Solgt: 8 600 000 kr

Nærsnestangen 50A

7 700 000 kr
174 m²
4 soverom
Her får du en fin hage og steinlagt gårdsplass
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Nærsnes
Enebolig med fjordutsikt på fantastiske Nærsnestangen - strand to minutter fra boligen - 4 soverom, 2 stuer
 • Prisantydning
  7 700 000 kr
 • Omkostninger
  193 842 kr
 • Totalpris
  8 793 842 kr
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  174 m²
 • Bruksareal
  189 m²
 • Tomteareal
  808,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Nærsnestangen.
Familiebolig beliggende på fantastiske Nærsnestangen med meget gode solforhold og utsikt over Oslofjorden. Dette området består av både gamle og nyere eneboliger hvor det er lagt stor vekt på å bevare eksisterende bygningsmiljø i "sørlandsstil". Her har man 2 min gange til fjorden med badeplass og flott turterreng. Boligen holder en normal god standard med bl.a. 4 soverom og 2 stuer. Det er kort vei til matbutikk, skole og bussholdeplass.
- Garasje i tilknytning til boligen med el-bil lader
- Nyere kjøkken fra 2014
- Peis i stuen
- Utsikt til Oslofjorden
- Jacuzzi
- Elbillader
Inneholder
U.etg: Entré/hall, soverom, bad, kjellerstue, vaskerom, bod og kott
1.etg: Stue, kjøkken, bad, soverom og bod
2.etg: Gang, bad, kontor, 2 soverom og kott

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nærsnestangen 50A, 3478 NÆRSNES
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 243, bruksnummer 468

Innhold

Totalt bruttoareal: 205 kvm
Totalt bruksareal: 189 kvm
Totalt primærrom: 174 kvm
Primærrom:
U.etg: Entré/hall, bad, kjellerstue og soverom: 47 kvm
1.etg: Stue, kjøkken, bad og soverom: 83 kvm
2.etg: Gang, bad, kontor og 2 soverom: 44 kvm
Sekundærrom:
U.etg: Vaskekjeller, bod og kott: 10 kvm
1.etg: Bod: 3 kvm
2.etg: Kott: 2 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.11.2020 utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med sprøytebetong som grunnmur og med støpte gulv på grunn. Saltakkonstruksjon med tekking i betongtakstein. Påforte vegger under terreng. Yttervegger i bindingsverk i tre med utvendig kledning i tre. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Ytterdør i tre med isolerglass.
Garasjen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt ringmur og dekke. Yttervegger i bindingsverk med utvendig kledning. Skråtak med stålpanner og vippeport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
TG2 gir uttrykk for middels/kraftige symptomer fra dagens byggetekniske krav. Det er gitt tilstandsgrad 2 på:
- Påforte vegger under terreng da det er en risikokonstruksjon
- Dreneringen, vinduer, ytterdører, taktekning, takvindu, takrenner/nedløp, badene, og bunnledninger og ledningsnett for sanitærinstallasjoner grunnet alder
- Bereder grunnet vedlikeholdsintervall
- Garasje da vedlikehold må påregnes. Dette gjelder den eldre frittstående garasjen som brukes som bod.
TG3 gir uttrykk for kraftige symptomer fra dagens byggetekniske krav: Det er gitt tilstandsgrad 3 på:
- Vaskekjeller grunnet manglende tetthet/membran på gulvet. Orginalt støpt gulv. Resten av rommet har fått TG2 grunnet alder.
Selger opplyser at sentralstøvsuger fungerer dårlig og bør byttes, låsen på ytterdøren fra soverommet er ødelagt og det er noen sprekker i flisene på badet i u.etg. Det er også skader i emaljen på servantene på badene i u.etg og 1.etg. Selger opplyser også i egenerklæringsskjema at det er skader på gipsplatene i garasjen, samt at gipsen er noe fuktskadet nederst. Selger så noen sølvkre på badet i i underetasjen for 4-5 siden. Selger har ikke sett noen etter dette. Kjøper overtar risikoen for dette. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og velholdt enebolig som holder en normalt god standard. Boligen har en god og praktisk planløsning med 4 soverom og ekstra stue i underetasjen. Her er det flislagte bad i alle etasjene. Badet i u.etg er innredet med servant i innredning, wc og dusj på vegg med glassdører. Badet i 1.etg er innredet med servant i innredning, dusjkabinett med steam dusj, badekar og wc. Badet i 2.etg er fra 2002 og er innredet med innmurt boblebadekar, wc, dusjnisje med dør og servant i innredning. Nyere kjøkken fra 2014 innredet med takhøye overskap, underskap og benkeplate med nedfelt benkebeslag og gasstopp. Det er integrert oppvaskmaskin, vinskap, ovn og mikro. Selger opplyser om at taklampe og lampetter i spisestuen ikke medfølger eiendommen. Robotklipper medfølger heller ikke. Skap på soverommet i u.etg, fryseskap, kjøleskap, vinskap og vaskemaskin medfølger.
Oppgraderinger:
- Stein og trapp utenfor spisestuen
- Oppgradering av sikringsskap
- Steamdusj på badet i 2.etg
- Byttet kjøkken
- Montert utvendig jacuzzi i 2018
- Montert elbillader i 2019
- Lagt belegningsstein i 2019
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i hall, kjøkken og på badene. Peis i stuen, ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.08.1994.
I følge opplysninger fra selger og informasjon fra tilstandsrapporten er alle punkter er utført med unntak av at fast stige ikke er montert, men en stige tilgjengeliggjøres når feiren kommer, selger er usikker på om det er frisklufttilførsel og utsugningsåpning i garasjen ( det er 2 ventilasjonsluker som er satt opp (av Block Watne da huset ble ferdig)
Vannkobling (stoppekran) ute er flyttet etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt - lokasjon er angitt på et skilt på nordre yttervegg
Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at loftet er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Loftet er innredet som det ble tegnet på de opprinnelige byggetegningene.
Terrassen har blitt bygget etter midlertidig brukstillatelse ble gitt. Dette ble omsøkt og godkjent av kommunen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknr 2589, tinglyst 17.02.1994, type heftelse: Erklæring/avtale - Det ble gjort unntak fra plan- og bygningsloven til krav om opparbeidelse av veg i anledning bebyggelse av denne eiendommen, med rett for bygningsrådet i Asker til å oppheve dispensasjonen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt årsmiddelradonverdi på 105 Bq/m3 i (140 Bq/m3 ved måling vinter 96/97) i stue i boligens underetasje, og dette er over angitt tiltaksverdi. Ny eier må iverksette tiltak for å redusere radonverdiene dersom boligen skal leies ut.

