Solgt: 3 170 000 kr

Bygdøy allé 123 B

3 290 000 kr
44 m²
Frognerkilen
Lekker leilighet med fjordutsikt, parkering*, heis, peis og solrik balkong. Perfekt førstegangskjøp med alt i nærheten!
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  72 763 kr
 • Omkostninger
  8 790 kr
 • Totalpris
  3 251 553 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1954
 • Primærrom
  44 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 382 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bygdøy allé 123 B! Leiligheten kan bla. by på herlig fjordutsikt, gode parkeringsmuligheter, heis, peis og en solrik balkong. En svært arealeffektiv leilighet som er perfekt for førstegangskjøpere og pendlere. Her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet. I kort avstand finner du Karenslyst allé som kan by på alt du kan tenke deg med bl.a. 50 butikker, Vinmonopol, Maschmanns Matmarked, treningssentere og restauranter. Fantastiske turmuligheter på Bygdøy. Velkommen inn!
Høydepunkter:
- Mulighet for å etablere et soverom ved å flytte kjøkkenet
- Alt av fasiliteter i kort avstand fra leiligheten
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader
- Gode solforhold på balkongen
- Arealeffektiv planløsning
- Heis i bygget
- Fjordutsikt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bygdøy allé 123 B, 0273 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 212, bruksnummer 92
Aksjenummer undefined, AS BYGDØ ALLE 123, organisasjonsnummer 930 876 097

Innhold

Totalt bruttoareal: 51 kvm
Totalt bruksareal: 44 kvm
Totalt primærrom: 44 kvm
Primærrom:
Entré, stue, kjøkken og bad: 44 kvm
I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene er i kjelleren og måler ca. 2 kvm (merket med nr. 10). Den andre er på loftet og måler ca. 6,5 kvm (merket med nr. 3).
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.03.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Ytterveggene er i betong, pusset og malt. Saltakskonstruksjon tekket med plater.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Balkongdøren er vurdert til TG2 da døren sitter skeivt i karmen og er tung å åpne/lukke. Badet (gulv, vegger og utstyr for sanitærinstallasjoner) er også vurdert til TG2. Dette er i hovedsak grunnet alder og ukjent oppbygging. Peisen er vurdert til TG3 da det mangler brannsikker plate på gulv foran ildsted. Eier har ikke brukt peisen, og tilstanden er ukjent. Peisen må undersøkes før bruk, og den er ikke funksjonstestet av takstmann.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Bygdøy allé 123 B! Leiligheten kan bla. by på herlig fjordutsikt, gode parkeringsmuligheter, heis, peis og en solrik balkong. En svært arealeffektiv leilighet som er perfekt for førstegangskjøpere og pendlere. Her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet. I kort avstand finner du Karenslyst allé som kan by på alt du kan tenke deg med bl.a. 50 butikker, Vinmonopol, Maschmanns Matmarked, treningssentere og restauranter. Bebyggelsen ligger også ved Oslos mest helhetlige sykkelnettforbindelse langs Oslofjorden til sentrum, og andre veien til Bærum. Er du fysen på gode turmuligheter, så er Bygdøy et perfekt sted for deg som liker å gå turer, være aktiv, eller ta et deilig og forfriskende bad på Huk, Bygdøy Sjøbad eller Paradisbukta. Velkommen inn!
Høydepunkter:
- Mulighet for å etablere et soverom ved å flytte kjøkkenet
- Alt av fasiliteter i kort avstand fra leiligheten
- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader
- Gode solforhold på balkongen
- Arealeffektiv planløsning
- Perfekt førstegangskjøp
- Murt peis i stuen
- Heis i bygget
- Fjordutsikt
Stue:
Lys og åpen stue med god plass til både spisemøblement og sofagruppe. Skjermet i hjørnet er det plass til seng. Stuen i sin helhet vender mot sør og byr på fantastisk fjordutsikt.
Balkong:
Sørvendt balkong med utgang fra stuen. Gode solforhold og flott fjordutsikt! Balkongen er på 6 kvm og har god plass til utemøblement.
Kjøkken:
Lyst og separat kjøkken med hyggeilg utsyn over Frognerkilen. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter og integrert ovn og platetopp. Kjøkkenet kan flyttes ut i stuen, slik at man kan få et separat soverom.
Bad:
Lyst og flislagt bad med dusjkabinett, servantskap og toalett. Det er vaskekjeller i bygget.
Diverse:
- Porttelefon med fjernåpner, merke: Siedle
- Sikringsskap plassert i gangen utenfor leiligheten
- Hovedsikring på 40 AMP

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer koblet på byggets anlegg. Det er også en åpen gruepeis i leiligheten, men nåværende eier har ikke benyttet seg av denne. Peisen må undersøkes før bruk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.08.1961 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/212/92:
08.07.1955 - Dokumentnr: 305859 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
09.11.1955 - Dokumentnr: 309369 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Bygdøy Alle 119
06.12.1955 - Dokumentnr: 310517 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Bygdø alle 125 og 127
11.01.1957 - Dokumentnr: 300344 - Best. om adkomstrett
Med flere bestemmelser
ang friareal
Gjelder denne registerenheten med flere
13.02.1997 - Dokumentnr: 9649 - Erklæring/avtale
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
18.06.2003 - Dokumentnr: 36621 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om oppføring av støyskjerm
og bruk av nødvendig areal
Rettighetshaver Statens vegvesen Oslo
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
18.08.1954 - Dokumentnr: 307150 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:212 Bnr:170
27.11.1997 - Dokumentnr: 74475 - Grensejustering
284 m2 tillegges fra ureg. grunn

