Solgt: 5 250 000 kr

Helsethellinga 22

4 950 000 kr
84 m²
3 soverom
Velkommen til en rålekker 4-roms med nydelig utsikt og gode solforhold
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
UTSIKTSLEILIGHET PÅ BÆRUMS VERK / HELSET
Attraktiv gjennomgående leilighet oppusset i 2017/19| 2 terrasser|Solrikt og nydelig utsikt|Garasje|Barnevennlig|Rolig
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  206 238 kr
 • Omkostninger
  130 242 kr
 • Totalpris
  5 586 480 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 441 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Helsethellinga 22
Velkommen til en rålekker 4-roms selveierleilighet på hyggelige og barnevennlige Helset på Bærums Verk! Her bor du i naturskjønne omgivelser med marka som nærmeste nabo, men samtidig gangavstand til butikker, barnehager, skoler og det du trenger i hverdagen!
Leiligheten ble pent oppusset i 2017 og fremstår meget delikat og hyggelig med tidsriktige og moderne fargevalg. Leiligheten har en svært god planløsning som inneholder entré, flott stue med åpen kjøkkenløsning, 2 baderom og 3 soverom. Fra hovedsoverommet har du utgang til en nord-østvendt balkong på ca. 9 kvm hvor morgensolen kan nytes, og fra stuen / kjøkkenet har du en sydvest-vendt terrasse på ca. 12 kvm med nydelig utsikt og svært gode solforhold! Det er for øvrig gode lagringsmuligheter i boder og garasjeplass

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helsethellinga 22, 1353 BÆRUMS VERK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 116, bruksnummer 42, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 93 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Bruksareal:
Leilighet 84 kvm
Primærrom:
Leilighet:
3. etasje 84 kvm: Entré, stue/kjøkken, to bad og tre soverom.
+ Nord-østvendt balkong på ca. 9 kvm med adkomst fra soverom 1.
+ Sydvest-vendt terrasse på ca. 12 kvm med adkomst fra stue/kjøkken. På terrassen er det en utvendig bod på ca. 2 kvm
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod merket nr. 16 oppmålt til ca. 2,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Bygning generelt:
- Boligbygg over 4 etasjer, samt underetasje.
- Gulv mot grunn av betong.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak bestående av betong, samt enkelte yttervegger av bindingsverk.
- Utvendige fasader forblendet med teglstein, fasadeplater og liggende trekledning.
- Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget av takstmann).
Vinduer/ytterdører:
- Slett entrédør med brannklasse B30 og kikkehull (vurdert til å være fra byggeår).
- Terrassedør, skyvedør og vinduer med to-lags glass fra 2019.
Balkong / terrasse:
- Utgang fra soverom 1 til nord-øst vendt balkong på ca. 9 kvm. Gulvflate av overflatebehandlet betong og har rekkverk av liggende trekledning. Rekkverkshøyden er målt til 95cm.
- Utgang fra stue/kjøkken til sydvest-vendt terrasse på ca. 12 kvm. Gulvflate av overflatebehandlet betong og har blomsterkasse i front. Utebelysning, stikkontakt og elektrisk styrt markise. Balkongen har en utvendig bod på ca. 2 kvm
VVS:
- Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Vannrør av kobber og rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
- Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegg kombinert med mekanisk avtrekk fra bad med adkomst fra entré.
- Oppvarming med elektrisitet.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer/skrusikringer og måler plassert i felles trappegang. Hovedsikringens kapasitet er på 35A. Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Leiligheten har røykvarsler og brannslukkingsapparat.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad (v/soverom): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det er ikke etablert skillevegg mellom dusjsone og resten av badet, hvilket medfører vannsøl utover gulv og toalett.
- Bad (v/entré): Rommet har ikke sluk og tilfredsstiller derfor ikke krav til våtrom. Det er registrert fall mot døråpning, utilfredsstillende rørgjennomføringer og det kan ikke verifiseres om det er etablert membran/tettesjikt. Det bør foretas oppgraderinger for å gjøre rommet fukt- og lekkasjesikkert.
- Etasjeskiller: Det er registrert skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet et målt til ca. 18 mm i soverom 1.
Utdrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: I følge forrige eier ble begge baderom pusset opp i 2017. Nytt røropplegget, nytt sluk, fliser med varmekabler, ny innredning og downlights på hovedbadet. Nye rør, fliser, ny innredning og dusjkabinett på baderommet ved gangen. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?: I sameiets regi har det vært utført arbeid på fasade,terrasse, vinduer og tak m.m. av kvalifiserte fagfolk. Arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: Oppgradert sikringsskapet med automatiske sikringer, forbedret kapasitet. Arbeid utført av faglært.
- Tilleggskommentar: I følge forrige eier ble leiligheten i 2017 av fagfolk totaloppusset med 2 bad, nytt kjøkken, nytt elektrisk anlegg, nye garderober, nye gulv og nymalte overflater. Nåværende eier la nytt parkettgulv med varmefolie i stue, kjøkken, gang i 2019
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Helsethellinga 22 - En gjennomgående, lys og lekker leilighete med attraktiv beliggenhet på Helset/ Bærums Verk! Leiligheten ble pent oppusset i 2017 i regi av tidligere eier og fremstår meget delikat og hyggelig med tidsriktige og moderne fargevalg. Nåværende eier har lagt nytt parkettgulv med varmefolie i stue, kjøkken og gang i 2019. Leiligheten har en svært god planløsning som inneholder entré, flott stue med åpen kjøkkenløsning, 2 baderom og 3 soverom. Fra hovedsoverommet har du utgang til en nord-østvendt balkong på ca. 9 kvm hvor morgensolen kan nytes, og fra stuen / kjøkkenet har du en sydvest-vendt terrasse på ca. 12 kvm med nydelig utsikt og svært gode solforhold! Det er for øvrig gode lagringsmuligheter med praktisk bod på terrassen og én kjellerbod
Kjøkken:
Stilrent og delikat kjøkken fra 2017 med profilerte fronter på skap og skuffer, benkeplate av laminat og vinylflis mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel, oppvaskkum av porselen og vegghengt kullfilterventilator.
Baderom (v/soverom 1):
Lekkert baderom fra 2017 med flislagt gulv med varme, kombinasjon av fliser og malte flater på vegger og nedsenket himling med malt flate og downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speilskap over servant, vegghengt høyskap med speil, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og dusjsone med hånddusj og regndusj.
*Det er mulig å sette opp en glassvegg ved dusjen.
Baderom (v/entré):
Pent baderom fra 2017 med flislagt gulv med varme, vegger med malte flater og himling i malt flate. Badet er innredet med toalett, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speilskap med lys og dusjkabinett med skyvedører.
Innvendige overflater:
- Gulvflater belagt med en-stavs parkett i entré og stue, samt laminat på soverom
- Vegger i malte slette flater.
- Himling i malt mur

