Solgt: 7 920 000 kr

Bertrand Narvesens vei 51

7 990 000 kr
78 m²
3 soverom
Velkommen til Bertrand Narvesens vei 51 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Hasle/Tiedemannsjordet
Unik 4-R i toppetasje med spektakulær utsikts- og solforhold fra takterrasse - Jacuzzi - Atrium - Drømmebeliggenhet!
 • Prisantydning
  7 990 000 kr
 • Omkostninger
  201 092 kr
 • Totalpris
  8 121 092 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 461 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående, Lekker 4-roms selveiet toppleilighet med heis, garasje, sydvestvendt takterrasse. Sol fra ca. kl. 11:00 til solnedgang midtsommers. Fantastisk utsikt hvor en kan skimte Oslo fjorden i det fjerne. Leiligheten ligger i nybygg fra 2008 og holder gjennomgående høy standard med lyse overflater, store vindusflater, enstavs eikeparkett på gulv og elektrisk solskjerming på alle vindusflater.
- Særdeles barnevennlig beliggenhet med barnehage, skole og aktivitetsparker/lekeapparater
- Rålekkert Atrium
- Svært god beliggenhet internt i sameiet
- Høy kvalitet på innredning og utstyr
- Meget god planløsning med 3 soverom
- Fantastiske terrasse med jacuzzi
- Mulighet for kjøp av garasjeplass i oppvarmet kjeller - Gjesteparkering i kjeller

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bertrand Narvesens vei 51 , 0576 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 128, bruksnummer 5, seksjonsnummer 83

