Komplett salgsoppgave

Kantarellgrenda 10

7 950 000 kr
153 m²
3 soverom
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Kantarellgrenda 10
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Kantarellgrenda 10
Kart
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Kolsås
Familievennlig halvpart tomannsbolig i et meget barnevennlig område | Solrike utearealer | Moderniseringsbehov | Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 225 kr
 • Omkostninger
  199 951 kr
 • Totalpris
  8 151 176 kr
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  153 m²
 • Bruksareal
  165 m²
 • Tomteareal
  166 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 249 kr
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri ved Krogsveen avd. Bekkestua / Fornebu har gleden av å vise Kantarellgrenda 10 - en attraktivt og familievennlig halvpart av tomannsbolig beliggende i barnevennlig og rolig boligområde i Løkenhavna på Kolsås. Huset passer perfekt for deg som ønsker å bo tett på nydelige turområder, men samtidig ha kort vei til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Huset går over 3 plan og er av god størrelse. Med noe moderniseringsbehov er dette et ypperlig utgangspunkt for deg som ønsker å sette ditt eget preg på hjemmet. Boligens planløsning er god og består av entré, stue, kjøkken, wc og vaskerom i 1. etasje, soveromsavdeling med 3 soverom og bad i 2. etasje og kjellerstue (ikke godkjent) og boder i underetasje. Flotte uteplasser og garasjeplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kantarellgrenda 10, 1352 KOLSÅS
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 91, bruksnummer 418

Innhold

Totalt bruksareal: 165 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Bruksareal:
Tomannsbolig 165 kvm
Primærrom:
Tomannsbolig:
Underetasje 38 kvm: Trappegang, gang og kjellerstue.
1. etasje 64 kvm: Entré, gang, vaskerom, toalettrom, stue og kjøkken.
2. etasje 51 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Tomannsbolig:
Underetasje 12 kvm: 3 boder.
+ Utvendig bod på ca. 3,5 kvm
+ Frittstående redskapsbod på ca 7 kvm i trekonstruksjoner.
+ Nord-østvendt terrasse/platting
+ Vestvendt platting
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.10.2022, utført av Anticimex v/Tim Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som kott, og kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som kjeller og er ikke godkjent til varig opphold. Se pkt. ferdigattest for utfyllende informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Vertikaldelt tomannsbolig over tre plan.
- Grunnmur av betong.
- Drenering fra byggeåret.
- Gulv mot grunn av betong.
- Etasjeskillere av trekonstruksjoner.
- Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning.
- Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med shingel. Renner og beslag av metall. Hovedtak fra ca. 2004 og tak over tilbygg fra ca. 1990.
- Slett entrédør med glassfelt, fra 1990. Balkongdør med to-lags glass fra byggeår.
- Vinduer med to og tre-lags glass fra byggeår. Det har blitt byttet glass i ett vindu i soverom 2 og 3 i 2021. Takvinduer fra 1990 i følge selgers opplysninger.
- Synlige vannrør av typen kobberrør og synlige avløpsrør i plast. Varmtvannsbereder fra byggeår plassert i kasse i gang i kjeller. Hovedstoppekran og stakeluke plassert i kasse i gang i kjeller.
- Oppvarming med elektrisitet, elektriske varmekabler, vedfyrt ovn og Daikin luft til luft varmepumpe fra 2018.
- Ventilasjon basert på naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.
- Sikringsskap plassert i trappegang. Automatsikringer og skrusikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen.
- Råloft med adkomst via loftsluke med stige fra soverom 2. Synlige taksperrer i treverk. Synlige undertak av taktro(finerplater). Undergurter isolert med mineralullplater og belagt med finerplater.
- Skorsteinen er fra byggeår. Det er en elementpipe. Pipe er utbedret med nytt røykrør i følge selgers opplysninger, usikkert årstall for dette.
- Utgang fra stue til nord-øst vendt terrasse/platting på ca. 88 kvm. Trekonstruksjon belagt med trebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. Rekkverkhøyden ble målt til ca 0,80 meter.
- Platting mot vest i trekonstruksjoner utvendig belagt med trebord.
- Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra byggeår.
- Frittstående redskapsbod på ca 7 kvm i trekonstruksjoner.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad: Helhetsvurdering pga. rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
- Vaskerom: Helhetsvurdering pga. rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
- Kjøkken: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Gulvets overflate bærer preg av slitasje
- Toalettrom: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Øvrige rom 1. og 2. etasje: Heltregulv i soverom 2 bærer preg av bruksslitasje (2. etasje). Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré (1. etasje).
- Rom under terreng: Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre. Skade på heltregulv i kjellerstue. Sprekk i betonggulv i gang i underetasje.
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter.
- Etasjeskiller kjeller: Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 15 mm i kjellerstue og 9 mm i gang.
- Tekniske anlegg: Ventilasjonskanal på loft over bad i 2.etasje har brudd og er delvis sammenklemt. Varmtvannsbereder er ikke inspisert grunnet manglende tilkomst, TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
- Yttervegger: Råteskade på dekkbord mellom hoveddel og tilbygg mot vei.
- Dører og vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling, vindu i kjellerstue har sprukket glass og er punktert. Fuktmerker påvist ved takvindu. I følge selgers opplysninger drypper det tidvis inn vann ved takvindu i entré ved ekstrem nedbør. Balkongdør er av eldre dato.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Takvinduer bærer preg av høy slitasjegrad.
- Terrasse: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Moderate råteskader.
- Platting: Det er observert skjevheter i konstruksjonen. Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying.
- Utvendige trapper: Trapp mangler rekkverk.
- Grunnmur: Det registreres riss/sprekker på grunnmur under vindu ved kjellerstue.
- Drenering: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren, konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren, forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Det er ikke topplist på grunnmursplast, dette kan føre til inntrenging av vann med skader som konsekvens. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må
estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år, TG2 settes for å belyse risiko.
- Stikkledninger og tanker: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i
grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
TG3:
- Rom under terreng: Etasjen ble innredet/ombygd i ca 1984/1985 i følge selgers opplysninger. Arealene var opprinnelig ikke innredet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk, det ble på befaringstidspunktet observert bruk av plast i konstruksjonen. Sjablonmessig prisanslag gjelder eventuelle innvendige utbedringer. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
- Brann: Rømningsvindu fra rom under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav, godkjent rømningsvei må etableres. Sjablonmessig prisanslag gjelder videre undersøkelser utført av brannteknisk kompetent personell. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
- Drenering: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent over 20. Det ble i tillegg konstatert fuktskader i konstruksjonen. Årsakene til fuktskader er som regel sammensatte. Årsak må avklares og fuktskade må utbedres. Sjablonmessig prisanslag gjelder eventuelle utvendige utbedringer på dreneringssystem. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
TGIU:
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Sammendrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Pusset opp bad i 1989. Arbeid utført av ufaglært / egeninnsats.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?: Byttet stoppkraner.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe?: Det er satt inn et glasert røykrør.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?: Byttet takshingel for ca 18 år siden og ny pipehatt for 10 år siden.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner?: Hadde eltilsyn for ca. 2 år siden.

