Solgt: 14 100 000 kr

Underhaugsveien 4A

14 200 000 kr
220 m²
3 soverom
Velkommen til Underhaugsveien 4 A - Presentert av Fredrik Nordstrøm v/ Krogsveen Bekkestua
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
JAR
Unik enebolig over 2 plan med garasje, 3(2) stuer, 3(4) soverom og 2 bad! Hage - Opp til 4,6m takhøyde i atelier/stue
 • Prisantydning
  14 200 000 kr
 • Omkostninger
  356 342 kr
 • Totalpris
  14 456 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  220 m²
 • Bruksareal
  278 m²
 • Tomteareal
  1 018,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Underhaugsveien 4A er en unik og attraktiv enebolig med arkitekttegnede løsninger og svært rolig beliggenhet. Dette er et yndet sted for barnefamilier hvor du bor med nærhet til barnehager, skoler, buss/T-bane, turområder og Bekkestua.
Denne unike boligen går over 2 plan og fremstår svært romslig og tiltalende hvor det er lett å trives. Boligen har en god og luftig planløsning bestående av blant annet entré, stue med åpen kjøkkenløsning, bad og to soverom i 1. etasje, atelier / stue, TV-stue, soverom, vaskerom, bad og trimrom i underetasjen. Egen inngang til undertetg. Utvendig har du en solrik, sydvest-vendt terrasse på ca. 23 kvm, samt en skjermet og hyggelig hage med frukttrær, bærbusker og vakre blomster. Boligen har dobbelgarasje i tilknytning til 1. etasjen med utvendig elbil-lader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Underhaugsveien 4A, 1358 JAR
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 20, bruksnummer 872