Innhold

Totalt bruttoareal: 85 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm
Primærrom:
5. etasje 76 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken, 3 soverom.
Sekundærrom:
5. etasje 2 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod antatt på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.05.2020 utført av Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert med pilarer til fast grunn og grunnmur i støpt betong. Prefabrikkerte betongelementer i etasjeskillere. Støpt kjellergulv. Stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein. Isolert med mineralull. Flatt tak tekket med papp/folie.
Støpte flislagte trapper og murvegger mellom etasjene. Eiendommen har personheis med adkomst garasje
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående, Lekker 4 roms selveiet toppleilighet med heis, garasje, sydvestvendt takterrasse på 21 kvm. Sol fra ca. 1100 til solnedgang midtsommers, hvor du også kan kose deg i din private Jacuzzi mens du skimter Oslofjorden i det fjerne. Leiligheten ligger i nybygg fra 2008 og holder en gjennomgående høy standard med lys overflater, store vindusflater med eget spektakulært atrium/soverom, enstavs eikeparkett på gulv. Praktisk planløsning med to gode soverom, stor garderobeskap, stort bad, flott kjøkken fra Sigdal med integrerte hvitevarer, stue og spisestue. Garasjeplass i kjeller med heis direkte opp til etasjen.
Entré:
Innbydende entré med særdeles god oppbevaringsplass i plassbygget garderobeskap. Rommet er dekorert i ekte New York inspirerte stil hva gjelder veggflater og innredning, dette skaper en fin harmoni ved adkomst inn i leiligheten. Fra entréen er det direkte tilgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Lys og stilsikker enstavs eikeparkett på gulv. Dørcalling er montert ved inngangsparti.
Stue:
Leiligheten har en stor og god stue som er i åpen løsning med kjøkkenet. Det er rikelig med plass for sittegruppe med tilhørende møblement og tv-seksjon i stuen. Rommet har enorme vindusflater som sørger for at det kommer store mengder naturlig lys inn i boligen. At leiligheten befinner seg i øverste etasje sørger for lite innsyn/gjenboere samt et flott utsyn mot sameiets nydelige indre gård samt byen/fjorden. I direkte tilknytning til både kjøkken og stue har man romslig plass til "spisestue". Her er det god plass til spisebord - et naturlig samlingssted for venner og familie. Fra stuen/spisestuen er det direkte utgang til den herlige takterrassen med sol stort sett hele dagen sommerstid.
Takterrasse:
Fantastisk terrasse på ca. 21 kvm. Internt i Tiedemannsjordet er dette å anse som en av de den bedre beliggenhetene. Terrassen vender mot sydvest med flott utsyn mot sameiets fellesområder og byen/fjorden - her kan du fra høyden følge med når de minste svinger seg i sameiets lekeområde. På terrassen har du noe så sjeldent som en privat jacuzzi hvor du kan kose deg hele sommerhalvåret, til og med på kalde vinterdager kan dette være en fin "rehab". Terrassens gode arealfordeling tillater at det er god plass til flere soner og eget spisested med medfølgende sittegruppe. For øvrig god plass til større sittegruppe, grill, m.m. Dobbel stikkontakt for terrassevarmer (montert), grill, etc. montert. Det er også montert elektrisk solskjerming på alle vindusflater, disse reguleres med egen fjernkontroll. Denne må sees og oppleves!
Kjøkken:
Flott og påkostet kjøkken levert av Sigdal - her er det svært god benk- og skapplass. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves behagelig med god plass mellom spisestue og kjøkken. Her har du en god kommunikasjon med stuen/spisestuen. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker en åpen og god kommunikasjon. Kjøkkeninnredningen er tidløs og elegant med benkeplate i heltre. Spotter er montert i kjøkkenskap. Høykvalitets integrerte hvitevarer - oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og frittstående kjøleskap/frys med isbitmaskin. Lys og stilsikker enstavs eikeparkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater.
Baderom:
Pent flislagt bad med varmekabler i gulv og spotter i himling. Badet er utstyrt med innfellbare glassdører i dusjsone, servant nedfelt i benk med skuffer. vegghengt wc, speilskap med overlys og skapinnredning på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje.
Soverom I:
Hovedsoverommet har god størrelse og rikelig med plass til dobbeltseng. Soverommet er likt som entré New York inspirert med flotte fargevalg som skaper en hjemmefølelse umiddelbart. Praktisk og flott garderobeskap er montert og følger leiligheten. Soverommet vender ut mot stille og rolige Bertrand Narvesens vei. Her kan man sove med soveromsvinduet åpent hele året. Elektrisk solskjerming også her som justeres med fjernkontroll.
Soverom II/Atrium:
Dette rommet er meget spesielt og noe man ikke ser ofte i området. Soverommet er av god størrelse og kan brukes som kontor/arbeidsrom eller gjesterom. Voldsomme vindusflater gir en enorm romfølelse og lysinnslipp. Hvis du har en kunstnerisk sjel er dette rommet midt i blinken, kan være et atelier eller et hjemmestudio. Direkte utgang til terrasse gjennom skyvedør. Elektrisk solskjerming på alle vindusflater.
Soverom III:
Soverommet har også fin størrelse hvor soverom III i dag benyttes som barnerom. Soverommet fungerer naturligvis svært godt som gjeste og- ungdomsrom. Soveromsvinduet vender her inn mot stille og rolige Bertrand Narvesens vei. Lys og stilsikker enstavs eikeparkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater.
Innvendig bod/omkledningsrom:
Rommet har adkomst fra entré og rommer 2 kvm. Meget praktisk hvor du kan lagre div. utstyr, klær etc.
Diverse:
- Generøs takhøyde
- Det er lagt ny høykvalitets enstavs eikeparkett på alle rom bortsett fra bod
- Romslig bod i kjeller ca. 5 kvm
- Garasjeplass i kjeller (Stor garasjeplass)
- Sikringsskap med automatsikringer
- Kabel-TV og bredbånd
- Felles brannmelder med tilkobling til alarmsentral
- Gjesteparkeringsplasser i garasjekjeller

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med sentral fjernvarme samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.09.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 15 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger, bestemmelse om vannledning, vann/kloakkledning, veg, gjerde, adkomstrett med mer. Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom. Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningslovens § 67. Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (prefabrikkert kiosk). Gjelder nettstasjon nr. 0500.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de nyere boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse. Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning.
Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), Ensjø T-bane (linje 1-4), buss i Grenseveien (rute 21, 28 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Tøyen t-bane (linje 1-4). Tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Tiedemannsparken, Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munch-museet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m.
Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I området ved eiendommen er Petersborgkvartalet nylig oppført med bl.a. kafé og bakeri med pizzaservering på kveldstid, samt søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial.
I nærheten av Hasle ligger også Økern. Økern skal bli et viktig knutepunkt med bl.a. kino, kjøpesenter, samt et nytt badeland.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved visninger.

Barnehager, skoler og fritid

Bertrand Narvesens vei sogner pt. til Hasle skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11.316,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med asfaltert adkomstvei, lekeplass, fotball binge, plenarealer og beplantning.

