Solgt: 9 000 000 kr

Skogveien 128B

9 500 000 kr
121 m²
3 soverom
Velkommen til Skogveien 128 B -Eiendommen ligger sentralt og barnevennlig til i et rolig og veletablert villaområde i Krokvolden Vel på Stabekk
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
STABEKK
Flott rekkehus o/3 plan *Meget sentralt i barnevennlige omgivelser *Vestvendt hage/terrasser *Kveldssol *Parkering
 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 842 kr
 • Totalpris
  9 238 842 kr
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  121 m²
 • Bruksareal
  125 m²
 • Tomteareal
  263 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  150 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Et meget flott og familievennlig rekkehus beliggende attraktivt og sentralt til på Stabekk. Huset ligger hyggelig og barnevennlig til i enden av en rolig blindvei. Her er det få minutters gange til flere skole- og barnehagetilbud, turområder, idrettsanlegg, offentlig transport (T-bane/Buss) samt flere dagligvarer, butikker og serveringssteder både på Bekkestua og Stabekk.
Eiendommer grenser til Ballerud med fantastisk utsikt mot grønne friområder hvor barna leker. Skjermet og vestvendt hage- og terrasseområder med frukttrær og bærbusker. Her er det godt med sol fra ca. 11:00 til 21:00
Rekkehus går o/2 plan med innredet underetasje. Boligen har en meget innholdsrik og gjennomgående planløsning med fin rominndeling for barnefamilien. Godt med lagringsrom og parkering rett utenfor huset.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skogveien 128B, 1369 STABEKK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 13, bruksnummer 191, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 125 kvm
Totalt primærrom: 121 kvm
Primærrom:
1. etasje 47 kvm: Entré og stue/kjøkken.
2. etasje 36 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Kjeller: 38 kvm: Gang, toalettrom, bad og kjellerstue.
Sekundærrom:
2. etasje 1 kvm: Bod.
Kjeller: 3 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.11.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Rekkehus over 2 etasjer med kjelleretasje. Rekkehuset består av kjeller med gang, toalettrom, bad og kjellerstue. 1.etasje med entré og stue/kjøkken. 2.etasje med gang, bad og tre soverom. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt terrasse oppmålt til ca. 8 kvm. Utgang fra kjellerstue til vestvendt markterrasse oppmålt til ca. 30 kvm. Utgang fra entré til østvendt terrasse oppmålt til ca. 3 kvm.
Grunn/Etasjeskillere:
Grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av tre.
Yttervegger:
Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning. Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i 2. etasje.
Takkonstruksjon:
Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Vinduer/dører:
Boligen har slett entrédør med glassfelt. Balkongdør i 1.etasje med tre-lags glass fra 1985. Tofløyet balkongdør med to-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer i 1.etasje to-/tre-lags glass fra 1989, 1987 og ukjent årstall. Vinduer i 2.etasje med to-/tre lags glass fra 1984 og ukjent årstall. Vinduer i kjeller med ett-lags glass fra ukjent årstall.
Balkong/terrasse:
Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt terrasse oppmålt til ca. 8 kvm. Terrassen har elektrisk markise. Rekkverk av tre. Rekkverkshøyde er målt til ca. 78 cm. Utgang fra kjellerstue til vestvendt markterrase oppmålt til ca. 30 kvm. Gulvflate belagt med terrassebord.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Bad 2. etasje: Det er registrert sprukket gulvfliser.
Bad. U. etasje: Det er registrert riss/sprekker i flisfuger i dusjsonen.
Wc-rom: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Overflater gulv: Parkettbord bærer preg av slitasje samt merker/hakk.
Loft: Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Fuktmerker påvist. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Innvendig vann-/avløpsrør (våtrom): Tilførselsrør av kobber og avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Yttervegger: Panel bærer stedvis preg av slitasje.
Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. Bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav. Tiltak anbefales.
Dører/vinduer: Vinduer 1987, 1989, 1984 og ukjent årstall er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Balkongdør i stue/kjøkken er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling.
TG3:
Brannskiller: Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggeteknisk forskrift. Ytterligere undersøkelser må påregnes.
Egenerklæring:
- I januar 2021 ble det oppdaget rotter i området. Observert i utebod under terrasse hos flere beboere i rekken. Benyttet veiledning fra Skadedyrsekspert/fagperson, satt ut feller. Har ikke sett rotter siden.
- Sølvkre oppdaget i bad og toalett i kjeller. Satt ut sølvkre-feller i 2020. Ikke sett siden.
- Maur i kjellerstue sommer 2021, satt ut maurfeller som stoppet dette.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

2021: Belysning i kjelleren med Zip skinne og og belysning på loftet med bevegelsessensor. Utført av ElektroTerm AS.
2021: Nytt ELFA garderobeskap på hovedsoverom
2021: Renset rør og skiftet ventil til vifte på badet. Utført av Tømrer.
2020: Pusset opp/malt barnerom 2020. Utført av Tømrer Wiik AS.
2020: Malt ytterdør. Utført av Tømrer Wiik AS.
2018: Total renovert KVIK kjøkken som ble ferdigstilt 2019.
2018: Belysning stue zip skinner og økning av hovedsikring til 50 x 3. Utført av ElektroTerm AS.
2018: Installasjon av Waterguard smart Stop. Utført av Christiania Rørleggerbedrift Vest
2017: Garderobeskap kjelleren. Utført av Garderobemannen AS.
2016: Bygget sykkelbod, Martinsen & Stenstad Boligentreprenør AS.
2015: Malt ytterbekledning, To Malere Interiør og vedlikehold AS.
2003: Etterisolerte med blåseull i yttervegger på begge sider.
Ukjent årstall: Isolasjon i tak (tak mot loft) i 2.etasje.

Standard

Rekkehuset består av kjeller med gang, toalettrom, bad og kjellerstue. 1.etasje med entré og stue/kjøkken. 2.etasje med gang, bad og tre soverom. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt terrasse oppmålt til ca. 8 kvm. Utgang fra kjellerstue til vestvendt markterrasse oppmålt til ca. 30 kvm. Utgang fra entré til østvendt terrasse oppmålt til ca. 3 kvm.
Foran huset er det morgensol frem til ca. kl. 12:00. Bak huset er det sol nederst i hagen fra ca. 11:00. På hage- og terrasseområdene er det sol fra ca. 13:00-21:00. Gjelder om vår-/sommerstid.
Første etasje:
Entré:
Lys og romslig entré med fliser på gulv, gulvvarme og integrert skyvedørsgarderrobe på 1,90 meter for oppbevaring.
Stue/kjøkken:
Stuen og kjøkkenet har en dels åpen løsning og sammen utgjør de et stort og smakfullt rom med enkle møbleringsmuligheter, naturlig lys fra 2 yttervegger, peis i hjertet av rommet og utgang til vestvendt hage- og terrasseområder.
Nyere Kvik kjøkken fra 2018. Pent innredet med slette fronter, benkeplate av stein samt nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Over kjøkkenbenken er det glassplater på vegg. I tillegg til benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Godt utstyrt med følgende integrerte hvitevarer: Nedfelt induksjonstopp, komfyr og mikrobølgeovn fra AEG. I tillegg er det utstyrt med følgende frittstående hvitevarer: Oppvaskmaskin og spesialtilpasset kjøleskap med fryser fra Miele. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekk. Kjøkkenet har lekkasjestopper og komfyrvakt.
Allrommet har god plass til både langbord, sofagrupper, lesekrok samt vitrine-/oppbevaringsskap.
Annen etasje:
Baderom:
Pent baderom fra 2004/2005 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling er nedsenket med justerbare downlights. Innredet med vegghengt servantskap i slett utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Grohe. Speil på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj fra Oras. Innmurt badekar med ett-greps armatur. Vegghengt toalett fra Porsgrund. Mekanisk avtrekksventil i himling.
Soverom:
I denne etasjen er det 3 soverom. Ett hovedsoverom med integrert skyvedørgarderobe fra 2021 på 2,93 meter og plass til dobbeltseng. De to andre rommene har plass til både seng, garderobeskap og arbeidsbenk, og fungerer utmerket som barnerom. Det ene mindre soverommet har integrert garderobe på 2,50 meter.
Underetasje:
Bad/vaskerom:
Pent og tiltalende baderom fra 2002 med flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingen er nedsenket med justerbare downlights. Innredet med vegghengt servantskap i profilert utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Dusjsone med innfellbar dør i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj fra Grohe. Oppvaskbenk med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra Grohe. Mekanisk avtrekksvifte på vegg. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Wc-rom:
Praktisk separat wc-rom med flislagt gulv og dels flislagte vegger. Himlingen er nedsenket med justerbare downlights. Innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Frittstående toalett fra Porsgrund.
Kjellerstue:
Lys og romslig kjellerstue med fine møbleringsmuligheter og utgang til vestvendt hage- og terrasseområder. Integrert skyvedørsgarderrobe på 2,69 meter. Rommet passer utmerket som et eget oppholdssted for barn og unge.
Overflater gulv:
Gulvflater belagt med parkettbord samt fliser i entré, wc-rom og begge baderom.
Overflater vegger:
Vegger med panel, tapet og malte flater. Fliser på begge baderom og dels wc-rom.
Overflater himling:
Himlinger i malte flater, plater og panel.
Lagring:
Boligen har 3 utvendige boder oppmålt til ca. 3 kvm, 6 kvm og 2 kvm. Innvendig lagring i kjellerbod på 3 kvm og bod i 2.etasje på 1 kvm. Lagring på loft over hele boligen maks høyde 1.32 meter med stigetilgang fra hovedsoverom. Brannvarsler og belysning på loft. I tillegg luke til oppbevaringsrom i vegg i trappepartiet. Bildekk kan lagres i utebod med 2.60 meter dyp utgravd rom under entrè.
Utstyr:
- Sikringsskap med automatsikringer og måler.
- Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2002.
- Hovedstoppekran og stakeluke er plassert på bad i kjeller.
- Vedovn i stue.
- Lekkasjestopper og komfyrvakt på kjøkkenet.
- Elektrisk markise på terrasse.
- Utebelysning.
- Scan vedovn i stue fra 2008.