Innhold

Totalt bruttoareal: 339 kvm
Totalt bruksareal: 278 kvm
Totalt primærrom: 220 kvm
Bruksareal:
Enebolig 278 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Underetasje 127 kvm: Atelier/stue, TV-stue, soverom, vaskerom, bad, trimrom og gang.
1. etasje 93 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Underetasje 17 kvm: To boder
1. etasje 41 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Grunnmur:
Grunnmur av betong/murkonstruksjon.
Drenering:
Drenering fra ukjent årstall.
Yttervegger:
Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående og liggende kledning, samt liggende spilekledning ved inngangsparti.
Etasjeskiller:
Gulv mot grunn av betong. Tilfarergulv i deler av underetasje. Etasjeskillere av tre.
Vinduer:
Vinduer med to- og tre-lags glass fra 1990, 1992, 1999 og 2007. Vindu i bod fra ukjent årstall med to-glassflater.
Ytterdører:
- Slett ytterdør fra Swedoor med glassfelt.
- Profilert ytterdør med glassfelt i gang underetasje.
- Skyvedør med to-lags glass fra 2020.
- Terrassedør i underetasje med to-lags glass fra 2007
Yttertak:
Taktekking er fra år 2001. Takkonstruksjon av pulttaksform utvendig tekket med papp. Renner og nedløp av metall.
Ildsteder:
To-løps skorstein fra byggeår. Peisovn med glassdør i stue 1. etasje. Peisovn med glassdør i TV-stue underetasje. Feieluke i soverom 3 i underetasje.
Innvendige trapper:
Innvendig trapp og rekkverk av metall. Inntrinn belagt med tre.
Terrasse:
Sydvest-vendt terrasse på ca. 23 kvm med adkomst fra stue. Gulvflate belagt med terrassebord og rekkverk/levegger av glass og metall. Terrasse har utelys. Underliggende membran fra 2020/21.
VVS:
- Vannrør av kobber og type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast og støpejern. Fordelerstammer for rør-i-rør, hovedstoppekran og stakeluke plassert bak inspeksjonsluker på bad i underetasje. Kum med stakeluke i gulv vaskerom. Varmtvannsbereder fra 1993 på ca. 198 liter plassert i vaskerom.
- Oppvarming med elektrisitet kombinert med vedfyring. Gulvvarme på baderom og oppholdsrom i underetasje. Toshiba luft-til-luft varmepumper fra 2016. Innvendig enhet plassert i atelier/stue. Utvendig skap for gass.
- Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegger, kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom og vaskerom.
Elektriske anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert på vegg bak garderobeskap i entré. Hovedsikringens kapasitet er på 63A. Boligen har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.
Brann:
Boligen har røykvarslere, brannslukningsapparater og brannslange tilkoblet vann plassert på bad med adkomst fra gang 1. etasje.
Stikkledninger og tanker:
Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra ukjent årstall. Nedgravd parafintank fra 2007.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad 1. etasje: Eldre vannrør med begrenset/usikker restlevetid. Det er registrert fukt/svellemerke, samt noe slitasje på servantskap. Hovedsluk av støpejern uten klemring som kan medføre lekkasje i konstruksjonen, samt alder på sluket tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Eldre membran/tettesjikt på gulv og vegger med begrenset/usikker restlevetid.
- Bad underetasje: Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Noe rustmerker i hjørne på nedsenket kasse i dusjsone. Inspeksjonsluke uheldig plassert i dusjsone.
- Vaskerom: Varmtvannsbereder har fått TG2 på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Tilstandsgrad er valgt på grunn av alder og tilstand. Eldre vannrør med begrenset/usikker restlevetid. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Samt riss/sprekk i en flis. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet og rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Tiltak anbefales. Gulvet er tilnærmet flatt, registrer noe mindre motfall enkelte steder.
- Kjøkken: Eldre vannrør med begrenset/usikker restlevetid. Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.
- Overflater gulv 1. etasje: Registrert noe knirk/svikt i parkettgulv ved trapp, samt mindre gliper mellom parkettbord ved trapp og kjøkken. Ellers ingen unormale observasjoner utover normal bruksslitasje.
- Overflater gulv underetasje: Registrert noe knirk/svikt og slitasje i parkettgulv i atelier/stue, samt mindre gliper mellom parkettbord og noe misfarging i parkettgulvets overflatemateriale i soverom 3. Registrert slitasje/avskalling i flisenes overflatemateriale i TV-stue.
- Konstruksjoner underetasje: Etasjen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren, samt opplektet gulv under bakkenivå i atelier/stue. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Symptomer på utilsiktet fuktighet er observert på yttervegger i bodrom. Registrert salt/kalkutslag, samt malingsflass. Ved fuktsøk på yttervegger i trimrom og bodrom ble det registrert forskjeller, som kan indikere fuktpåvirkning gjennom kapilærsug fra betonggulv eller/i kombinasjon med utilsiktet fukttilførsel fra yttervegg.
- Skorstein: Selger informerer om begrenset trekk i skorstein ved opptenning i ovn TV-stue. Forholdet er ikke nærmere undersøkt.
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Det er for stor lysåpning mellom spiler/vaier i rekkverk. Noe slitasje på enkelte inntrinn.
- Etasjeskiller: Det er registrert skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 13 mm i soverom 2 i 2.etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i atelier/stue er
målt til 26 mm. Årsak til skjevhetene er ikke vurdert. For øvrig ingen merknader i de andre rommene som er målt.