Oppvarming

Oppvarming med med elektrisitet. Gulvvarme i entré, stue/kjøkken og bad med adkomst fra soverom.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på
- eiendommen datert 22.10.1987.
- fasadeendring datert 12.12.2017.
Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger tillatelse fra kommunen datert 02.10.2018 og samtykke fra styret til innsetting av vindu i soverom 2, men det foreligger ikke ferdigattest for tiltaket.
Ett av soverommene (merket nr. 2 på plantegning) er opprinnelig byggemeldt som kott/matbod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
- Dagboknr 34793, tinglyst 28.10.1985, type heftelse: Erklæring / Avtale: Sameiet har panterett på kr. 10 000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
- Dagboknr 30600 , tinglyst 29.10.1984, type heftelse: Bestemmelser om vann/kloakkledninger: Det kommunale vannforsynings- og kloakkreglement m/forskrifter som til enhver tid gjelder er bindende for eier av gbnr 116/42 og 116/43.
- Dagboknr 34793, tinglyst 28.06.1985, type heftelse: Bestemmelse om garasje / parkering: Seksjonseiere skal ha bruksrett til garasje- og biloppstillingsplasser, og eventuelle boder på fellesareal. Eier har ikke rett til å kreve sameiet oppløst. Eier har rett og plikt til å stå som medlemmer av sameiet, samt forpliktet til å betale de avgifter / kontingenter bestemt av sameiet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ved utleie plikter seksjonseier skriftlig å oppgi ny adresse til styret, samt leietagers navn.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten befinner seg i et meget attraktivt og hyggelig område på Helset, Bærums Verk. I umiddelbar nærhet til eiendommen finner du store gressplener, fotballbaner, akebakker, sykkelstier og lekeplasser. Ideelt for barn og barnefamilier! Det er flere barnehager i nærområdet i tillegg til fine og trygge gangveier til Anna Krefting barneskole og Mølladammen ungdomsskole. Kun 1 minutts gange til bussholdeplass med ruter mot Sandvika. Fra Bærums Verk har du også bussrute mot Oslo. Begge busstilbudene gir også adkomst til T-banen fra hhv. Kolsås og Bekkestua.
Fra boligen har du gangavstand til sjarmerende Bærums Verk, et idyllisk handlesenter med gamle småhus og trivelige gågater. Her har du det meste du trenger i hverdagen, samt flere særegne butikker som for eksempel det hollandske Pannekakehuset og Melboden pizzarestaurant. Ellers har du koselige kafeer, det klassiske Værtshuset og andre spisesteder, samt historie, kultur og kunst. Det er for øvrig også en kort kjøretur til Kolsås- og Rykkinn senter, samt Bekkestua og Sandvika med alle forretnings- og servicetilbud herunder kafeer, spisesteder, kino, kulturhus m.m.
Nærområdet byr på et bredt spekter av fritidsaktiviteter og flotte fasiliteter. Lommedalen og Helset idrettslag disponerer flere flotte og nye idrettsanlegg i området og er aktive innen bl.a. håndball, fotball, bandy, golf, musikk, ski og dans for å nevne noen. For øvrig er marka din nærmeste nabo med flotte tur- og sykkelstier om sommeren, og milevis med preparerte skispor om vinteren og lysløype på Gullhaug. For alpininteresserte er det kort avstand til både Kolsåsbakken og Lommedalen skisenter. På varme sommerdager er Burudvann et populært badested, med fine sandstrender og barnevennlige bademuligheter. Alternativt kan man ta turen til Kadettangen og Kalvøya i Sandvika med flotte badestrender og store friområder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Helset barnehage
- Skollerudveien barnehage
- Lommedalen Menighets barnehage
- Toppenhaug barnehage
- Øvre Toppenhaug barnehage
Barneskole:
- Anna Krefting
Ungdomsskole:
- Mølladammen
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 26 662 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning samt lekeområde og sittegrupper.

