Solgt: 4 200 000 kr

Lillebergveien 11

4 200 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Lillebergveien 11 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Hovin/Lilleberg
Romslig 3-R med sydvestvendt balkong. Separat kjøkken. Vedovn. Beliggenhet ytterst mot parken. Rikelig med bodplass.
 • Prisantydning
  4 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  135 000 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 123 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne romslige 3-roms leiligheten på flotte Lilleberg, beliggende i den ytterste blokken mot parken. Boligen ligger i byggets andre etasje, og innehar en god planløsning. Her har du bl. a, seperat kjøkken, stue med utgang til sydvestvendt balkong, og to gode soverom. På kjøkkenet kan du sitte med utsikt mot naturskjønne parken på Valle Hovin!
* Nydelig beliggenhet med sol fra formiddag- til tidlig kveld på balkong sommerstid.
* Sentral beliggenhet med alt av butikker og kollektivforbindelser i direkte nærhet
* Vedovn i stuen skaper en koselig atmosfære
* Utallige tur- og rekreasjonsmulighet i umiddelbar nærhet både sommer og vinter
* Nye vinduer satt inn i 2015
* 3 medfølgende boder sørger for at lagringsplass aldri er noen problem

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lillebergveien 11, 0662 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 139
Andelsnummer 224, Lilleberg Borettslag, organisasjonsnummer 950 156 384