- VVS: Selger informerer om begrenset vanntrykk. Forholdet er ikke nærmere undersøkt. Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
- Yttervegger: Registrert værmessig slittasje på utvendig panel mot vest. Utvendig kledning ved terrasse var ikke ferdigstilt på befaringstidspunktet.
- Vinduer: Påvist punkterte glass/vinduer i atelier/stue, samt merker i glassflate på terrassedør i underetasje.
- Ytterdører: Ytterdører i underetasje er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Skorsteinen har synlige slitasjesymptomer. Det er ikke montert renner på deler av garasje.
- Terrasse: Utvendig trapp av tre har ikke tilfredsstillende rekkverk.
- Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
- Stikkledninger og tanker: Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Redusert/usikker restlevetid. Nedgravd parafintank fra 2007. Fremvist sertifikat for tank. Selger informerer om at tanken er tømt, røropplegg er vakumsugd og fjernet. Tanken er ikke sanert.
Sammendrag av selgers egenerklæring:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene?: Lekkasje bad oppe ved overtagelse 1996.
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Utbedret med smøremembran og nye fliser.
- 2.1 Redegjør for årstallet og hva som ble gjort: 1996/ smøremembran og nye fliser
- 2.2 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?: Smøremembran med duk, og nytt sluk i dusj med klemring
- 2.3 Hvem er arbeidet utført av?: Malermester Bjørn Normann AS -flisearbeider / Morten Rossing AS - rørlegger
- 2.4 Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad?: Ja. Smøremembran.
- 3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?: Tidligere eier hadde brudd på avløpsledning og tilbakeslag. Rettet opp - forsikringssak - ikke tilsvarende opplevd. En mindre papirstopp, rettet med spylebil, for ca. 3-4 år siden. Oppdaget ved at det boblet i sluk på vaskerom. Ikke opplevd tilsvarende siden.
- 4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller vært kontroll på vann/avløp?: Se tidligere punkter. Det ligger gamle vann- og avløpsrør til eiendommen. Ved to anledninger har det vært brudd på privat stikkledning/ felles vannledning til eiendommene Grav Skolevei 1 - 1B, Underhaugsveien 4A - C, sist i 2009. Kostnad utbedring delt på eiendommene. Stoppekran for privat felles stikkledning ligger i hage/ gressplen Grav Skolevei 3B. Eier der kan påvise, den ligger i utkanten av hans plen.
- 4.2 Hvem er arbeidet utført av?: Takstmann rekvirerte graver og rørlegger, utførte arbeider godkjent av Bærum Kommune 20/8 - 2009.
- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere?: Saltutslag gulv og vegger i underetasjen. Ved mye nedbør kan en se fukt rundt sluk i baktrappen / kjellertrapp, men vi har aldri registrert at det har vært vanninntrenging. Drenering har vi ikke kjennskap til. Parkett på soverom underetasje og i atelier har misfarging som kan tyde på fukt, men
parkett er lagt i 1996, og er ikke lagt med dagens krav til plastfolie under, slik at vi vet ikke årsak.
- 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe?: Ovn i tv-stue/ soverom trenger tilluft under opptenning (antatt pga. undertrykk fra vifter bad og vaskerom). Ved bruk av kjøkkenvifte og fyring i peiser samtidig, må det settes glipp på vindu eller terrassedør pga undertrykk, ellers risikerer en tilbakeslag i røykrør.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?: Sprekk i pusslag yttervegg tv-stue/ soverom. Fuget og malt.
- 8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen?: Noen sukkermaur på vandring vår og høst. Vi setter ut feller etter vi oppdager de første, og da avtar «problemet». Sukkermaurene har tilhold i sand under heller hage utenfor vaskerom/ soverom i underetasje. I tillegg er det maur under søppelskuret ute ved innkjøringen til eiendommen. Siden vi har bær/ frukt i hagen har vi ikke benyttet gift for å bli kvitt disse. I tillegg er det maur enkelte steder under betongstein i oppkjørsel. Vi har sett enkelte sølvkre på gulv i kjeller, flere år siden sist vi så dette. På soverom ved vaskerom er det observert støv fra bjelkelag/ himling, som vi ikke vet hva er. (Se besiktigelsesrapport fra Nokas vedlagt i salgsoppgaven. Tekniker konkluderte med at det ikke var nødvendig med noen tiltak ) En av selgerne er redd for edderkopper og synes vi bør nevne de også (nyttedyr).
- 9. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?: Terrassedekke har hatt liten lekkasje som er utbedret i 2020/21. Se rapport fra takstmann og forsikringselskap. Ingen skader påvist innvendig. Tak hadde lekkasje i 2001, lekket inn på soverom oppe ved terrasse. Nytt papptak, takrenner og nedløp lagt av Hesselberg tak AS.
- 9.1 Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag?: Nytt papptak 2001, ny membran terrasse lagt 2020.
- 9.2 Hvem er arbeidet utført av?: Papptak - Hesselberg Tak AS, membran terrasse - Icopal AS.
- 10. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: Nytt sikringsskap og overbelastningsvern/ automatsikringer med jordfeilbryter 2009. Ny belysning og el-arbeider vedr. kjøkken 2014. El-billader ca. 2014. Tilbud via Volkswagen/ E-18. Luft til luft varmepumpe 2016.
- 10.1 Hvem er arbeidet utført av?: Ultimo Elektro 2009, E-Verket elektroinstallasjon 2014/16
- 10.2 Foreligger det samsvarserklæring?: Ja, fra Ultimo og E- Verket elektroinstallasjon
- 11. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner?: Elektro - samsvarserklæring jfr tidligere punkt.
- 15.2 Er det foretatt radonmåling? Hvis ja, hva er radonverdien?: Radonmåling i 5 rom, 2010. Årsmiddelverdi oppgitt. Siste målte radonverdi: 81-95 bq/m3.
