Solgt: 2 650 000 kr

Rising Terrasse 66

2 790 000 kr
164 m²
3 soverom
SKIEN - RISING TERRASSE
Funkisbolig med romslig tilbygget stue. Fin og vestvendt tomt og gode solforhold. Oppussingsbehov og stort potensiale!
 • Prisantydning
  2 790 000 kr
 • Omkostninger
  75 092 kr
 • Totalpris
  2 725 092 kr
 • Byggeår
  1947
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  164 m²
 • Bruksareal
  213 m²
 • Tomteareal
  777,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen har en svært attraktiv beliggenhet på Rising Terrasse, ca 2,5 km. nord for Skien sentrum. Veletablert boligområde hvor man har "alt" innenfor kort gange. Her er det trygg og god skolevei, det er nærbutikk (SPAR Rising), flott idrettsanlegg på Gjerpen IF og det er fine turområder.
Stor og barnevennlig tomt som er pent opparbeidet. Store arealer med plen, og forøvrig pent beplantet.
Boligen har en særpreget funkis-stil, og har en spennende planløsning med store stue-arealer. Det er oppussingsbehov, og her har man en unik mulighet til å skape sin egen drømmebolig i et attraktivt område. Det er full takhøyde i 2. etasje (ikke skråtak), så man får en god romfølelse. Videre er det romslig kjeller med garasje og god oppbevaringsplass. Her er det god takhøyde og innredningsmuligheter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rising Terrasse 66, 3716 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 58, bruksnummer 115

Innhold

Totalt bruttoareal: 240 kvm
Totalt bruksareal: 213 kvm
Totalt primærrom: 164 kvm
Primærrom:
Hovedplan 102 kvm:
Vindfang og gang, separat toalettrom, kjøkken og 2 stuer.
2. etasje 54 kvm:
Gang, bad og 3 soverom.
Kjeller 8 kvm:
Vaskerom.
Sekundærrom:
I kjeller er det garasje og boder på totalt 49 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.04.2020 utført av Telemark Takst og Byggvurdering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent.

Byggemåte

Boligen er oppført i 1947 og tilbygget stue ca. 1984. Tilbygg har areal over en etasje.
Boligen har areal over to etasjer + kjeller. Grunnmur består av betong med sparestein i eldre del og murte lettklinkerblokker i
tilbygget del. Yttervegger er oppført i tradisjonelt reisverk (plank med dobbel not og fjær) som er tekket med stående trepanel.
Tilbygg har tradisjonelt isolert bindingsverk. Boligens takkonstruksjon består av valmet takverk med plassbygde fagverkstoler som
er tekket med krum glasert teglstein.
Takrenner og beslag består av plastbelagt stål. Etasjeskiller består av bjelkelag. Det er gulvbord som bærende gulv. Vinduer
består av to-lags isolerglassvinduer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bemerkning på vinduer, drenering, kledning og takstmann mener loft bør isoleres som et energisparende tiltak.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Oppvarming

I stuen er det peis og en eldre parafinovn. Det er også montert varmepumpe i stuen. Ellers elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.» Her står tanken synlig i garasjen, og er ikke nedgravd. Denne kan evt. benyttes med biobrensel.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, og det er ikke uvanlig for eiendommen oppført på denne tiden. Det foreligger ferdigattest for påbygg datert 14.05.1984.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3807/58/115:
12.08.1947 - Dokumentnr: 401497 - Bestemmelse om gjerde
13.01.1947 - Dokumentnr: 400071 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:58 Bnr:2
01.01.2020 - Dokumentnr: 411946 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:58 Bnr:115
28.05.2020 - Dokumentnr: 2514407 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
12.08.1947 - Dokumentnr: 401497 - Bestemmelse om gjerde
13.01.1947 - Dokumentnr: 400071 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3807 Gnr:58 Bnr:2
01.01.2020 - Dokumentnr: 411946 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0806 Gnr:58 Bnr:115

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover hva som fremkommer i vedlagte tilstandsrapport.
Videre er eiendommen vasket og rengjort før visning, og overleveres kjøper slik den fremstod på visning uten ytterligere rengjøring.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv og solrik beliggenhet på Rising ca 2,5 km nord for Skien sentrum. Vestvendt og høytliggende tomt med utsikt mot gårdslandskapet i vest. Området er meget barnevennlig med kort vei til Gjerpen barne- og ungdomsskole.
Det er flere fritidstilbud i området som bla. Golfbane, idrettsanlegg, flotte skiløyper i umiddelbar nærhet samt flotte turområder. Kort vei til Skagerak Arena og treningssenter.
Bussforbindelser til Skien sentrum fra Luksefjellvegen og Siljanvegen. Fra Siljanvegen går det direkte buss til Oslo flere ganger om dagen. Togstasjon i nærområdet.

Barnehager, skoler og fritid

Gjerpen barne- og ungdomsskole. Det finnes også barnehager i området, bl.a. Gjerpenshavna barnehage. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 777,2 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, busker og trær. Steingjerde og hekk mot gaten. Uteplasser og terrasser på flere sider av boligen. Lut steinlagt uteplass mot øst, og terrasse mot vest med sen kveldssol. Lufteveranda utenfor soverommet i 2. etasje med flott utsikt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan er avsatt til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.075,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 749.259,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.697.332,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.861.092,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Boligen er ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, som ikke er fylt ut da arvingene ikke har bebodd eiendommen og derfor ikke har kunnskap om eiendommens tilstand.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger.Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 2 timer, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,65% av salgssummen
Tilrettelegging kr 2.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 20.000,-
Visninger: kr 2.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0037/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2037

Dato

Sist oppdatert: 22. juli 2020 kl. 16:54

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.