Solgt: 1 900 000 kr

Borghilds gate 43D

1 900 000 kr
55 m²
1 soverom
Velkommen til Borghilds gate 43D - Nyoppusset leilighet i sentrum presentert av Per-Espen Omberg v/Eiendomsmegler Krogsveen
Per-Espen Omberg
Presenteres av
Per-Espen Omberg
Sentrum
Oppusset leilighet i sentrum, med umiddelbar nærhet til Kulåsparken - God standard - Rolig boområde - Lav fellesgjeld

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  1 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  72 203 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 973 335 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 850 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Borghilds gate 43D - En flott leilighet med hyggelig beliggenhet i byen, like ved Kulåsparken. Her kan du bo i rolige omgivelser, kun en spasertur unna byens fasiliteter. Dette er en flott leilighet, beliggende i Sarpsborg sentrum! Leiligheten har en meget god standard etter nyere oppussing, og har blant annet både dusjkabinett og badekar. Planløsningen er arealeffektiv, kjøkkenet er fra IKEA, og det er installert varmepumpe. Her kan du flytte rett inn! Høydepunkter:
 • Oppusset i 2020
 • Arealeffektiv planløsning
 • Sentral beliggenhet
 • Flott bad med både dusjkabinett og badekar
 • Varmepumpe som sørger for et godt inneklima
 • Stor bod på 13kvm i borettslagets kjeller, som rommer mye lagringsplass
 • God takhøyde
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Borghilds gate 43D, 1721 SARPSBORG
  Kommunenummer 3003, gårdsnummer 1, bruksnummer 1244, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 19, Sarpsborg Kooperative Borettslag AL, organisasjonsnummer 956347564

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 61 kvm
  Totalt bruksareal: 56 kvm
  Totalt primærrom: 55 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 56 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 55 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom og rom benyttet som soverom
  Sekundærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 1 kvm: Bod
  I tillegg disponerer boligen 2 antall boder. En bod i kjeller oppmålt til ca. 13kvm, samt en bod på loft oppmålt med gulvflate på ca. 4kvm (skråtak).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.08.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
  Boligbygg over to etasjer samt loft og kjeller. Bygget har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere i hovedsak av treverk. Utvendig fasade forblendet med liggende malt trekledning. Takkonstruksjon av treverk utført i mansardform, utvendig tekket med takstein og takshingel. (Taket er ikke besiktiget). Leiligheten har brun entrédør med glassfelt. Vinduer med trekarmer og to-lags glass fra 1978/2019. Leilighet beliggende i byggets første etasje. Adkomst via egen inngang. Leiligheten består av entré, bad, bod, stue, kjøkken, soverom og rom
  benyttet som soverom. Oppvarming med elektrisitet. Leiligheten disponerer en kjellerbod oppmålt til ca 13 m2. I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvflate oppmålt til ca 4 m2. Loftsboden er ikke målverdig grunnet skråtak/lav takhøyde.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
  TG2 - Kjøkken - Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør forårsake følgeskader
  TG2 - Etasjeskiller 1. etasje - Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Målingene er foretatt i en eldre bygning, og bør ses i den sammenheng. Dette er mer påregnelig i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevheten er ikke vurdert.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Oppbygging av badet er utført av firma
  Installasjon av varmepumpe utført av firma

  Moderniseringer og påkostninger

  2020 - Bad og oppussing av øvrige rom

  Standard

  Leiligheten ble oppusset i 2020, og opprettholder en god standard. Badet ble bygd opp av firma i 2020, og innehar blant annet gulvvarme, gulvbelegg, membran og våtromsplater på vegger. Badet har både tidsriktig dusjkabinett, samt badekar. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin.
  Fra entréen er det en romslig gang med god takhøyde, som gjør at du får plass til høye garderobeskap. Soverommet ligger i tilknytning til gangen med inngang til bad. I stuen er det installert en varmepumpe som sørger for et godt inneklima. Kjøkkenet innehar integrert komfyr fra Ikea med keramisk koketopp. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, som gjør at serveringen går sømløst over til det naturlige samlingspunktet i leiligheten.
  Gulvflatene i leiligheten er i hovedsak belagt med laminat. På badet er det gulvbelegg med gulvvarme. Veggflatene består hovedsakelig av mdf panelplater, samt våtromsplater på badet. Profilerte og slette innerdører, og en god takhøyde. Takhøyden er oppmålt til hele 2,80m i stuen og i entréen.

  Oppvarming

  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1920.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler har bestilt dette fra kommunen, men har fått i svar at dette ikke kan leveres, da dette ikke finnes på denne eiendommen i byggesaksarkivet. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

  Diverse

  Ovn, fryser og benk i kjellerbod medfølger kjøpet.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Borghilds Gate 43D ligger flott til i sentrum av byen, like i nærheten av Kulåsparken. Byens fasiliteter er kun en spasertur unna, og leiligheten ligger tilbaketrukket i et rolig område, samtidig som den ligger i nærheten av alt Sarpsborg sentrum kan tilby. Leiligheten ligger i byggets 1. etasje, og er skjermet fra bystøy på baksiden av Kulåsparken. Det er kun ca. 400m gange til gågaten som tilbyr en rekke forretninger og restauranter. Storbyen ligger også i nærheten, og her finner du det du trenger av dagligvarebutikker, klær, apotek og treningssenter.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  SKOLER:
  Sandesundveien skole (1-7 klasse) - 0,9km
  Lande skole (1-7 klasse) - 2km
  BARNEHAGER:
  Bamsebo barnehage (3-5 år) - 0,4km
  Vingulmork barnehage (0-5 år) - 1,2km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 2 894 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene er opparbeidet med gruset gårdsplass, gressarealer og diverse beplantning.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser, samt parkering på borettslagets fellesareal.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til byggeområder, offentlige trafikkområder og spesial områder i henhold til eldre reguleringsplan Kvartal 518 (ID 11072) datert 17.12.1993 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 3 850,- pr. mnd. og inkluderer:
  Styrehonorar, avskrivninger, kommunale avgifter, eiendomsskatt, TV-lisens/Get, vedlikeholdskostnader, revisjonshonorar, regnskapshonorar, forsikring bygg, rentekostnader.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7800 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av kabel-tv, og dette er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 491 745,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 770 282,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 1 138,- pr. 31.12.2020
  Andel fellesgjeld er kr 72 203,- pr. 31.12.2020
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 3 362 161,- pr. 31.12.2020, og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 4,05% flytende rente
  Lånets løpetid: 177 terminer igjen (Månedlige terminer)

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer er kr. 1 973 335 ,- Av dette beløpet utgjør kr. 72 203,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Svitlana Berg

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Sarpsborg Kooperative Borettslag AL.
  Borettslaget består av 12 andeler.
  Forretningsfører er Øistein Darum og Vigres AS er regnskapsfører.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, men det kreves godkjenning.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  Snekkerarbeid, rørlegger/vannledning/el.arbeid og maling/rengjøring.
  Planlagte påkostninger:
  Styrets tanker er at de må ha en plan for hva som må gjøres for å vedlikeholde bygningene i Borettslaget. De har foreløpig satt opp en grovskisse fra 2022-2026 som skal gjennomgås ved hvert årsmøte.
  Foreløpig plan fra styret er at hustak og vinduer skal prioriteres i 2022, deretter bytte av vegger og isolasjon til nåværende standard i 2024 og drenering i 2026.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger, og er avtalt til:
  Vederlag: 1,58% av salgssummen
  Kontroll av hjemmel og heftelser: kr.1.250,-
  Markedsføringspakke: kr. 15.750,-
  Oppgjør: kr. 5.550,-
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 67-0032/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR67.2132

  Dato

  Sist oppdatert: 13. oktober 2021 kl. 09:22

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.