Siggerud

Hyttengveien 64 c

Prisantydning

3 590 000 kr

Omkostninger: 91 092 krTotalpris: 3 681 092 kr
Byggeår
1969
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
105 m² / 105 m²
Tomteareal
210 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Romslig rekkehus med en utmerket beliggenhet. Gangavstand til barnehager, ny skole og idrettsanlegg. Marka rett utenfor. Flott terrasse med gode solforhold.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget barnevennlig område med gangavstand til idrettsanlegg, skoler og barnehager. 

Det er et trygt bomiljø med hyggelige og vennlige naboer. Har en usjenert utsikt fra terrassen ut mot skogen. Flott tur og soppterreng. I skogen rett utenfor finner du lysløpa som kan brukes både på sommeren og vinteren. På vinteren er det oppkjørte skiløyper. 6 minutter gangavstand til Siggerud sentrum og butikker, 8 minutter gange til idrettsparken, 9 minutter kjøretur til Vevelstad stasjon med god togforbindelse til Oslo og SKi, og gratis parkering. Det går buss bare 4 minutter fra boligen. 

Boligens innvendige flater har blitt malt og fornyet. Garasjen ligger rett ved boligen. Nytt kjøkken i 2013 og forøvrig er det gjort diverse oppgraderinger både utvendig og innvendig. 

Eiendommen

Hyttengveien 64 c, 1404 SIGGERUD 
Gårdsnummer 104, bruksnummer 379, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Velkommen til Hyttengveien 64c! Pent og koselig rekkehus beliggende i et attraktivt og meget populært område på Siggerud. Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse. Barnevennlig område med gangavstand til idrettsanlegg, skoler og barnehager. Dette er et trygt bomiljø med hyggelige naboer. For å komme til skolen trenger man ikke å gå på hovedveien, noe som sikrer en trygg skolevei. Siggerud tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Flott turterreng rett utenfor døra både sommer og vinter. Det er kort vei (ca. 100-200 meter) til oppkjørte skiløyper på vinterstid, og fine løyper for løping og tur på sommer tid. I marka er det gode jakt og fiske muligheter. 

Det er ca 20 minutters kjøring til Ryen, og 30 minutter til Oslo sentrum. Kort gåtur på 5 minutter til Siggerud sentrum der du finner butikker og gode kollektivmuligheter. 9 minutter med bil til Vevelstad stasjon. Kort kjøretur på 15 minutter til Ski Storesenter og 20 minutter til fornøyelsesparken Tusenfryd. I Ski finner man flere offentlige kontorer, Ski Storsenter og en rekke butikker og servicetilbud. Dette gjør Ski til et attraktivt handelsområde. Kinosenter, bibliotek, kulturhus, restauranter og kaféer er også med på å skape et flott bymiljø. Ski er et knutepunkt i forhold til offentlig kommunikasjon og nærhet til både E6 og E18. 

Veibeskrivelse

Fra Ski: Kjør opp Kirkeveien til du kommer til rundkjøring: ta 3. avkjøring ut på Langhusveien/FV152. Ved neste rundkjøring: ta 1.avkjøring ut på Vevelstadveien, fortsett veien bortover til du kommer til neste rundkjøring: ta 2.avkjøring og hold deg på Vevelstadveien til du kommer til Hyttengveien. Sving til høyre og inn på Hyttengveien. Følg veien videre til du kommer til nr. 64. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i området som det er gangavstand til, kan nevne Siggerud Gård barnehage, Siggerud barnehage og en kort kjøretur unna finner man Jettegryta korttidsbarnehage. Det er 10 minutters gangavstand til Siggerud skolen (1-10 klasse). Nærmeste videregående skole ligger i Ski, Drømtorp, Ås eller Oppegård. 
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 116 kvm
Totalt bruksareal: 105 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm

Bruksareal: 
Rekkehus 116 kvm

Primærrom: 
1.etasje 54 kvm: Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken
2.etasje 51 kvm: Trapperom, gang med utgang til terrasse, 2(3) soverom, baderom, vaskerom m/kontorplass.
Utebod: 7 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2020 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på ca. 210 m². Opparbeidet plen og beplantning ellers. Deler av opparbeidet hage ligger utenfor tomtegrensen.

Parkering

Parkering i garasjerekke med plass til én bil samt gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre.