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Bruksareal:
Leilighet 64 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 62 kvm: Bad, gang, stue, kjøkken, 2 soverom
Sekundærrom:
Leilighet:
2. etasje 2 kvm: og kott. Kottet er innredet med hyller.
I tillegg disponerer boligen tre boder. To av bodene ligger i kjelleren og er på 3 og 1 kvm. Den siste boden ligger på loftet, har skråtak og gulvareal på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.01.2020 utført av Erik Øyum MNT. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført mur/betong.
Oppført i bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet. Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn etter gjeldende byggeskikk fra byggeår. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takstein. Etasjeskillere i betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Eldre dører. Dørene fungerer etter hensikten, men har bruksslitasje.
- Peisplate er ødelagt.
- Innvendige overflater: Bruksslitasje på parketten i form av synlige hakk etc. Det er bom i to- tre fliser i gangen. (Bom i fliser betyr at flisene ikke hefter skikkelig til underlaget. Det er ikke det samme som helt løs flis, men resultatet over tid kan være at flis løsner). Noe avflassing av maling på det minste soverommet.
- Sanitærinnstallasjoner: Det observeres noe irr på varmtvannkranen. (Ingen fukt). TG settes på alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til denne romslige 3-roms leiligheten på flotte Lilleberg, beliggende i den ytterste blokken mot parken. Boligen ligger i byggets andre etasje, og innehar en god planløsning. Her har du bl. a, seperat kjøkken, stue med utgang til sydvestvendt balkong, og to gode soverom. På kjøkkenet kan du sitte med utsikt mot naturskjønne parken på Valle Hovin!
Nærmere innhold:
Entré:
Praktisk entré med hvitmalte vegg- og himlingsflater, samt fliser på gulvflaten. God plass til yttertøy, samt tilgang til et praktisk kott. Ved ytterdøren er det montert en porttelefon. Videre fra entréen er det direkte adkomst til bad, kjøkken, stue og et av de to soverommene.
Stue:
Lys stue med god plass til en sofa med tilhørende salongbord og mediemøblement. Rommets gode størrelse gir også plass til en spisestue - et naturlig samlingssted for venner og familie. På den ene veggen er det en vedovn, som bidrar med varme og hygge! Store vindusflater sørger for fine, naturlige lysforhold. Vinduene og balkongdøren ble for øvrig byttet i 2015. Det er parkett på gulv, malt strie på vegg og glatt, malt tak. Videre adkomst ut til boligens flotte, utkragede balkong.
Balkong:
Flott balkong vendt mot sydvest. Balkongen er utkradet, og måler ca. 7,5 kvm. Her har du god plass til utemøblement. Balkongen vender for øvrig ut mot borettslagets velholdte fellesområder.
Kjøkken:
Romslig, separat kjøkken. Kjøkkeninnredning fra IKEA(2004) med profilerte fronter og rustfrie håndtak. Benkeplate i tre. Oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/ fryser. Her har du også en hyggelig sitteplass ved kjøkkenvinduer, som vender ut mot Vallefeltet og Hovindammen. Malt strie på vegg og parkett på gulv, samt malt glatt flate i himling. Alle hvitevarer medfølger utenom kombiskapet.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme, downlights og opplegg for vaskesøyle. Badene i borettslaget ble pusset på i regi av borettslaget i 2003. Synlig banemembran i kanalen med stoppekraner. Hjelpesluk i dusjen. Vegghengt toalett med spareknapp. Servant med ett greps blandebatteri. Vaskemaskin medfølger.
Soverom I:
Romslig hovedsoverom med lysmalte vegg- og himlingsflater, og med 3-stavs parkett på gulvflaten. Det er satt opp to garderobeskap av god størrelse. Det er også plass til en dobbeltseng. Store vinduflater fra 2015 vendt ut mot parken.
Soverom II:
Boligens andre soverom er i dag innredet som barnerom, men er naturligvis fleksibelt i bruk dersom en for eksempel har behov for et kontor. Store vinduflater fra 2015 vendt ut lekeplass/uteområde. Lysmalte flater og laminat på gulvet.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektriske panelovner. Det er varme i badegulvet. I stuen er det montert en vedovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 50-tallet. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger attestert arkivkort fra 23.03.1960.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst sju servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakk og adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler, samt bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg. De omhandler også en erklæring/avtale om rett til å sette opp busskur med tisbegrensning, om traktorgarasje og bestemmelse om garasje/parkering i tillegg til en bestemmelse vedr. frysebokshus.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet, i et barnevennlig område som ligger tilbaketrukket fra støy og trafikk på Hovin/Lilleberg. God avstand mellom blokkene. Området har en fin blanding av velholdte blokker og åpne grøntarealer. Grøntområdene rundt blokkene er godt i varetatt av borettslagets beboere. Her finnes en idyllisk andedam, lekeplasser, basketbane, turnhall og tennisbane m.m. Nedenfor boligen i et koselig skogsholt er det blitt renovert en ny grillplass med bord og benker på stor treplatting.
Kort vei til Ensjø med flere servicetilbud som baker, treningssenter Fresh Fitness, restauranter m.m. Flotte turområder i nærheten og gangavstand til Jordal, Kampenparken, Tøyenbadet og Botanisk hage. Oslo sentrum er en halvtimes spasertur unna, og den spreke kan følge turveier helt opp til Grefsenkollen og inn i Lillomarka. Nærhet til alle byens fasiliteter, butikker, skoler, barnehager og parker. Det er også kort avstand til flere idretts- og fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane og treningssentre. Meget god offentlig kommunikasjon med kort vei til tre T-bane stasjoner (Hasle, Helsfyr og Ensjø), samt busstopp rett ved hvor blant annet 21- og 28-bussen går forbi. Flybussen stopper også på holdeplassen med 4 minutters gange fra inngangsdøren. Ti minutter sykkelavstand til BI Nydalen.
Fra Helsfyr er det et stort busstilbud og ytterligere flybussmuligheter. Noen hundre meter unna ligger Hasle. Her finnes en rekke servicetilbud og butikker som Baker Hansen, frisør, dagligvare, blomsterbutikk, treningssenter, apotek og Vinmonopol.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Lillebergveien sogner pt. til Teglverket skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 70.333 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med plenarealer, prydbusker, beplantninger, trær, lekeplass og sittebenker.

