Solgt: 2 300 000 kr

Skogliveien 116

2 450 000 kr
65 m²
2 soverom
Velkommen til Skogliveien 116!
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Gulskogen
Pen 3-roms andelsleilighet i korsdelt firemannsbolig med en sentral beliggenhet - Veranda - Garasjeplass
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  149 899 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 451 031 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 574 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 3-roms andelsleilighet i korsdelt firemannsbolig, beliggende i 2. etasje. Gjennomgående praktisk planløsning. Stue med sofaområde og frittstående vedovn, utgang til veranda. Kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap. Flislagt bad med badekar samt dusjarmatur og termostatstyrte varmekabler. 3 disponible boder i kjelleretasjen og på loft. Det tildeles parkeringsplass i felles garasjerekke. Det er kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, Gulskogen kjøpesenter, Gulskogen togstasjon, busskommunikasjon mot Mjøndalen og Drammen sentrum, Gulskogen idrettspark og elvepark.
- 2 soverom
- Frittstående vedovn
- Flislagt bad med badekar
- Veranda på ca. 10 kvm
- 3 disponible boder
- Parkering i garasje
- Sentral beliggenhet
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skogliveien 116, 3047 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 10, bruksnummer 65
Andelsnummer 15, Skogliveien Borettslag AL, organisasjonsnummer 970 961 070

Innhold

Bruttoareal (BTA): 70 kvm
Bruksareal (BRA): 65 kvm
Primærrom (P-rom): 65 kvm
Sekundærrom (S-rom): 0 kvm
Primærrom
2. etasje:
65 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg følger det med 3 boder, hvorav 2 av dem befinner seg i kjelleretasjen (ca. 12 kvm og 6 kvm) og 1 på loftet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Hilleren Takst AS. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmur av betong. Yttervegger av antatt oppført i bindingsverk/reisverk av tre, kledd med liggende trepanel. Saltak-konstruksjon tekket med betongtakstein. Etasjeskiller av trebjelkelag. Vinduer og balkongdør med isolerglass, vinduer er fra 2012.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Leiligheten fremstår med ulik grad av alder- og bruksslitasje for overflater og innredninger, men for øvrig i normalt god stand".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Etasjeskiller: Registrert retningsavvik i stue samt nedbøying langs himling (spesielt i stue). Retningsavvik kan også registreres langs gulv på loft over leiligheten.
- Bad: Ikke mulig å kontrollere tilstand og omfang av membran.
- Kjøkken: Vegger preges av enkelte luftbobler samt sprekker. Noe økt slitasje på deler av kjøkkeninnredning.
- Innvendige vegger: Vegger preges av enkelte luftbobler samt sprekker.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Taket i stua er skjevt.
Selger opplyser om at overflatene i stuen har blitt oppusset. Etter utfylling av selgers egenerklæring datert 28.03.2020 har selger ved egeninnsats satt opp to stikkontakter i stue.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Laminat på gulv, tapet samt malt brystningspanel på vegger og malt trepanel i himling.
Stue: Stue med sofaområde og mulighet for spiseplass. Frittstående vedovn. Utgang til veranda på ca. 10 kvm. Laminat på gulv, malte vegger og malt trepanel i himling.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Flislagtfelt over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Det er opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Laminat på gulv, malte vegger og malt trepanel i himling. Alle hvitevarer på kjøkken (kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin) medfølger handelen.
Bad: Badet består av toppmontert servant over servantskap i hvit utførelse med frostede glassfronter. Vegghengt skap med speilfront over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og badekar med dusjarmatur. Avtrekksvifte, tilluft under dør. Downlights i tak. Termostatstyrte varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og trepanel i himling.
Soverom 1: Plassbygd garderobeskap med speilfronter. Laminat på gulv, tapet samt malt brystningspanel på vegger og malt trepanel i himling.
Soverom 2: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, tapet samt malt brystningspanel på vegger og malt trepanel i himling.
Generelt om boligen: 198 liters varmtvannbereder fra 2015, plassert i kjelleren. Vannrør av kobber og avløpsrør av plast. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles oppgang.
Felles vaskerom i kjelleretasjen.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Frittstående vedovn i stue. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. Dette fraviker fra NEF’s normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.02.1956, som omfatter oppføring av firemannsbolig. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Har borettslaget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste rettigheter/servitutter på borettslagets eiendom.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet på Gulskogen. Det er kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole, Gulskogen kjøpesenter, Gulskogen togstasjon, busskommunikasjon mot Mjøndalen og Drammen sentrum, Gulskogen idrettspark og elvepark. 3-4 minutters kjøring til Drammen sentrum med bl.a restauranter, kafèer, kjøpesentre, kino, teater etc.
Gangavstand til Gulskogen stasjon med togforbindelse. Ca. 40 min. med tog til Oslo. Bussforbindelser fra Skogliveien og Professor Smiths Allé.
Strømsgodset IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter for alle aldersgrupper. De innehar eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen, samt naturisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur- og sykkelstier rundt elven. Gangavstand til Marienlyst med kunstis/kunstgress, Marienlyst Stadion, Drammenshallen, Drammensbadet og Turnhallen. Kort vei til Haukåsløypa med slalåmbakke og skiløyper i marka.
Sølfastøya er et fritidsområde med ballbane og fiskemuligheter og er tilholdssted for Drammen sportsfiskeforening, se www.drammenssportsfiskere.com . Gulskogen gård er en flott bygning med tilhørende park og gangstier.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Gulskogen barnehagekrets har 3 private barnehager og 1 kommunal barnehage. Flere barnehager i umiddelbar nærhet. For komplett liste se se www.drammen.kommune.no.
Gulskogen barne- og ungdomsskole, samt Rødskog barneskole ligger innenfor gangavstand, sentralt på Gulskogen.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 947 kvm som tilhører borettslaget. Uteområdene er fellesareal for borettslagets beboere, pent opparbeidet med hageområde og gårdsplass.

