Solgt: 3 250 000 kr

Korsveien 55

2 850 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til Korsveien 55!
Egil Svennevig Hovde
Presenteres av
Egil Svennevig Hovde
Åssiden
Meget pen 3-roms leilighet med innglasset balkong. Beliggende i blindvei. Sentral beliggenhet. Ingen forkjøpsrett.
 • Prisantydning
  2 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  245 346 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 496 478 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 000 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget pen 3-roms andelsleilighet beliggende i 3. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Leiligheten ble overflateoppusset i 2020
 • Synlig pipeløp med mulighet for tilkobling av ildsted
 • Oppgradert kjøkken i 2021
 • Kjøkken med integrert platetopp og stekeovn
 • Flislagt bad med dusjhjørne og varmekabler i gulv
 • 2 soverom med garderobeskap
 • Sydvendt innglasset balkong på ca. 21 kvm
 • Godt med lagringsplass i kjellerboder
 • Igangsatt garasjeprosjekt (planlagt ferdig ila 2022)
 • Det er ingen forkjøpsrett i borettslaget
 • Eiendommen er beliggende i blindvei
 • Attraktivt og barnevennlig boligområde
 • Kort gangavstand til barnehager, skoler, buss og dagligvarebutikk
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Korsveien 55, 3028 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 324, ideell andel 1/1
Andelsnummer 44, Borettslaget Liejordet II, organisasjonsnummer 946 443 980

Innhold

Bruksareal (BRA): 90 kvm
Primærrom (P-rom): 69 kvm
Sekundærrom (S-rom): 21 kvm
Primærrom
2. etasje:
69 kvm: Entré/gang, 2 soverom, stue, bad og kjøkken.
Sekundærrom
2. etasje:
21 kvm: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 2 boder på totalt ca. 7 kvm og 1 matskap i kjelleretasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra rapport, utført av Sverre Alexander Enersen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. boligsalgsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av betong/murkonstruksjon. Tak med saltaksform tekket med membran/papp. Vinduer og balkongdør i 2-lags glass fra 1994 og 2017. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende punkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
- Bad: Redusert luftutskiftning, bomlyd i enkelte gulvfliser og alder på membran.
- Kjøkken: Kullfilter uten eget utkast ut av bygget.
- Etasjeskiller: Noe merkbare skjevheter.
- Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav, følgende kontrollpunkter har blitt tildelt tilstandsgraden:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt boligsalgsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Defekte varmekabler, utbedret i 2021 via firma (se vedlagt skaderapport). Skiftet oppvaskkum og blandebatteri på kjøkken. Borettslaget bygger nye garasjer. Oppusset de fleste overflater, utført som egeninnsats og faglært vennetjeneste.
Selger opplyser om noe fukt i tak på soverom, vindu på soverom (hovedsoverom) fryser fast som medfører vanskeligheter med å åpne vinduet ved kulde og lukkemekanisme på det ene vinduet på balkongen er delvis ødelagt (men fungerer tilfredsstillende).
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré/gang: Ny laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Garderobeskap. Dørcalling.
Soverom 1: Ny laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Plassbygd garderobeskap. Taklampe medfølger ikke.
Stue: Ny laminat på gulv, malte flater på vegger, malt tak. Taklamper over stuebord og spisestue medfølger ikke. Synlig pipeløp med mulighet for tilkobling av ildsted. Utgang til sydvendt balkong med fliser. Balkongen er innglasset med felt som kan skyves til siden. Solskjerming med rullgardiner. Montert terrassevarmer.
Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, panel i tak. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Dusjhjørne med foldedører, servant med underskap, overskap med speildører, wc og opplegg for vaskemaskin. Badet ble renovert med nytt røropplegg av borettslaget i 2005.
Kjøkken: Ny laminat på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Hvit innredning med kjøkkenplater over nyere benk. Nyere oppvaskkum og blandebatteri. Oppvaskmaskin. Integrert platetopp og stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Koselig spiseplass.
Leiligheten ble overflateoppusset i 2020, holder god standard og fremstår som meget pen. God planløsning.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap på kjøkken, tre taklamper i stuen og en taklampe på soverom (barnerom) medfølger ikke.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Synlig pipeløp i stuen. Varmekabler på baderom, for øvrig basert på elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.10.1966, som omfatter oppføring av boligblokken. I tillegg er det godkjente byggetegninger for bygningen datert 13.11.1962.
Det har blitt utstedt ferdigattest på nedgravd renovasjonsløsning datert 10.10.2017 og på balkonger datert 09.08.2018.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en festekontrakt med tilhørende vilkår på borettslagets eiendom, grunneier har pant for forfalt festeavgift. Festekontrakten er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.
Dagboknummer: 1051
Tinglysningsdato: 23.07.1963
Servitutten/rettigheten omhandler: Festekontrakt mellom grunneier og borettslaget.
Det er ingen andre tinglyste rettigheter/servitutter på borettslagets eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et veletablert og sentralt nærmiljø med det meste av fritids- og servicetilbud tilgjengelig innen kort avstand. Meget attraktivt og barnevennlig boligområde. Kort gangavstand til bussholdeplass, barnehager, ungdomsskole, videregående skole og Kiwi XL Ligosenteret. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Drammen skisenter som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid se www.drammen-skisenter.no. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Betzy Kjelsbergs vei med hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Vy Ekspressbuss til Oslo og Notodden i tillegg er det lokalbuss mot Mjøndalen og Solbergelva langs Rosenkrantzgata. Drammen togstasjon og Gulskogen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35-40 minutter se www.vy.no for ekspressbuss- og togavganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Solhagen Rudolf Steiner barnehage, Åsløkka barnehage, Dalegårdsveien barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole, Kjøsterud ungdomsskole, Åssiden videregående skole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Andel av borettslagets festetomt på 13.612 kvm. Gårdsplassen og adkomsten er asfaltert. Tomten er for øvrig pent opparbeidet med plen, prydbusker og felles lekeplass.