Standard

Attraktivt og familievennlig halvpart av tomannsbolig av god størrelse. Huset går over 3 plan og har modernisering/oppussingsbehov - et ypperlig utgangspunkt for deg som ønsker å sette ditt eget preg på hjemmet. Boligens planløsning er god og består av entré, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom i 1. etasje, soveromsavdeling med 3 soverom og bad i 2. etasje og kjellerstue (ikke godkjent for varig opphold) og boder i underetasje. Utvendig har boligen store, solrike uteplasser, samt frittstående redskapsbod på ca. 7 kvm og en praktisk utebod på ca. 3,5 kvm.
Kjøkken:
Lyst og hyggelig kjøkken innredet med slette, finerte fronter på over- og underskap, benkeplater i treverk med nedsenket oppvaskkum og speil på vegg mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er innredet med integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Fritthengende ventilator med kullfilter er montert over platetopp.
Baderom:
Baderom med fliser på gulv med varme, fliser på vegger og malt platehimling. Badet er innredet med toalett, servantinnredning med nedsenket servant, speil og skap over servant og dusjhjørne med forheng.
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med gulvbelegg, tapet på vegger og malt platehimling. Rommet har opplegg for vaskemaskin.
Toalettrom:
Separat toalettrom med parkett på gulv, tapet på vegger og malt platehimling. Rommet er innredet med toalett, vegghengt servant og speil over servant.
Innvendige overflater:
- Gulv: Trebord, tre-stavs parkett, laminat, heltregulv og malt betong.
- Vegger: Tapet, malte flater og trepanel.
- Himling: Malte flater og trepanel.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, elektriske varmekabler, vedfyrt ovn og Daikin varmepumpe fra 2018.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.06.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tilbygget, men det foreligger tegninger stemplet av kommunen i 1991, samt byggetillatelse for tilbygg fra 1991.
Vaskerommet er opprinnelig byggemeldt som kott, og kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som kjeller jf. tegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er tilknyttet Løkenhavna Huseierforening I. Foreningen eier eiendommen gbnr. 91/211 med garasjeanlegg.
Huseierforeningens formål er å vedlikeholde og forvalte eiendommen med grøntarealer, beplantninger, veier, lekeplasser, biloppstillingsplasser, fellesbygninger og fellesinnretninger, samt forvalte garasjeanleggene beliggende i Løkenhavna Boligsameie I og frittstående garasjeanlegg på eiendommen.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Styrets arbeid:
Det er avholdt dugnader vår og høst.
Garasjene er kostet og rengjort i mai mnd, samt måking og strøing av veiene.
Kuttet flere store trær, samt beskjæring av busker og trær.
Vedlikehold av grøntområde.
Rehabilitert 3 lange trapper, en i Morkelgrenda og 2 i Kantarellgrenda
Det lagt nye varmekabler i bakken opp fra garasjene i Rødskrubbgrenda.
Alle rekkehusene, 2 og 4 manns boligene har fått fiber nettverk.
Garasjen i blokk 1 har fått nytt led lys.
Andel formue er kr 2 454,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 1 225,- pr. 15.09.2022
Total fellesgjeld for huseierforeningen er kr 237 410,- pr. 15.09.2022 og lånevilkårene er:
Lånenr: 2OB986-98207385212
Rentebetingelser: 5,5 %, flytende
Lånets restløpetid: 1 år, 9 mnd

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser på Kolsås. Her har du med kort vei til barneskole, barnehager, nærbutikk og marka. I nærområdet har du også lekeplasser, samt fotballbane.
Nærmeste dagligvarebutikk, Joker, har du i gangavstand fra boligen og holder åpent fra tidlig til sent, samt på søndag. Kolsås senter ligger også i gangavstand fra boligen. Her finner du frisører, blomsterbutikk, bokhandel, klesbutikk, apotek, dagligvarebutikken Meny, Vinmonopolet med mer. Dersom du ønsker ytterligere servicetilbud har du hyggelige Bærums Verk handelssenter og Verksgata hvor det er flere butikker, brukskunst og trivelige spisesteder. Videre har du Sandvika sentrum ca. 8 minutters kjøretur fra boligen. Sandvika sentrum og Sandvika Storsenter har alt du måtte trenge av servicetilbud, rikelig med kaféer, restauranter og shoppingtilbud. Med rundt 190 butikker og spisesteder har senteret en bred butikkmiks bestående av både kjede- og nisjebutikker. Idylliske Kalvøya og Kadettangen ligger også i Sandvika, hvor du kan nyte strand- og bryggeliv på sommerstid. Kadettangen ble nylig oppgradert og fornyet, og stod ferdig sommeren 2019. Her er det stupetårn, badebinge, treningsapparater, lekeplasser, sandvolleyballbaner og masse mer. Et eldorado for barnefamilien på sommerstid.
Rett utenfor døren har du også fine turområder med Kolsåstoppen og Eineåsen, og på idrettsanlegg på Rud/Hauger har du et av landets største med haller og anlegg for flere idretter. Kirkerudbakken og Kolsås skisenter ligger også i nærområdet og passer like godt for voksne som barn, og skiløype/lysløype har du fra Rykkinn, Gullhaug eller By i Lommedalen.
Av offentlig kommunikasjon har du Åsbråten bussholdeplass ca. 500 meter fra boligen, med buss mellom Lommedalen og Sandvika. Det er også T-bane på Kolsås som tar deg inn til Jernbanetorget på ca. 30 min. Sandvika er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med busser, tog og Flytoget.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Glitre barnehage avd. Løkenlia
- Glitre barnehage avd. Soppen
- Kolsåstrollet barnehage
- Glitre barnehage avd. Langleiken
- Bakkeplassen barnehage
Barneskole:
- Bryn/Hammerbakken
Ungdomsskole:
- Hauger
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 166 kvm. Tomt for boligen opparbeidet med busker, diverse beplantning og terrasser/platting i trekonstruksjoner.
Iht. styreleder i huseierforeningen disponerer eiendommen 1,5 x 20 meter av fellesareal mellom Kantarellgrenda og Rødskrubbgrenda. Eier av boligen er pliktig til å vedlikeholde dette arealet.

Parkering

Én garasjeplass følger hver bolig ved salg. Garasjeplassen har tilrettelagt for strøm for elbil-lading av typen ZapTec.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (166 kvm) i henhold til reguleringsplan "Løkenlia/Løkenhavna" med planID 1972196 med ikrafttredelse 06.05.1976.
Kommuneplan:
I henhold til "kommuneplanens arealdel 2017-2035" med planID 201601 er eiendommen regulert til "nåværende boligbebyggelse" (166 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2022-2042, med plannummer 202101 har status som "planlegging igangsatt".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14 306,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr 1 249,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring av fellesareal (garasje), garasje, TV/internett, drifts- og vedlikeholdskostnader m.m.
Fellesutgiftene justeres i forhold til huseierforeningens faktiske utgifter og ble sist justert opp kr. 50,- fra 01.08.2022.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8 534,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 850 514,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 661 850,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 8 151 176,-.
Av dette beløpet utgjør kr 1 225,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

JOHN ALBERT SKAVHAUG

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0219/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22219

Dato

Sist oppdatert: 15. november 2022 kl. 11:05

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.