Parkering

Borettslaget har 166 parkeringsplasser, hvorav fem har uttak for lading av elbil. Parkeringsplass tildeles etter venteliste.
Det er utover dette gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Oslo kommune er for tiden i gang med å legge opp til ladepunkter for El-bil på enkelte av plassene like utenfor den aktuelle leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende midlertidige reguleringsbestemmelser datert 14.05.86.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.123,- pr. mnd. og inkluderer: Strøm for varmtvann, kabel-tv, trappevask, vaktmester, driftskostnader, nedbetaling andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.702,-
Trappevask: kr 90,-
Strøm for varmtvann: kr 234,-
Kabel-tv: kr 97,-
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,-.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.048.619,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3.775.028,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 41.840,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 135.000,- pr. 01.12.2019.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 50.407.611,- pr. 07.10.2019 og lånevilkårene er:
EIKA1-152039323
Andel av saldo: kr 30.525,-
Rentebetingelser: Flyt 2,95% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 15 år 5 md.
Kapitalkostnad: kr 206,-
EIKA2-152039325
Andel av saldo: kr 0,-
Rentebetingelser: Flyt 2,95% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 6 år 5 md.
Kapitalkostnad: kr 0,-
EIKA3-152069581
Andel av saldo: kr 0,-
Rentebetingelser: Flyt 2,95% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 8 år 6 md.
Kapitalkostnad: kr 0,-
HUS601-11417751
Andel av saldo: kr 11.530,-
Rentebetingelser: Flyt 2% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 2 år 4 md.
Kapitalkostnad: kr 423,-
HUS602-11417751
Andel av saldo: kr 8.128,-
Rentebetingelser: Flyt 2% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 2 år 4 md.
Kapitalkostnad: kr 298,-
HUS603-11417751 2
Andel av saldo: kr 83.900,-
Rentebetingelser: Fast 3,07% pr. 08.01.2020
Restløpetid: 13 år 10 md.
Kapitalkostnad: 625,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.343.957,-.
Av dette beløpet utgjør kr 135.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Veronica Olufsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lilleberg Borettslag.
Borettslaget består av 373 leiligheter.
Første innflytting skjedde i 1953. Tomten ble kjøpt i 1986.
Forretningsfører er OBOS Forkjøp, tlf. 22 86 59 99.
Borettslaget er forsikret hos Gjensidige Forsikring med polisenummer: 78834433.
Dugnad må påregnes.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.lillebergbl.no.
Dyrehold: Det er lov til å ha hund, samt innekatt i borettslaget. Dyrehold skal meldes skriftlig til styret.
Styret kan kontaktes per e-post: styret@lillebergbrl.no.
Det er tillatt med bruk av elektrisk grill og gassgrill på balkong.
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med GrøntMiljø AS.
Borettslaget har avtale med Smart Security om vakthold, telefon 22 10 18 05.
Borettslaget har avtale med Oslo Renhold om renhold av Borettslagets fellesarealer.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Oppussing av oppganger, samt nye postkasser.
2018/2019: Nytt låsesystem. Nytt dørtelefonanlegg. Det gjenstår kun noen leiligheter for montering av dette.
2018: Tiltak brannsikkerhet - Sjekket trykk i alle borettslagets brannslokkere, samt skiftet batteri i alle røykvarslere.
2017: Nytt varmtvannsanlegg. Alle sentrale varmtvannsberedere i blokkene ble skiftet til OSO beredere. Det ble montert vannstoppere der hvor berederrom ligger i tilknytning til kjeller.
2016: Vaskeriet i Lillebergveien 2 fikk ny vaskemaskin og tørketrommel.
2015: Alle husstander fikk røykvarsler og pulverslukkerapparat. Utvidet parkering med ytterligere 3 plasser for el-biler.
2012: Maling av garasjerekker. Oppgradering vaskeriet Lillebergveien 7, 14 og 17 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
2010, 2013, 2015 og 2017: Utskifting av vinduer og dører ble skiftet som en frivillig løsning. Denne leiligheten skiftet vinduer og balkongdør i regi av Vindu Entreprenøren AS i 2015.
2009 - 2011: Drenering.
2010: Det er opprettet 22 nye parkeringsplasser. Nytt avfallsanlegg.
2008: Oppgradering vaskeriet Lillebergsvingen 8 med nye vaskemaskiner og tørketromler.
2007: Oppgradering vaskeriet Lillebergsvingen 4 med nye vaskemaskiner og tørketromler
2003: Våtromsrehabilitering: Utskifting av vann- og avløpsrør m/sluk i samtlige leiligheter og kjellere. Sanering av småberedere, bygging av nye felles berederanlegg. Rehabilitering av badene med nye membraner, varmekabler, fliser, veggmonterte WC m.m.
1998: Rehabilitering av el-anlegg. Stigeledninger, sikringsskap, omtrekk. Nye stigeledninger, innmat i sikringsskap og nytt gårdslysanlegg. Inntrekking av nye ledninger i borettslagets samtlige 373 leiligheter.
1995 – 1997: Ny taktekking, isolasjon av yttervegger samt ny kledning.
Planlagte påkostninger:
Kameraovervåkning på utendørs fellesområder.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.000,- (alle visninger inkl)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 38-0005/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Frogner
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR38.205

Dato

Sist oppdatert: 05. juli 2021 kl. 10:18

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.