Solgt: 7 800 000 kr

Sandstuveien 16

7 500 000 kr
87 m²
2 soverom
- Velkommen til Sandstuveien 16 -
Maria S Thorbjørnsen
Presenteres av
Maria S Thorbjørnsen
Bekkelaget
Unik topp- og endeleilighet (fra 55 år) med praktfull utsikt. Heis. Balkong. Garasje. Felles takterrasse
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  12 650 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  8 001 492 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 154 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen, velholdt og stor ende-/toppleilighet for de over 55 år med enkel adkomst via heis. Vestvendt leilighet med fantastisk fjordutsikt og gode solforhold. Trafikkskjermet og sentral beliggenhet på Bekkelaget med umiddelbar nærhet til kollektivtransport, samt få minutters gange til servicetilbud på Holtet og et rikt fritidstilbud ved Ekebergsletta.
En praktisk leilighet med en god planløsning som inneholder: Entré, soverom, gjesterom/kontor, baderom, kjøkken, matbod, og stor kombinert spisestue og stue med slående utsikt og utgang til vestvendt balkong. Godt med bodplass. Garasje.
Tilgang til felles takterrasse, samt felles selskapslokale med tilstøtende gjesteleilighet som kan leies av beboerne til overnattingsgjester, selskaper e.l. Det er heis til alle byggets etasjer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandstuveien 16, 1178 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 151, bruksnummer 170, seksjonsnummer 27, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 102 kvm
Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 87 kvm
Primærrom:
4. etasje 87 kvm:
Entre, gang, bad, 2 soverom, kjøkken, og stue med utgang til vestvendt balkong
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm:
Bod
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 2,5 kvm. Sameiet disponerer i tillegg en felles solrik takterrasse, samt felles selskapslokale med tilstøtende gjesteleilighet som kan leies av beboerne til overnattingsgjester, selskaper e.l. Det er heis til alle byggets etasjer.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.12.2020 utført av Taksator AS v/Finn H. Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Blokk fra 1962 over 4 plan + inngangsplan/kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Betongsåle er antatt fundamentert til faste masser/fjell og grunnmur er i betong. Ytterveggene er pusset/malt eller forblendet med teglstein samt øverst etasje i bindingsverk med utvendig liggende kledning eller plater. Støpte dekker som etasjeskillere og flatt tak i trekonstruksjon som er tekket med papp/folie. Brann- og lydklassifisert entredør og vinduer og terrassedør med isolerglass fra 1994.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder alder på vinduer og terrassedør som har fått tilstandsgrad 2 (TG2).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til en praktisk, stor og velholdt leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning. Sandstuveien 16 har en trafikkskjermet og sentral beliggenhet på Bekkelaget, med umiddelbar nærhet til kollektivtransport og få minutters gange til servicetilbud på Holtet og et rikt fritidstilbud ved Ekebergsletta. Vestvendt og solrik leilighet med en flott beliggenhet i toppetasjen, med enkel adkomst via heis. Usjenert og uten gjenboere, og med store vindusflater som gir mye naturlig lys, samt som de fremhever den nydelige utsikten over Oslofjorden og de omkransende åsdragene.
Leiligheten fremstår som pen og velholdt. hvor selger har gjort følgende oppgraderinger i 2020:
- Malt hele leiligheten
- Bygget et lite gjesterom/kontor
- Montert nye panelovner
- Montert vegg og dør mellom stue og entré
- Oppgradert kjøkken med nye fronter, montert nytt benkeskap og høyskap, samt nye benkeplater, plater over benken og nytt blandebatteri. Det ble også innstallert ny stekeovn.
Tidligere eier oppgraderte badet i 2008, og i regi av sameiet ble det lagt nytt tak i 2019.
Leiligheten inneholder entré, bad, soverom, gjesterom/kontor, samt stor stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning. Enkel adkomst til leiligheten via heis.
Entré:
Så fort du åpner døren inn til leiligheten blir man møtt av den slående utsikten over Oslofjorden. Innbydende entré med god plass til oppheng for yttertøy i skyvedørsgarderobe. Porttelefon i entréen med portåpner.
Stue/spisestue:
Videre fra entréen går man inn et stort, åpent rom hvor du finner stue, spisestue og kjøkken i delvis åpen løsning. Den kombinerte stuen og spisestuen må kunne betegnes som særdeles romslig og oppleves som et utrolig luftig og åpent rom. Det er rikelig med plass til å dekke til langbord ved større begivenheter – et naturlig samlingspunkt for familie og venner. Store vindusflater langs nesten hele den vestvendte veggen sørger for at rommet bades i naturlig lys og fremhever den nydelige utsikten som gir en følelse av umiddelbar nærhet til sjøen og de blånende åsene bak. Det gir dette rommet ikke bare høy trivselsfaktor, men også en behagelig og naturlig ro - ren balsam for sjelen! Fra stuen er det utgang til overbygget terrasse på 7 kvm. – det perfekte stedet for en rolig kaffekopp med fantastisk utsikt.
Kjøkken:
Pent kjøkken oppgradert i 2020 som ligger i praktisk tilknytning til spisestue/stue. Kjøkkenet fremstår som lyst og tidløst med god benk- og skapplass, samt opplegg til oppvaskmaskin. Avtrekksvifte over komfyr hvor avtrekkskanal er ført ut. Det er montert varmtvannsbereder og vannstopper i kjøkkenbenk. Innenfor kjøkkenet ligger en stor og meget praktisk bod. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Soverom:
Hovedsoverommet er stort og luftig også her med nydelig utsikt over fjorden – fra sengen kan man nyte late morgener mens solens stråler glitrer i bølgene, eller i de mørke vinterkveldene beundre månen og stjernene som speiler seg i fjordens blanke overflate. Stor skyvedørsgarderobe langs den ene veggen gir god oppbevaringsplass. Det andre soverommet, med inngang fra stuen, egner seg perfekt som gjesterom eller kontor.
Mellomgang/baderom:
Fra mellomgangen - som også har god hylleplass - kommer man inn i et romslig, flislagt bad som ble pusset opp i 2008. Et stort baderom som er innredet med heldekkende servant, underskap, høyskap, veggmontert wc og nedsenket dusjhjørne med 2 svingbare dusjvegger. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon - som er tilknyttet avtrekksvifte på kjøkkenet.
Sameiet disponerer en meget solrik felles takterrasse med nydelig utsikt, samt et felles selskapslokale med tilstøtende gjesteleilighet som kan leies av beboerne til overnattingsgjester, selskaper e.l. Det er heis til alle byggets etasjer.
Leiligheten disponerer i tillegg kjellerbod på ca. 2,5 kvm. samt felles bod. Egen garasje i garasjerekke med elektrisk portåpner.
Kort oppsummert:
Alt i alt er dette en stor og luftig leilighet med fantastisk utsikt, i et populært og attraktivt område som betraktes for å ha et godt bomiljø hvor man vil trives meget godt.
Se tilstandsrapport datert 14.12.2020 for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med varmekabler i badegulv, panelovner ellers. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger flere ferdigattester på eiendommen, datert hhv. 14.04.1967 (nybygg for aldershjem), 10.11.1995 (til- og påbygg, fasadeendring), 24.07.1996 (10 stk. carporter), samt brev med bruks- og ferdigattest datert 13.10.2000.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10362, tinglyst 23.08.1963: Festekontrakt vilkår. Oslo kommune har forkjøpsrett. Kommunen har fraskrevet seg forkjøpsretten ved dette salget.
Dagboknr 48920, tinglyst 05.09.1994: Pantsettelseserklæring. Panterett til sameiet på kr 30.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 10362, tinglyst 23.08.1963:
Bestemmelse om bebyggelse. Generelle bestemmelser om eiendommen fra festekontrakten.
Dagboknr. 13999, tinglyst 28.02.1986:
Bestemmelse om gjerde. Eier forplikter seg til å fjerne trær og beplantning som står i veien for ferdsel over tomten. Dersom kommunen krever det skal eier av tomten opparbeide veien, med vann- og kloakkledninger, til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn. Eier forplikter seg til å holde tomten inngjerdet. Kommunen har rett til å ha ledninger, kummer og ligndende iggende på tomten og skal ha rett til ettersyn og utføre evt. arbeider på disse.
Dagboknr. 11189, tinglyst 01.03.1995:
Bestemmelse om garasje/parkering. Naboeiendom gis rett til 4 biloppstillingsplasser på sameiets tomt.
Dagboknr. 12402, tinglyst 27.02.2003:
Erklæring/avtale. Naboeiendom gis rett til parkering på 27 biloppstillingsplasser og kjørbar adkomst over sameiets tomt.
Dagboknr. 67909 tinglyst 09.11.1990:
Erklæring/avtale. Nærliggende eiendommer gir rett til kjørbar adkomst over sameiets tomt og rett til 19 biloppstillingsplasser.
Dagboknr. 331054, tinglyst 25.04.2014:
Bestemmelse om bebyggelse. Det gis midlertidig tillatelse til å ha rampe stående på sameiets tomt. Denne skal fjernes for egen regning og uten erstatning dersom kommunen krever det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter

Eventuell adgang til utleie

Utleie må godkjennes av Sandstuveien 16 Seniorboligers styre på forhånd. Slik godkjenning er avhengig av leietakerens alder og familieforhold. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier, og leiligheten må ha forsvarlige radonverdier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i et attraktivt boligområde nær Holtet, med kort vei til offentlig kommunikasjon og servicetilbud. Stille og rolig beliggenhet, skjermet fra trafikk. Få minutters gange til Holtet, et lokalt handelssenter med bl.a. populære Jacob´s, Åpent Bakeri, bank, helsesenter/treningssenter (BestHelse), apotek og jernvareforretning. En kort kjøretur unna finner man også Sæter og Lambertseter Senter. Sæter har flere caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Umiddelbar nærhet til buss i Ekebergveien, samt kort vei til Holtet trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. - begge via Oslo sentrum. Ca. 15 min. reisetid til Oslo Sentralbanestasjon fra Holtet. (Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. Bekkelaget seniorsenter med aktiviteter/tilbud for 60+ (www.bekkelagetseniorsenter.no) som holder til sentralt på Holtet, og har mange ulike tilbud som kafe, frisør, fotpleie og aktiviteter/kurs. Kirkens Bymisjon drifter Bekkelagshjemmet og har dagsenter for eldre i nærområdet med behov. Gangavstand til flotte turområder i Byskogen med skulpturpark, Brannfjellskogen og Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan bl.a. by på fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m.

Adkomst

Adkomst fra Ekebergveien mot Bekkelaget kirke. Fra Ekebergveien er Sandstuveien 16 det andre bygget på venstre hånd.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 7.884 kvm. Velstelte fellesarealer som er pent opparbeidet med gressplen og beplantning. Asfaltert gårdsplass samt gruset gangsti fra hovedinngangspartiet i underetasjen til parkeringsplassen/inngangspartiet i 1.etasje. Festeavtalen utløper i 2061 og bortfester er Oslo Kommune. Festeavgiften reguleres ikke. Oslo kommune må samtykke til overdragelsen.
Utgang fra stue/spisestue til vestvendt, solrik og overbygget balkong 7 kvm. med praktfull utsikt over Oslofjorden og de omkransende åsdragene. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. En flott uteplass som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.

Parkering

Garasje. Felles biloppstillingsplasser på gårdsplass utenfor bygget. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til tomt for allmennyttig formål (alders- og pleiehjem, betjeningsboliger) i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2856 datert 23.04.1986.
Det foreligger forslag til planregulering for bygging av Bekkelaget seniorlandsby, der det vil legges til rette for bygging av senior- og omsorgsboliger, helsehus, restaurant og seniorsenter i blokker, med i alt ca. 190 nye boenheter. Dette gjelder for naboeiendommene til sameiet med adresse Ekebergveien 116-122, i bakkant av Sandstuveien 16 og Erlandstuveien 31, 33 og 37. Planen legger opp til en endring fra sykehjemsorientert eldreomsorg til satsning på hjemmebaserte helse- og omsorgstjenester og mangfold i boformer. Prosjektet inneholder også en barnehage i Bekkelagshjemmet, for å legge til rette for møte mellom ulike generasjoner. Det foreligger også et planforslag som kun gjelder for Ekebergveien 118-120.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 154,- pr. mnd. og inkluderer: Internett (basispakke) fra Telia, trappevask, generell drift og vedlikehold, forretningsførsel, festeavgift, bygningsforsikring og kommunale avgifter.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og basispakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 232 124,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 435 646,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 858,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 12 650,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7.688.842,-
Av dette beløpet utgjør kr 12 650,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Giverholt og Kari Sand

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Ekebergveien 122/Sandstuveien 16 seniorboliger, med sameiebrøk 89/4893.
Forretningsfører er Adv. Knut Kopstad.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold kan tillates etter søknad til styret.
Det avholdes felles arrangementer i regi av egen huskomité.
Det er fellesgang mellom bygget og Bekkelagshjemmet.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019:
-Taktekking er skiftet og kostnaden ble dekket av sameiets vedlikeholdsfond. Sameiet må de neste årene bygge opp et nytt fond til uforutsette utgifter.
-Utbedret lekkasje fra oppvaskmaskin og fra toalett på badet i fellesstuen.
-Montert nytt datakort til heisen.
Planlagte påkostninger:
Sameiet har mottatt pålegg om utbedring av vann/avløpsledninger. Det er søkt om utsettelse på grunn av planforslag vedr. naboeiendommen. Kostnader knyttet til dette er foreløpig usikre.
Dersom man velger å gjøre arbeider i våtrom eller elektriske anlegg, så skal dette utføres forskriftsmessig av fagpersoner.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Sameiet har vedtektsbestemt aldersklausul (over 55 år). Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på bakgrunn av dette kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0083/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2183

Dato

Sist oppdatert: 15. april 2021 kl. 13:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.