Solgt: 2 610 000 kr

Deleveien 2

2 150 000 kr
102 m²
Delveien 2
Bjørnar Brynildsen
Presenteres av
Bjørnar Brynildsen
ROLVSØY
Eldre enebolig på Hauge, enkel standard, trengs modernisering og oppussing, hyggelig beliggenhet og fin utsikt, garasje med bod.
 • Prisantydning
  2 150 000 kr
 • Omkostninger
  55 092 kr
 • Totalpris
  2 665 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Primærrom
  102 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  388,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Eldre liten enebolig med muligheter
- Ypperlig bolig for nevenyttig person
- Loft er innredet med 2 rom som ikke er medregnet i pga lav takhøyde
- Kjeller under hele boligen
- Tv- stue var opprinnelig soverom
- Fin beliggenhet med utsikt til elven
- Sol fra morgen til kveld
- Barnevennlig i blindvei med lite trafikk
- Garasje med bod

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Deleveien 2, 1661 ROLVSØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 735, bruksnummer 62, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 133 kvm
Totalt bruksareal: 139 kvm
Totalt primærrom: 102 kvm
Bruksareal:
Bolig 113 kvm
Garasje 26 kvm
Primærrom:
Bolig:
Kjeller: 40 kvm: Trapperom, bad/vaskerom/wc, 2 rom kjellerrom som er innredet.
1. etasje 62 kvm: Entré, kjøkken, stue/spisestue, tv-stue (opprinnelig soverom)
Sekundærrom:
Bolig:
Kjeller: 11 kvm: Kjellerbod
Garasje:
1. etasje 26 kvm: Garasje og bod/hobbyrom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare og er bare illustrasjoner som viser dagens bruk og ikke hva som er godkjent bruk av rommene. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.03.2021 utført av Feldt Frank. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Loftsrommene har lav takhøyde og er derfor ikke målbare areal.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bindingsverk i tre utvendig kledd med trepanel. Saltak med betong takstein. Trevinduer med isolerglass og eldre koblet i kjeller. Støpt grunnmur på antatt faste masser, Drenering er fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Noe kledning og flere vinduer ble byttet rundt 1970, ellers er bygningen er stort sett som fra byggeår og har TG2 på flere av bygningsdelene og har behov for modernisering og en del oppussing. Det gjøres også oppmerksom på at eldre boliger er bygget etter andre krav og regler enn de som gjelder i dag og at eiendommen har behov for modernisering og restaurering.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen har en enkel standard med behov for modernisering og oppussing, Kjøkken er fra byggeår med avtrekksvifte over komfyr. Bad i kjeller er utstyrt med dusjkabinett, wc, servant med innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin, badet er av eldre dato og har enkel utførelse. Lys hyggelig stue, den delen som har blitt benyttet som Tv-stue var opprinnelig var soverom. Fra Tv-stue er det utgang til veranda som har en fin utsikt mot elva og området rundt.

Oppvarming

Varmepumpe, ved og elektrisk. Luft til luft varmepumpe i stue. Kombinert parafin og vedovn i stue, parafinovn er ikke i bruk, elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Nedgravd oljetank er renset, sanert og plombert av Nortank, med godkjenning av kommunen. Dokumentasjon foreligger.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår..
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, det var også andre krav til slike attester når eiendommen ble oppført Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjeller og loft er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det ikke tinglyst noen servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3004/735/62:
02.04.1955 - Dokumentnr: 301247 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3004 Gnr:735 Bnr:8
15.02.2000 - Dokumentnr: 1858 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:0106 Gnr:735 Bnr:211
01.01.2020 - Dokumentnr: 1136682 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0106 Gnr:735 Bnr:62

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Det er generelt pålegg om utkobling av taknedløp for hele området. Eiendommen overtas som den står og blir ikke ytterligere vasket eller ryddet. Eiendommen tilfredsstiller ikke dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. Grensene er usikre og det vil ofte medførearealavvik i forhold til eksisterende areal i marka. For å få nøyaktig grensebestemmelse anbefales det å rekvirere ny oppmåling.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Hauge i et eldre boligområde like ovenfor Rolvsøy Stadion, gode solforhold fra morgen til kveld, den ligger forholdsvis høyt med fin utsikt. Deleveien er blindvei med lite trafikk, området må derfor ses som meget barnevennlig, det er barnehager i nærhet og forholdsvis kort vei til skoler. Glommastien som er en populær tursti går like nedenfor, og det har gangavstand til flere dagligvareforretninger og Østfoldhallen.

Adkomst

Fra Fredrikstad kjør Rolvsøyveien RV110, ta så til høyre i første rundkjøring etter Stabburet og inn i Evjebekkveien. Fortsett en drøy km og ta så til venstre i Svaneveien forbi fotballbanen og opp bakken, hvor du tar til høyre inn i Orreveien, Deleveien kommer da straks etter på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Hauge skole (1-7 kl.) 18 min 217 elever, 11 klasser 1.5 km
Haugeåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 17 min 350 elever, 13 klasser 1.3 km
Barnehager
Haugeløkka barnehage (1-6 år) 6 min 71 barn, 4 avdelinger 0.5 km
Hjørgunn barnehage (0-6 år) 19 min 109 barn, 5 avdelinger 1.5 km
Omberg familiebarnehage (0-5 år) 20 min 22 barn 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 388,3 kvm. Hjørnetomt opparbeidet med hage, asfaltert gårdsplass, støpt mur med gjerde rundt deler av tomten, muren trengs vedlikehold/utbedring.

Parkering

Parkering til en bil i garasjen, ellers godt med parkering på gårdsplassen. Garasjen er antatt oppført rundt 1970.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2020 er avsatt til: bebyggelse og anlegg.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 848,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 4 617 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 591 535,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 129 526,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.205.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arild Pettersen og Yngar Saxvik Pettersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 37.500,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 29-0026/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR29.2126

Dato

Sist oppdatert: 16. april 2021 kl. 14:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.