Komplett salgsoppgave

Loftbergveien 24

2 990 000 kr
77 m²
3 soverom
Velkommen til Loftbergveien 24!
Velkommen til Loftbergveien 24!
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Jevnaker
Lys, luftig og innbydende 4-roms selveier fra 2018 - Store, solrike uteplasser - Nydelig utsikt - 2 p-plasser

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  75 920 kr
 • Totalpris
  3 065 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Type
  Flermannsbolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  700 kr
 • Fellesutgifter
  700 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Loftbergveien 24, en stilren og innbydende 4-roms selveierleilighet fra 2018. Beliggenheten er naturnær og barnevennlig, med nærhet til til busstopp, idrettsanlegg, barneskole og populære turområder, samt kort vei til butikker, spisesteder og badeplasser. Videre kan eiendommen skilte med fantastisk utsikt, gode solforhold, velstelte fellesarealer, østvendt terrasse, sydvendt veranda og to p-plasser (en med elbillader).
Leiligheten fremstår med tidsmessige farge- og materialvalg og familievennlig planløsning. Stuen og kjøkkenet danner et herlig allrom med peisovn, og kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Videre har leiligheten et delikat, helfliset baderom, vaskerom, pen entré og tre gode soverom. Flere rom har garderobe, og lagringsplass finnes i utvendige boder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Loftbergveien 24, 3520 JEVNAKER
Kommunenummer 3053, gårdsnummer 150, bruksnummer 1049, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
2. etasje - 77 kvm
Primærrom:
2. etasje - 77 kvm: Entré, stue/kjøkken, baderom, vaskerom og tre soverom.
I tillegg disponerer leiligheten to utvendige boder på til sammen ca. 7 kvm utenfor inngangspartiet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.09.2022 utført av Anticimex v/Henrik Prøsch. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at tidligere innvendig bod er omgjort til vaskerom iht. seksjoneringen. Vi henviser videre til punkt om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2018. Grunnmur i betong. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon, kledd utvendig med malt trepanel. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Pulttak i trekonstruksjon, tekket med takpapp/folie. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 2
- Baderom: Hulltaking/fuktmåling er ikke mulig grunnet inventar.
- Vaskerom: Hulltaking/fuktmåling er ikke mulig grunnet teknisk installasjon.
- Yttervegger: Spiker/skruer er montert for langt inn i trepanelet (sameiets ansvar).
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer og påkostninger ifølge selger:
- Malt vegger i stue.
- Montert ladeboks for elbil.
- Bygget en liten redskapsbod.
- Laget plantekasser i skråning.
- Montert lysskinne i kjøkkentak.
- Opparbeidet og beplantet skråning.
- Montert overskap på vegg i soverom 2.
- Montert elektrisk håndkletørker på bad.
- Montert garderobeløsning på soverom 3.
- Lagt terrassegulv/platting for inngangspartiet.
- Skiftet veggplater til (Walls2paint) i kjøkkendel.
- Montert skyvedørsgarderobe på hovedsoverom.
- Bygget eget isolert rom i utvendig bod med hyller.
- Bygget tak bak utvendig bod for oppbevaring av sykler, ski og ved.
- Skiftet kjøkken, samt satt inn mikroovn, koketopp, avtrekksvifte og kjøleskuff.

