Kjenn

Heggveien 3 og 5

Prisantydning

13 000 000 kr

Omkostninger: 326 222 krTotalpris: 13 326 222 kr
Byggeår
1978
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
334 m² / 346 m²
Tomteareal
1439.4 m²
Type / Eierform
Tomannsbolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Flott, attraktiv eiendom på ca 1.439 kvm. Fin beliggenhet innerst i blindvei, ved Langvannet og Rådhuset i Lørenskog.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Heggveien 3 og 5 ligger i et barnevennlig boligområde ved Langvannet i Lørenskog kommune, med en stor tomt på ca. 1.439 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, trær og diverse beplantninger. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport, samt et rikt utvalg av servicetilbud ved både Strømmen Storsenter, Triaden og Metro. 

Dette er en stor, hel tomannsbolig som var svært unik i sin tid, da den ble bygd i 1978. Boligen er svært innholdsrik med sine 2 deler, og et stort areal på totalt 334 kvm i p-rom, gode lysforhold og flere uteplasser. Det er behov for en oppgradering/modernisering for å nå dagens krav til overflater, utstyr og standard. 

Eiendommen

Heggveien 3 og 5, 1470 LØRENSKOG 
Gårdsnummer 108, bruksnummer 170, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3029

Områdebeskrivelse

Heggveien ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Kjenn i Lørenskog kommune. Området har nærhet til flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Populære Langvannet ligger like i nærheten av boligen og byr på blant annet bademuligheter og forskjellige sittegrupperinger med grill. Videre er det en rekke skiløyper, skøytebaner, badeplasser, tur- og sykkelveier, rideveier, fiskevann, svømmehaller og forskjellige ballbaner ellers i Lørenskog.

Triaden Lørenskog Storsenter og Metro ligger i nærområdet, med et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.

Losby Gods og golfbane er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Gården er utgangspunkt for turer innover i Østmarka, samt målet for tur- og skigåere som starter i det sentrale Lørenskog. Mange tar seg innover i marka på sykkel, eller benytter kano fra Mønevann og videre innover vassdragene.

Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. I tillegg har Losby Golfklubb et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan populære Lørenskog Hus anbefales. Dette er et levende kultursenter med blant annet kino, konserter, festivaler, et flott bibliotek og kulturskole. 

En av verdens største innendørsarenaer for skisport, SNØ, skal bygges ved Lørenskog stasjon. Med en størrelse på ca. 50 000 kvadratmeter skal det skapes en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. I tillegg skal iFly etablere seg her. I tilknytning til Skihallen vil en ny bydel, Lørenskog Vinterpark, skapes. Den nye bydelen vil ha et konferansehotell, butikker, serveringssteder, skiservice og leiligheter, bare for å nevne noe. 

Området har et godt kollektivtilbud med buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Lørenskog sentrum som ligger ca. 10 min gange fra boligen, og tar deg enkelt til både Oslo og Lillestrøm. Med bil fra Lørenskog tar det 8 min til Strømmen Storsenter, 10 min til Lillestrøm, 16 min til Oslo S og 27 min til Oslo lufthavn.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kjenn barnehage 0.7 km
Solheim familiebarnehage 1 km
Vangen barnehage al 1.1 km

Solheim skole 0.7 km
Lørenskog friskole 6 min
Benterud skole 2.8 km
Kjenn ungdomsskole 0.4 km
Fjellsrud skole 1.9 km
Mailand videregående skole 0.6 km
Lørenskog videregående skole 3.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 376 kvm
Totalt bruksareal: 346 kvm
Totalt primærrom: 334 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
Hoveddel:
Undetetasje: Entré/gang, kontor/soverom, soverom, stue, mellomgang/disp.rom, vaskerom, innredet rom, bad, kjellerstue med trapp til 1.etg.: 155 kvm

1.etasje: Entré, gang, stue/spisestue, kjøkken med spiseplass, bad, trapperom og soverom: 114 kvm

Sekundærdel:
1.etg.: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og soverom: 65 kvm

Sekundærrom 12 kvm.:

Hoveddel: 
U.etg.: Fyrrom, bod 1, bod 2, bod 3
1.etg.: Walk-in-closet. 

Det tas forbehold om utilstrekkelig dagslysinnfall og manglende rømningsgodkjente vinduer i kjelleretasjen. Deler av arealet tilfredsstiller ikke kravene som stilles i byggeforskriftene for rom til "varig opphold", men arealene er tatt med som P-rom med bakgrunn i rommenes utforming, innredning og bruk. Takhøyden i kjelleren ble målt mellom 204-240 cm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.04.2018, utført av Sten Børge Willy Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.439,4 kvm. Opparbeidet flat-/skrånende tomt med gressplener, busker, trær og prydplanter. På tomten er det steinsatt gårdsplass og gangvei til inngangspartiet, tre steinsatte markterrasser og trapper i terreng.

