Solgt: 14 200 000 kr

Fallanveien 13 A

14 850 000 kr
169 m²
3 soverom
Jan Egil Røttingsnes
Presenteres av
Jan Egil Røttingsnes
Kjelsås
Enebolig med fantastisk beliggenhet, utsikt og solforhold. Flott tomt, dobbeltgarasje og svømmebasseng.
 • Prisantydning
  14 850 000 kr
 • Omkostninger
  372 592 kr
 • Totalpris
  14 572 592 kr
 • Byggeår
  1943
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  169 m²
 • Bruksareal
  175 m²
 • Tomteareal
  1 006 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Flott eiendom med en fantastisk beliggenhet i et stille og rolig, men allikevel sentralt boligområde på Kjelsås.
 • Meget gode utsikts og solforhold og en usjenert beliggenhet på kanten av Fallanveien.
 • Unike uteområder med en tomt på 1006 kvm opparbeidet med plener, prydbusker, hekker og et fantastisk bassengområde med en skiferlagt terrasse på ca 150 kvm. Lettstelt svømmebasseng.
 • Boligen ble tilbygget i ca 1971/72 og hovedetasjen er på hele 124 kvm.
 • Stue, spisestue, kjøkken og hovedsoverom ble pusset opp ca 2005 og resten av boligen ble pusset opp ca 1992. Boligen er godt vedlikeholdt men oppussing/oppgraderinger må påregnes.
 • Dette er en unik eiendom med mange muligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fallanveien 13 A, 0495 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 324

