logo
Strømsø sentrum

Tollbugata 29B

Prisantydning

1 550 000 kr

Fellesgjeld: 64 413 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 1 615 545 kr
Etasje
4
Byggeår
1977
Areal (P-ROM)
28 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Heis
Fellesutgifter
2 853 kr

Rimelig 1-roms leilighet med meget sentral beliggenhet. Heis. Kun intern forkjøpsrett.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Drammen
mobil 91146100
telefon 32807907

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til visning i Tollbugata 29b, 4. etasje.

Av kvaliteter kan nevnes: 
- 1-roms leilighet
- Åpen kjøkken- og stueløsning
- Flislagt bad med dusj
- Felles vaskerom
- Heis til etasjeplan
- Intern forkjøpsrett
- Sentral beliggenhet 
- Meget pendlervennlig

Eiendommen

Tollbugata 29B, 3044 DRAMMEN 
Gårdsnummer 110, bruksnummer 566, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Attraktivt og meget sentralt beliggende på Strømsø med kort gangavstand til alt av butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Umiddelbar nærhet til Marienlyst og Museumsparken. Her finnes flotte og usjenerte grønt- og rekreasjonsområder med hyggelige gangveier.

Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Universitet i Sørøst-Norge. Kort gangavstand til Strømsø Torg og Bragernes Torg. 

Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.

Kort gangavstand til togstasjonen på Strømsø, med svært gode forbindelser til Kongsberg og Oslo. Ca. 30 minutter med tog til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Kort gangavstand til bussholdeplass og bussknutepunkt innen få minutters gange med hyppige avganger, se www.brakar.no for rutetider. Enkel adkomst til E-18.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.

Barnehager: Solstreif Rudolf Steinerbarnehage, Strømsø barnehage, Marienlyst barnehage.

Skoler: Heltberg barne- og ungdomsskole, Danvik barneskole og Marienlyst ungdomsskole.

Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 31 kvm
Totalt bruksareal: 28 kvm
Totalt primærrom: 28 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.20 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. 

Leiligheten ligger i 4. etasje, med både trappe- og heisadkomst, og inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Garderobeskap.
Baderom: Fliser på gulv, våtromsplater på vegger, malt tak. Dusjkabinett. Toalett. Servant i seksjon med underskap. Stråleovn. Baderommet ble rehabilitert i 2010/2011.
Kjøkken: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkenbenk. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer: stekeovn, komfyrtopp, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.
Stue: Parkett på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Åpen løsning mot kjøkkenet.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og en nettingbod i kjeller. 

Felles vaskerom i kjelleretasjen.

Tomten

Eiet tomt på 1.766 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Tollbugata, som er en offentlig/kommunal vei. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Blokken er iht. tilstandsrapport, oppført med yttervegger i mur- og betongkonstruksjon. Utvendig kledd med teglstein, malt mur og fasadeplater. Flat-takkonstruksjon. Etasjeskiller av betong. Vinduer med isolerglass fra 1995 og standard utgangsdør av tre. 

Megler har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk. 

Takstmann skriver i sin konklusjon at leiligheten har en enkel standard og at det som bør prioriteres er bad og kjøkken. 

I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.

TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Takstmann har gitt TG3 for baderom med følgende kommentar: Løs servant. Noe fuktskader på innredning er godt synlig. Enkelt/dårlig utstyrt på bad. 

Tilstandsrapporten følger som en del av salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på blokken i deres arkiv, det foreligger kun ferdigattest på rehabilitering av baderom fra 2011. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggåret.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer
at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten har en normal standard, med noe ønske/behov for oppussing,

Oppvarming

Basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Tollbugaten 29 Borettslag, som er et frittstående borettslag.
Borettslaget består av 70 leiligheter.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Husdyrhold krever tillatelse fra styret.    

Planlagte påkostninger: 
Rørrehabilitering og nye baderom er planlagt i 2026/2027.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Kun øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Ved tvangssalg kan forkjøpsrett først utlyses når det foreligger en rettskraftig kjennelse, nærmere info. kan fås v/henv. megler.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond  som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Kopi av borettslagets vedtekter, husordensregler, årsoppgave med regnskap kan fås v/henv. megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant i alle leiligheter i borettslaget for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).


På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Ingen av disse har direkte betydning for den daglige bruk av denne leiligheten.

Det er tinglyst en seksjoneringsbegjæring på eiendommen. Dagboknummer: 5639. Tinglysningsdato: 18.08.1977. Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 2, samleseksjon med
boligformål, sameiebrøk 9/10. Eiendommen består av boliger og 2 forretningslokaler. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er ikke regulert, men i kommuneplanen avsatt/godkjent til nåværende kombinert bebyggelse og anleggsformål. På nabotomten planlegges oppført bygg som vil ta mesteparten av utsikten som leiligheten i dag har utover Drammenselva og mot Bragernes. Kopi av kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Diverse

Verditakst: kr. 1.550.000,-
Lånetakst: kr. 1.350.000-.
Kopi av tilstandsrapport med takst fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til å sette seg nøye inn i dokumentet før bud inngis.

Kun integrerte hvitevarer medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke.

Leiligheten selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for leilighetens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Normalt vil leiligheten bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Kjøper må påregne kostnader til bestilling av nye nøkler til hoveddør og egen utgangsdør. 

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk i slike salg, nærmere informasjon v/henv. megler. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.

Oppdragets KR-kode

KR20.20297

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjonsgebyrer, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, strøm i fellesarealer, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar og felles bygningsforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 336 723,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1 212 203. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr. 15.941,- pr. 31.12.19.
Andel fellesgjeld var kr. 64.413,- pr. 03.09.20.  

Total fellesgjeld for borettslaget er kr. 5.779.367,- pr. 03.09.20. 

Borettslaget har et lån i Husbanken. Lånet har flytende rente, og rentesats pr. 03.09.20 er 1,55 % pa. Lånet har en restsaldo pr. 03.09.20 på kr. 53.328,- og planlegges nedbetalt i 2022.

Borettslaget har også to lån i DNB NOR Boligkreditt AS. Lån 1 har flytende rente og rentesats pr. 03.09.20 er 2,1 % pa. Lånet har en restsaldo pr. 03.09.20 på kr. 2.508.678,- og planlegges nedbetalt i 2031.   Lån 2 har fastrente til 30.04.29 og har en rentesats på 3,42 % pa. Lånet har en restsalsdo pr. 03.09.20 på kr. 3.217.361,-. 

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr. 1.617.537,-. Av dette beløpet utgjør kr 66 405,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no.  Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

TakstEnergiattest
Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon
Mobil 91146100
Send epost

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies