Solgt: 2 300 000 kr

Ingeniør Rybergsgate 11 B

2 250 000 kr
62 m²
2 soverom
Egil Svennevig Hovde
Presenteres av
Egil Svennevig Hovde
Åssiden
Pen 3-roms leilighet med vestvendt innglasset balkong. Kveldssol og utsikt. Sentralt beliggende.
 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  223 383 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 524 515 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 878 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten er beliggende meget sentralt på Åssiden med gang avstand til "alt". Attraktivt og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Gode solforhold.
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder entré/gang, 2 soverom, innvendig bod, pent kjøkken med spiseplass, bad og stue med utgang til innglasset vestvendt balkong.
En pen og attraktiv 3-roms med god planløsning. Store deler av leiligheten ble oppusset i 2017. Her kan man flytte rett inn!
Velkommen til visning i Myre borettslag.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ingeniør Rybergsgate 11 B, 3024 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 290
Andelsnummer 147, Myre Borettslag, organisasjonsnummer 853125202

Innhold

Bruttoareal: 79 kvm
Bruksareal: 75 kvm
Primærrom: 62 kvm
Primærrom:
Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder entré/gang, 2 soverom, kjøkken, bad og stue: 62 kvm
Innvendig bod i leiligheten er fjernet og er nå spiseplass. Det er ikke søkt bruksendring av boden
Sekundærrom:
Leiligheten inneholder innvendig bod og inn glasset balkong: 13 kvm
I tillegg disponerer boligen en bod på loft på ca 3,4 kvm samt en bod utendørs på ca 1,5 kvm i felles anlegg.
Innvendig bod i leiligheten er omgjort til beboelsesrom/spiseplass og det er ikke søkt bruksendring til beboelsesrom hos kommunen. Arealene er da ikke godkjent til varig opphold og kommunen kan kreve tilbakeføring til opprinnelig godkjenning. Kjøper overtar boligen slik den står og må selv søke kommunen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.02.20 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Lavblokk med 4 etasjer samt loft. Blokken er oppført i betong, utvendig kledd med plater.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Sammendrag fra tilstandsrapporten:
Rapporten omhandler ikke leilighetens fellesdeler og det er kun en kontroll av innvendige overflater og innredninger. Leilighet med en normal enkel standard over innredninger og overflater. Kjøkken fra 2017 og noe eldre bad med begrenset levetid.
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Montert ny skyvedørsgarderobe.
Soverom1: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. 2 stk garderobeskap samt veggfestet nattbord.
Kjøkken: Ny laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Pen hvit høyglansinnredning med fliser over benk. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger. Montert bord som kan slås sammen. Et pen kjøkken som ble oppusset i 2017.
Bad: Fliser på gulv,fliser på vegger, malt tak. Dusjkabinett, servant med skuffer under og wc. Innredninger er byttet i 2017. Opplegg for vaskemaskin. Montert strålvon.
Soverom2: Laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Montert ny skyvedørsgarderobe.
Stue: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Veggfestet hyller medfølger. Utgang til inn glasset balkong som er vestvendt med kveldssol. Montert solskjerming samt glassfelt som kan skyves til siden.
En pen og attraktiv 3-roms som er oppusset i de senere år. En flott leilighet med god planløsning.

Oppvarming

Basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Panelovner medfølger ikke.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 9.6.1977. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagbok nr 217, datert: 15.01.1975: Bestemmelse om gjerde.
Dagbok nr 223, datert: 15.01.1975: Bestemmelse om bebyggelse.
Dagbok nr 8417, datert: 22.12.1975: Erklæring/avtale med bestemmelse om trafostasjon.
Servituttene som er tinglyst på borettslagets eiendom antas ikke å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Blokken er beliggende meget sentralt på Åssiden med gang avstand til "alt". Attraktivt og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Gode solforhold.
Meget gunstig busskommunikasjon med få minutters gange til busstopp. 10 min. med buss til sentrum. 10 min. med tog fra Drammen stasjon til Asker. 36 min. med tog til Oslo. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no.
De fleste fritidstilbud på Åssiden og i Drammen sentrum. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flere treningssentre i bydelen. Moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatring. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Adkomst

Følg Rosenkranzgt. fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonald`s/Meny på venstre hånd. Hold til venstre i sving mot Buskerudveien/elven. Myre borettslag ligger første vei inn til høyre.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.
Åssiden barneskole samt Kjøsterud ungdomskole.
Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum. Papirbredden ved Union Brygge med høyskolesenter. Her ligger universitetet i Sørøst-Norge. Se mer på www.usn.no

Beskrivelse av tomt

Andel av fellesarealer på 31.823 kvm som er opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel.

Parkering

Det tildeles fast biloppstillingsplass. Borettslaget eier også garasjer som tildeles etter ansiennitetsprinsippet (egen liste). For øvrig gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, felles grøntareal og parkeringsplass. i henhold til reguleringsplan "Myre" datert 09.01.1974.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.878,- pr. mnd og inkluderer bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV fra Altibox, internett, balkonger kr 679,-, trappevask, snøbrøyting, plenklipping, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, drift vaskeri, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnleie 3 479,-
Finanskostnader 679,-
Vann og avløp 720,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år, dette utgjør ca kr 9.700,- år.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og intertt som er inkludert i felleskostnadene.
Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Kommunale utgifter

Felleskostnadene er kr 4.878,- pr. mnd og inkluderer bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, grunnpakke kabel-TV fra Altibox, internett, balkonger kr 679,-, trappevask, snøbrøyting, plenklipping, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, strøm fellesarealer, drift vaskeri, utvendig vedlikehold og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnleie 3 479,-
Finanskostnader 679,-
Vann og avløp 720,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Boligen er tilknyttet Altibox fra Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og intertt som er inkludert i felleskostnadene.
Ovenstående er basert på nåværende eier/hustands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 569.082,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2017 kr 2.048.695.-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 56.484,- pr. 07.10.19
Andel fellesgjeld er kr 223.383,- pr. 07.10.19
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937022500, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 07.10.2019: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 50.665
Saldo per 07.10.2019: 28 638 999
Andel av saldo: 133 205
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 30.09.2044 )
Flytende rente
Lånenummer: 94937022519, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 07.10.2019: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51
Saldo per 07.10.2019: 17 610 312
Andel av saldo: 90 179
Første termin/første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2044 )
Flytende rente
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.414.515,-. Av dette beløpet utgjør kr 223 383,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Myre Borettslag.
Borettslaget består av 216 leiligheter fordelt på 6 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag.
Styreleder er Gunnar Alternes.
Borettslaget har bygningsforsikring i Gjensidige.
Dersom en andelseier skal pusse opp bad og/eller kjøkken, skal det sendes inn eget meldeskjema om dette til borettslagets styre. Borettslaget har lagt inn i sin vedlikeholdsplan at alle badene i borettslaget skal pusses opp i regi av borettslaget med oppstart estimert til år 2023, dette inkluderer også renovering/fornying av felles rørsystem. Detaljer om finansieringsplan er ikke opplyst.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Husdyrhold er ikke tillatt ut over borettslagets regler. Reglene samsvarer med Borettslovens §5-11 (4) der det heter: "Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen".
Fremgangsmåte ved husdyrhold: Det må søkes styret om tillatelse til husdyrhold før husdyr tas inn i leiligheten. Ved brudd på fremgangsmåten blir søknaden avslått. Søknadsskjema fås hos vaktmester.
Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. 2 visninger er inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0439/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.19439

Dato

Sist oppdatert: 24. juli 2020 kl. 08:33

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.