Parkering

På tomten er det en dobbel garasje på ca. 35 kvm for parkering. Ellers god plass på opparbeidet innkjøring til å parkere flere biler. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt såle med grunnmur av pusset lettklinker (Leca) som antas fundamentert til faste masser. Etasjeskillere av trebjelkelag, yttervegger av trebindingsverk kledd med utvendig malt stående kledning og teglsteinsforblending. Mellom etasjene er det dobbel gips på sekundærbjelker for lyd og brannskille. Saltak-konstruksjoner av tre og undertak tekket med sort glassert enkeltkrum tegltakstein. Opprinnelige vinduer med 2-/3-lags isolerglass og høytsittende kjellervinduer. Spalteventiler for ventilasjon og utvendige pyntesprosser. 

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Tidligere var det en mindre vannlekkasje fra taket i gangen i underetasjen. Dette ble reparet, men har nå kommet tilbake. 
- Fuktgjennomslag på vegg underlufteventil på soverom/stue i underetasjen. 
- Det er tilrettelagt fra vann/avløp i rom innredet som stue i underetasjen. 
- Det er opplegg for vann/avløp på rom ved entré i hovedboligen. På godkjente tegninger er rommet tegnet inn som wc. 

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven.   

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 31.01.1979 for søndre del av tomannsboligen, og 08.01.1980 for nordre del av tomannsboligen. Det foreligger godkjente byggetegninger på dobbeltgarasjen, datert 28.02.1978.
 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår (søndre del):
Kjeller
- Pusse vegger, finpusse gulv, montere ventiler, og innpusse vinduer og ventiler.
- Foreta en del innredning, montere lettvegger og dører, innrede boder og montere trapp til 1. etg. 

1. etasje
- Foreta en del mindre innredningsarbeider, legge vannfast gulvbelegg på wc, ferdigmontere sanitærinstallasjon på bad, og utbedre overgang mellom gulv og vegger på bad.

Utvendig
- Pusse grunnmur, montere ventilrister, og innpusse vinduer og ventiler. 
- Foreta en del tilbakefylling til grunnmur, oppfylle terrasse, montere permanent trapp til hovedinngang, montere nedløp og utkaster på takrenner, samt ventiler. 
- Planere og rydde tomten, montere husnummerskilt, oppaarbeide bedre akomstvei og rive gammel hytte på eiendommen. 

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår (nordre del):  
1. etasje
- Sikre dør til hovedinngang inntil det er montert forsvarlig midlertidig bro over grøft ved kjellerveggen, og montere flammefast plate for ildsted. 

Utvendig
- Pusse grunnmur, montere ventilrister, foreta en del tilbakefylling til grunnmur, oppfylle terrasse og montere forsvarlig midlertidig atkomst til hovedinngangen og stueinngang. 
- Montere nedløp og utkaster fra taknedløp, montere permanent trapp til hovedinngang, og planere og rydde tomten. 
- Montere permanente søyler under utkragenedtak ved terrasse og hovedinngang, montere beslag under dører og ferdigplanere parkeringsplasser på egen grunn. 
- Beslå utstikkende drager i gavleveggene, avslutte grunnmursplater, samt eksisterende hytte på eiendommen må rives. 

Det er uklart om alt dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Følgende avvik er registrert på plantegninger sammenlignet med godkjente byggetegninger fra kommunen: 
1. etasje:
I leiligheten er matbod ved entré er slått sammen med soverom, samme med klesboden slik at soverommet i dag er mye større. 
I hoveddelen er bod ved badet slått sammen til et større bad, og det er satt et "walk-in-closet" med skyvedør ut mot soverom. Soverommet på andre siden av gangen var opprinnelig to soverom. Spiseplass ved kjøkkenet var opprinnelig et soverom. Videre er det tegnet inn en wc ved entré, som på dagens plantegninger ikke er et wc. 

Kjeller:
Soverom ved siden av stue/soverom er satt inn i senere tid, samme med vaskerommet. Der det er vaskerom i dag var det kun en matbod og et hobbyrom før. I dag er det ern bod og en gang der. Stuen i enden av gangen er tegnet inn som spiserom i godkjente tegninger. 

Det tas forbehold om utilstrekkelig dagslysinnfall og manglende rømningsgodkjente vinduer i kjelleretasjen. Deler av arealet tilfredsstiller ikke kravene som stilles i byggeforskriftene for rom til "varig opphold", men arealene er tatt med som P-rom med bakgrunn i rommenes utforming, innredning og bruk. Takhøyden i kjelleren ble målt mellom 204-240 cm.

