Komplett salgsoppgave

Øvre Klasgarden 6

7 980 000 kr
247 m²
4 soverom
Velkommen til Øvre KLasgarden 6 presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Velkommen til Øvre KLasgarden 6 presentert av Krogsveen v/eiendomsmegler Marit Stuen Aursnes
Marit S. Aursnes
Presenteres av
Marit S. Aursnes
Hatlane
Stor og særpreget enebolig med attraktiv beliggenhet|Utsikt|Flere flotte uteplasser|Uthus
 • Prisantydning
  7 980 000 kr
 • Omkostninger
  200 842 kr
 • Totalpris
  8 180 842 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  247 m²
 • Bruksareal
  309 m²
 • Tomteareal
  754,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med attraktiv beliggenhet i Hatlane, like ved Hatlane skole.
* Særpreget bolig på solrik tomt, flere terrasser og uteplasser
* Familievennlig kjøkken med peis og utgang til terrasse/hage
* HTH kjøkkeninnredning fra 2009 med integrerte hvitevarer og kompositt benkeplate
* 2 flislagte bad som er oppusset i 1999 og 2013
* Uthus
Utsikt mot Sunnmørsalpene og Borgundfjorden

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Øvre Klasgarden 6, 6016 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 47, bruksnummer 233, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 309 kvm
Totalt primærrom: 247 kvm
Bruksareal:
Enebolig 287 kvm
Uthus 22 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 66 kvm: Kjellerstue/treningsrom, 2 soverom (ikke godkjente), bad og badstu.
1. etasje 112 kvm: Entre, gang, wc, soverom, vaskerom, stue og kjøkken
2. etasje 69 kvm: 3 soverom, bad og loftstue
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 37 kvm: 3 boder og garderobe
2. etasje 3 kvm: Bod og garderobe
Uthus:
1. etasje 22 kvm: Bodrom
Deler av loftsareal er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde.
2 balkonger på loft på hhv ca 4 m2 og 10 m².
Terrasse fra stue i hovedetasjen på ca 28 m².
2 markterrasser på hhv ca 15 m2 og ca 17 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i oppført i 1986. Gulv mot grunn av betong og grunnmur av betong. Yttervegger i kjeller av betongstein med utvendig murpuss. Etasjeskillere av tre. Yttervegger i 1.etasje og på loft har bindingsverk som utvendig kledd med liggende villmarkspanel. Saltakkonstruksjon av tre som utvendig er tekket med betongtakstein. Boligen har ytterdør i kjeller og 1.etasje av tre med glassfelt fra byggeåret. Balkongdører og vinduer med trekarmer og 2-lags glass fra byggeåret.
Frittstående uthus beliggende ved innkjørsel. Støpt plate på grunn. Ringmur av betongstein. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende villmarkspanel. Saltakkonstruksjon av tre utvendig tekket med betongtakstein.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler tg2:
Bad kjeller:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Membran/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 12 mm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 14 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Bad loft:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Sprekk/riss mellom fliser ved servant nærmest dør. Det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Membran/slukmansjett ikke klemt med klemring i sluk og er derfor spesielt utsatt for lekkasjer. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Vaskerom 1. etasje:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Det er registrert noe hakk og slitasje på veggpanel. Gulvoverflatens materiale er slitt/aldringspreget. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet membran på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Kjøkken 1. etasje:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Toalettrom 1. etasje:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Øvrige rom loft:
Det er stedvis sprekker i gulvet.
Øvrige rom 1. etasje:
Det er stedvis sprekker i tregulvet. Flisgulv har stedvis slitte/manglende fuger.
Rom under terreng:
Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Ytterligere undersøkelser anbefales. Enkelte innerdører har skader/slitasje.
Loft - uinnredet/råloft:
Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Innvendige trapper:
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Slitasje er regisrert i trappetrinn.
Etasjeskiller - KJeller/1. etasje/loft:
Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i soverom sørvest er målt til 16 mm på 2,0 meter og 19 mm totalt.
Tekniske anlegg - VVS anlegg:
Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
P-rom:
Badstu har en takhøyde lavere enn 2.2 meter. Soverommene i kjeller oppfyller ikke kravene til rømning gjeldende for byggetidspunktet. Brystningshøyde fra gulv til underkant vindu er for høy og størrelsen på vinduer er for liten. Boligen ble godkjent av kommunen med denne løsningen i 1986.
Brann - kjeller:
Brystningshøyde under vinduer på soverom i kjeller tilfredsstiller ikke kavet til tillatt høyde. Vindustørrelsen på soverom i kjeller tilfredsstiller ikke kravet til rømningsvindu.
Vinduer/ytterdører:
Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra
disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Balkongdører på loft har utvendig fuktskade på platekledde brystninger.
Yttertak:
Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker. Undertak av sutaksplater og tekket med betongtakstein.
Balkonger, terrasser, veranda etc.:
Rekkverkshøyden er under 0,9 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
Drenering:
Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger opplyser om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål "Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?" opplyser selger at arbeid er utført både av faglært og ufaglært. Lars Dreyer, flis, Domaas&Jensen rør, Per Slinning AS Elektro, Rør24, rør og sanitær. Bad i 2.etasje er renovert i 1999. Varmekabler ikke skiftet. Bad i kjeller renovert i 2013. Nye varmekabler montert på ny støp. Firma Lars Dreyer flisla badet i 2.etasje. Badet i kjeller er flislagt med delvis egeninnsats med hjelp av privat fagperson.
På spørsmål: "Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?" opplyser selger Ja, utført av Rørleggerne Domaas&Jensen, samt Rør24. Membran og sluk fornyet av Domaas&Jensen i 1999, samt Rør24 i 2013.
Det foreligger dokumentasjon og kvitteringer på flis og rør.
Selger opplyser at dette ikke er byggemeldt, men hvorvidt rørlegger har meldt inn kjenner han ikke til.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?" opplyser selger ja. Tett avløpsrør fra kjøkkenvask i juni 2021.Ble åpnet/trykkspylt av Slamsug AS.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?" opplyser selger ja. Oppdaget hull i Su-platen ved lufteraft i soverom mot vest. Dette var forårsaket av en spiker som
gjennom tid har gnagd et hull. Spikerhullet ble tettet både fra innside og utside og har vært tett siden. Dette er nå ca 20 år siden.
På spørsmål: "Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?" opplyser selger ja, og at det er utført av System-elektro, Per Slinning AS.
Sikringskap skiftet og el-boks lader montert i mai 2021.Nye varmekabler i bad kjeller i 2013.
På spørsmål: "Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?" opplyser selger ja. Bratseth installasjon for måler, Per Slinning AS for varmekabler i bad kjeller.
På spørsmål: "Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?" opplyser selger at dette ble montert i 2021.
På spørsmål: "Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?" opplyser selger at murerarbeid på huset er utført og tømrerarbeid uthus utført av selger selv.
På spørsmål: "Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?" opplyser selger at det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 1986.
Selger har gitt følgende tilleggskommentarer:
Kjøkken som var planlagt som del av leilighet i 2.etasje ble ikke gjennomført. Det var planlagt som generasjonsbolig, med dette ble ikke noe av.
Etter at vi tok huset i bruk så vi dessuten at kjelleren var bedre egnet som leilighet ved behov. Etter kort tid fikk vi behov for å bruke hele huset selv og skrinla planene om egen leilighet. Tok senere kontakt med en saksbehandler i kommunen som mente at dette burde være greit. Det ble således ikke gjort noe mer med dette forholdet.
For øvrig er huset etter vår mening godt vedlikeholdt gjennom alle år. Hagen er opparbeidet år for år med ripsbærtre og to plommetrær.
Huset ble beiset med Trebitt oljebeis i 2020.
Kjøkkenet og hvitevarer ble skiftet i 2009.
Oppvaskmaskin ble skiftet i 2018.
Fiber for internett ble innlagt i 2019 (Tafjord/Telia).
TV signal via parabolantenne med abonnement hos Canal Digital (Allente).
Gjerdetraseen mot syd følger ikke nøyaktig tomtegrensa. Årsaken er at da tomta ble utgravd forsvant et par av grensestikkene. Da gjerde ble montert for snart 30 år ble det etter samtale med grunneier Krohn avtalt at det kunne monteres etter sånn ca mål.

