderobe som sparer entrèen for mye plass.
Veggene er enkle å overmale om du vil tilsette boligen fargevalg etter dine egne preferanser.
De tre soverommene og hovedbadet er samlet i 2. etasje. Fra badet går det en egen klessjakt ned til vaskerommet i kjeller.
Vaskerommet finner du i kjelleren omkring en romslig kjellerstue som utgjør denne etasjens naturlige midtpunkt og er ypperlig både som TV-stue og som barnas egen avdeling. Kjellerstuen har i likhet med stuen over ildsted, i form av en kompakt jernovn. Verdt å fremheve er det for øvrig at underetasjens gulv er utført med laminat i kjellerstue, gang og omkledningsrom.
Badet i første etasje er av et kompakt format, men vel utnyttet med servant og klosett. Vegger er utstyrt med panel.
Overetasjens bad er av mer generøst areal og er velutstyrt med både klosett, innbygde hyller i vegg og i tillegg til en meget tiltalende dusjnisje med regndusj. I tillegg finnes en rekke oppbevaringsmuligheter for blant annet håndklær og personlige effekter. Gulv og vegger er her utført med fliser i grå nyanser.
Et separat vaskerom finnes innerst i underetasjen med flott innredning. Vaskerommet er utført med fliser på gulvet og utstyrt med blant annet skyllekum og varmtvannsbereder av nyere dato.
INNVENDIG er boligens primær rom preget av:
Vegger er i hovedsak mdf-plater, keramiske fliser, strie og panel.
Gulv i boligen er preget av laminat og keramiske fliser.
Himling er av mdf-panel, takess og panel.
Innerdører er formpressede.
Boligen har en ytterdør i tre med overflatebehandling.

Oppvarming

Boligen har vedovn og varmepumpe, i tillegg til panelovner og varmekabler.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1982.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 10.02.1982.
I den midlertidige ferdigattesten er det gitt at ansvarshavende ved byggeår pålegges å utføre div små arbeider. I følge nåværende eier er dette utført, men er usikker om det er B-30 brannskille mellom utvendige boder.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3004/213/33:
16.08.1991 - Dokumentnr: 7159 - Rettigheter iflg. skjøte
Bestemmelse om vann/kloakkledning, telefon- og
strømlednigner og kabler for radio/TV.
Rett til ideell andel av fellesarealer og garasjeareal med eksklusiv bruksrett til den bestemt garasjeplass. Eier er forpliktet til medlemskap i velforeningen for området.
Eier plikter å oppsette og vedlikeholde gjerde mot gate og offentligplass og i tilfelle mot tilstøtende eiendom såfremt Fredrikstad kommune krever det.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.
Pålegg fra Fredrikstad Brannvesen at det må legges plate på gulv foran Dovre vedovn i 1. etg., samt at det er sotluke er for nær brennbart materiale.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ambjørnrød er et familievennlig boligområde i landlige omgivelser like nord for sentrum av Fredrikstad. Her bor du med umiddelbar nærhet til Fredrikstadmarka, mens både barneskole og barnehage er lett tilgjengelig i nabolaget. Ungdomsskole og idrettsanlegg finnes også i nærmiljøet og er innenfor gang- og sykkelavstand fra Hovslagerveien. Et stort pluss er det ikke minst også at en helt ny nærbutikk er planlagt oppført bare få hundre meter unna boligen, hvilket unødiggjør kryssing av bomringen for å handle dagligvarene.
Nærheten til marka gjør det enkelt å legge hverdagslige treningsøkter i naturen og ta med familien på helgeutflukter til blant annet Skihytta. Et helt nytt og moderne skianlegg ligger ved inngangen til marka, mens skispor prepareres i den forbipasserende lysløypen så snart forholdene tillater vinterstid.
Sentrumsområdet er gode fem minutter unna med bil og i tillegg lett tilgjengelig med buss som har hyppige avganger fra holdeplass knappe 150 meter unna gårdsplassen. Den korte reisetiden gjør det praktisk å benytte byen aktivt til både shopping, restaurantbesøk og kulturelle opplevelser.
Ambjørnrød er for øvrig et godt utgangspunkt for pendlere med effektiv veiforbindelse til blant annet Råde stasjon og E6, samt nærmest direkte vei til Sykehuset Østfold på Kalnes.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Veumveien nordover, og følg veien videre inn på Skogstranveienveien. Ta til venstre inn ved bussplassen inn på Ambjørnrød, og deretter første til venstre igjen inn på Karjolveien. Deretter er det første til høyre, og boligen vil dukke opp på høyre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved visning.

Barnehager, skoler og fritid

SKOLER:
Ambjørnrød skole (1-7. klasse) - 650m
Kvernhuset ungdomsskole (8-10. klasse) - 2,5km
Fredrik II vgs - 4,2 km
Glemmen vgs - 4,9 km
BARNEHAGER:
Ambjørnrød barnehage (0-6år) - 650m
Veum familiebarnehage - 1,2km
Villa Øst barnehage (0-5år) - 1,1km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Karjolveien 3 ligger på flat tomt. Naturlig inngjerdet med hekk og diverse beplantning. Det er blant annet gruslagt ved inngangsparti, med parkering. Opparbeidet med solrik veranda/terrasse, samt gressplen rundt boligen.
Eiet tomt på 295,6 kvm.

Parkering

Parkering i garasje (ca 18 m2)i rekke på felles og på grusplass, samt foran boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 111 - Frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 123 Ambjørnrød/Krabberød nord datert 12. juli 1979 med tilhørende reguleringsbestemmelser Regbest123_130 datert 12. juli 1979.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 933,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.300,- (IF)
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på
kr 839 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 712 281,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 564 211,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 712,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3 947 592.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for hus/hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Martin Stene

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.750,-
Visninger: kr 1.875,-,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 29-0024/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR29.2124

Dato

Sist oppdatert: 21. april 2021 kl. 13:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.