Innhold

Totalt bruttoareal: 193 kvm
Totalt bruksareal: 175 kvm
Totalt primærrom: 169 kvm
Primærrom:
1.etasje: Vindfang/hall, wc, bad/wc, vaskerom med utgang hage, kjøkken, stue, spisestue og et soverom.: 124 kvm
2.etasje: Trapperom, 2 soverom og kott i skråhimlinger: 25 kvm
Kjeller: Kjellerstue: 20 kvm
Sekundærrom:
Kjeller: Fyrrom: 6 kvm
I tillegg er det et arbeidsrom i kjeller som har for lav takhøyde til å være måleverdig og et uinnredet bodareal med jordgulv og åpent fjell.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.03.2020 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det presiseres at kjellerstue og arbeidsrom i kjeller på siste godkjente tegninger vises som hobbyrom, matbod og brenselsrom.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt murverk og Lecablokker. Grunnmur i opprinnelig del oppført med steinblokker. Støpt kjellergulv i innredet deler, kultet dekke i uinnredet bod/råkjeller. Bindingsverk i bærende konstruksjoner og yttervegger utvendig kledd med trepanel og eventuelt isolert etter byggeårs byggeskikk. Noe utvendig fasade forblendet med spekkmurt teglstein. Saltak med rupanel som undertak tekket med glassert takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Boligen har gjennomgående fått TG 1 og TG 2 der TG 2 i hovedsak er gitt grunnet bygningsdelens alder/forventet levetid. I rapporten er det gitt TG 3 på følgende bygningsdeler: Grunnmur/fundament grunndet fukt i gulv i råkjeller med naturlig avsig ned i grunn for vann. Vinduer på grunn av at anbefalt brukstid snart er overskredet. Bad grunnet registrert fukt i dusjsone. Ikke registrert fukt i bakenforliggende vegg. Fyrkjele og oljetank grunnet utfasing av bruk av olje som oppvarmingskilde. Fyrkjele kan ifølge eier med små forandringer benytte bioolje silk at anlegget kan brukes også etter 2020. Selger gjennomfører og bekoster plombering og rens av tank før overtakelse såfremt kjøper ikke ønsker å sjekke ut muligheter for å benytte systemet ved ombygging til bruk av biodrivstoff. Kostnad for dette tas av kjøper
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Flott eiendom med en fantastisk beliggenhet i et stille og rolig, men allikevel sentralt boligområde på Kjelsås. Eiendommen har flotte utsikts- og solforhold og en svært usjenert beliggenhet på kanten av Fallanveien. Boligens uteområder er unike med en tomt på 1006 kvm opparbeidet med plener, prydbusker, hekker og et fantastisk bassengområde med en skiferlagt terrasse på ca 150 kvm. Boligen ble tilbygget i ca 1971/72 og hovedetasjen er på hele 124 kvm. Stue, spisestue, kjøkken og hovedsoverom ble pusset opp ca 2005 og resten av boligen ble pusset opp ca 1992. Boligen er godt vedlikeholdt men noe oppussing/oppgraderinger må påregnes.
Inneholder:
1.etasje:
Meget romslig entré/hall med flislagt gulv med gulvvarme.
Fra hall er det inngang til et separat toalett med wc, servant og bidé. Flislagt gulv med gulvvarme.
Stort og romslig flislagt bad fra ca 1992 med stort hjørneboblekar, wc, dusjnisje og servantskap med overskap og speil med overlys. Gulvvarme.
Vaskerom modernisert ca 1992 med skap, benk og overskap. Opplegg vaskemaskin/vaskesøyle. Flislagt gulv med gulvvarme.
Lyst hovedsoverom pusset opp ca 2005. Plass til stort soverom og god garderobeplass i skyvedørsgarderobe.
Stor stue/spisestue pusset opp ca 2005 med parkettgulv med gulvvarme, lyse flater og downlights med automatisk styring via fjernkontroll. God plass til både stor spisestue og sittegruppe i stuen. Moderne peis med innsats. Fint utsyn mot vest og nord fra stuen.
Fra stuen er det direkte utgang via trapp ned til hagen og et fantastisk bassengområde med et meget velholdt svømmebasseng på 8,5x4 meter og 1,5 meter dybde. Nytt overtrekk på bassenget. Rundt bassenget er det en skiferlagt platting/terrasse på hele 150 kvm. Meget gode solforhold og flott utsikt over nærområdet, Holmenkollen i vest og marka, Maridalen og Maridalsvannet i nord. På terrassen er det også en overbygget "patio" med plass til spisestue. Varmelister i tak.
Pent kjøkken pusset opp i 2005. Lyse profilerte fronter og laminat benkeplate. God skap og benkeplass og integrerte hvitevarer som stekeovn og microovn i høyskap, kjøl-/fryseskap, oppvaskmaskin og keramisk koketopp. Fliser mellom benk og overskap og downlights i tak. Parkett med gulvvarme.
2.etasje:
Denne etasjen inneholder to soverom med lagring i kneloft. Fra soverom mot vest er det utgang til en fin vestvendt balkong med fantastiske solforhold og flott utsikt mot Holmenkollen i vest og marka, Maridalen og Maridalsvannet i nord.
Kjeller:
Kjellerstue med barløsning, teppe på gulv og panel på vegger og i himling.
Arbeidsrom/kontor med teppe på gulv og slemmede og hvitmalte murvegger. Dette rommet er ikke medregnet i arealet grunnet noe lavere takhøyde.
Fyrrom/teknisk rom med blant annet fyrkjele og diverse utstyr for rensing/drift/oppvarming av svømmebassenget.
Råkjeller/ikke utgravet areal med tilgang fra kjellerstue.
I tillegg medfølger stor dobbeltgarasje og redskapsbod i hagen.
