Solgt: 2 930 000 kr

Kjørbuktstien 67

2 980 000 kr
57 m²
2 soverom
Det er ingen bebyggelse mellom sjøen og eiendommen, derav heller ikke innsyn.
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Jeløy
Høytliggende og solrik fritidseiendom ved sjøen med båtfeste og flott utsikt mot Mossesundet. Usjenert og fredelig.
 • Prisantydning
  2 980 000 kr
 • Omkostninger
  75 722 kr
 • Totalpris
  3 005 722 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Bruksareal
  57 m²
 • Tomteareal
  1 341 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fritidseiendom med luftig plassering nær sjøen på nordre Jeløy
 • Gode solforhold og flott utsikt mot Mossesundet
 • Båtfeste; bøye med fortøyningsfeste mot land, like nedenfor eiendommen
 • Ny terrasse på ca. 45 kvadratmeter oppført i 2018
 • Bad og toalettrom pusset opp i 2016
 • 1.341 kvm. festet tomt med hovedsakelig naturtomt
 • Noe vedlikeholdsbehov grunnet slitasje og elde
 • Robot medfølger
 • Kun ca. 10 min. med bil til sentrum av Moss
 • Fra tomtegrensen er det i rett luftlinje under 40 meter ned til vannkanten hvor man kan bade fra felles badebrygge
 • Umiddelbar tilgang til store turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjørbuktstien 67, 1514 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 3294, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 63 kvm.
Totalt bruksareal: 57 kvm.
Totalt primærrom: 57 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Entré, bad, toalettrom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.03.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Fritidsbolig fra ca. 1965. Grunnmur av betong og krypkjeller. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverkskonstruksjoner utvendig
kledd med stående og liggende malt trekledning. Takkonstruksjon av typen saltak utvendig tekket med takshingel. Fritidsboligen har profilert
entrédør med glassfelt. Terrassedør og vinduer med trekarmer og to-lags glass.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet utenfor dusjsonen. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. TG:2.
Krypkjeller: Organiske materialer er lagret i krypekjelleren. Stedvis fuktig jordbunn. TG:2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsboligen ble oppført i 1965 og er noe modernisert i senere år, både i regi av nåværende og foregående eiere. Ytterligere noe oppgradering av blant annet fasaden må påregnes på bakgrunn av alder og slitasje. Vindskier og dekkbord/isbord har i følge boligsalgsrapport preg av høy slitasjegrad, og kledningsbord på yttervegg mot syd er stedvis sprukket/løsnet. Kledningen er i følge rapporten montert uten synlig lufting.
En helt ny terrasse på cirka 45 kvadratmeter ble oppført langs boligens østre side i 2018. Terrassen har både gode solforhold og vidstrakt utsikt mot sjøen i Mossesundet.
Flott utsikt er det også innendørs fra stuen og kjøkkenet, gjennom en rekke vinduer som til dels er fra 2018. Stuen har for øvrig også vinduer i vestveggen som bidrar til gode lysforhold dagen gjennom.
Kjøkkenets innredning er åpent forbundet med stuen og modernisert etter byggeåret, men har i følge boligsalgsrapport preg av elde. Alder på tilknyttede vann- og avløpsrør tilsier at halvparten av anbefalt brukstid er passert. Innredningen er imidlertid funksjonell og har gode oppbevaringsmuligheter for kjøkkenutstyr til feriedagene.
Boligens to soverom er plassert på hver sin side av romløsningens aktive sone og har cirka 7,5 og 6,5 kvadratmeter gulvflate hver. Sistnevnte er noe tilbaketrukket på motsatt side av entreen, utstyrt med en høyt montert køyeseng og velfungerende som et barne- og gjesterom. Fra dette rommet er det for øvrig også flott utsikt mot Mossesundet.
Badet ble pusset opp i 2016 med nye overflater i form av én-stavs laminat på gulvet og trepanel på vegger som er malt hvitt. I dusjsonen er det montert våtromsplater på tre vegger og lagt elvestein på gulvet. Badets øvrige utstyr inkluderer veggspeil samt en veggfestet benk med overmontert servant og oppbevaringsplass. Varmtvannsbereder fra 2012 på cirka 28 liter er plassert i krypkjeller. Boligsalgsrapport bemerker at membran ikke er benyttet på gulvet utenfor dusjsonen og at badet har naturlig ventilasjon fremfor mekanisk avtrekk.
I et adskilt rom innenfor badet finnes både bio-toalett og rør-opplegg til vaskemaskin. Dette rommet ble også pusset opp i 2016 med tilsvarende overflater som badet og er i sin helhet gitt tilstandsgradene 0 og 1.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat på bad og toalettrom, for øvrig trebord.
Innervegger: Våtromsplater i dusjsone, for øvrig malt trepanel.
Himlinger: Malt og behandlet trepanel.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte malte fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med to-greps blandebatteri. Ventilator tilknyttet avtrekkskanal.
Bad: Veggmontert speil og benk i heltre med overmontert servant og ett-greps blandebatteri. Dusjhjørne med hånddusj og forheng. Bio-toalett i separat toalettrom.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.
Dersom rom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men opplyser at dette er en hytte godkjent for oppføring i 1964.