Diverse

Selger opplyser at dør inn til hovedsoverom på loft kan være vanskelig å lukke i sommerhalvåret.
I soverom i underetasjen er det vannrør i gulvet, under kleskap, dersom man skulle ønske å sette inn et lite kjøkken.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nærsnestangen er viden kjent som sørlandsperlen i Røyken kommune. Området består av både gamle og nyere eneboliger hvor det er lagt stor vekt på å bevare eksisterende bygningsmiljø i "sørlandsstil". Ellefstranda, med flott utsikt mot Oslo, ligger noen få minutters gange fra eiendommen. Flott turterreng i marka og langs fjorden. Småbåthavn i umiddelbar nærhet, hvor Nærsnes-beboere prioriteres leieplass, se www.naersnes-baat.no. Må søkes. Egen dagligvareforretning med "Post i butikk" i nærheten.
Gangavstand til bussholdeplass med bussforbindelse til Oslo hver time. Hurtigbåt til Aker brygge fra Slemmestad sentrum, som er ca. fem minutters kjøretur unna.
Aktivt bade- og båtliv i umiddelbar nærhet. Kort vei til flott ski- og turterreng i marka med preparerte løyper, samt turstier langs fjorden. Nærsnes og Åros Idrettsforening med idrettstilbud i nærmiljøet. Slemmestad IL også med gode idrettstilbud.

Adkomst

Fra Asker: Følg Slemmestadveien til du får Rortunet handlesenter på venstre side. Ta til venstre like forbi senteret (ved skilt til Nærsnes). Denne veien følges til Nærsnes sentrum. Ved Joker dagligvarebutikk, ta til venstre inn på Nærsnestangen og ta så første vei til høyre. Følg Nærsnestangen til du kommer til boligen, som ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Nærsnes barneskole og Slemmestad ungdomsskole. Kort vei til diverse offentlige og private barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 808,7 kvm. Pent opparbeidet hage med gressplen, hekk og diverse busker. Belegningsstein på gårdsplass.

Parkering

For en bil i garasje i tilknytning til huset, ellers på steinlagt gårdsplass.
I tillegg er det en eldre enkelgarasje på tomten som brukes som bod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat velvei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 67 kvm bevaringsområde, 23 kvm annet fellesareal og 44 kvm boliger i henhold til reguleringsplan Strandheim vedtatt 01.12.1994. Eiendommen er også regulert til 741 kvm bevaringsområde, 8 kvm annet fellesareal og 733 kvm boliger i henhold til reguleringsplan for Nærsnestangen vedtatt 23.01.1986. Videre er eiendommen avsatt til 809 kvm nåværende boligbebyggelser i henhold til Kommuneplan 2015-2027 vedtatt 01.10.2015 med tilhørende kommunedelplaner i henhold til kystsoneplan for Røyken Kommune vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 8 870,- for 2019. I dette inngår gebyr for fast gebyr vann, avløp, standard renovasjon og feiing/tilsyn. Forbruk vann kommer i tillegg. Asker kommune har ikke oversikt over dette grunnet kommunesammenslåing.
Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.500,- pr. år. / 27.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.316,-.
Velavgift er kr 300,- pr. år.
Veiavgift inkl brøyting er 1.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på
kr 819,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.292.313,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4.652.326,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.893.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simon Davies

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 62.500,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0028/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2028

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 12:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.