logo
Moa

Vindgårdsvegen 8 A

Prisantydning

7 950 000 kr

Omkostninger: 198 750 krTotalpris: 8 148 750 kr
Byggår
2015
Soverom
4
Primærrom
204 m²
Type
Eierleilighet
Eierform
Eierseksjon
Fasiliteter
Balkong
Fellesutgifter
2 350 kr
Energimerke
Oransje C

Stor og tiltalende eierleilighet med 3 terrasser|Solrikt og utsikt|Sentralt med gangavstand til Moa

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Ålesund
mobil 91336734
telefon 70134402

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stor og tiltalende eierleilighet i nyere bygg fra 2015. Terrasse mot både øst, syd og vest.
Solrikt og utsikt mot bl.annet Sunnmørsfjellene, Sulafjellet og Emblemsfjellet fra leiligheten. 
Leiligheten har god planløsning og inneholder bla. 4 soverom, 2 bad, stue-kjøkken i åpen løsning og tv stue.
Det er 3 leiligheter i eiendommen og denne leiligheten ligger i 2. etasje og dels 1. etasje. 
Rolig boligområde med kort vei til Moa. 
Parkering på tomten.

Eiendommen

Vindgårdsvegen 8 A, 6018 ÅLESUND
Gårdsnummer 50, bruksnummer 355, seksjonsnummer 1, kommunenummer 1504

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral beliggenhet like vest for Moa men likevel i et rolig og avskjermet område. Gangavstand til barnehager/barneskole. Ungdomsskole/videregående skole ligger i Spjelkavik. Til Ålesund bysentrum vest for eiendommen tar det ca. 10 min med bil (11 km). 

Adkomst

Kjører du østover fra Ålesund sentrum tar du av til venstre i den første rundkjøringen ved helsehuset inn Vestmoavegen, følg denne ca. 100 meter, ta så av inn til venstre i Breivikvegen og følg den i ca. 150 m, den svinger da så til høyre, men her tar du av til venstre og følger Vindgårdsveegen og boligen kommer på din høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler: 
Åse skole (1-7 kl.) 11 min. gange - 1 km
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 7 min. m/bil - 2.2 km
Lerstad skole (1-7 kl.) 7 min. m/bil - 2.5 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 6 min. m/bil - 2.1 km
Borgund vg.skole 24 min. gange - 1.9 km
Spjelkavik vg.skole 5 min. m/bil - 2.1 km

Barnehager: 
Brisk barnehage (3-5 år) 4 min. gange - 0.3 km
Tryggheim barnehage (3-5 år) 12 min. gange - 1.1 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 14 min. gange - 1.1 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Innhold

Totalt bruttoareal: 230 kvm
Totalt bruksareal: 210 kvm
Totalt primærrom: 204 kvm

Primærrom:
1. etasje, 29 kvm: Entre/gang/trapperom og soverom-kjellerstue.

2. etasje, 175 kvm: Gang/trapperom, gang, hall, garderoberom, stue/kjøkken med spisestue, tv-stue, 2 bad, vaskerom og 3 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje, 6 kvm: Teknisk rom.

I tillegg utvendig bod på 12 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.12.2019 utført av Sunnmørstakst AS v/Paul Magne Honningdal. 

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 931,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og disponeres iht. oppdelingsbegjæringen/vedtekter. Utebod på eiendommens østside benyttes av seksjon 1 og seksjon 2, snr. 1 benytter delen mot nord mens snr. 2 benytter delen mot syd. Tomten er sydvendt beliggende med lett adkomst. Gode solforhold. Det er asfaltert vei til tomten. Utsikt mot blant annet Sunnmørsfjellene, Sulafjellet og Emblemsfjellet fra leiligheten.

Parkering

Parkeringsareal mot nord disponeres av seksjon nr. 1.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann en eiendom med 3 leiligheter. Den takserte leiligheten ligger i 2. etasje/dels 1. etasje på bakkeplan. Utvendig bod på østsiden. Bygningen/leiligheten er oppført etter prosjekterte tegninger som tilfredsstiller krav i TEK 10. Bra standard på overflater/innredninger. 

Fundamenter med støpte ringmurer på planert grunn. Drenert rundt ringmurer iht byggebeskrivelse. Støpt grovplater/finplater innenfor ringmurer (støpt isolert gulv på grunn). Radonsperre. Yttervegger i justert bindingsverk (198 mm). Yttervegger isolert med 200 mm mineralull. Utvendige overflater med pusset "Weber aquapanel"/dels innslag med dobbelfalset royalimpregnert bordkledning. Yttertak i isolert trekonstruksjon som er tekket med sarnafil takfolie e.l. Vinduer og verandadører med 2-lags/3-lags superenergiglass. Vedlikeholdsfrie aluminiumskarmer. Montert lamellgardiner på vindusflater syd. Hvit hovedytterdør med 4 små glassfelt. 2 sideglassfelt. Ytterdøren er overbygd. Etasjeskillere med I-profil gulvbjelker og isolert med 150 mm mineralull.

