Komplett salgsoppgave

Kirkerønningen 94

1 490 000 kr
77 m²
3 soverom
Velkommen til Kirkerønningen 83
Velkommen til Kirkerønningen 83
Tjøme/Sentrum
Lys og hyggelig andelsleilighet i 2.etg. Stor, deilig veranda med mye sol. Carport. IN- Ordning
 • Prisantydning
  1 490 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 444 672 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  2 943 798 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 062 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kirkerønningen 94 - en lys, luftig og pen andelsleilighet i Blinken borettslag.
Leiligheten ligger i 2.etasje og har en egen trapp opp fra bakkeplan. Leiligheten har en meget innholdsrik og funksjonell planløsning med hele 3 soverom.
Leiligheten har to deilige uteplasser, en østvendt balkong og en sør- og vestvendt terrasse. Man kan her nyte hele solgangen, fra morgen til kveld.
Gangavstand til alt Tjøme sentrum kan by på, barnehage og skole.
Ikke minst svært fordelaktig beliggende til alt av fritidsaktiviteter for barna. Leiligheten har carport.
Her vil du stortrives.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kirkerønningen 94, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 254, bruksnummer 108, ideell andel 1/1
Andelsnummer 8, Blinken Tjøme Borettslag, organisasjonsnummer 991866728

Innhold

Totalt bruttoareal: 88 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
Leilighet 81 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 77 kvm: Vindfang, stue/kjøkken, vaskerom/bad/wc, 3 soverom
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod utvendig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.07.2021 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Andelsleilighet beliggende i 2. etasje i flermannsbolig oppført i tre på støpt betong i 2007/-08. Vinduer og dører i tre. Energiglass fra 2008.Bjelkelag i tre. Verandaer i tre ca. 5 m2 mot øst og ca. 21 m2 mot sydvest.
Leiligheten disponerer en utvendig sport-/redskapsbod på bakkeplan.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Gulv på vaskerom/bad/wc: Ingen unormal fukt registrert. Vanlig bruksslitasje/elde.
- Vegger bad/vaskerom/wc: Sprekk i flis i dusjhjørne. Dels misfargede fuger. Ingen unormal fukt registrert. Vanlig bruksslitasje/elde.
- Kjøkkeninnredning: Spor etter fukt i underkant av benkeplate.
- Gulv kjøkken: Spor etter kondensvann fra kjøleskap. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator. Ingen fukt registrert.
Selger opplyser om følgende:
- var lekkasje fra tak vinter 2020/-21. Det ble i august 2021 konkludert med at lekkasjen fra innertaket i februar 2021 skyldtes smelting av frosset kondens (grunnet væromslag) og ikke lekkasje fra yttertaket. Dette ble i august/september 2021 utbedret av borettslaget med bytte av isolasjon og takplater, samt installasjon av to ytterligere ventiler for å sikre god ventilasjon
- har vært enkelte sukkermaur om våren/forsommeren.
- har vært enkelte kre.
- har vært kondensvann fra kjøleskap.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen og lys andelsleilighet beliggende i andre etasje med gode solforhold på veranda og balkong. Leiligheten har en praktisk og lettstelt planløsning med entré, bod, stue og kjøkken i åpen løsning med utgang til balkong. Bad med dusjkabinett, innredning og wc. Vaskerom i mellomgang med opplegg for vaskemaskin og vv. bereder. Tre romslige soverom med plass til garderobeskap. Godt med sol på veranda ved inngangspartiet på ca. 22 kvm. og balkong på ca. 5 kvm. Leiligheten har sentralstøvsuger. I tillegg har leiligheten egen carport.
Nye terrassebord ble lagt sommer 2020 på den sydvendte terrassen, både balkong og terrasse ble beiset sommeren 2021.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Speil i gangen medfølger. Det samme gjør: Komfyr (BEHA 'Ambassadør'), kombinert kjøleskap og fryser (Whirlpool), to taklamper med IKEA 'Trådfri'dimmer, tre garderobeskap, én vegghengt skuffeseksjon i entré, hylleseksjon med skap på kjøkken