- 16. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?: Bruksendring kjeller - for sikkerhet skyld er det ryddet i benevnelser av rom på plantegninger. Bruksendring søkt: fra bod til vindfang, garderobe, gang og trimrom. Tiltaket utløser ingen bygningsmessige endringer.
- 16.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?: Godkjent med ferdigattest i Bærum kommune 22/2 - 2021, søknad om bruksendring av rom i kjeller fra tilleggsdel til hoveddel.
- 18. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsvurderinger eller utførte målinger?: Viser til skaderapport på lekkasje terrasse, fuktmåling utført, ingen unormale verdier. Det er skaderapporter i forbindelse skade på vannrør inn (arbeider i grunn på naboeiendom), nevnt tidligere. Det foreligger energirapport foretatt av Energiselskapet Asker og Bærum AS i 1998. Et av tiltak utført er etterisolering tak.
- 19. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om?: Nedre del av hage er på Bærums kommunekart merket på aktsomhetskart for mulig vannsamling. Erfaringsmessig er det en dam ved huskestativ i vårløsning enkelte år. Har aldri vært problem siden det er god avstand til hus/ grunnmur. Interessenter som ønsker å undersøke dette nærmere bes ta kontakt med kommunen og se mer informasjon på kommunens karttjenester https://kommunekart.com/klient/baerum/kart - Tilleggskommentar: Mekaniske avtrekk fra bad og vaskekjeller, bad i kjeller med fuktstyrt vifte.
Ytterligere informasjon fra selger:
- To små hakk i dør til hage fra TV-stue / soverom
- Trapp fra terrasse har et høyt først trinn fra terrassen. Konsekvens etter ny membran og nytt gulv.
Det er påvist forekomst av sølvkre i boligen. Sølvkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring.Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Attraktiv og flott enebolig over 2 plan. Boligen som er fra 1965, er utbygget og ombygget i ca. 1971, 1981, 1996 og 1998, og fremstår meget hyggelig og tiltalende hvor det er lett å trives. Denne fantastiske boligen har en unik og luftig planløsning bestående av entré, stue / spisestue med åpen kjøkkenløsning, bad og to soverom i 1. etasje, atelier / stue (med 4,6 m takhøyde), TV-stue, soverom, vaskerom, bad, trimrom og to boder i underetasjen. Det er egen inngang til underetasjen og godt med oppbevaringsplass til ski/ sykler ved denne inngangen. Utvendig har du en solrik, sydvest-vendt terrasse på ca. 23 kvm, samt en skjermet og hyggelig hage med frukttrær, bærbusker og vakre blomster. I tilknytning til 1. etasjen har du garasjen hvor det også er utvendig elbil-lader.
Kjøkken:
Sosialt og hyggelig kjøkken fra 2014 med innredning fra Atlas. Kjøkkenet er delvis åpent mot stue og har glatte fronter på over- og underskap, benkeplate av laminat med nedfelte såpedispenser og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, og glassplate over deler av kjøkkenbenk. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Bosch med keramisk platetopp, koketopp med gassbluss, 2 stekeovner, kjøleskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenet har innfelt ventilator i nedsenket kasse.
Stuer/ Atlier:
Boligen har en romslig spisestue i 1. etasje med god plass til spisestuemøblement foran de store vinduene med mye naturlig lys. Fra spisestuen er det direkte utgang til syd-vestvendt terrasse med trapp videre ned til hagen. Det er også en stor peisovn i denne etasjen som gir godt med varme og som kan nytes fra flere deler av stuen. Det er åpent ned fra 1. etasjen og til underetasjen hvor boligen har et stort og luftig rom med 4,6m takhøyde. Dette rommet har lys inn fra store vindusflater (høyt på den ene veggen) og har flere bruksmuligheter. I underetasjen har boligen i tillegg en koselig kjellerstue/ peisestue med egen utgang til hagen. Dette rommet kan om ønskelig benyttes som soverom.
Soverom:
Boligen har 2 soverom i 1. etasje, begge med flotte vinduer ut til atlier / stue. Rommene har plass til seng og garderobeskap/ pult. Det er i tillegg 1 soverom i underetasjen med tilgang direkte til vaskerom og bad.
Baderom 1. etasje:
Pent baderom med fliser på gulv og vegger og hvite himlingsplater. Badet er innredet med toalett, vegghengt servantskap med to ovenpåliggende servanter, vegghengte overskap med glassfelt, speil og overlys over servanter, dusjnisje med delevegger av glassbyggerstein og flislagt badekar.
*Gulvvarme.
Baderom underetasje:
Lekkert baderom fra 2006 med fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servant, belysning over servant, vegghengt overskap med metallfront, dusjsone med delevegg av glass og nisjer i vegg for oppbevaring.
*Gulvvarme
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med flislagt gulv med sokkelflis, malte murvegger og malt himlingsflate. Rommet er innredet med benkeskap og overskap med glatte fronter, benkeplate av laminat med nedfelt utslagskum i rustfritt stål, veggfliser over deler av benkeplate og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Innvendige overflater:
Gulv:
- 1. etasje: Gulvflater belagt med parkett, samt flislagt gulv i entré.
- Underetasje: Gulvflater belagt med parkett, laminat, gulvbelegg, samt flislagte gulv i TV-stue og deler av gang.
Vegger:
- 1. etasje: Vegger i malte slette flater og malt panel.
- Underetasje: Vegger med panel og malt mur/teglstein.
Himling:
- 1. etasje: Himling i malte flater og panel.
- Underetasje: Himling med panel og malte flater.
Utstyr:
- Downlights på kjøkken og bad i underetasje.
- Garderobeskap.