Eventuell adgang til utleie

All fremleie eller annen disponering av leiligheten til andre enn eier skal legges fram skriftlig for styret til godkjenning. Godkjennelse gis for ett år av gangen. Eier sender deretter skriftlig melding til selskapets forretningsfører med opplysning om navn, mailadresse, tlf. og leietid. Eier er ansvarlig for at leier er informert om husordensreglene.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Bygdøy allé 123 B har du alt du trenger i umiddelbar nærhet. Beliggenheten er attraktiv og sentral nær Frognerkilen, helt nederst i Bygdøy allé. I tøffelavstand finner du Karenslyst allé som kan by på alt du kan tenke deg med bl.a. 50 butikker, Vinmonopol, Maschmanns Matmarked, treningssentere og restauranter. Bebyggelsen ligger også ved Oslos mest helhetlige sykkelnettforbindelse langs Oslofjorden til sentrum, og andre veien til Bærum. Er du fysen på gode turmuligheter, så er Bygdøy et perfekt sted for deg som liker å gå turer, være aktiv, eller ta et deilig og forfriskende bad på Huk, Bygdøy Sjøbad eller Paradisbukta. Skøyen Stasjon ligger kun 500 meter unna og har rikelig med buss- og togforbindelser. Buss nr. 30 (Bygdøy/Nydalen) har busstopp rett utenfor eiendommen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Bygdøy allé 123 sogner pt. til Ruseløkka skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil med oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2.471 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Aksjelaget har 17 parkeringsplasser. Det tilbys ett parkeringsbevis til hver leilighet hvor det betales et årlig beløp for å kunne stå på aksjelagets plasser. Pt. er denne kostnaden kr 3.000,- pr. år. Dersom det er ønskelig med et slikt parkeringsbevis kan styret kontaktes. Parkering kan kun skje på gårdens oppmerkede plasser.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 27.03.98 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
- Det foreligger planer om områderegulering for Skøyen, utarbeidet på bakgrunn av «Fornebubanen Lysaker - Majorstuen. Planprogram for T-bane med tilhørende anlegg, byutvikling på Majorstuen samt regulering av E18 med tilliggende arealer for byutvikling Lysaker - Skøyen» fastsatt 10.07.14. For nærmere informasjon om saken, se saksnr. 201414412 hos Plan- og bygningsetaten. Det siste forslaget som er lagt til offentlig ettersyn er datert 08.11.2019. Her står blant annet:
"Hensikten med planen er å sikre en framtidsrettet og helhetlig utvikling av Skøyen som kollektivknutepunkt og attraktivt byområde. (...) Planen bygger på den eksisterende bystrukturen, men strammer opp de utflytende arealene og gir Skøyen en tettere og mer bymessig karakter. (...) Områdereguleringen legger til rette for 9.500 nye bosatte og 3.900 nye arbeidsplasser. Ferdig utbygget kan Skøyen få ca. 4.800 nye boliger, i tillegg til dagens 1.500 boliger innenfor planområdet. Hovedgrepet i planforslaget legger til rette for høyere bebyggelse og utnyttelse nær kollektivknutepunktet på Skøyen torg, med nedtrapping mot Bygdøy og fjorden, og småhusbebyggelsen på Nedre Skøyen. Nytt park- og grøntareal på til sammen ca. 30 dekar, og ca. 63 dekar til nye torg vil bidra til å styrke den offentlige romstrukturen."
- Videre er Frognerstranda/E18 en del av Fjordbyplanen. Denne saken har saksnr. 200504456 hos Plan- og bygningsetaten. Iht. Oslo Kommunes hjemmeside er Fjordbyen et prosjekt som skal frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Husleie er kr 3.382,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, akonto brensel, felles bygningsforsikring, driftskostnader, forretningsførsel, nedbetaling av andel fellesgjeld m.m.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- pr. år. / 2.160 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.869.739,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.731.060,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2.870,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 72.763,- pr. 06.03.2020
Total fellesgjeld for aksjelaget er kr 3.950.486,- pr. 06.03.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12126164031, DNB Bank ASA
- Annuitetslån, 12 terminer per år
- Rentesats per 06.03.2020: 3.75% pa
- Antall terminer til innfrielse: 101
- Saldo per 06.03.2020: kr 664.026,-
- Andel av saldo: kr 12.231,-
Lånenummer: 11459716, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år
Rentesats per 06.03.2020: 2% pa
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 06.03.2020: kr 3.286.461,-
Andel av saldo: kr 60.533,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.860,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2.930,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.371.553,-. Av dette beløpet utgjør kr 72.763,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,- med et årlig abonnement på kr 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet AS Bygdø allé 123
- Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
- Aksjelaget består av 42 aksjeeiere.
- Forretningsfører er USBL.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt å holde hund eller katt. Dog begrenset til et husdyr pr leilighet.
- Aksjelaget har fellesvaskeri. Regler for bruk av dette følger av husordensreglene.
Planlagte påkostninger:
- Aksjelaget har tatt opp lån og økt fellesutgiftene da soilrørene skal utbedres ila våren 2020 samt at det skal etableres mulighet for elbillading på 10 av aksjelagets parkeringsplasser. Iflg. styreleder pr. 13.03.2020 er det ingen andre konkrete planer i aksjelaget pt.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Pantsperregebyr til forretningsfører: kr 1.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 38-0048/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Frogner
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR38.2048

Dato

Sist oppdatert: 28. juli 2020 kl. 07:58

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.