Dette er en unik eiendom med fantastiske muligheter!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner samt gulvvarme i 1.etasje unntatt på soverom. Peis med innsats i stue. Fyrkjele for både strøm og olje montert i teknisk rom. Dagens eier har kun benyttet oppvarming via strøm de siste årene. Oljetank i fiber er montert i eget rom under terrassen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020.. Selger gjennomfører og bekoster plombering og rens av tank før overtakelse såfremt kjøper ikke ønsker å sjekke ut muligheter for å benytte systemet ved ombygging til bruk av biodrivstoff. Kostnad for dette bekoster kjøper. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen ble i følge kommunens arkiver ombygget ca 1942 fra et uthus til våningshus. Saksdokumentene fra denne gang er svært skadet og vanskelig å tyde og det er usikkert om det foreligger ferdigattest fra denne tid. Imidlertid foreligger det ferdigattest på til- og ombygging datert 21.12.1973, for garasje datert 17.11.1978, for svømmebasseng datert 15.02.1980. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger en godkjent byggesak vedr terrasse og støttemur som ble henlagt uten ferdigattest 30.05.2002.
Ferdigattesten omfatter ikke patioen på terrassen da det ikke foreligger byggesøknad og/eller godkjennelse på denne.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 7654, tinglyst 15.09.1940. Standarderklæring vedr at Fallanveien godkjennes inntil videre i sin nåværende (1940) bredde 4,5 meter. Plikt til å opparbeide veiene med kloakk langs tomta i inntil 8 meter bredde. Erklæringen inneholder også en bestemmelse om å sette opp gjerde ihht. reguleringen.
Dagboknr 2672, tinglyst 13.03.1942. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Det er søkt i gammel grunnbok etter denne uten å lykkes.
Dagboknr 1210, tinglyst 12.02.1943. Diverse bestemmelser vedr tilkobling av vann og avløp fra/til offentlig ledning i Fallanveien via pumpe (avløp).
Dagboknr 61463, tinglyst 30.11.1984. Tinglyst kjøpekontrakt der følgende bestemmelse er tinglyst: "Kjøper (av denne eiendom) aksepterer at eieren av den tomt som skal utskilles, får tinglyst adkomst over hovedbølet. Kjøper aksepterer at selger får sette opp et hus tilsvarende og i samsvar med de tegninger som i dag er fremlagt og approbert. Dette inkluderer også garasje." Gjelder eiendommen nedenfor denne boligen (Fallanveien 13 B).
Utkjørselen til Fallanveien 13 A går noe over eiendommen til 13 B. Dette er ikke tinglyst, men har vært slik siden før naboeiendommen ble skilt ut i 1984.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i skjæringspunktet mellom byen og Marka. Attraktivt, barnevennlig og meget solrikt i et rolig boligområde på Kjelsås bestående av hovedsaklig villabebyggelse.
Boligen ligger meget barnevennlig til med fantastisk utsikt og solforhold i en stille og rolig vei med gangavstand til viktige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, barnehager/skoler, matbutikker, marka og fotballbaner.
Store grøntarealer i nærområdet som blant annet Myrerskogen, Langsetløkka og Myrerjordet. Lillomarka, Nordmarka, Akerselva, Maridalsvannet og badeplassen på Stilla i umiddelbar nærhet. Kort vei til Stillatorget med butikk, apotek, interiørbutikk, m.m. Matbutikk med Post i butikk kun noen minutters gange fra boligen.
Kort vei til Grefsenplatået med grønnsakshandel, restaurant , Grefsen sushi og 7/11. Flere matbutikker (2 stk Coop Prix, Rema og Spar) i nærområdet.
Unike turmuligheter langs Akerselva opp Maridalen og i marka, eller ned langs Akerselva til Nydalen og videre langs Grünerløkka og helt ned til sentrum. Offentlig kommunikasjon som tog (Kjelsås stasjon), trikk og buss kun noen minutter unna.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til populære Kjelsås barneskole (1-7 klasse) og Engebråten ungdomsskole (8-10 klasse). Gangavstand til begge skoler. En rekke både kommunale og private barnehager i umiddelbar nærhet, slik som Myrertoppen, Gulldalen, Myrer Kanvas, Haugensjordet og Furulunden. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.006 kvm. Meget pent opparbeidet tomt med plen, terrasser, fin beplanting og noe naturtomt. Tomten er over flere nivåer og fremstår som velholdt. Asfaltert innkjørsel og trapp med skifersten fra innkjørsel til stenlagt plass i front av boligen. Fantastisk bassengområde på baksiden av boligen med skiferlagt terrasse på hele 150 kvm. Meget solrike uteplasser med flott utsikt mot vest og nord. Overbygget patio på terrassen.

Parkering

Det medfølger en stor dobbeltgarasje på 42 kvm med dobbeltport med automatisk portåpner. God plass til to biler og lagring både i bakkant og på sidene. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett i Fallanveien via privat avløpspumpe og stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for pumpe og private stikkledninger til boligen. Pumpe er plassert i septiktank plassert under terrasse. Septiktanken er ikke lenger i bruk.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2006, sist revidert 12.06.2013 og 17.03.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.721,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 14.858,- for 2020.
Nåværende eier har et strømforbruk for 2019 på ca 39.000 kWh.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 14.500,-
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv/bredbånd. Ny eier tegner egen avtale med GET hvis ønskelig.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap. Ny eier tegner egen avtale med disse hvis ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 3 197 406,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 11 510 661,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.222.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Ivar Hansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Sett ønsket overtakelse i budskjemaet.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,7 %av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning- 1 visningsrunde inkl
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0073/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR411873

Dato

Sist oppdatert: 07. desember 2020 kl. 10:25

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.