Standard

Stor og innholdsrik enebolig med flotte uteareal og god utsikt.
Boligen er jevnlig og godt vedlikehold og fremstår tiltalende.
Hovedetasjen:
Romslig hall med klinkerfliser på gulv. Speil skyvedørsgarderobe. Dobbel dør med glass fra hall til kjøkken.
Gjeste WC med fliser på gulv. Tapet på vegger og malt panel i himling. Vegghengt toalett fra Ifø. Vegghengt servant med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Vegghengt speil og belysning. Mekanisk avtrekk.
Kjøkken har fliser på gulv. Romslig og flott kjøkken med hvit innredning fra HTH (2009) Glatte fronter og benkeplater av kompositt. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Blanco. Stålplater mellom kjøkkenbenk og overskap. Integrerte hvitevarer fra Siemens: Kjøl- fryseskap, stekeovn i høyskap, oppvaskmaskin fra Miele og nedfelt platetopp. Fritthengende ventilator fra Siemens. Kun integrerte hvitevarer medfølger. Vannrør av kobber fra byggeår. Avløpsrør av plast. Eswa gulvvarme. Åpen peis i kjøkken og god plass til spisebord. Utgang fra kjøkken til terrasse og hage.
Stor stue med furuplank på gulv, tapetserte vegger og malt panel i tak. Stor murt peis med innsats. Utgang fra stue til terrasse mot vest med sol til kl 22.
Soverom med furugulv, tapetserte vegger og malt panel i tak. Garderobe.
Vaskerom med dør fra kjøkken. Fliser på gulv med gulvvarme. Malt panel på vegger og i himling. Vaskekar i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Safira. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel med vann, avløp og strøm. Mekanisk avtrekk. . Sluk av plast. Utgang til hage/terreng.
Loft:
Loftstue med stor garderobe og utgang til balkong på ca 4 m2. Terrassebord og rekkverk av tre. Flott utsikt. Tregulv, malte vegger og malt panel i himling.
3 soverom som har tregulv, malte vegger og malt panel i himling. To kott.
Bad fra 1999 med fliser på gulv med gulvvarme og fliser på vegger. Lakkert panel i himling med innfelte downlights. Innebyggget badekar med ett-greps armatur fra Hansgrohe. Dusjvegg og dør i glass.
Baderomsinnredning med flislagte skrog og flislagt benkeplate. To servanter med ett-greps armaturer fra Hansgrohe. Vegghengt speil og stikkontakt. Vegghengt toalett fra Ifø. Mekanisk avtrekk. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast.
Kjeller:
Treningsrom/kjellerstue med trapp. Panelplater på vegger og laminat på gulv med varmekabler.
Lekkert bad i kjeller som er pusset opp i 2013 med fliser på gulv med gulvvarme og fliser på vegger. Malt panel i himling. Nye varmekabler. Badstue, det er ikke tilkoblet badstueovn. Elektriske ledninger tiltenkt badstueovn er fremført, men ikke tilkoblet i sikringsskap. . Dusjdør i glass. Ett-greps dusjarmatur fra Grohe. Baderomsinnredning fra Kvik med glatte skuffefronter og laminat benkeplate med nedfelt servant. Vegghengt høyskap. Ett-greps armatur fra Grohe. Vegghengt speil og belysning. Vegghengt toalettskål fra Villeroy & Boch med innebygget sisterne fra Grohe. Mekanisk avtrekk. Vannrør av kobber. Avløpsrør av plast. Sluk av plast.
2 soverom. Soverommene oppfyller ikke kravene til rømning gjeldende for byggetidspunktet. Brystningshøyde fra gulv til underkant vindu er for høy og størrelsen på vinduer er for liten. Boligen ble godkjent at kommunen med denne løsningen i 1986.
I tillegg er det 2 boder og garderobe, samt stor bod med betonggulv, varmtvannsberedet og stålvask.
Automatsikringer fra 2021
Uthus fra 2004
Boligen ble beiset utvendig for 1 år siden

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Følgende medfølger ikke boligen:
- Ladeboks for el-bil,
- Vaskemaskin og tørketrommel
- 1 stk. hvit og 1 stk. svart reol på soverom mot øst
- 1 hvit reol på kjøkken.
- Monterte glasshyller på stue og kjøkken