Oppvarming

Elektrisitet:
- Panelovner
- Gulvvarme på baderom og oppholdsrom i underetasje
Varmepumpe:
- Luft-til-luft varmepumpe med innvendig enhet plassert i atelier/stue.
Ildsteder:
- Peisovn med glassdør i stue 1. etasje og TV-stue i underetasje.
Boligen har en nedgravd parafintank. Selger opplyser om at det er fjernet innvendige installasjoner (i hovedsak), alle rør vakumsugd, løfter og måler demontert, og tank frakoblet og tømt. Det er ikke utført sanering av glassfibertanken på 1200 liter. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1965.
- Det foreligger ferdigattest for garasje / tilbygg datert 20.02.2007 og ferdigattest på bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel datert 22.02.2021.
- Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for den opprinnelig oppføringen av eiendommen med arkivsaksid 62/206, registrerte byggesaker med arkivsaksid 71/04 (Tilbygg til våningshus) og arkivsaksid 81/483 (Drivhus, skjermvegg, levegg og nye vinduer)
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
- Dagboknr 303284, tinglyst 19.06.1964, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Eier vedtar seg kommunens vannforsynings- og kloakkreglement som gjeldende for eiendommen og eier og senere eiere forpliktes til å overholde de til enhver tid gjeldende bestemmelser for vann- og kloakkarbeiders utførelse. Er noen del av anlegget utført ved dispensasjon fra gjeldende bestemmelser vedtas vilkårene for dispensasjonen og Bærum ingeniørvesen har rett til når som helst å kreve det utført på forskriftsmessig måte hvis det oppstår sanitære ulemper eller kommunen finner det nødvendig.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen:
- Dagboknr. 301655, tinglyst: 05.03.1971. Type: Bestemmelse om bebyggelse fra 1971:
Eier / tidligere eier av gbnr. 20/163 (naboeiendom) har gitt tidligere eier av gbnr. 20/872(denne eiendommen) tillatelse til å føre det av Arkitektene Thorup og Thorups planlagte tilbygg fram til nabogrense 3 meter i stedet for vanlig lovfestet avstand på 4 meter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Følgende løsøre / inventar medfølger ikke boligen:
- Vegglampetter stue 1. etasje og lampe over spisebord
- Kaffemaskin tilkoblet vann
- Veggklokke (soverom v/bad 1. etasje)
- Skap i bjerk og stål i atelier
- TV-benk og høyttalere i TV-stue / soverom
- Speil med konsoll i gang
- Oljelamper på vegg v/ inngang
Følgende løsøre / inventar medfølger boligen:
- Fryser
- Innfelte høyttalere i stue
- Hyller i matbod
- Metallskap i bod
- Utvendig stige
- Lounge med puter og putekasse på terrasse
- Våpenskap

