Solgt: 3 600 000 kr

Strandpromenaden 144

3 350 000 kr
80 m²
2 soverom
Leiligheten i Strandpromenaden 144 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Framnes, Jeløy
3-roms toppleilighet med stor stue, innglasset balkong og vidstrakt sjøutsikt. P-plass med mulighet for lader.
 • Prisantydning
  3 350 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  211 246 kr
 • Omkostninger
  8 625 kr
 • Totalpris
  3 819 871 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1967
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 790 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms toppleilighet i fredelige omgivelser på Framnes
 • Innglasset balkong på 14 kvm. med vidstrakt utsikt mot Værlebukta og Oslofjorden
 • Morgen- og formiddagssol på balkongen sommerstid
 • Gjennomgående romløsning med stor stue av over 10 meter lengde
 • God standard i de fleste rom som hovedsakelig er gitt TG 0/1
 • Eldre bad med potensial knyttet til modernisering
 • Leiligheten disponerer bod på ca. 2 kvm. i felles kjeller
 • Biloppstillingsplass på felles parkeringsområde, klargjort for ladepunkt
 • Holdeplass for buss til byen like ved blokken
 • Rolig gate sperret for gjennomkjøring med bil
 • Fredelige omgivelser på Jeløys sydspiss
 • Enkel tilgang til Jeløys unike landskap og kulturliv
 • Kort vei til skoler, barnehager og sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Strandpromenaden 144, 1516 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 1, bruksnummer 1796, ideell andel 1/1
Andelsnummer 15, Reiertangen Borettslag, organisasjonsnummer 948097931

Innhold

Totalt bruttoareal: 104 kvm.
Totalt bruksareal: 96 kvm.
Totalt primærrom: 80 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
3. etasje: Garderobe og innglasset terrasse.
I tillegg disponerer boligen en bod i underetasjen oppmålt til ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer og innhold er hentet fra rapport datert 18.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over 3 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein samt felter med malte betong/murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon
antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, sikkerhetslås og kikkehull.
Balkongdør/skyvedør med to-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer med to-lags glass fra 2009.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. TG:2.
Kjøkken: Det er i følge eiers opplysninger ikke strøm i stikkontakter og benkeskapbelysning.
Utdrag fra selgers egenerklæring:
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja - klart for lader på p-plass. Kan kjøpes av borettslaget.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Svar: Ja - Kontakter under kjøkkenskap fungerer ikke.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er oppgradert i flere omganger etter byggeåret og har derav varierende alder på overflater og utstyr. Standarden er likevel god og velholdt, hvilket reflekteres i boligsalgsrapport der tilstandsgrad 0/1 er satt på de fleste punkter.
I leilighetens gjennomgående romløsning er stuen og kjøkkenet orientert mot Værlebukta i øst. Stuen har over 10 meter lengde og opptil 3,6 meter bredde, hvilket gir stort spillerom med hensyn til møblering. I stuen finnes for øvrig også et pipeløp med tilkoblet vedovn av nyere årgang.
Kjøkkenet har innredning fra JKE Design som er av ukjent alder, men har et velholdt preg og er gitt tilstandsgrad 0/1. Grad 2 er kun gitt varmtvannsbereder som finnes i ett av innredningens underskap, grunnet manglende kontrollert avrenning til avløp. De fleste hvitevarer som står på kjøkkenet i dag medfølger leiligheten, nærmere bestemt komfyr, oppvaskmaskin av kompakt format samt hele fryse- og kjøleskap.
Badet er i likhet med kjøkkenet av ukjent dato og har fliser på gulvet samt malt tapet på veggene. Utstyret inkluderer tradisjonelle baderomsmøbler med utpreget gode oppbevaringsmuligheter, gulvklosett og et dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin finnes i hjørnet ved siden av kabinettet. Tilstandsgrad 2 er gitt for flere forhold ved badet, blant annet for riss i fire gulvfliser og ikke tilfredsstillende fallforhold i gulvet.
Leilighetens to soverom er samlet vegg mot vegg på romløsningens vestside og begge av gode størrelser på henholdsvis ca. 8 og 11 kvm. Sistnevnte er utstyrt med en voluminøs skyvedørsgarderobe á 1,12 m. dybde og 2 m. bredde. Ytterligere en skyvedørsgarderobe finnes i en kort mellomgang rett utenfor hovedsoverommet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig parkett.
Innervegger: Malte tapeter.
Himlinger: Malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nisje med tilkoblingsmulighet for kompakt oppvaskmaskin. Nisjer for kjøle- og fryseskap. Avtrekksventilator. Varmtvannsbereder i benkeskap.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter, belysning og helstøpt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin/tørketrommel medfølger ikke. Oppvaskmaskin, kjøleskap, fryser og komfyr medfølger.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.12.1967.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning. Leiligheten er opprinnelig bygget med 3 soverom, men dette er omgjort til 2 soverom. Tidligere hovedsoverom hadde tilstøtende bod/klesbod som nå er omgjort til del av stuen. Endringen av bod til stue er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Strandpromenaden 144 er tilbaketrukket inntil Reierskogen, i midten av lavblokkene på Framnes. Her bor du tett på både sjø og natur, og får blant annet slippers-avstand ned til den nærmeste av flere fine strender i området. Nabolaget er sperret for gjennomkjøring med biler, noe som bidrar til et oppriktig rolig nærmiljø.
Hverdagslige gå- eller løpeturer i friluft kan du gjerne legge på de mange småveiene i jordbrukslandskapet på Søndre Jeløy. Allerede i skogkanten like utenfor blokken går det sti inn i Reierskogen som kan følges videre til unikt naturvernlandskap ved Alby. Hjemveien kan du gjerne legge på Kyststien langs vannet. De store friområdene lenger nord på øya er også ypperlige for gjentatte turer, inkludert Rambergåsen som er øyens kanskje vakreste turområde og har flott utsikt.
Utenom vakker natur har Jeløy også et veletablert og anerkjent kulturmiljø, der Galleri Varden, Røed Gård og Galleri F15 er blant de mest kjente. Kafé F15 på Alby Gård er et ypperlig mål for søndagsturene, her er den velkjente Albykringlen å få kjøpt.
Med sykkel tar du deg på få strakser frem til sentrum og Kanalen, byens bryggepromenade med forretninger og spisesteder. Her finner du blant annet dagligvareforretninger, kafeer og spisesteder samt idyllisk parkmiljø og bystranden Sjøbadet. Buss til byen kan du ta fra holdeplassen rett ved blokken.
Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen kan du velge mellom hyppige avganger til Oslo og en reisetid som i dag er fra 41 minutter. Den pågående utbyggingen av jernbanen vil etter planen forkorte reisetiden til omlag 30 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 29 886 kvm som tilhører borettslaget.
Grunneier er Frelsesarmeens Eiendommer AS.

Parkering

Biloppstillingsplass (nr. 20) som er klargjort for el-lader. Lader må kjøpes av borettslaget. Øvrig parkering skjer etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 05.10.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Framnes - del av Framnes gnr.3/7" med formål kjørevei, blokkbebyggelse, felles parkeringsplass og felles gangareal, vedtatt 10.03.1966 med plannr.49. Eiendommen omfattes i tillegg av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002. Eiendommen ligger i faresone "Ras. og skredfare" og hensynssone "Hensyn friluftsliv".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, kommunale avgifter, festeavgift, årsavgift tv/internett (kun grunnpakke), renhold, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renter og avdrag fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Siste regulering var 01.07.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 528,-
Avdrag kr 739,-
Driftsutgifter kr 2.523,-
Boligen er tilknyttet Get/Telia som leverandør av tv/internett og har en avgift på kr 600,- pr. mnd. Dekoder/tuner medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 657 271,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 366 175,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35 216,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 211 246,- pr. 06.10.2021.
Opplysninger om borettslagets fellesgjeld:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,7 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 724,-, hvorav renter utgjør kr 253,- og avdrag utgjør kr 471,-.
Lånets løpetid: 2040.
Lånenr. 67140503083.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 188,-, hvorav renter utgjør kr 96,- og avdrag utgjør kr 92,-.
Lånets løpetid: 2034.
Lånenr. 61188208508.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 1,9 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 355,-, hvorav renter utgjør kr 179,- og avdrag utgjør kr 176,-.
Lånets løpetid: 2046.
Lånenr. 61188259099.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.493,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.569.871,-. Av dette beløpet utgjør kr 211 246,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mats Thu

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Reiertangen Borettslag.
Borettslaget består av 136 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Oppgradert utelys på parkeringsplass utenfor 130 blokka.
Utbedret fukt/mugg skade i 120-blokka.
Vedlikehold av sykkelboder.
Låser og dørpumper på kjellerdører er skiftet.
Diverse vedlikeholdsoppgaver.
Planlagte påkostninger:
Innhente tilbud for å overta garasjebygg for å opprette p-plasser.
Oppgradering/utbedring av kloakkrør. Det er ikke innhentet lån enda, så det er noe usikkert hvor mye fellesgjelden pr. leilighet øker. Det kommer til å være en periode i august/september hvor badene er utilgjengelig, men det blir satt opp brakker utenfor blokka med bad og garderober.
Rørrehabilitering for alle blokken.
Gavlvegger på terrasser skal rehabiliteres.
Stenging av gamle søppelrom.
Endring/oppgradering av stoppekraner.
Skifte av VV bereder og ansvar overføres til borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsutlyst på forkjøpsretten. Konf. megler rundt denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visniger pr. stk.: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0383/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21383

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 11:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.