Parkering

Det tildeles parkeringsplass i felles garasjerekke. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via Skogliveien som er en kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Store deler av eiendommen ligger i et uregulert område, deler av eiendommen er regulert til boligformål, offentlig friområde, felles avkjørsel og felles lekeareal, i henhold til reguleringsplan for Prof. Smiths Alle datert 29.05.1990. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnkostnad kr 4.574,-
Boligen er tilknyttet Broadnet som leverandør av nett og har kostet ca. kr 299,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 630 582- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 270 095,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 70 302,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 149 899,- pr. 19.03.2020.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 4.197.173,- pr. 19.03.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12113745647, DnB NOR Boligkreditt AS
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.03.2020: 3.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 15
Saldo per 19.03.2020: 1 782 883
Andel av saldo: 63 674
Første termin/første avdrag: 30.06.2011 (siste termin 30.06.2027)
Flytende rente
Lånenummer: 12123664130, DnB NOR Boligkreditt AS
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.03.2020: 3.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 19.03.2020: 2 414 291
Andel av saldo: 86 225
Første termin/første avdrag: 30.12.2012 (siste termin 30.06.2032)
Flytende rente
Det er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslag.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.601.031,-. Av dette beløpet utgjør kr 149 899,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Skogliveien Borettslag AL (frittstående borettslag).
Borettslaget består av 28 leiligheter, fordelt på 7 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Borettslagets årsregnskap for 2018 viser et overskudd på kr 595.777,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2018 kr 1.758.754,-.
Dugnader samt trappevask og gressklipping/snømåking tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Søknad rettes til styret og kontrakt signeres, kun tillatt med ett dyr pr. leilighet.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatt påkostninger de senere år: Gjennomført fortløpende vedlikehold som reparasjon av tak, utbedret feil på vinduer og verandadører, utbedret kjellervinduer og handlet inn maling til verandaer.
Planlagte påkostninger: Oljetanker og befaring på tak.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86352740.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000 av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0123/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20123

Dato

Sist oppdatert: 25. august 2020 kl. 07:45

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.