Parkering

Garasjeplass nr. 68 kan kjøpes for kr. 300.000,- + omk. i lukket garasjeanlegg. Garasjeplassen ligger ved siden av en HC- gjesteparkeringsplass. Det er derfor aldri trangt å gå ut av bilen. Enkel adkomst til/fra leiligheten med heis.
Eiere av garasjeplass betaler driftskostnader for garasjeplassen til sameiet (p.t. kr. 150,- pr garasje).
Sameiet har 8 gjesteplasser i garasjekjelleren, og det er mulighet for gjesteparkering også i Bertrand Narvesens vei, hvor gjester av beboere i sameiet kan parkere. Tidvis mulighet for kjøp/leie av ekstra garasjeplass i garasjeanlegget. Hver seksjon kan maksimalt eie to garasjeplasser.
Det påløper administrasjonskostnader på kr. 731,- til forretningsfører ved separat salg av garasjeplass. Ved omsetning av garasjeplass må kjøper/selger selv bære omkostninger knyttet til dette, herunder kostnader til reseksjonering og tinglysning.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4157 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.06.2005. Området er fortsatt i stor utvikling og vil i løpet av de kommende årene omdannes til en helt ny bydel. Mer informasjon rundt planene ligger på www.ensjobyen.no. Syd for eiendommen er utbyggingen av Tiedemannsfabrikken godt igang. For mer informasjon se https://www.selvaagbolig.no/oslo/tiedemann/.
Sydøst for Bertrand Narvesens vei skal Selvaag føre opp Tiedemannsparken. Tiedemannsparken skal bli 322 nye boliger fordelt på 4 hus. Se https://www.selvaagbolig.no/oslo/tiedemannsparken/
201716637 - Byggesak: Stålverkskroken 30 - 34 - Oppføring av boligbygg - Blokk A - Tidligere brukt adresse: Bertrand Narvesens vei 8.
201716638 - Byggesak: Stålverkskroken 36 - 38 - Oppføring av boligbygg - Blokk B - Tidligere brukt adresse: Bertrand Narvesens vei 8.
201716639 - Byggesak: Stålverkskroken 18 - 20 - Oppføring av boligbygg - Blokk C - Tidligere brukt adersse: Bertrand Narvesens vei 8.
201716640 - Byggesak: Stålverkskroken 22 - 28 - Oppføring av boligbygg - Blokk D og trafo - Tidligere brukt adresse: Bertrand Narvesens vei 8.
201902574 - Byggesak: Hovinveien 6 og 10 - Oppføring av demensby - Dronning Ingrids hage.
201902575 - Byggesak: Hovinveien 6 og 10 - Riving av Lille Tøyen sykehjem - Dronning Ingrids hage.
Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordres til å sette seg inn områdets regulering og byggesaker.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.461,- pr. mnd. og inkluderer: Fjernvarme, kabel-tv/internett (grunnpakke), garasje, dugnad, vedlikeholdsfond, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold av eiendommen.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Herav:
Garasje kr 150,-
Fjernvarme kr 1.130,-
Internett kr 219,-
Felleskostnader kr 2.651,-
Dugnad kr 50,-
Vedlikeholdsfond kr 42,-
Kabel-tv kr 219,-
Selgerne har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens strømforbruk.
Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Homenet er sameiets leverandør av fibernettverk/bredbånd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.415.547,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.095.969,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.906,- pr. 31.12.2019.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.191.092,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gudmund Gundersen og Vigdis Gundersen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Tiedemannsjordet, med sameiebrøk 78/14750.
Sameiet består av 187 boligseksjoner.
Eierseksjonssameiet er registrert med organisasjonsnummer 992208015.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Forsikringsselskap Gjensidige Forsikring - polisenummer 81385585.
Det er det siste året arrangert en rekke sosiale tiltak i sameiet. Julegrantenning første søndag i advent, korpsmusikk og flaggheising på 17.mai, samt sommerfest for både store og små.
Sameiet har egen hjemmeside: www.tiedemannsjordet.no
Dyrehold er tillatt. Hunder skal gå i bånd i sameiets fellesarealer og skal holdes unna blomsterbed, sandkasser m.m.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2018: Innstallert moderne fibernettverk i alle leilighetene.