Oppvarming

Varmekabler i bad. Panelovner for øvrig.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.06.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger borettslaget ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1992/1489-1/91 31.01.1992 ERKLÆRING/AVTALE
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3811 GNR: 254 BNR: 79
Bestemmelse om bruksrett til et nærmere angitt areal på ca. 50 m2.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3811 GNR: 254 BNR: 82
Det er ingen tinglyste servitutter på andelen.
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området er svært hyggelig og rolig med gangavstand til alt av fasiliteter Tjøme sentrum har å by på. I sentrum er det blant annet dagligvarebutikkene Spar, Rema 1000 og Extra med post og bank i butikk, vinmonopol, Grand frisør, apotek, interiørbutikken Helt Interiør, Tjøme pizza og Skafferiet- en hyggelig cafe og interiørbutikk mm. På Grand Park er to klesforretninger- Brodersens Handleri og barnebutikken Engler og Pirater, samt Tjøme Kolonial og skjønnhetssalongen Tjøme Cabinet. Gangavstand til både barnehage og skole. Det er busstopp i sentrum med avganger til Tønsberg der du har et større fasilitetstilbud.
Tjøme er spesielt kjent for sin vakre skjærgård på sommerstid og på vinteren kan nyte roen og stillheten til det fulle. På Tjøme er det vakkert året rundt!
Fra leiligheten er det gangavstand til fine turområder og Bekkevika - en av Tjømes fine sandstrender som kan nytes sommerhalvåret. Ellers flotte turområder i Moutmarka og ut til Verdens Ende - en del av Færder Nasjonalpark, hyggelige restauranter og isbar på Hvasser, samt mange hyggelige strand- og badeområder. Det er flere muligheter for den aktive med ridesenter på Verdens Ende, Golfbane på Rød, idrettshall på Lindhøy, tennis- og fotballbane på Ormelet, samt volleyballbane, frisbeegolfbane og Skatepark på Haug.

Adkomst

Fra Tønsberg følger man FV308 ut til Tjøme sentrum. Når du tar av til Østveien ved Tjøme kirke kjører du oppover bakken (forbi Spar) og så tar du av til høyre ved Fredtun. Du er nå i Kirkerønningen, ta første til venstre også til venstre når veien deler seg og du vil deretter få borettslaget rett frem. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger og eiendommen har til salgs plakat.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Lindhøy skolekrets. Barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen og på Lindhøy finner du en kommunal barnehage.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 7170 kvm som tilhører Blinken borettslag. Fellesarealet er pent opparbeidet og anlagt med bl.a. beplanting og asfalterte og ryddige adkomster til inngangspartier og parkeringsanlegg/carporter og gjesteparkeringer. Her er alt meget lettstelt og ordentlig. Koselig lekeplass syd for leiligheten. Borettslaget ligger innerst i stille og rolig blindvei - her er det perfekt for barn å vokse opp.

Parkering

Carport. Forøvrig parkering på borettslagets område.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Østjordet bebyggelsesplan med plan ID 3811 T34 med formål om gate med fortau og konsentrert småhusbebyggelse datert 30.06.1993.
Eiendommen er i kommuneplan datert 31.01.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 9 062,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring, kommunale avgifter, energi/fyring, Tv-anlegg/bredbånd, drift og vedlikehold, kontingenter, konsulenthonorar, foretningsførerhonorar, styrehonorar, revisjonshonorar og personkostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnad: Kr. 3 436,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 kr. 5 626,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av fiber. Det er inkl. i de mnd. fellesutgiftene.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 805 944,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 901 398,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1 444 672,- pr.
Andel fellesgjeld er kr 13 589,- pr.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 20.664.562,- pr. 01.07.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,65% flytende rente.
Lånets løpetid: 26år og 5 mnd.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dersom kjøper ønsker å å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.943.798,- Av dette beløpet utgjør kr 1 444 672,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jonas Fossli Gjersø

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Blinken Tjøme Borettslag.
Borettslaget består av 20 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS eiendomsforvaltning.
Dugnad samt gressklipping må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt. I så fall må det søkes om til styret i borettslaget før anskaffelse. Styret kan vedta at dyrehold tillates på særskilte grunnlag jfr. vedtektene og husordensreglene.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Vannskader, det er blitt rapportert 8 skader etter vanninntrenginger, ingen av skadende har hittil blitt akseptert som forsikringsskader, og kostandene bæres av felleskapet.
- Glass i inngangsparti er skiftet.
- Styret har behandlet søknader om rekkverk, levegger og plattinger, videre har de sett på parkeringsutfordringer.
- Redusert rentekostnaden på OBOS lån.
- Redusert prisen på TV, tele og kommunikasjon.
- Reforhandlet forsikringsavtalen med IF.
Planlagte påkostninger:
- Forslag om låneopptak for utvendig vedlikehold. Ytterdør og bod-dør til leiligheten skal byttes.
Det er mulighet for inviduell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld(IN-lån). Dersom kjøper ønsker å å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 38 000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0104/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.21104

Dato

Sist oppdatert: 22. september 2021 kl. 11:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.