Løsøre og tilbehør

Følgende løsøre og tilbehør medfølger ikke boligen:
- Lampe i hovedsoverom og over spisebord.
- Fryseskap i kjellerbod.
Følgende løsøre og tilbehør medfølger boligen:
- Hvitevarer på kjøkken.
- Snøfreser og robotgressklipper da dette er anskaffet sammen med naboene i Skogveien 128 til felles bruk.
- Spesialbygget integrert seng på et barnerom, hvis interessert.
- Nedgravd trampoline og lekestativer.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme i entrè og begge baderom. Generell elektrisk oppvarming via panelovner som er tilkoblet Nobø energistyring. Vedfyrt peisovn fra 2008 i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.01.1954.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Separat wc-rom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som matbod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av kjellerstuen til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Megler har innhentet originale tegninger hos kommunen. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 6487, tinglyst 02.07.1954, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Dokumentet omhandler et skjøte med ulike bestemmelser. Dokumentet ligger tilgjengelig under "vedlegg til salgsoppgave".
Dagboknr. 6527, tinglyst 22.07.1954, type heftelse: Erklæring/avtale: Dokumentet ligger tilgjengelig under "vedlegg til salgsoppgave".
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Det ble gjennomført radonmåling av boligen sist i 2006 som resulterte i verdier som lå langt under anbefalt nivå/grenseverdi.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en meget attraktiv og solrik beliggenhet i rolig blindvei i et veletablert villaområde i Krokvolden Vel på Stabekk. Krokvolden Vel er et aktivt Vel med bl.a. årlig sommerfest og kvistinnsamling. Tomten grenser til et regulert friområde, åpen bekk og Ballerud golfbane. Det er kort avstand til Stabekk sentrum der man finner dagligvareforretninger, bakeri samt en rekke spesialforretninger. Videre er det gangavstand til barnehager, samt Stabekk barneskole. Ringstabekk ungdomsskole og både Stabekk- og Nadderud videregående skole.
Det er ca. 10 minutters gange til Bekkestua med sitt rike serviceutvalg og hyggelige cafeer og restauranter ligger også i nærområdet. Treningssenter, apotek, vinmonopol, dagligvareforretninger, legekontor/tannlege og Bekkestua senter med flere butikker er bare noe av det du finner her. Bekkestua er også et knutepunkt for buss, trikk og t-bane med kort reisevei inn til Oslo sentrum. Gangavstand til Stabekk stasjon for alle lokaltog.
Nærområdet byr på et meget rikt utvalg av fritidsaktiviteter. Umiddelbar nærhet til Ballerud med golfbane og fine turmuligheter samt aking på vinterstid. Om vinteren kjøres det opp skiløyper på Ballerud golfbane hvis forholdene ligger til rette for det. Kort vei til Skallum med mange flotte turstier. I tillegg er det kort vei til Nadderud med svømmehall samt fasiliteter for tennis, fotball og friidrett. Flotte Bærumsmarka tilbyr turområder hele året. Ti minutters sykkeltur til Sarbuvollen på Høvik for et kveldsbad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området byr på en rekke gode skole- og barnehagetilbud i alle aldre med korte trygge gangveier. Eiendommen kretser Stabekk barneskole og Ramstad ungdomsskole.