- 2018: Opprette lufting i fasadene og sikre overdekninger over vinduer og inngangspartier. I følge sameiets hjemmeside ble arbeidet i første omgang gjort de to første ukene av august. Videre informasjon blir fortløpende publisert på hjemmesiden.
- 2017: Rehabilitering av fasade over garasjeport og langs Bertrand Narvesens vei i byggetrinn 1. Det ble avdekket flere feil og mangler, som blant annet manglende lufting av konstruksjon bak teglfasaden. Styret har engasjert en Multiconsult for total gjennomgang av alle tak og fasader i sameiet.
- 2016/2017: Enkelte utbedringer knyttet til vann og varme-problematikk på noen leiligheter.
- 2014: Oppussing av byggetrinn 1
- 2014: Sikring og skifte av låser i fellesdører iht vedtak fra sameiermøtet i 2014
- 2014: Arbeid med å innstallere belysning på lekeplassen, samt utskiftning av ødelagte lamper langs gangvei
Planlagte påkostninger:
Sameiet har skrevet kontrakt med Oslo Entreprenørbedrift AS for utførelse av bygningsmessige utbedringer og vedlikeholdstiltak som kartlagt og beskrevet av Multiconsult og OBOS Prosjekt. Murentreprenør starter også opp med utbedring av merarbeider. I følge varsel om oppstart av fasade- og takrehabilitering fra entreprenør vil arbeidet starte i uke 19 og vare til slutten av september.
Dette er de primære oppgavene som blir utført:
- Den første og største oppgaven er utbedring av alle terrasser i 4. og 5. etasje. Terrassedekke rives ned til betongen og bygges opp på nytt. Det legges nye selvbærende fliser som erstatning for de gamle betonghellene. Beboere vil også få mulighet til å velge mellom flere farger på nye balkongplater mot et tillegg. Mer informasjon og bestillingsskjema for dette kommer fra entreprenør. For mer informasjon og fargevalg, se sameiets hjemmeside.
- Graving og blikkenslagerarbeid for stopp av lekkasje / fuktinntrengning i garasjekjeller.
- Utskiftning av branndører fra garasjekjeller til oppganger pga. feil, skader og bedre driftsforutsetninger.
- Ombygging av papirskur langs Bertrand Narvesens vei, med port, tak og vegger rundt.
- Murentreprenør etablerer bevegelsesfuger og reparerer riss og skader på murfasader.
Sameiet planlegger også for oppussing av oppganger, og forventer at det blir nødvendig med utbedring av grøntområder i områder som er berørt av stillas, brakke osv.
Informasjon om de totale budsjettmessige konsekvensene vil varsles beboere når sameiet har fått inn alle priser fra entrepenører. Dette forventes klart før sommeren i følge styreleder.
Styret har etter flere skader og utbedringer av bygningsmessige forhold de siste årene, startet en grundig kartlegging av bygningsmassen. Med utgangspunkt i rapport fra murmester Knut Johannesen har styret valgt å engasjere ytterligere spesialistkompetanse fra Multiconsult for en helhetlig gjennomgang av bygningsmassen. Dette har resultert i fire rapporter knyttet til mur, betong, bygningsfysikk og VVS. Rapportene inneholder en tilstandsbeskrivelse i tillegg til forslag til tiltak og vurderinger av hvorvidt manglene er å anse som brudd på god håndverksmessig skikk, tekniske forskrifter e.l. Rapportene har kommet svært godt med i forhandlinger med både utbygger og entreprenør, som har pågått siden april 2018. Sameiet har lyktes med å komme til en overenskomst med utbygger, som gir sameiet et ikke utbetydelig beløp, som sameiet kan disponere til sameiets beste.
Videre er det kartlagt en del problemer knyttet til innsetting av vinduer og balkongdører i leilighetene, der beboere har opplevd at de har vært vanskelig å åpne og lukke, eller at vinduene i de verste tilfellene har råtnet. Styret har dialog med produsent Norgesvinduet om saken, og utbedrer skadene så fort økonomien tillater det.
Det er også avdekket flere problemer knyttet til ventilasjonsanlegget. Det virker å trekke ujevnt i leilighetene, med det største påfølgende problemet at det i enkelte leiligheter kan oppstå kraftig undertrykk. OBOS Prosjekt gjennomfører kartlegging for å foreslå tiltak som utbedres i løpet av 2020.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.000,- alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0059/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.2059

Dato

Sist oppdatert: 05. november 2021 kl. 15:03

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.