Formpressede innerdører i underetasje. Hvite kompakte dører 1. etasje, samt 2-fløyede dører med glassfelt/sprosser. 1 skyvedør 1. etasje. 
 
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.02.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Stor og tiltalende eierleilighet med god standard på innvendige overflater. 

På gulvene er det lagt flis, parkett og laminatgulv i lys eik.
Malte gipsplater på veggene. Malte gipshimlinger. Panel i kjellerstuen.

1. etasje:
Gang med fliser på gulv, malte vegger og malt tak. Speil skyvedørsgarderobe. Flott trapp med åpne trinn og glass rekkverk. 

Kjellerstue, alternativ soverom med laminat på gulv, panel på vegger og panel i tak. Ledspotter i tak. 

Bod/teknisk rom med fliser på gulv. Garderobeskap. Vv -berederpå 200 liter. Vannmåler, stoppekran og fordelerskap for rør-i-rør.

2. etasje: 
Trappegang med stor speil skyvedørsgarderobe. 
Glassdør til gang med en-stavs eikelaminat. Spotter i tak. 

Stue og kjøkken i åpen løsning. 
Flott gråmalt kjøkkeninnredning fra Sigdal med påkostet standard. Laminat benkeplate og stor koke/spiseøy med 80 cm. induskjonstopp og takhengt ventilator i stål. Integrerte hvitevarer fra MIELE: kaffemaskin, fryseskap, stort kjøleskap, mikro med varmluft og stekeovn. Nedfelt strømuttak i kokeøy. 
Spisestue mot syd. 

Stue har peisovn og ledspotter i tak. Utgang til syd- og vestvendt terrasse. Elektrisk markise på terrasse mot syd. Sol til ca kl 21:30 på terrassen mot vest. Varmepumpe og lameller i vinduer i stue. 
Tv- stue med utgang til til østvendt terrasse. 

Hovedbaderom har fliser på gulv og vegger. To baderomsinnredninger med høyglans sorte skuffer, Vegghengt skap med to dører, samt vegghengt skap. To runde speil med integrert touch-belysning. 
Stor dusj med to glassdører og tropedusj, vegghengt wc og boblebadekar. Ledspotter i tak. Hovedbad ligger i tilknytning til hovedsoverom med garderoberom. 

Bad 2 har fliser på gulv og vegger. Baderomsinnreding med rundt speil som har integrert touch-belysning. Dusjhjørne med 2 glassdører og vegghengt wc.

Vaskerom har fliser på gulv og malte vegger. Hvit innredning med stålvask. Sikringsskap. Det er eget sikringsskap for 2. etasje. Opplegg for vaskemaskin. Fordelerskap for rør-i-rør. Aggregat for ventilasjonsanlegg. Sentralstøvsuger. Sluk i gulvet. 

3 soverom hvoedsoverom med garderoberom og de øvrige to har garderobeskap. Rullgardiner i vinduer.

Tekniske installasjoner: 
Utvendig vannutkaster på nordveggen.
Trådløs brannalarm og boligalarm m/sirene. 
Villavent balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, Utsug fra våtrom og tilførsel av temperert/filtrert friskluft til øvrige rom. Sentral på vaskerommet. 
Ledspotter med dimming i alle rom unntatt soverom og bod.
Villavent sentralstøvsuger i leiligheten. Sentral på vaskerommet.
Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter og overbelastningsvern.
Fiberoptisk kabel innlagt.

Oppvarming

Vedovn i stue i 1. etasje. Varmekabler på baderommene, vaskerom og teknisk rom. Montert villavent balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Utsug fra våtrom og tilførsel av temperert/filtrert friskluft til øvrige rom. Sentral på vaskerommet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Forkjøpsrett og øvrig informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Vindgårdsvegen 8 med sameiebrøk 2/4. 
Sameiet består av 3 leiligheter.
Forretningsfører er Sameiet Vingårdsvegen, v/Formann Jan Arne Hjertvik.
Dyrehold er tillatt. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Vindgården datert 28.02.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 16.06.1989.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0028/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2028

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2020 kl. 11:57

Økonomi

Boligens felleskostnader

Komm.avg., bygg forsikring, parabol og brøyting.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 659 623,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5 974 642,80. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.150.092,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr. 

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Marit S. Aursnes
Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Telefon
Mobil 91336734
Send epost

Lurer du på noe

Marit svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2021 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2021 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies