Solgt: 4 260 000 kr

Agmund Bolts vei 1

3 750 000 kr
62 m²
2 soverom
Velkommen til Agmund Bolts vei 1 - Presentert av Krogsveen v/ Jonas Ekse Hovland
Teisen Vest
Lys og pen 3-roms hjørneleilighet med balkong og vedovn. Bad pusset opp 2018. Separat kjøkken. Vinduer 2018.
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  222 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 491 126 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 340 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne flotte 3-roms hjørneleiligheten i Teisen Vest Borettslag. Borettslaget har hyggelige fellesområder og nærhet til offentlig kommunikasjon, servicetilbud og grøntområder.
Leiligheten har en god planløsning samt vinduer og balkongdør skiftet i regi av borettslaget i 2018. Her er alle rom malt mellom 2018-2021 i tidløse fargenyanser. Stuen er av god størrelse og har en hyggelig vedovn montert i det ene hjørnet. Fra stuen er det adkomst ut til den herlige balkongen med god plass til utemøblement. Kjøkkenet er separat og innredningen utnytter rommet godt. Både på kjøkkenet og i stuen er det plass til spisebord. Videre har man et pent, flislagt bad pusset opp i 2018. Leilighetens to soverom er begge av fin størrelse. Tre medfølgende boder.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Agmund Bolts vei 1, 0664 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 138, bruksnummer 52, ideell andel 1/1
Andelsnummer 265, Teisen Vest Borettslag, organisasjonsnummer 952 427 512

Innhold

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 62 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom, 4. etasje:
Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Leilighetens balkong måler ca. 8,5 kvm.
I tillegg disponerer boligen tre boder. Den ene er på loftet og måler ca. 17 kvm gulvareal. De to andre er i kjelleren og måler ca. 3,8 kvm og 1,6 kvm.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.01.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Pusset og malt fasade.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2:
- Badets ventilasjon da dette kun er naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Kjøkkenets ventilasjon da dette er kullfilter og ikke eget utkast ut av bygget.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten. Det er blant annet kommentert noe bruksslitasje på gulvoverflatene.
Selger har i sin egenerklæring bl.a. nevnt at de tettet røret inn til pipen med ildfast mørtel da de flyttet inn pga. at det var vanskelig å få fyr i ildstedet. Dette har blitt mye bedre siden. Selger har også bl.a. skrevet at de ved Komplett Elektro har fått lagt inn en ny sikring på kjøkkenet, to nye firerkontakter i stuen samt skiftet ut en ledning og ny stikkontakt på gjesterommet.
Utover dette har selger informert megler om at det er en liten vannskade på siden av vasken på badet.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne flotte 3-roms hjørneleiligheten i Teisen Vest Borettslag. Borettslaget har hyggelige fellesområder og nærhet til offentlig kommunikasjon, gode servicetilbud og grøntområder som ved Østensjøvannet og Alnaelven.
Leiligheten har en god planløsning og arealfordeling samt vinduer og balkongdør skiftet i regi av borettslaget i 2018. Her er alle rom malt mellom 2018-2021 i tidløse fargenyanser. Stuen er av god størrelse og har en hyggelig vedovn montert i det ene hjørnet. Fra stuen er det adkomst ut til den herlige balkongen med god plass til utemøblement. Kjøkkenet er separat og innredningen utnytter rommet godt. Både på kjøkkenet og i stuen er det plass til spisebord. Videre har leiligheten et pent, flislagt bad pusset opp i 2018. Det er opplegg til vaskemaskin på badet. Leilighetens to soverom er begge av fin størrelse og entréen er innbydende med plass til yttertøy. Tre medfølgende boder.
Nærmere innhold:
Entré:
Lys og innbydende entré med flislagt gulv og downlights i himlingen. Her er det plass til yttertøy og oppbevaringsmøblement. Videre adkomst til bad, kjøkken, stue og soverom B. Soverom A har adkomst fra stuen.
Stue:
Pen stue av god størrelse. Her er det plass til stuemøblement som en sittegruppe med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Det er også plass til et spisebord. I det ene hjørnet er det montert en vedovn som bidrar både med hygge og varme. Rommet er i hovedsak lysmalt, med unntak av en tidløs fondvegg som harmonerer fint med øvrige flater. I himlingen er det kasser med downlights. Videre adkomst til soverom A og balkongen.
Balkong:
Herlig, sydvendt balkong på ca. 8,5 kvm. Her har man med andre ord god plass til utemøblement. Gulvflatene er belagt med trelameller og rekkverket er av stål. En fin forlengelse av stuen på årets varme dager.
Kjøkken:
Separat og romslig kjøkken med innredning som utnytter rommet godt. Her er det fine arbeidsflater og god oppbevaringsplass. Innredningen er fra HTH og var ny i 2010. Kjøkkeninnredningen har glatte fronter i sort utførelse og en flott benkeplate i stein. Mellom benkeplaten og overskapene er det lagt fliser på vegg. Under overskapene er det lysarmatur og stikkontakt. Medfølgende hvitevarer bestående av induksjon platetopp og kjøkkenvifte fra 2019, frittstående kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin samt innebygget stekeovn og mikro.
Bad:
Pent, flislagt bad med gulvvarrme og opplegg for vaskemaskin. Badet ble pusset opp i 2018 med flis på flis og ny baderromsinnredning. Innredningen består blant annet av et vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil med lys. Videre har man et vegghengt toalett med innebygget sisterne og en dusjnisje med innfellbare dører.
Soverom A:
Hovedsoverom av god størrelse med en romslig skyvedørsgarderobe montert. Rommet er lysmalt og har store vindusflater. Adkomst fra stuen.
Soverom B:
Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse, og er naturligvis fleksibelt i bruk. Her er veggflatene malt i en mørkere blånyanse. Rommet har adkomst fra entréen.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet samt gulvvarme i entré, kjøkken og bad. Lukket ildsted i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.05.1955. Det foreligger også ferdigattest på balkonger datert 05.11.1990 og på baderomsrehabiliteringer i borettslaget datert 24.10.2006. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet skjønn, en erklæring/avtale med bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. med Televerket som rettighetshaver samt en bestemmelse om vann/kloakkledning med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Teisen Vest Borettslag er beliggende i populære omgivelser på Teisen/Helsfyr. Det nærmeste nabolaget består først og fremst av borettslagets egen bebyggelse som omgis av store grøntarealer til felles bruk av beboerne. Borettslagets tomt er helt uten gjennomgangstrafikk og nylig påkostet med nye lekeplasser for de yngste. Verdt å merke seg er også Teisen Vest barnehage internt på området.
Nærliggende Valle Hovin har på sin side både fine treningsmuligheter og fint parkområde omkring Hovindammen - inkludert stor skøytebane på vinterstid. Det er også koselige og nyrenoverte turområder oppover langs Alnaelva.
Blant dine nærmeste dagligvareforretninger er KIWI og Rema 1000 der du enkelt kan utføre de daglige innkjøpene. Større shoppingmuligheter finner du på Tveita Senteret eller Bryn Senteret.
Leilighetens beliggenhet like utenfor bykjernen fremstår likefullt sentral, med en rekke kollektive transportmidler like i nærheten. Helsfyr T-banestasjon er innenfor cirka 9 minutters gange og er stoppested for linjene 1, 2, 3 og 4. Herfra er reisetiden inn til sentrum ikke mer enn ca. 7 minutter. Holdeplass for busslinje 23 finner du kun et par minutters gange unna ytterdøren og tar deg blant annet direkte til Nydalen og BI. I tillegg stopper også Flybussen på Teisen og gir enkel forbindelse med Gardermoen. Med egen bil tar du deg enkelt ut på Ring 3 og videre nordover på E6 eller ned til E18 vestover i retning Sandvika.
Fra Teisen har du også fordelen av enkel tilgang til vakre Østmarka, med utallige turmuligheter i storslått natur - sommer som vinter. Et stort nettverk av turstier og sykkelveier samt ski- og lysløyper byr på noe for enhver smak. Ta gjerne en utflukt til klassiske turmål som Rustadsaga, Skullerudstua eller Mariholtet, idylliske Nøklevann og Østensjøvannet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Agmund Bolts vei sogner til Bryn skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 27.646 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning og lekeplass.

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut etter ventelister via styret. Pris for plass uten strøm er pt kr 150,-. Priser og informasjon om plass med motorvarmer, ladestasjon eller gjesteparkering for elbil kan fåes ved henvendelse til megler. Det er kun beboere som disponerer bil som har rett til å leie plass. Borettslaget har avtale med Smart Security om parkeringskontroll. Parkeringsplass kan ikke medfølge ved salg.
Iht. årsrapporten for 2019 er det tilrettelagt 58 parkeringsplasser for el-bil lading og 41 ladestasjoner er satt opp enn så lenge.
For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Iht. hjemmesiden til Statens Vegvesen foreligger det et prosjekt på E6 Oslo Øst, som blant annet involverer Teisenkrysset. Prosjektet jobbet i utgangspunktet for planvedtak i 2022 som ville muliggjøre byggestart tidligst i 2024. Hovedtiltakene omhandler blant annet tunnel mellom Abildsø og Fjellhus, nytt Teisenkryss og nedlegging av Ulvensplitten. E6-trafikken og næringstransport vil gå i tunnel og dermed bli ført utenfor tettbebygde arealer. Sykkelekspressveg langs E6 mellom Trosterud og Teisen, som skal være attraktiv og ha høy standard. Lokk over E6 Strømsveien på Fjellhus vil binde sammen Teisenveien og Ulvenveien og bli et kollektivknutepunkt. Grunnet den politiske uenigheten rundt prosjektets omfang ble prosjektet satt på vent høsten 2020 og arbeidene vil trolig starte opp igjen tidligst høsten 2021. Det kan også gå år før en avklaring foreligger. Se blant annet https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost for nærmere informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv, internett, nedbetaling andel fellesgjeld, forretningsførsel, generelle driftskostnader, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og blir justert neste gang med en økning på 3% 01.02.2021. Økningen er medregnet i nevnte felleskostnader på kr 3.340,- pr. måned.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1000 kwh vinterstid og ca. 500 kwh sommerstid.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Iht. ny avtale for borettslaget med Telia i 2020 skal alle fiberbokser byttes ut ila 2021. Ny hussentral inkluderer forbedret trådløs leveranse.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 768.571,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.766.855,60,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 37.904,- pr. 03.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 222.000,- pr. 03.12.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 95.718.278,- pr. 04.01.2021 og lånevilkårene er:
HANBAN-94937036358
Andel av saldo: kr 198.096,-
Rentebetingelser: Flyt 1,50% pr. 04.01.2021
Restløpetid: 20 år
Kapitalkostnad: kr 956,-
HANBA2-94937038393
Andel av saldo: kr 9.111,-
Rentebetingelser: Flyt 1,50% pr. 04.01.2021
Restløpetid: 38 år 11 md.
Kapitalkostnad: kr 26,-
HANBA3-94937040037
Andel av saldo: kr 5.461,-
Rentebetingelser: Flyt 1,97% pr. 04.01.2021
Restløpetid: 18 år 8 md.
Kapitalkostnad: kr 30,-
HANBA4-94937042927
Andel av saldo: kr 9.240,-
Rentebetingelser: Flyt 1,50% pr. 04.01.2021
Restløpetid: 20 år
Kapitalkostnad: kr 45,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.981.126,-. Av dette beløpet utgjør kr 222.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Irjall og Vidar Gjersdal Våde

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Teisen Vest Borettslag.
- Borettslaget består av 468 andelsleiligheter. I tillegg kommer 4 tjenesteleiligheter.
- Første innflytting skjedde i 1955.
- Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf 22865999.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Forsikret hos: if... Skadeforsikring - polisenummer 802374. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.
- Teisen Vest Borettslag har 2 ansatte.
- Dugnad må påregnes.
- Det er kun tillatt med elektrisk- og gassgrill på balkongene.
- Borettslaget har fellesvaskeri i Agmund Bolts vei 14. Nøkkelkort kan kjøpes kontant hos vaktmester.
- Nøkler kan kjøpes hos styret. Skilt til ringeklokke og postkasse må hver enkelt selv bestille hos vaktmester.
- Dyrehold tillates dersom det ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen. Skjema finnes på hjemmesiden og må sendes styret på e-post. Regler for dyreholdet følger av borettslagets husordensregler.
- Hjemmeside: www.teisenvest.no og styrets e-post: teisen-vest@styrerommet.no.
Borettslaget har per i dag et velferdsrom som kan leies for kr 400,- per dag. Borettslaget har dog ønsket å selge velferdsrom og tilstøtende lokaler i Agmund Bolts vei 48 ved å bygge leiligheter der. Etter avslag fra Plan- og bygningsetaten i februar 2020 ønsker ikke styret å gå videre med saken, men å selge den ene delen som allerede er godkjent som bolig. Styret ønsker derfor å søke Plan- og bygningsetaten om å få utvide eksisterende godkjent leilighet, til å gjelde med innvendig bod. Styret informerer om at leiligheten skal legges ut for salg ila. våren 2021.
Planlagte påkostninger:
- Borettslaget skal inspisere alle balkonger og planlegger å pusse opp oppganger og utgangsdører. Borettslaget har tatt opp et lån på kr 4.000.000,- i Handelsbanken for å betale for prosjektene. Lånet er fordelt ut til beboerne.
- Iht. vedtak på ekstraordinær generalforsamling skal styret utrede muligheten for bedre og mer sikker sykkelparkering på borettslagets område. Styret har ikke et prisestimat på dette per 20.01.2021. Et slikt prosjekt kan påvirke andelen økonomisk.
- Ombygging av vaskeriet. Etter planen skal salg av ovennevnte leilighet dekke denne kostnaden.
- Ved en tidligere generalforsamling har det vært vedtatt å montere brannvarslingsanlegg tilknyttet sentral, men dette er foreløpig nedprioritert i forhold til andre saker i borettslaget.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Borettslagets prosjekt med å etablere parkeringsplasser for el-bil med ladere ble ferdigstilt.
2019: Ny vann- og avløpsledning pga. kollaps ble det lagt ny VA ledning fra Agmund Bolts vei 13 og ut til kommunalt påkoblingspunkt i Agmund Bolts vei.
2018: Vindusutskiftning.
2017: Bytte branndører.
2017: Piperehabilitering
2014: Nye porttelefoner
2009: Rehabilitering av utomhus - Drenering rundt blokkene, nye p-plasser, nye søppelbrønner (avsluttet 2011).
2008: Blant annet rehabilitering vaskerihuset.
2004: Våtromsrehabilitering (avsluttet 2006).
Utskifting/modernisering av kjøkken eller bad må utføres av autoriserte firmaer. Dette følger av husordensreglene. Dersom andeleier vil gjøre tiltak i våtrom som griper inn i det felles røropplegg, bryter gulvmembran, eller på annet vis medfører risiko for vannlekkasjer, skal slike arbeider ikke igangsettes uten forutgående, skriftlig samtykke fra styret. Styret kan i denne anledning stille som betingelse at det inngås en egen avtale med andelseieren som regulerer gjennomføringen av tiltaket. Dette følger av vedtektene og det er utarbeidet en avtale mellom borettslaget og andelseier som må signeres i den forbindelse.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: provisjon av salgssummen evt. inkl. fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0251/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.20251

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2021 kl. 14:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.