Solgt: 7 000 000 kr

Erling Skjalgssons gate 30A

7 200 000 kr
79 m²
2 soverom
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Frogner
Sjelden mulighet! Flott loftsleil. /m skjermet vestvendt terrasse på 14 kvm og 95 kvm gulvareal - Moderniseringsbehov
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  73 558 kr
 • Omkostninger
  183 042 kr
 • Totalpris
  7 256 600 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 846 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Frogner og Erling Skjalgssons gate 30A!
En lys og flott loftsleilighet med meget sentral, attraktiv og populær beliggenhet rett ved Frognerparken. Leiligheten ligger høyt og fint til i byggets 5. etasje med en fantastisk skjermet vestvendt terrasse på hele 14 kvm. Leiligheten har en gjennomgående god planløsning og ligger skjermet for støy, uten sjenerende innsyn og med gode lysforhold.
Her bor du svært sentralt med gangavstand til alt hovedstaden har å by på.
Høydepunkter:
- Meget attraktiv beliggenhet ved Frognerparken, i rolig og trafikkstille gate
- God gjennomgående planløsning helt uten innsyn
- Fantastisk vestvendt terrasse på 14 kvm
- Toppleilighet
- Peis
- Separat wc/vaskerom
- 95 kvm gulvareal
- Flott utsikt mot den amerikanske ambassadørboligen og Holmenkollen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Erling Skjalgssons gate 30A, 0267 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 212, bruksnummer 285, seksjonsnummer 17

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
5 etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, entré, bad, omkledningsrom, wc/vaskerom: 79 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 7 kvm og 1 krypbod loft med god lagringsplass (inngang over kjøkkendør).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.12.2019 utført av Aleksander Olsen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport bygård med saltak tekket med takstein. Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i tre. Bygget er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på.
- TG 2 er gitt på vinduer, terrassedør og bad grunnet alder og forventet levetid.
- Karm på høyre vindu hovedsoverom bør utbedres (fuktskade)
Foretatte utbedringer/påkostninger de senere år.
- 2019: Installert vannlås i bod kjellertrapp hvor varmtvannsbereder oppbevares.
- 2018: Satt opp ny vegg (i tre) på terrasse
- 2017: Montert nye fliser på terrasse (ytterst)
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Erling Skjalgssons gate 30A!
En lys, sjarmerende og innbydende loftsleilighet på attraktive Frogner. Leiligheten ligger høyt og fint til i byggets 5. etasje med en fantastisk skjermet vestvendt terrasse på hele 14 kvm med sol hele ettermiddagen/kvelden og utsikt mot Holmenkollen. Leiligheten har en gjennomgående god planløsning og ligger helt skjermet for støy, uten sjenerende innsyn og med gode lysforhold.
Boligen inneholder éntre, flislagt bad/wc, flislagt wc/vaskerom, kjøkken med spiseplass, to soverom samt garderoberom og stue med peis og utgang til flott vestvendt terrasse på ca 14 kvm. I stuen har du god plass til sofagruppe, TV-seksjon og øvrig møblement. Meget romslig kjøkken med hyggelig utsyn og plass til mange gjester. Dette er en leilighet med mye sjarm og masse kvaliteter! Her kan du skape din helt unike toppleilighet i et av hovedstadens mest attraktive boligområde. Leiligheten disponerer i tillegg et romslig lagringsloft og en meget romslig bod i kjeller.
Sameiet er veldrevet og meget hyggelig. Her vil du garantert trives!
Verdt å merke seg:
- Meget attraktiv beliggenhet ved Frognerparken, i rolig og trafikkstille gate.
- God gjennomgående planløsning helt uten innsyn.
- Fantastisk vestvendt terrasse på 14 kvm.
- Sentralstøvsuger
- Toppleilighet.
- Peis.
- Separat wc/vaskerom
- 95 kvm gulvareal
- Moderniseringsbehov
- Alle pipeløp rehabilitert i 2013
- Innvendig takhøyde i stue på opptil 3,45 m.
Entré/gang:
Pen entrè med plass til oppbevaring av yttertøy og sko.
Stue med utgang til terrasse:
Luftig og romslig stue med generøs takhøyde og synlige loftsbjelker. Her er det god plass til sofagruppe og øvrig møblement. I stuen er det åpen peis som gir ekstra hygge. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse på hele 14 kvm helt uten innsyn og meget gode solforhold. Her er det plass til utemøblement, grill og beplantning. Terrassen har flott utsikt mot Villa Otium, som er den amerikanske ambassadeboligen og mot Holmenkollen.
Kjøkken:
Pent og romslig kjøkken med hyggelig utsyn og gode lysforhold. Multiform kjøkkeninnredning. Heltre mahogni benkeplate med foliert innredning med mahogni detaljer. Nedfelt rustfritt beslag. Integrerte hvitevarer som komfyr med keramisk topp, oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og fryseskap. Herdet glassplate mellom overskap og benk. Mekanisk avtrekk fra kjøkkenventilator. Spiseplass til minst 12 personer.
Hovedsoverom:
Romslig, hyggelig hovedsoverom med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Mye oppbevaringsmuligheter i tilhørende skap, samt gode lysforhold fra store doble takvinduer.
Soverom 2:
Soverom 2 av praktisk størrelse med garderobeskap og plass til dobbeltseng. Rommet egner seg også godt som barnerom/gjesterom/kontor.
Bad/wc:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Servant, speil, klosett, innfliset badekar og dusj med dusjvegger i herdet glass. Sanitærutstyr fra Villeroy Boch og armaturer fra Hans Grohe.
Wc/vaskerom:
Flislagt. Servant og wc fra Villeroy Boch. Opplegg for vaskemaskin.
Omkledningsrom:
Eget omkledningsrom med mye skapplass og gode lysforhold.
Overflater:
Gulv: Parkett. Fliser på bad og wc/vaskerom.
Vegger: Malte flater. Fliser på bad og wc/vaskerom.
Himling: Malte flater på innvendig himling.
Teknisk/diverse:
- Sentralstøvsuger
- Porttelefon
- Fellesvaskeri
- Lagringsloft over entre og wc/vaskerom.
- Peis i stue

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Varmekabler på badet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på utbyggingen av loftet datert 24.02.2003. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
09.10.1930 - Dokumentnr: 902340 - Best om garasje/parkering
Overført fra: Knr:0301 Gnr:212 Bnr:285 Snr:1
Gjelder denne registerenheten med flere
11.05.2001 - Dokumentnr: 25891 - Resek/tilleggssek
Ny seksjon:
Snr: 17
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 82/982

Diverse

Vaskemaskin på baderom medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo, like ved Frognerparken og Schafteløkken. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og er i dag hjem for mange ambassader og ambassaderesidenser.
Det er gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte ligger kun fem minutter unna og inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet ligger like ved og har torg med basarer og yrende liv hver dag. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.
Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, solbading og skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en pulserende handlegate i rivende utvikling med blant annet pop up-stunts og showroom.
Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Skafferiet, Joker, Coop Extra, Meny og Kiwi. Rett i nærheten finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg. Det er også gangavstand til Majorstuen og Bogstadveien, som er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder.
Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk og T-bane. Nærmeste holdeplass er Odins gate som ligger kun to minutter unna. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Fra leiligheten er det gangavstand til Skøyen barneskole og Majorstuen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er også kort vei til OsloMet-storbyuniversitetet.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 493,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med prydbusker, beplantninger og sittebenker.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis.
Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen «Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn». Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i kommuneplan og hvilken betydning denne har for eiendommen.
Kommuneplanen gjelder foran reguleringsplaner, bebyggelsesplaner og kommuneplaner, i den grad slik plan strider mot kommuneplanens innhold.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, forretningsførsel og revisjon, rengjøring fellesareal, generell vedlikehold, kabel-tv, forsikringer, kommunale avgifter, generell drift.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 2 145,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16 300,- pr. år. / 13 300 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og internett. Kabel-TV er inkludert i felleskostnadene, mens internett (75/10) har avgift på kr 529 pr. mnd,- Dekoder medfølger.
Boligen er p.t tilknyttet Sector alarmselskap. Alarmabonnement og utstyr medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 660 985,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 5 979 546,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 932,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 73 558,- pr. 26.11.2019
Total fellesgjeld for sameiet er kr 862 925,- pr. 26.11.2019 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12130908762, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.11.2019: 4.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 63
Saldo per 26.11.2019: 862 926
Andel av saldo: 73 558
Første termin/første avdrag: 01.09.2015 ( siste termin 01.06.2035 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.383.042,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.456.600,-.
Av dette beløpet utgjør kr 73 558,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Erling Skjalgssonsgate 30, med sameiebrøk 82/982.
Sameiet består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS.
Dugnad må påregnes. Det blir fakturert kr. 300,- for de som ikke stiller på dugnad.
Dyrehold er tillatt.
Foretatte påkostninger de senere år:
2018 - Rehabilitering av taket i kjelleren
2017 - Utbedret lekkasjer gjennom tak
2015 - Oppussing/maling fasade mot bakgård
2014 - Fuktkontroll, rydding og rensing av ventilasjonssjakter
2013 - Rehabilitering av pipeløp
2010/2011 - Oppussing fasade mot ES gate og port-rom. Utbedret himling kjeller, tettet gjennomøringer, brannsikret avløsrør samt satt inn tak med flammehemmende maling.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder har sameiet ingen fremtidige planer som medfører store kostnader i det kommende året. Det har tidligere vært snakk om å renovere oppgangen i både oppgang A og B, men dette har blitt satt på hold inntil nytt årsmøte finner sted i Mars/April.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0238/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.19238

Dato

Sist oppdatert: 09. juli 2020 kl. 22:33

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.