Solgt: 4 500 000 kr

Galtenesvegen 120

4 200 000 kr
130 m²
3 soverom
Velkommen til idyll ytterst på Galteneset!
Mats-Eirik Misje
Presenteres av
Mats-Eirik Misje
Frekhaug
Velholdt enebolig med solrik beliggenhet på Galteneset. Mange muligheter i stor uinnredet kjeller. Parkering i garasje.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Omkostninger
  106 342 kr
 • Totalpris
  4 606 342 kr
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  130 m²
 • Bruksareal
  206 m²
 • Tomteareal
  628,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  600 kr
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Galtenesvegen 120! Eiendommen ligger i etablert nabolag på Frekhaug og vil passe ypperlig for en barnefamilie som ønsker et trygt bomiljø rundt seg. Nærhet til barnehager og skoler. Eiendommen ligger sørvendt mot fjorden med flott utsikt og svært gode solforhold hele året. Noen høydepunkter: - Stor terrasse med gode solforhold og flott utsikt mot fjorden - Lettstelt hage med god plass til trampoline og fotballmål - Hovedetasje med 3 soverom - Romslig underetasje som har egen inngang - Store boder i underetasje med mange bruksmuligheter - Nærhet til barnehager og skoler Godt kollektivtilbud fra Frekhaug kai, gratis parkering, med hurtigbåt til Strandkaien i Bergen sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Galtenesvegen 120, 5918 FREKHAUG
Kommunenummer 4631, gårdsnummer 323, bruksnummer 223, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 225 kvm
Totalt bruksareal: 206 kvm
Totalt primærrom: 130 kvm
Bruksareal:
Bolig 188 kvm
Garasje 18 kvm
Primærrom:
Bolig:
Kjeller: 32 kvm: Gang, vaskerom og hobbyrom.
1. etasje 98 kvm: Entré, gang, tre soverom, toalett, baderom, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
Bolig:
Kjeller: 58 kvm: Matbod og 3 store boder.
Garasje:
1. etasje 18 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2021 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført på grunnmur av lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Overflater, tettesjikt og fallforhold på baderom i hovedetasjen er vurdert til TG2
- Vaskerom i underetasje oppfyller ikke dagens krav til våtrom, vurdert til TG2
- Sisterne på toalett har ikke avrenning mot sluk, vurdert til TG2
- Rom under terreng har synlige fuktmerker, vurdert til TG2
- Enkelte deler av bjelkelaget på loft mangler isolasjon, vurdert til TG2
- Vannrør og avløpsrør vurdert til TG2
- Enkelte vinduer og utvendige bord på fasade vurdert til TG2.
- Endebjelke i raftekasse viser symptomer på råteskader, vurdert til TG2
- Det registreres enkelte skråriss samt horisontale sprekker på grunnmur, vurdert til TG2
- Nedløpsrør drenerer ikke takvann tilstrekkelig vekk fra boligen, vurdert til TG2
- Sprekker og skjevsetninger i forstøtningsmur ved utvendig trapp til kjeller, vurdert til TG2
- Garasje vurdert til TG2
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stor og fin enebolig med gjennomgående normal standard på utstyr og overflater. Eiendommen er pent opparbeidet med stor flott hage og en romslig sørvendt terrasse med flott utsikt og gode solforhold.
Fra inngangsdøren kommer en inn i en åpen entré med lyse trivelige farger på veggene, og gode muligheter til å henge fra seg alt av yttertøy. Gangen forgrener alle rommene i denne etasjen, trapp, toalett, baderom, tre soverom og kjøkken. Toalettet og baderommet har blitt oppusset senere år og fremstår med moderne uttrykk. Stuen er romslig med god plass til både spisestue og sofaområde. I stuen er det gode vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp og fint utsyn mot terrassen og fjorden Det er parkett på gulv og malte overflater i lyse trivelige farger, samt vedovn med kleberstein for kalde vinterdager. Fra stuen er det utgang til terrassen, her er god plass til stor sittegruppe og grill.
Kjøkkenet, som er i åpen løsning mot stuen, har profilerte fronter, stålvask med skyllekum og avrenningsbrett, fliser over disk, ventilator, samt oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.
I hovedetasjen er det tre soverom, alle praktisk innredet med gode garderobeløsninger.
Fra entreen er det trapp ned til underetasjen, som også har egen inngang. Her er gang, vaskerom, matbod og store boder med mange bruksmuligheter.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmepumpe på kjøkken. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 12.08.1982.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Trapp ved verandadør
- Innvendig puss av grunnmur
Selger opplyser at punkter er utført.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Tinglyst 16.05.1978 - Dokumentnr: 3235 - Erklæring/avtale vedr. bebyggelse, pålegg ift. vann- og kloakkledninger samt pliktig medlemskap i tomtelag.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Medfølger ikke i handelen:
- Hvitevarer i underetasje
- Garderobehylle i gang
- Enkelte stauder i bed (små) og løse krukker medfølger ikke i salget.
- Tre ved utelys mot naboen blir muligens flyttet.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velholdt enebolig med god beliggenhet i etablert boligfelt på Frekhaug. Nabolaget består hovedsakelig av familieboliger med overvekt av barnefamilier. Boligen har god plassering i feltet, sørvendt mot fjorden, skjermet for innsyn fra naboer og svært gode solforhold hele året.
Nabolaget er barnevennlig med nærhet til flere barnehager og skoler. Trygg skolevei til Sagstad skule med gangsti og bro over hovedveien.
Det er også et stort utvalg av fritidsaktiviteter for store og små i området. Her er flotte turområder like utenfor døren samt flotte badeplasser i Badevika og Haltjohansvika. Det er også fine turstier mot Krossfjellet og Storeknappen. Meland Aktiv (flerbrukshall) har et variert tilbud som fotball, klatring, turn, håndball, kampsport, treningssenter m.m. Det er også Crossfit senter og treningssenter på Frekhaug. Meland Golf med 18 hull er kun 10 minutter unna.
Godt kollektivtilbud fra Frekhaug kai, med gratis parkering, hvor en kan reise køfritt 4 avganger morgen og ettermiddag, med hurtigbåt fra Frekhaug kai til Strandkaien i Bergen sentrum på 20 minutter. Det er også gode bussforbindelser til Åsane og Bergen sentrum fra Mjåtveit via Flatøy Terminal.
Med bil tar det
ca 25 minutter til Bergen sentrum
ca 15 minutter til Åsane storsenter
ca 7 minutter til Knarvik senter
ca 3 minutter til Frekhaug senter.