Det er mottatt bygningstegninger datert i 1964 og i 1987. Tegninger fra 1987 gjelder tilbygg 2 steder på hytten. I henhold til dagens planløsning er ikke tiltaket gjennomført, tilbygget ble startet ved at grunnen ble klargjort ved fjerning av fjell. Det er da ikke nødvendig med store inngrep i naturen om man vil søke kommunen pånytt og vil gjennomføre tiltaket. Det foreligger ingen ferdigattest for tiltaket og kjøper må søke om tiltaket pånytt og tar selv risiko for eventuell godkjenning. Selger besitter alle dokumenter vedrørende gammel byggesøknad.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 616, tinglyst 03.02.1965, type heftelse: Festekontrakt.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 616, tinglyst 03.02.1965, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
På parsellen kan kun oppføres en bygning og ikke overstige 1 etasje, med flere bestemmelser.
Dagboknr 616, tinglyst 03.02.1965, type heftelse: Festekontrakt m/vilkår.
Tinglyst festekontrakt med bestemmelser/vilkår.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen og som hefter i gnr.1, bnr.3285.
Dagboknr 616, tinglyst 03.02.1965 - Bestemmelse om vei.
Festeren har rett til å benytte den nå eksisterende adkomstvei, med flere bestemmelser.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kjørbuktstien 67 har en idyllisk plassering i første rekke mot sjøen på vestsiden av Mossesundet, nord på Jeløy. Fra tomtegrensen er det i rett luftlinje under 40 meter ned til vannkanten, der eiendommen har båtplass. Her finnes også et knippe små sandstrender som utgjør nærmeste bademulighet blant en rekke fine badesteder på øya.
Omgivelsene er i det hele tatt svært fredelige og består blant annet av en liten klynge fritidsboliger, hvorav denne eiendommen har en attraktiv plassering i ytre rekke uten annen bebyggelse foran. I det vakre landskapet på Jeløy finnes foruten en rekke turmuligheter også et anerkjent kulturmiljø med flere gallerier. Flere av disse ligger i det unike landskapsvernområdet på Søndre Jeløy, som i seg selv er gjentatte utflukter verdt.
De mer urbane sentrumsområdene av Moss er innenfor en kjøretur på cirka 10 minutter. Langs veien til byen finnes flere dagligvareforretninger som alle er enkle å svinge innom. Vil du unne deg noe godt til middag, anbefales et besøk ved Jeløys egne delikatesseforretninger for kjøtt og fisk som ligger ved Kanalen, byens bryggepromenade med flere spise- og serveringssteder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1.341 kvm.
Festeavgiften er kr 12.308,- pr. år.
Regulering av festavgiften skjer i 2021 etter indeks av november 2020. Iht. festekontrakten justeres festeavgiften hvert 5 år.
Festeavtalen ble fornyet 31.12.1994 for ytterligere 50 år. Festeavtalen utløper i 2045.
Det fremkommer ikke noen forkjøpsrett i festeavtalen, men det kreves samtykke til overdragelse fra grunneier.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Biloppstillingsplass ca. 20 meter fra tomtegrensen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.
Eiendommen er ikke tilknyttet kommunalt ledningsnett.
Fritidsboligen er tilkoblet sommervann, det er ikke lov å legge vann inn i hytte som selger har gjort. Biologisk toalett.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 15.02.2021 omfattes eiendommen av kommuneplanens arealdel KP0104 med formål Landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR) nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i hensynssone hensyn landskap.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.695,- for inneværende år.
I dette inngår kontrollavgift for vann og eiendomsskatt
Det fremkommer ikke noe gebyr for hytterenovasjon i de mottatte kommunale avgiftene. Skulle hytterenovasjon komme i tillegg, så er gebyret i henhold til Moss kommunes avgiftsregulativ kr 1.975,- pr år.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
I henhold til mottatte dokument fra Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) fremkommer det ikke noe informasjon for at tilsyn er utført på denne eiendommen.
Det fremkommer ingen avgift på feiing i de mottatte kommunale avgiftene. I følge Moss kommunes avgiftsregulativ er kostnaden for feiing/tilsyn kr 544,- pr. år.
Eiendomsskatten utgjør kr 3 541 pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Bortfester opplyser at det betales en veiavgift. Avgiften er kr 1.158,- + indeksregulering hvert år.
Det er ikke avtalt noen vintervedlikehold av veien.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Det er i tillegg strøm til pumpehuset som deles med de 6 hytteeierne på feltet. Det utgjør omlag kr. 500,- pr hytte årlig.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 207.572,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 541,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.055.722,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for hytter mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Grethe Bolstad og Øyvind Gregersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr 6.000,-
Nattfoto: kr 3.700,-
Dronefoto: kr 3.800,-
Visninger pr. stk: kr 1.750,- (2 første inkl.)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0049/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2149

Dato

Sist oppdatert: 04. mai 2021 kl. 11:13

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.