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske varmekabler, panelovner og vedfyring. Det er murt åpen peis i kjøkken og murt peis med innsats i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.11.1986.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Delvis innredning av kjeller samt kjøkken og bad i andre etasje.
2. Delvis maling og tapetsererarbeid samt støp av utvendige trapper.
3. Oppfylling av terrasse.
Det gjøres oppmerksom på at deler av kjeller er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt.
I tillegg er soverom sørvest på loft på godkjente tegninger betegnet som kjøkken.
Det foreligger også godkjent byggesøknad på uthus datert 30.11.2004, men midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger ikke.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Soverommene i kjeller oppfyller ikke kravene til rømning gjeldende for byggetidspunktet. Brystningshøyde fra gulv til underkant vindu er for høy og størrelsen på vinduer er for liten. Boligen ble godkjent av kommunen med denne løsningen i 1986.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/47/233:
06.04.1982 - Dokumentnr: 2389 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om veg.
Rettighetshaver: Knr:1507 Gnr:47 Bnr:2
Eier av gnr. 47, bnr. 233 har rett til å føre vei fra eiendommen frem til eksisterende vei mot syd inntil ny vei blir bygd over gnr. 47/2.
25.10.1985 - Dokumentnr: 9670 - Erkælring/avtale
Tillatelse til eierne av gnr. 47 bnr. 233 til å tilknytte sin kloakkledning til min (gnr. 47, bnr3) for videreføring til det offentlige kloakknett. Eieren av gnr. 47 bnr. 233 forplikter seg til å delta i felles vedlikehold, reparasjoner o.l. av ledningen, regnet fra det punkt tilknytning skjer og frem til det offentlige ledningsnett. Ved utføring av slike arbeider skal eiendommen bringes i samme stand som før arbeidet tok til.
16.09.1980 - Dokumentnr: 5549 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:1507 Gnr:47 Bnr:2
02.07.1985 - Dokumentnr: 990018 - Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Gnr 47 bnr 234
01.01.2020 - Dokumentnr: 1008786 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1504 Gnr:47 Bnr:233

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har meget attraktiv og rolig beliggenhet i Øvre Klasgarden i Hatlane. Boligen ligger i blindvei og det er ca. 8 km til Ålesund sentrum og 5 km. til Moa. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger. Det er kort vei til barnehage, buss-stopp, nyere barneskole, omsorgssenter, lokal restaurant, samt butikk. Flott turterreng på Hatlaåsen og fjordstien som strekker seg langs sjøen fra Bogneset til Åse ligger like nedenfor eiendommen.

Adkomst

Følg Borgundvegen fra Ålesund sentrum mot Moa, ta til høyre i lyskrysset i Hatlane ved matbutikken. Følg vegen rett frem og du passerer avkjørsel til Smedgarden på høyre hånd, fortsett rett frem og boligen ligger som nr. 3 på høyre hånd.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Hatlane skole (1-7 kl.) 2 min. gange - 0.2 km
Aalesund Int.School (1-10 kl.) 18 min. gange - 1.5 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) Midlertidig flyttet til Hatlane
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 10 min. m/bil - 6 km
Fagerlia vg. skole 5 min. m/bil - 3.3 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 8 min. m/bil - 5.5 km
Barnehager:
Hatlahaugen familiebarnehage (2-6 å... 3 min. gange - 0.2 km
Ratvikåsen barnehage (0-5 år) 5 min. gange - 0.4 km
Gnist Ratvika (0-5 år) 8 min. gange - 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 754,9 kvm. Tomten er tilnærmet flat tomt opparbeidet med asfaltert oppkjørsel og oppstillingsplasser. Gressplen, trær, busker, bed og diverse beplantning. Skiferbelagt gangsti rundt boligen med skiferbelagte betongtrapper til kjøkkeninngang, ytterdør og til terrasse. Det er montert stakitt-gjerde rundt eiendommen. Langs vei, følger ikke gjerdet nøyaktig tomtegrensen.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Hatlane syd datert 25.5.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.040,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10 000,- pr. år. I tillegg kommer nettleie på kr 16 000,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 217,-.
Boligen er tilknyttet Tafjord som leverandør av internett og har avgift på kr 568,- pr mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 516 718,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 460 184,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 8.492,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.180.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Helge Ervik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0202/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.21202

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2021 kl. 12:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.