Barnehager:
Villekulla Montessoribarnehage (2-5 år)
Skogveien barnehage (1-5 år)
Søråsen barnehage (1-5 år)
Stabekk barnehage (1-5 år)
Ringstabekk FUS barnehage (1-5 år)
Skoler:
Stabekk skole (1-7 kl.)
Høvik skole (1-7 kl.)
Bekkestua skole (1-7 kl.)
Stiftelsen Bærum Montessoriskole (1-10 kl.)
Oslo International School
Ramstad skole (8-10 kl.)
Ringstabekk skole (8-10 kl.)
Bekkestua skole (8-10 kl.)
Nadderud videregående skole
Stabekk videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 263 kvm. Pent opparbeidet tomt med felles steinbelagt adkomst. Vestvendt og barnevennlig hage med svært gode solforhold frem til sene kvelder. Dels skrånende gressplen med prydbusker, frukttrær og bærbusker. Vestvendt terrasse på ca. 8 kvm og markterrasse på ca. 30 kvm. Tomten grenser til en hyggelig bekk, regulert friområde og Ballerud golfanlegg med pent utsyn. Rolig og tilbaketrukket i et meget attraktivt og etablert boligområde på Stabekk.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen tomt. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1948028 datert 03.02.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse i henhold til kommuneplan 201601 datert 04.04.2018.
Det arbeides med kommuneplan 202101 med status planlegging igangsatt.
Planer i området:
Det foreligger en områderegulering for Ballerud området. Ballerud er et område som ligger mellom Bekkestua og Høvik, ved Ballerud golfbane. Dette planområdet er på omlag 142.000 kvm. Ifølge planen skal skal det realiseres en barneskole med flerbrukshall, en barnehage og boligbebyggelse med varierte boligtyper. I tillegg skal det settes av arealer til grønnstruktur og landbruks-, natur- og friluftsområder (LNF). Ifølge plankartet skal skole og barnehage bygges ca. der hvor nordvestre del av golfbanen ligger i dag, mens nordøstre del av golfbanen som grenser til eiendommen skal bli grønnstruktur / offentlig friområde.
For mer informasjon, se kommunens hjemmeside: https://www.baerum.kommune.no/politikk-og-samfunn/samfunnsutvikling/stedsutvikling-i-barum/ballerud/
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 9 382,- for 2020. Årsprognose for inneværende år er kr 9 628,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 27.000,- inkl. nettleie pr. år. / 17.650 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.590,- inkl. IF super innbo.
Velavgift for Krokvolden Vel er kr 150,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal digital/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.370,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet alarmselskap gjennom Asker og Bærum brannvesen som koster kr 5.293,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 653 997,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 954 389,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Kristian Sundsbak og Sofie Nyquist Sundsbak

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Krokvolden Vel

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0220/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21220

Dato

Sist oppdatert: 08. desember 2021 kl. 16:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.