Fundamenter med støpte konstruksjoner til antatt stabile masser. Grunnmur av lettklinkerblokker utvendig pusset og malt. Vegger mot grunn er innvendig av pusset mur samt delvis utforet og kledd med panel. Drenering antatt fra byggeår. Det er ikke synlig utvendig fuktsikring med grunnmursplast. Takvann er ført til antatt drensrør eller avløp for overvann.  Drenering antatt fra byggeår.

Saltak i trekonstruksjoner. Undertak av trepanel/taktro. Kaldt luftet loft med adkomst fra stigeluke i entré. Isolert mot 1. etasje med mineralull. Etasjeskillere av trebjelkelag. Tilførselsrør hovedsakelig av kobber. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Bunnledning antatt av støpejern fra byggeår. Varmtvannsbereder på 200 liter i vaskerom (ukjent alder, eldre type). Vanninntak, vannmåler og hovedstoppekran i vaskerom. Utekran mot sør.

Yttervegger over grunnmur av trebindingsverk antatt isolert etter skikk ved byggeår. Utvendig kledd med liggende og stående trepanel. Skillevegger mot naboer av lettklinkerblokker. 

Noen nyere 2-lags isolerglassvinduer i trerammer i 2. etasje. Nøyaktig alder er ukjent. Flere 2-lags isolerglassvinduer i trerammer 1. etasje fra ukjent år, men antatt fra 70 og 90-tallet. 3-lags isolerglassvinduer i trerammer på to soverom i underetasjen fra 2011. To stk. doble kjellervinduer fra byggeår. Isolert ytterdør med glassfelt antatt fra 2010. Yale doorman kodelås. Nyere terrassedør i stuen med 2-lags isolerglass. Terrassedør i underetasje med 2-lags isolerglass datert 1978. 

Synlig støpt gulv på vaskerom og baderom. Det antas tilfarergulv for resten av underetasjen med isolasjon og sponplater. De fleste av dagens gulvoverflater er lagt over originalt gulvbelegg.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 :
- Gulv på grunnen er for det meste en skjult konstruksjon og vurderingen bygget på observasjoner og antakelser. 
- Det er observert sprekker ved overgang mellom gulv og vegg i vaskerommet.
- Det ble rutinemessig målt for rettningsavvik med laser i gangen i underetasjen. Det ble målt avvik på ca. 25 mm over 2 meter. Skjevheten er merkbar. 
- Det ble utført rutinemessig fuktsøk på pusset murvegg hvor det ble registrert forhøyde verdier i et begrenset område rundt vanninntaket og opplegg for vaskemaskin. Eier opplyser at avrenningen til vaskemaskinen over tid (nylig) ikke var skikkelig tilsluttet og at vann har rent på veggen over en periode. Målt fukt kan skyldes dette forhold.
- Tilstandsgrad 2 på bakgrunn av antatt alder for undertak. Liten lekkasje på synlig fra kaldt loft må utbedres og tekke av takstein samt tekke av undertaket forøvrig bør kontrolleres nærmere. 
- Eier opplyser om at det ved et fåtall anledninger er kommet mus i kjøkkenbenken. De har satt opp musefeller. 
- Det antas at avtrekksventil i dusjsonen er naturlig avtrekk med avkast over tak. Vær oppmerksom på fuktproblematikk ved økt belastning. Ved inspeksjon i hjelpesluket i dusjnisjen er det synlig hva som antas å være mansjett for smøremembran. Hovedsluket på baderomsgulvet er fra byggår med slukforlenger fra ombyggingsår. Eier opplyser om at fliser på gulvet er tatt opp (3 år siden) for å reparere varmekabler og det forutsettes at tettesjikt er ivaretatt. Det gjøres oppmerksom på at dokumentasjon av utførelse ikke er fremlagt. Uttalelser vedrørende skjulte forhold som membran og røropplegg vil derfor være basert på antakelser og observasjoner gjort på befaringen. 
- Noe mangelfull luftespalte mellom dørblad og terskel. Dette hindrer god ventilering og anbefales utbedret. Det anbefales spalte på tilsvarende 80x3 cm ved dørblad. 
- Fall på gulv utenfor dusjnisjen er kontrollmålt med laser. Gulvet har ikke nevneverdig fall. Basert på målinger og lav oppkant ved terskel er det fare for at eventuelt lekkasjevann å kunne renne ut i tilstøtende rom. Støpt gulv med oppkant rundt det hele. Fall mot sluk ble ikke kontrollmålt. Eventuelt lekkasjevann antas ledet til sluk på bakgrunn av oppkant.
- Det er observert flere sprekker i overgangen mellom vegg og gulv. Sluket er opplyst nytt i 2019 utført av eier som egeninnsats. 