Innredning av rommene til bruk som soverom i underetasjen er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen som rom til varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Boligen har to bruksenheter og hver del er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Heggveien 3 og 5 ligger i et barnevennlig boligområde ved Langvannet i Lørenskog kommune, med en stor tomt på ca. 1.439 kvm. Tomten er opparbeidet med plen, trær og diverse beplantninger. Området har nærhet til skoler, barnehager og kollektivtransport, samt et rikt utvalg av servicetilbud ved både Strømmen Storsenter, Triaden og Metro. 

Dette er en stor, hel tomannsbolig som var svært unik i sin tid, da den ble bygd i 1978. Boligen er svært innholdsrik med sine 2 deler, og et stort areal på totalt 334 kvm i p-rom, gode lysforhold og flere uteplasser. Det er behov for en oppgradering/modernisering for å nå dagens krav til overflater, utstyr og standard. 

Boligen er spennende både i utforming og potensiale, og dagens planløsning er meget praktisk med god størrelse på de ulike rom.

Videre inneholder hoveddelen to soverom, to bad, et vaskerom, kjøkken, stue/spiseplass og entré. Med så mange rom har man mulighet til å forme hjemmet sitt helt etter egen smak. Fra stuen er det utgang til en hyggelig terrasse som leder videre ut til stor og pen tomt. Her kan barna boltre seg og leke både om sommeren og om vinteren. 

I den andre delen av tomannsboligen befinner det seg en entré, stue, kjøkken, bad og et soverom.

Tomannsboligen har et hyggelig inngangsparti med belegningsstein på gårdsplassen, samt parkering i dobbel garasje. De dagligdagse rommene er svært romslige og lettmøblerte. Her kan du og familien innrede med sofakrok, mediemøblement, bokhyller og spisestuemøblement. Alt etter behov og smak. 

Badene i boligen holder en eldre standard og oppussing må påregnes. 

Kjøkkenet i hovedetasjen ble pusset opp med høy standard for ca. 10 år siden. Dette er et pent kjøkken med flere gode kvaliteter. Innredningen er holdt i en klassisk stil med lyse profilerte fronter, vitrineskap og en halvøy med barløsning. Videre er kjøkkenet intergrert med en praktisk kaffemaskin fra Bosch, bosch micro og stekeovn, samt. integrert koketopp. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Dette er en bolig som byr på mange muligheter! Alt i alt er dette en bolig med et stort potensiale, både når det gjelder størrelsen på huset og størrelsen på tomten. 

Velkommen til visning! 

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektristet og vedfyring.
Sentralvarmeanlegg med varmluftskanaler og gulvvarme på baderommene. Anlegget kan brukes med olje og elektrisitet. Eier oppgir at det anlegget kun er brukt med elektrisitet de siste ca 15 årene.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Tanken til sentralvarmeanlegget ligger i underetasjen og på påregnes å kobles fra. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Det oppgis at dagtank i leiligheten er ikke i bruk.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan 22-4-09 2 Kinnskogen nord fr rådhuset og lettbetonghusfelt, med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt av Lørenskog kommunestyre den 01.04.1981. Stadfestet av Fylkesmannen i Oslo og Akershus den 04.06.1981.
Kommuneplanbestemmelser vedtatt den 11.02.2015 erstatter § 2b i disse reguleringsbestemmelsene.

Tomten grenser mot et felles areal (garasjeuthus) og område for offentlig bebyggelse (Lørenskog rådhus). Det er byggegrense mot vei. Se vedlagte reguleringskart for stipulerte linjer. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. 
Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Det gjøres oppmerkosm på at takstrapport er gjennomført etter befaring i 03.04.2018. Takstrapport datert 19.12.2018 er innhentet av eier.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Oppdragets KR-kode

KR58184

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.950,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 er kr 2.411.841,- ifølge skatteetaten. Beløpet er gitt på grunnlag av at selger bor fast i boligen. 

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 8.682.627,60,-. Verdien er regnet ut i fra likningsverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
 
Formuesverdien skal ikke overstige 30 prosent av boligens markedsverdi dersom eier selv bor i boligen. Kjøper må selv søke om reduksjon av formuesverdien direkte til Skatteetaten dersom salgssummen blir lavere enn kr 8.031.430,53,-. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdi.


Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.326.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget.

Boligkjøperforsikring

Det er ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring. 

Avhendingsloven

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. 

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.750,- samt dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Siv Svensson Ostrø
Eiendomsmegler

Siv Svensson Ostrø

Telefon
Mobil 90692003

Lurer du på noe

Siv svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.