Parkering

Borettslaget har satt i gang prosjekt med bygging av 52 garasjer. Prosjektet har en ramme på 13 mill., dette tilsvarer en økning på ca. kr 135.000,- pr leilighet/andel. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i løpet av 2022.
Garasje og biloppstillingsplasser tildeles etter ansiennitetsprinsippet (må påregnes månedlig leiekostnad).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for "Liejordet, gnr. 30, bnr. 1" datert 30.11.1961. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/nett grunnpakke, festeavgift, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kWh, dette utgjør ca. kr 6.500,- pr. år og nettleie på ca. kr 4.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det betales for strøm og forbruk av varmtvann ca. kr 6.000,- pr år. Dette faktureres via BKK.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 705 588,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 2 540 115,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 45 458,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 245.346,- pr. 01.12.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 23.553.202,- pr. 15.12.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: HANBAN-94937043656
OBOS banken - Annuitetslån
Løpetid: 20 år
Terminer pr. år: 12
Restløpetid: 14 år og 6 mnd (2036)
Opprinnelig beløp: kr 30.875.000,-
Rentesats pr. 15.12.21: 1,47%
Flytende rente
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.096.478,-.
Av dette beløpet utgjør kr 245 346,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marius Wiker Engelund og Vigdis Berge

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Liejordet II.
Borettslaget består av 96 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets årsregnskap for 2020 viser et overskudd på kr 2.028.631,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2020 kr 4.361.642,-.
Frivillig dugnad (vask av inngangsparti og vinduer) tilknyttet borettslaget.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Planlagte arbeid/påkostninger: Borettslaget arbeider med etablering av flere garasjeplasser. Spyling av røropplegg. Oppgradering av beplantning.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 6596680.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning etter første visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0497/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21497

Dato

Sist oppdatert: 19. januar 2022 kl. 12:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.