Solgt: 1 750 000 kr

Kjos ringvei 7

1 890 000 kr
78 m²
2 soverom
Terrasse på hele 18 kvm med sol fra ca. kl. 13-21 om sommeren!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
VÅGSBYGD - Påmeldingsvisning
Åsane - Innholdsrik og prisgunstig 3-roms leilighet med 18 kvm solrik terrasse, heis og garasjeplass!
 • Prisantydning
  1 890 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  127 603 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 468 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kjos ringvei 7!
Terrasseleilighet med vestvendt beliggenhet i 3 etasje med heis og parkeringsplass i lukket garasjeanlegg i kjeller.
Bo godt i Åsane - Veldrevet borettslag med 210 leiligheter fordelt på 5 bygg med 11 oppganger.
Dette er en svært innholdsrik 3-roms leilighet på hele 83 kvm, i tillegg får du 18 kvm terrasse med sol fra ca. kl. 13-21 om sommeren.
Fra leiligheten har du umiddelbar nærhet til turområder og badevann, det er tøffelavstand til ny Spar dagligvarebutikk, treningssenter og busstopp. Det er gå -og sykkelavstand til alt man måtte ønske, Vågsbygd sentrum har utallige butikker, shopping, dagligvarebutikker og take-away matserveringssteder. m.m.
Innvendig kan leiligheten by på 2 soverom, bad, kjøkken, stue, gang og 2 boder.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjos ringvei 7, 4622 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 13, bruksnummer 1055
Andelsnummer 167, Åsane Borettslag, organisasjonsnummer 955359720

Innhold

Leiligheten har en svært sentral og solrik beliggenhet i byggets 3 etasje med følgende innhold:
Bad, gang, kjøkken, stue, vindfang, 2 soverom og 2 boder innvendig i leiligheten.
Rom inkludert i P-rom er overnevnte rom foruten boder.
Det medfølger i tillegg bruk av eget fellesvaskeri kun for denne etasjen. (5 leiligheter i etasjen).
Videre er det egen bod og garasjeplass i kjeller, i garasjekjeller er det mulighet til å vaske bilen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong.
Det er en jevn fordeling mellom mellom tilstandsgrad 1 og 2 som kommer frem i tilstandsrapporten fra takstmann. Ifølge takstmann kan man betrakte leiligheten som et renoveringsobjekt.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Dagens eier har bebodd leiligheten fra 2007 til i dag.
Dette er en svært innholdsrik og prisgunstig leilighet i populært og veldrevet borettslag i hjertet av Vågsbygd. Garasjekjeller og heis til leiligheten i 3 etasje gjør at leiligheten bør passe utmerket for både gamle og unge i forskjellige livssituasjoner. Konstruksjonen med terrasseleilighet gjør at alle leiligheter får flotte og solrike uteområder. Meget gunstig planløsning i leiligheten, denne leiligheten er på hele 83 kvm i bruksareal som enkelt kan anvendes etter ønske/behov med 2 soverom, 2 boder, separat kjøkken og stor stue med utgang til terrasse på hele 18 kvm. Terrassen er flislagt og har elektrisk markise som gjør at det blir naturlig å utvidet stuen på sommerhalvåret med god plass til å møblere med sittegrupper og det man måtte ønske, på terrassen har man for øvrig sol fra ca. kl. 13-21 om sommeren.
Angående standard: Himling av betong/mur, vegger av mur og tapetserte vegger med trekonstruksjon og gulv med belegg og laminat parkett. Eldre kjøkkeninnredning med utskiftning av benkeplate i 2013 og nyere Bosch oppvaskmaskin. På bad er det belegg på gulv med varme fra stråleovn i tak og innredning trolig fra 90-tallet og dusjkabinett med noe nyere dato. Det er ventilasjon i leiligheten som avgir varme.
Leiligheten er klar for nye eiere enten om man vil skape sitt nye drømmehjem i form av moderniseringer eller ikke. Etter dagens standard er det naturlig at enkelte ønsker å foreta oppgraderinger da leiligheten er fra 1980.
Takstmann har gitt leilighetens tilstand følgende konklusjon:
"Leilighet i etablert borettslag og område med mange gode kvaliteter. Like ved butikk, offentlig transport, turområder mm.
Leiligheten har hovedsaklig eldre overflater og bygningsdeler. Ansees som renoveringsobjekt.
For rapporter som gjelder leilighet i et større sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene begrenset til innvendig i leiligheten. Utvendige forhold ansees å være en del av sameiets eller borettslagets felles forpliktelse og vedlikehold. Dette anbefales ytterligere kontrollert av interessent.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har vurdert 11 bygningsdeler i sin rapport med tilstandsgrad heretter kalt TG, hvor 1(0) er best og 3 er dårligst. 6 punkter har fått TG1 og 5 punkter har fått TG2 hovedsakelig grunnet forventet levetid/alder.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 18.11.1980.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
Borettslaget har en liten leilighet bestående av et stort og et lite soverom, totalt 6 soveplasser, samt kjøkkenkrok og bad/toalett til disposisjon for beboerne. Leiligheten kan bestilles gjennom styremedlem i borettslaget. Leiligheten ligger i Grågåsveien 45 A, 1. etasje, og leieprisen er kr. 250,- per døgn. Det betales et depositum ved bestilling i høysesong som jul, påske og sommer. Beløpet blir fratrukket ved avregning av leieperioden. Det gjelder også egne prioriteringsregler i høysesongen. Dette fås opplyst ved henvendelse til Solveig Skjeggedal eller borettslagets vaktmester.