Standard

KORT FORTALT
- Stilren og innbydende 4-roms selveier.
- Leilighet i 2. etasje i bygning fra 2018.
- Biloppstillingsplass med elbillader følger.
- Barnevennlig og naturnær beliggenhet.
- Felles, nordvendt velkomstterrasse.
- Østvendt terrasse på ca. 6 kvm.
- Sydvendt veranda på ca. 11 kvm.
- Pen entré med varme i flislagt gulv.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Moderne, pent og velutstyrt kjøkken.
- Allrommet har peisovn og fin utsikt.
- Helfliset baderom med gulvvarme.
- Vaskerom ved ett av soverommene.
- 3 gode soverom med garderober.
- Disponible uteboder på totalt 7 kvm.
- Utestikk, utekran og utebelysning.
- Det er balansert ventilasjon i boligen.
E N T R É
Leiligheten har et pent inngangsparti med glassoverbygg, moderne utebelysning og adkomst via en nordvendt, stor og felles velkomstterrasse. Vel inne er det en fin entré med hvitmalt panel på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme. Det er plass til både knaggrekke og skohylle, og ytterligere oppbevaringsplass finnes i et hvitt garderobeskap.
S T U E
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et luftig og innbydende allrom med god møbleringsfrihet. Her er det fin plass til sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familien til hyggelige måltider rundt en spisestue. Allrommet har peisovn, lysmalte vegger og gyllent parkettgulv, og store, sydvendte vinduer sørger for unik, naturlig lyssetting og langstrakt, naturskjønn utsikt.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet har et stilrent og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og lysegrå laminatbenkeplate med nedfelt, sort kum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskuffer, mikrobølgeovn, stekeovn og koketopp, samt ventilator, komfyrvakt og god arbeidsbelysning.
B A D E R O M
Leiligheten inneholder et baderom og et vaskerom. Badet fremstår som moderne og delikat med downlights i himling, sandfargede fliser på veggene og matchende fliser på gulv med gulvvarme. Innredningen har finerte fronter og består av en heldekkende servant med effektbelysning på en skuffeseksjon, et høyskap og et dobbelt speilskap med integrert belysning. Videre har badet vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.
V A S K E R O M
I tilknytning til et av soverommene er det et praktisk vaskerom med hvitmalte vegger og mørkegrå fliser på gulv med sluk. Av innredning er det hyller, og opplegg for vaskemaskin.
S O V E R O M
Det er tre gode soverom i leiligheten, og alle får rikt, naturlig lysinnslipp fra store vinduer. Ett av soverommene er i dag innredet som kontor/arbeidsrom, og har plassbygde hyller og langstrakte benkeflater. Soverommene har hvitmalte vegger mot gylne parkettgulv, og på hovedsoverommet er det en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe med gråblå fronter. Leiligheten har for øvrig lagringsplass i disponible uteboder på til sammen ca. 7 kvm.

Løsøre og tilbehør

Løsøre og tilbehør som ikke medfølger leiligheten er kjøl-/fryseskap, arbeidsbenk/skjærebord med skuffer i arbeidsrom og 2 stk. trekasser på kjøkkenvegg. Det som medfølger er hylle/reol på teknisk rom.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme i entreen og på badet. Dette suppleres med vedfyring i peisovn ved kjøkkenet. Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Videre har eiendommen utestikk, utekran og utebelysning.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av 5 tomannsboliger og 2 firemannsboliger samt garasjer/carporter datert 13.11.2020. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som bod jf. seksjoneringen. Innredning av rommet er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen, unntatt seksjoneringen.
Dokumentnummer: 1193042, tinglyst: 27.10.2017
Servitutten omhandler opprettelse av eierseksjonssameier. Denne leiligheten har seksjonsnummer 16 med en sameiebrøk på 1/18.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Jevnaker, ca. 3 km unna sentrum. Området er rolig og landlig, med umiddelbar nærhet til flotte turområder innover i skogen like ved huset. Innover i Nordmarka finnes en rekke turstier som gir god rekreasjon på helårsbasis – et eldorado for friluftsmennesker. Blant annet er det flere tjern, og både Grønntjern og Tverrsjøen er populære mål for badelystne mennesker i sommerhalvåret.
Fra leiligheten er det kort avstand til Randsfjorden. Randsfjorden benyttes til bading, fiske og annen vannsport. I sørenden av Randsfjorden ligger Haugerstranda. Stranda er ca. 300 meter lang, og har gresslette og toalettfasiliteter.
Av aktiviteter i Jevnaker finnes det idrettshall, idrettsplass, skøytebane, hestemiljø og speideren, og Jevnaker IF har et godt tilbud. En tur til Hadeland Glassverk kan anbefales, med naturskjønne omgivelser og et bredt spekter av aktivitetstilbud. Her er blant annet 9 butikker, hestekjøring og barnevennlig badestrand. Like i nærheten ligger også Kistefos-museet, med skulpturpark, industrimuseum, kunsthall og kafé.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. Jevnaker sentrum byr på et bra utvalg av butikker og servicetilbud, samt flere spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Hønefoss med Kuben kjøpesenter som huser 63 butikker.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og flybuss. Nærmeste holdeplass er Bergerbakken skole som ligger ca. 1,3 km fra leiligheten. Med bil tar det ca. 20 min til jernbanestasjon på Lunner og Hønefoss, samt ca. 50 min til Oslo Lufthavn og 1 time til Sandvika.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Bergerbakken barnehage (1-5 år) 1.5 km
Nesbakken barnehage (1-5 år) 3.5 km
Nordby Gardsbarnehage (1-5 år) 4.6 km
Skoler
Bergerbakken skole (1-7 kl.) 1.5 km
Jevnaker skole (8-10 kl.) 3.4 km
Ringerike videregående skole 13.6 km
Hønefoss videregående skole 14.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6177 kvm som tilhører sameiet. Fellestomten er pent opparbeidet med asfalterte områder, prydbusker og en stor, felles velkomstterrasse mot nord. Velkomstterrassen deles med naboen i andre etasje.
Leiligheten har en egen, solrik uteplass på ca. 6 kvm av velkomstterrassen. Her er det fin plass til en hyggelig sittegruppe, og den østvendte beliggenheten gjør dette til den perfekte plassen å nyte dagens første kaffekopp i morgensolen.
Fra stuen er det utgang til en sydvendt, overbygd veranda på ca. 11 kvm. Solforholdene er gode og den langstrakte utsikten er misunnelsesverdig, og overbygget sørger for lune og usjenerte forhold. Verandaen har dekke i tre, hvitt rekkverk, utestikk og stemningsfull utebelysning.

