Komplett salgsoppgave

Underlia 21

6 950 000 kr
176 m²
4 soverom
Velkommen til Underlia 21!
Velkommen til Underlia 21!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Bragernesåsen/Underlia
Innholdsrik familiebolig med en usjenert beliggenhet i høyden. Skjermet uteplasser med suveren utsikt. 2 bad. Garasje.
 • Prisantydning
  6 950 000 kr
 • Omkostninger
  175 092 kr
 • Totalpris
  7 125 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  176 m²
 • Bruksareal
  185 m²
 • Tomteareal
  1 063 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik familiebolig med en usjenert beliggenhet i høyden.
 • Enkelte rom og bygningsdeler har et tidsmessig oppgraderingsbehov
 • Romslig stue og spisestue med flott utsikt
 • Stor kjellerstue med varmepumpe og murt peis
 • Kjøkken med spiseplass og kjølerom
 • Praktisk wc-rom i 1. etg og vaskerom i kjelleretg.
 • Flislagt bad 1 med dusjkabinett
 • Flislagt bad 2 med badekar og tilgang til badstue
 • Veranda ved kjøkken og veranda ved stue
 • Skjermet terrasseplatting med trapp til stor hage
 • Suveren utsikt over byen, fjorden og Eikerbygdene
 • Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass
 • Eiendommen grenser til ubebygde arealer
 • Beliggende i enden av en blindvei
 • Kort gangavstand til fine og varierte turveier i marka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Underlia 21, 3021 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 1271

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 185 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 176 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 9 kvm
Primærrom
Kjelleretasje:
82 kvm: Kjellerstue, bad, badstue, vaskerom og 3 soverom.
1. etasje:
94 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, wc-rom, bad, soverom og entré/gang.
Sekundærrom
Kjelleretasje:
7 kvm: Bod.
1. etasje:
2 kvm: Kjølerom.
Dobbelgarasje
Bruksareal (BRA): 44 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Jon Simonsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur er oppført i multimurkonstruksjon. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Yttervegger over grunnmur i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Vinduer i 3-lags glass fra byggeår. Utgangsdør fra byggeår. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med valmtaksform og tekket med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dettegjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende kontrollpunkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
- Bad (kjeller): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (1. etg): Ventilasjon, membran/tettesjikt/overgang til sluk, fallforhold (gulv), avløpsrør.
- Vaskerom: Ventilasjon, overflater gulv, membran/tettesjikt/overgang til sluk.
- Kjøkken: Overflater gulv.
- Wc-rom: Ventilasjon.
- Øvrige rom (1. etg): Overflater gulv.
- Rom under terreng (kjeller): Overflater gulv, konstruksjoner.
- Loft (uinnredet loft/råloft): Overflater vegger/undertak, kontroll av diffusjonssperre.
- Kjølerom: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Innvendige trapper.
- Etasjeskiller (kjeller): Skjevhetsmåling.
- Elektriske anlegg: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
- Balkonger, terrasser, veranda etc: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Drenering: Utvendig terreng inkl. fuktsikring av grunnmur.
- Forstøtningsmurer.
- Dobbelgarasje: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende kontrollpunkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt boligsalgsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det skiferbelagt trappeadkomst til overbygget inngangsparti. Skjermet sydvestvendt terrasseplatting på 47 kvm med murt utepeis og plassbygde benker, terrassen er plassert mellom boligen og garasjen. Videre trappeadkomst til hageområde og overbygget uteplass i tilknytning til kjelleretasjen.
1. etasje
Stue: Stue med sofaområde, delvis åpen løsning mot spisestue og kjøkken. Flere store vindusflater med flott utsikt. Murt åpen peis med murt vednisje. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sydvestvendt veranda på 17 kvm med markise over deler av verandaen. Videre trappeadkomst til terrasseplatting og hageområde.
Spisestue: Spisestue med god plass til spiseområde. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning i seksjoner. Over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Benkeplate av laminat. Kjøkkenplater over stekeområde. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Mulighet for spiseplass. Parkett på gulv, tapet samt malte vegger og malt himling. Tilgang til kjølerom med Noorcool Coolmaster kjøleaggregat. Utgang til delvis overbygget sydvendt veranda på 8 kvm.
Wc-rom: Vegghengt servant og gulvstående toalett. Laminat på gulv, malte vegger og plater i himling.
Bad 1: Badet ble oppgradert i ca. 2008. Bolleservant over benkeplate med servantskap i mørk og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap og speil med hyller over servant. Lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett med regnfallsdusj. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Soverom 1: Plassbygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bad.
Entré/gang: Trappegang til kjelleretasjen. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til kaldtloft via luke.
Kjelleretasje
Kjellerstue: Kjellerstue med sofaområde. Murt peis med peisinnsats. Trappegang til 1. etasje, lagringsplass under trapp. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, panelplater på vegger og panel i himling. Utgang til overbygget uteplass.
Bad 2: Nedfelt servant i benkeplate. Baderomsinnredning i hvit utførelse med underskap, høyskap og vegghengt skap. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og innfliset badekar med dusjarmatur. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling. Tilgang til badstue med Tylø badstueovn (6 KW) og plassbygde sittebenker i to høyder.
Vaskerom: Utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, tapet samt malte vegger og panel i himling. Tilgang til bod.
Soverom 2: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Soverom 3: Innebygget skyvedørsgarderobe i hvit og glatt utførelse. Belegg på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Soverom 4: Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
Generelt om boligen: Montert luft-til-luft varmepumpe i kjellerstue. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. 300 liters varmtvannsbereder fra 1985, plassert på vaskerom. Innvendig stoppekran og vannmåler, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert på vaskerom.

Løsøre og tilbehør

Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe i kjellerstue. Murt åpen peis i stue og murt peisinnsats i kjellerstue. Varmekabler i gulv på begge bad, vaskerom og kjellerstue. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2018, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Utettheter i sammenkoblingen mellom sotluke og element skorsteinens innerforing. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1988.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 12.12.1984 og garasje datert 04.07.1986.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Badstue i tilknytning til bad i kjelleretasjen og kjølerom i tilknytning til kjøkkenet er opprinnelig byggemeldt som boder jf. godkjente byggetegninger datert 12.12.1984. Innredning av rommet er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 1272
Tinglysningsdato: 12.02.1985
Servitutten omhandler: Anleggelse samt vedlikehold av vann- og kloakkledninger. Rettigheten hefter i gnr. 115/bnr. 702 (Underlia 19).
Dagboknummer: 251389
Tinglysningsdato: 27.03.2014
Servitutten omhandler: Ekspropriasjonsskjønn til gjennomføring av bygging og drift av 132 kV kraftledning fra Bråtan til Bragernes transformatorstasjon i Drammen kommune.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Bragernesåsen/Underlia. Suveren utsikt mot byen, Drammensfjorden og Eikerbygdene. Eiendommen grenser til ubebygd areal på fremsiden og på vestvendt side, som eies av naboeiendommene. Beliggende i enden av en blindvei, som medfører ingen gjennomgangstrafikk. Kort gangavstand til fine og varierte turveier i Drammensmarka, inkludert Hamborgstrømskogen, Åspaviljongen og Spiralen. Lysløypa ligger like ved eiendommen og er tilknyttet til suverene skiløypenett i Drammensmarka. Kort vei til Landfalltjern med fine bademuligheter.
Langs elven går den flotte elvepromenaden. Drammens Ballklubb (DBK) er aktiv idrettsforening i nærområdet. Øren har eget treningsanlegg med kunstgressbane, samt kunstisbane på vinterstid. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.
Drammen sentrum med Bragernes torg, Strømsø torg, kino, Drammen Teater, restauranter og uteliv finnes innen praktisk avstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud i sentrum.
Det går buss til og fra Drammen sentrum i Underlia. Bussholdeplass langs Underlia med kort gangavstand fra eiendommen, se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger retning Asker, Sandvika og Oslo - såvel som retning Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a. andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Sørbyløkka barnehage, Dampsentralen barnehage, Ekornheia barnehage.
Skoler: Øren barneskole, Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 063 kvm. Skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær, støttemurer, gjerde og diverse beplantninger. Øvrig er tomten bestående av naturtomt. Gruset innkjørsel og gårdsplass.
Deler av opparbeidet tomt mot nord (øvre del av innkjørsel til eiendommen) eies av kommunen og naboeiendommen Underlia 57, se vedlagt grunnkart for tomtegrenser.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen gårdsplass.
Garasje med støpt dekke, leddport med elektrisk portåpner, innlagt strøm samt belysning og lagringsloft med adkomst via luke.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til endret reguleringsplan for deler av Underlia og Finn Blackstadsvei 22-88-71 datert 24.04.1974. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022 2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 7.432,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen inneværende år. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.645,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kWh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Gjensidige på kr 12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Ice som leverandør av internett og har kostet ca. kr 800,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 413 734,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 5 089 442,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.125.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Aud Kamilla Lund, Jan Owe Nystrøm og Ann-Merete Wiborg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0485/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21485

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2022 kl. 20:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.