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Underhaugsveien 4A har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et villaområde på Jar. Det er nærhet til flere barnehager, Grav skole, Steinerskolen, den internasjonale skolen på Bekkestua, Ringstabekk og Bekkestua ungdomsskole, samt Eikeli og Nadderud videregående skole. Fra boligen er det få minutters gange til T-bane både på Jar og Ringstabekk (i enden av Underhaugsveien), samt buss i retning mot Oslo, Lysaker og Bekkestua. Det er gangavstand til blant annet Jar-huset der du finner Meny, blomsterbutikk, legesenter, tannlege og apotek. Bekkestua sentrum ligger også i nærheten og byr på et bredt utvalg av servicetilbud som blant annet dagligvarebutikker, vinmonopol, treningssenter, kjøpesenter, kaféer/restauranter tannleger, legekontor, fysioterapeuter, frisører, velværesenter og optikere m.m.. På den andre siden av kommunegrensen har du også CC-Vest kjøpesenter med et rikelig utvalg butikker, og både Røa og Fornebu ligger en kort biltur unna.
Området har et godt utvalg av fritidsaktiviteter og turmuligheter. Bjerkelunden som bare ligger noen hundre meter unna har fine grøntområder og lekeapparater. Her avholdes for øvrig 17. mai feiringen for Grav skole. På Jarmyra og Nadderud er det gode idretts- og sportstilbud for hele familien. Norges eneste galoppbane ligger på Øvrevoll, bare en kort kjøretur unna. Langs Lysakerelven har man kilometer på kilometer med fine turstier som tar deg opp til marka, eller ned til Lysaker brygge.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Krokus familiebarnehage
- Østheim barnehage
- Skaubo barnehage
- Grav kindergarden
- Jar idrettsbarnehage
Barneskole:
- Grav skole
Ungdomsskoler:
- Bekkestua skole
- Ringstabekk skole
I nærområdet har du også Oslo International School med barnehagetilbud, grunnskole og videregående skole og Steinerskolen i Bærum med barnehagetilbud, grunnskole og videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 018,6 kvm. Svakt skrånende tomt/terrengforhold med mindre forstøtningsmurer av naturstein. Tomten er opparbeidet med blant annet steinlagt gårdsplass, område belagt med skiferheller, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje (etter hverandre), tilknyttet 1. etasjen med utvendig adkomst. Garasjen har elektrisk styrt leddport og utvendig ladestasjon for el-bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2017-2035" datert 04.04.2018 avsatt til "nåværende boligbebyggelse" (1 019 kvm).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 155,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 36 500,- pr. år. / 28 700 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9 300,-.
Velavgift til Østre Grav Vel kr 200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet VikenFiben som leverandør av internett og har avgift på kr 779-, pr. mnd. (200/200).
Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster ca. kr 7 500,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 536 057,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 9 129 805,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 14 556 342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Kildal og Morten Haneseth

Overtakelse

Overtakelse mulig fra 15.07.21. Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7 % av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning. Første 2 visninger inkludert i provisjonen.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0003/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.213

Dato

Sist oppdatert: 25. mars 2021 kl. 13:38

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.