Parkering

Leiligheten disponerer to biloppstillingsplasser, en med elbillader. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Bergermarka 1 - Etappe 2 med plan-ID 305353 datert 26.08.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av kommuneplan datert 25.03.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 700,- pr. mnd. og inkluderer: TV/internett, bygningsforsikring, snøbrøyting/strøing, styre- og forretningsførerhonorar.
Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter kr. 650,-
Fiberaksess kr. 50,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 8298,- for inneværende år. I tillegg kommer årlige kostnader til renovasjon på kr. 3770,-.
Kommunale avgifter fordeles slik:
Vann abonnement kr. 1471,-
Avløp abonnement kr. 1530,-
Vann a-konto forbruk kr. 2276,-
Avløp a-konto forbruk kr. 2971,-
Målerleie kr. 50,-
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales a-konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. For denne eiendommen utgjør vannforbruket kr. 57,03 pr. kubikkmeter av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad baserer seg på selgers forbruk og vil variere utfra bruk/personer i husstanden. Kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt utgjør ved forbruk av vann og avløp på 92 kubikkmeter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 18.000,- pr. år. / 10.000 kWh. pr. år med en årlig nettleie på kr. 8500,-.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av TV/internett (fiber) og har avgift på kr. 700,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr. 4800,- pr. år. Abonnementet medfølger ikke.
Velavgift er kr. 700,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 757.784,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 2.728.022,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4818,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 3266,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er ifølge forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.065.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Guri Janne Malm Jansen og Per Runar Jansen

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Bergermarka Panorama 4.
Sameiet består av 18 boligseksjoner.
Forretningsfører er Ringbo BBL.
Sameiebrøken er 1/18.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter søknad.
Foretatt påkostninger de senere år:
Avtaleinngåelse for fiberaksess med Viken Fiber Altibox.
Planlagte påkostninger:
Ingen vedtatte påkostninger som er meldt i dokumentasjon fra forretningsfører.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale

Velforening

Boligen er tilknyttet Bergermarka Velforening, hvor det er frivillig medlemskap med en årlig kostnad på kr. 700,-.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,35% provisjon av salgssum
Minimumsvederlag: kr. 40.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger/overtakelse: kr. 3.500,- pr. visning (første inkludert)
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0068/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2268

Dato

Sist oppdatert: 22. september 2022 kl. 15:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.