Parkering

Bruksrett til én parkeringsplass (nr. 16) i felles garasjeanlegg. Det er muligheter for å etablere elbil-lader i garasjen. Sameiet har også gjesteparkeringsplasser. Øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
Eiendommen er regulert til "blokkbebyggelse" (26 660 kvm) i henhold til reguleringsplan "Helset" med planID 1979031 med ikrafttredelse 08.11.1983.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID: 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (26 659 kvm), "bevaring kulturmiljø" (2 307 kvm) og "nåværende blågrønnstruktur" (3 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
Kommunedelplanens arealdel 2035-2040 med planID 201702 er planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 441,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, varmtvann, TV/bredbånd, drifts- og vedlikeholdsutgifter m.m..
Fellesutgiftene fordeles slik:
- Grunnkostnad kr 3 115,-
- Avdrag fellesgjeld kr 688,-
- Renter fellesgjeld kr 638,-
Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16 300,- pr. år. / 9 500 kwh. pr. år (inkl. nettleie)
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 199 209,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 317 152,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 286 480,-.
Av dette beløpet utgjør kr 206 238,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Roy Granberg og Anne Katrine Parmann

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Helset boligsameie, med sameiebrøk 87/25487.
Sameiet består av 282 leiligheter.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL, tlf. 67 57 40 69.
Dugnad må påregnes
Dyrehold er tillatt i sameiet, dog slik at huseierne forplikter seg til å følge regler om hundehold, utarbeidet av Norsk Hundeeierforbund. Se sameiets husordensregler pkt. 4.1 for gjeldende regler.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Helset boligsameiet har fått en omfattende renovering av hele boligmassen de siste 5 årene som inkluderer: oppgradering av terrassene, arbeid med å tette takene, nye dører, ny isolasjon, ny kledning.
- Dører og vinduer er byttet i 2017/2019.
- Dørene i inngangspartiene til oppgangene er blitt skiftet. Nytt låsesystem med kodebrikker i stedet for tradisjonelle nøkler satt inn.
- Sameiets lekeplasser er oppgradert med nye lekeapparater. Prosjektet skulle vært utført tidligere men har vært utsatt grunnet andre prioriteringer. Alle apparater er forskriftsmessig montert i henhold til gjeldende regelverk.
- Reparasjoner av en del terrassebelegg og vannrenner på terrassene.
- Utvendig oppussing av balkongtrauene.
- Bytte råtne bord på kjøkkenbalkongene på sameiet
- Etablering av elbil lading fra Ladeklar. Nye bestillinger gjøres fra https://ladeklar.no
Planlagte påkostninger:
- Arbeidet med å bytte ut treverk som er beheftet med råte vil fortsette i 2021.
- Dekket i garasjen må oppgraderes (2021).
- Delasfaltering i garasjene og ellers på sameiets område samt bedre oppmerking av garasjeplassene i alle garasjene (2021).
Kommende 5-års periode:
- Styret ønsker å etablere en løsning med kildesortering av avfall gjennom nedgravde containere. Dette er anbefalt av renovasjonsetaten og vil gi sameiet betydelig innsparing i form av billigere renovasjonsavgift. En slik løsning vil da frigi nåværende søppelrom som da kan benyttes til sykkelparkering.
- Oppgradering av oppganger og postkasser.
- Oppgradering av de eldste bereder-rommene.
- Beising av utvendige fasader som seksjonseier ikke har ansvar for.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.906,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0173/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21173

Dato

Sist oppdatert: 07. oktober 2021 kl. 08:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.