Adkomst

Fra Bergen kjør nordover gjennom Åsane. Ta av hovedveien like etter Nordhordalandsbroen og følge mot Frekhaug. Følg veien forbi Frekhaug sentrum og ta tredje avkjørsel til venstre i rundskjøringen ved Esso. Ta deretter andre avkjørsel til venstre inn i Galtenesvegen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Leiketun barnehage
Marihøna barnehage
Maurtua barnehage
Drømmehagen barnehage
Skoler:
Sagstad skule
Danielsen ungdomsskule Frekhaug
Meland ungdomsskule
VGS
Knarvik vgs- avd. Kvernhusmyrane
Knarvik vgs- avd. Juvikstølen
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 628,6 kvm. Opparbeidet med hage, terrasse og belegningsstein. Deler av mur mot nabo i sør er satt opp på jord og er i dårlig forfatning.

Parkering

Parkering i eiet fellesgarasje og på eiendommen. Gjesteparkering på offentlig areal vis-avis eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bustad i henhold til reguleringsplan "Reguleringsplan for industriområde Mjåtveit/Frekhaugmarka".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9 706,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Årlig kostnader til renovasjon kr 4 360,-. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.808,-.
Velavgift er kr 600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av fibersignaler og har avgift på kr 1.150 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 766 465,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 759 274,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 306 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Haldis Dokken Urdal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0012/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2112

Dato

Sist oppdatert: 21. april 2021 kl. 12:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.