Diverse

Leiligheten har hatt full nedvask med rengjøringsbyrå før salg og vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse og overtas slik den fremstår på visning. Leiligheten selges med fullmakt, fullmektig har ikke bebodd eiendommen og har dermed ikke førstehåndskunnskap om boligen. Interessenter oppfordres å foreta en grundig undersøkelse av materiell og på visning, gjerne med fagpersoner.

Energimerking

Energiklasse: Energikarakter E, Oppvarmingskarakter 1.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kjos ringvei 7 har en svært rolig og sentral beliggenhet i øvre bydel i Vågsbygd, kalt Åsane. Nærområde byr på badevann, turområder, busstopp like ved samt. Spar dagligvarebutikk og alt Vågsbygd har å by på som f.eks treningssenter, Amfi Shopping senter med over 40 butikker m.m. Videre er det båthavn i Auglandsbukta og med nærliggende badeplass i sjøen bl.a ved Storeneset.
Fra leiligheten er det bare en kort kjøretur på ca. 8-9 minutter til Kristiansand sentrum. Det er forøvrig sykkel -og gangsti hele veien.

Adkomst

Fra Vågsbygd følger man Vågsbygd ringvei som går over til Øvre ringvei, ta av på Kjos ringvei og deretter første avkjørsel til venstre og du vil se bygget. Parker ved anvist gjesteparkering, leiligheten ligger i midtre blokk, Kjos ringvei 7. Det vil bli skiltet ved annonsert visning og merket med "Krogsveen" på ringeklokken. - Husk å meld deg på visning, da vi kun gjennomfører påmeldingsvisinger.
For nærmere beskrivelse eller info kontakt eiendomsmegler, Anders Skajaa på tlf.: 48 26 37 07.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Vågsbygd skole. avd. Åsane (1-3 kl.)
Karuss skole (1-10 kl.) 400 elever, 1.5 km unna.
Fiskå skole (8-10 kl.) 358 elever, 13 klasser, 1.8 km unna.
Vågsbygd videregående skole, 510 elever, 2 km unna.
Barnehager:
Auglandstjønn barnehage (1-5 år) 31 barn, 2 avdelinger, 0.5 km unna.
Rognelia familiebarnehage.
Karuss barnehage (0-5 år) 32 barn, 2 avdelinger, 1.5 km unna.
Informasjon om tilhørende skolekretser/barnehager er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Velstelt og pent opparbeidet felles eiet tomt på 42 417 kvm. Her er det asfalterte adkomstveier og oppmerket parkeringsplasser, belegningsstein ved sittegruppe, lekeanlegg, svært flott beplantning og grønne gressplener.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass til leiligheten i lukket garasjeanlegg i kjeller. For øvrig er det rikelig med biloppstillingsplasser på borettslagets tomt på anviste plasser.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vei, vann, kloakk og kommunal festetomt.

Regulerings-og arealplaner

Plan nr. 246. Åsane Gnr. 13, Bnr. 1 og 9. Reguleringsplan stadfestet 12.06.1973. Formål: boligformål.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgifter totalt kr. 5 468,-.
Driftskostnader kr. 4 243,- som inneholder følgende:
Revisjonshonorar, Styrehonorar, Forretningsførerhonorar, Rådgivningstjenester, Kontingent boligbyggelag, Lønn, Arbeidsgiveravgift/ sos. kost., Vedlikehold/serviceavtaler, Kabel-tv, Bredbånd/Ip-telefon/kollektiv internett,
Forsikring, Kommunale avgifter, Strøm, Renhold, fellesareal, Verktøy, driftsmatriell, inventar, Kontorrekvisita, trykksaker, Telefon og porto, Drift maskiner, Andre driftsutgifter og Avskrivninger.
Avdrag felleslån kr. 950,-. Renter felleslån kr. 122,-.
Tilleggsytelser: Dugnadsbidag kr. 50,-, Garasjeleie, eier: kr. 103,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 587 167,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 113 801,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Totalt andel fellesgjeld kr. 127 603,- fordelt over 2 lån på henholdsvis kr. 85 696,- og kr. 41 907,- med rentesats på 0,84% fra Husbanken og 1,77% fra Nordea.
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114686501, Husbanken. Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 25.02.2021: 0.84% pa.
Antall terminer til innfrielse: 23. Saldo per 25.02.2021: 17 637 135 (hele borettslag) Andel av saldo: 85 696,- (denne andelen). Første termin: 30.06.2002Første avdrag: 30.06.2010 ( siste termin 30.06.2032 )
Lånenummer: 67143508955, Nordea Bank Norge ASA. Serielån, 4 terminer per år. Rentesats per 25.02.2021: 1.77% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38. Saldo per 25.02.2021: 8 625 000 (hele borettslag) Andel av saldo: 41 907,- (denne andelen). Neste termin/avdrag: 28.02.2021 ( siste termin 31.05.2030 ) 3 mnd. Nibor + margin pt 1,75%.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Totalt kr. 1132,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr. 2.018.735,-. Av dette beløpet utgjør kr 127 603,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri (Boligkjøperforsikring) Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget kr. 700,- pr. ny andelseier kommer i tillegg.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.493,- (Sørlandets Boligbyggelag)

Annen viktig informasjon

Eier

Arvid Bjørn Hempel

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Åsane Borettslag. Borettslaget består av 210 leiligheter.
Forretningsfører er Sørlandets boligbyggelag, styreleder: Dag Berthran Danielsen tlf. 90877441. Vaktmesteren Thor Nygård kan også treffes på mobiltelefonnummer 906 05 779.
Dugnad samt trappevask må påregnes. Det er generelt forbud mot husdyrhold i borettslaget, men andelseier kan søke styret om dette.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Megler har fått informasjon om at borettslaget er forsikret mot husleietap i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Se www.nbbl.no for mer informasjon.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0088/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2188

Dato

Sist oppdatert: 08. april 2021 kl. 11:10

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.