Det er påvist forekomst av sølvkre i boligen. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 20.11.1969. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Rekkehus oppført i 1969 med fortløpende oppgradert overflater og fast inventar som fremstår med normalt god standard. Normalt godt innvendig og utvendig vedlikehold. Sørvendt uteområde med hage, terrasse og veranda. Rekkehus med to etasjer pluss kaldt loft.
Gulv med laminat, fliser og malt betong. Vegg med malt tapet, malt MDF, malt panel og malt mur. Himling med takess, MDF, malt panel og malte plater.  

Inngangsparti: Koselig inngangsparti med terrasse på ca. 6,2 m². Dekke av terrassebord. Rekkverk av malt treverk.
Utebelysning.

1.etasje: 

Entre: Stor og åpen entre med skyvedørsgarderobe. Kan gjøre om deler av entreen til soverom. 

Stuen: Fra entre kommer man ut i stuen. Åpen og hyggelig stue med god planløsning. Stuen har flere vindusflater som slipper inn mye naturlig lys og har god plass til stor hjørnesofa. Overbygget veranda på ca. 21 m² med adkomst fra stuen. Dekke av terrassebord (2018).
Rekkverk av malt treverk. Utebelysning, strøm og terrassevarmer. Her er det gode solforhold og flere soner. Lampe over spisebord følger med. 

Kjøkken: Videre fra stuen er det en halvveis åpen kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning fra ca. 2013 (info fra eier). Mørke laminert benkeplater som er pent brukt. Enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri og oppvaskmaskin i nisje. Det er integrert komfyr med induksjonstopp og ventilator
med avkast til det fri. Kjøleskapet har en side by side kjøl og frys. Godt med lys fra både lysarmatur og fra vinduet. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Kjøleskap med både kjøl og frys i 1. etasje og fryser i underetasje følger med. Selger tar med seg oppvaskmaskin.

Underetasje: 

Gang: Trapp fra 1.etasje og ned til underetasjen. Tett tretrapp og rekkverk på én side. Skyvedørsgarderobe med god lagringsplass. Overbygget markterrasse på ca. 22 m² med adkomst fra gang. Dekke av terrassebord. Levegger mot naboer. Det er montert belysning og strømuttak.

Vaskerom: Vaskerom hovedsakelig fra byggeår men modernisert med overflatebehandling og innredning.
Arbeidsbenk og diverse innredning, opplegg for vaskemaskin, avtrekksventil. 

Kontor: På vaskerommet er det et lite rom som har blitt gjort om til kontor. Kontorplassen er definert i arealoppstillingen som primærrom. 

Bad: Inngang fra hall. Baderom pusset opp ca. 2006 (info fra eier). Fliser på gulv og vegger. Takess i himling med
innfelte downlights. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri og gulvmontert toalett. 
Dusjhjørne og avtrekksventil.  Elektrisk gulvvarme.

Soverom: Boligen har tre soverom. Hovedsoverommet har plass til stor seng, skapplass og liten kontorplass. De to andre soverommene er åpne og fine med relativt god plass. Ett av soverommene er ikke godkjent da det ikke oppfyller kriteriene om dagslys, men krav om rømningsvei er oppfylt. Kan få laget soverom i entreen, slik at det blir 4 soverom. 

Utebod: Isolert utebod i maskinlaft stående på betongheller antatt ca. 7 m² . Ukjent byggeår. Utbedringer må påregnes. Boden er oppført utenfor tomtegrensen og dette er ikke videre vurdert.

Merk at det gjaldt andre krav til bla. energieffektivitet, tetthet og luftutskiftning ved byggeår enn for nye bygg.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner og elektrisk gulvvarme på baderom. Eldre ildsted i underetasjen. Boligen har naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg. Naturlig avtrekk fra vaskerom og baderom. Ventilator på kjøkken med avkast til det fri.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan datert 06.05.1966. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Oppdragets KR-kode

KR46.204

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.956,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.700 pr år.
Velavgift er kr 6000 pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox - Vikenfiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 757 pr. mnd for tv og avgift på kr 1011,52 pr.mnd for internett.  Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.  
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Ikke blitt brukt av selger, vet ikke kostnad.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 882.092,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.681.092.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris: 30.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 1875,- pr. visning 3. gratis visninger inkl. 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Karoline Smestad Jensen
Eiendomsmeglerfullmektig

Karoline Smestad Jensen

Telefon
Mobil 48273912

Lurer du på noe

Karoline svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.