Solgt: 2 325 000 kr

Strandgaten 210

2 375 000 kr
38 m²
1 soverom
Velkommen til Strandgaten 210!
Sentrum/Nordnes
Innflyttingsklar 2-roms nær Nordnesparken! Arealeffektiv planløsning og god standard. Lav fellesgjeld!
 • Prisantydning
  2 375 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  56 373 kr
 • Omkostninger
  8 424 kr
 • Totalpris
  2 389 797 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  38 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  2 618 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Strandgaten 210! På idylliske Nordnes er alle servicetilbud like utenfor døren, enten det er butikker, kafeer eller kulturtilbud. Solrik sommerdager kan nytes i Nordnesparken eller ved Nordnes Sjøbad, som er innen gangavstand. Det er også nærhet til Byfjellene med flotte turmuligheter. Leiligheten er innflyttingsklar med god standard, romslig takhøyde og arealeffektiv planløsning. Borettslaget har god drift, uten fellesplikter og lav fellesgjeld. Høydepunkter: - Perfekt førstegangskjøp - lav fellesgjeld, lave felleskostnader og lave omkostninger - God standard, parkett på gulv og helfliset bad - Automatsikringer og rør-i-rør system - Heis i bygget - God lagringsplass i boder - Mulighet for parkeringsplass Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Strandgaten 210, 5004 BERGEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 165, bruksnummer 80, ideell andel 1/1
Aksjenummer 2, AS STRANDGATEN 210, organisasjonsnummer 933069397

Innhold

Totalt bruttoareal: 42 kvm
Totalt bruksareal: 38 kvm
Totalt primærrom: 38 kvm
Primærrom:
Bolig:
2. etasje 38 kvm: Baderom, soverom, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer leiligheten to boder, en i 1. etasje på 2,6 kvm og en på loft 2,6 kvm. Det er også felles sykkelparkering og vaskerom for beboerne.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2020 utført av Anticimex Bergen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på grunnmur av betong med sparestein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn.Bærende konstruksjoner og yttervegger av tegl-/murverk. Utvendige fasader av murpuss. Valmtak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på flere bygningsdeler er vurdert til Tilstandsgrad 2. Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flott leilighet med super beliggenhet på Nordnes i Bergen sentrum. Aksjelaget er godt drevet og styret har sørget for jevning vedlikehold av bygget. Nylig har fasaden blitt oppusset samt det er installert nytt moderne callinganlegg m.m. Innvendige fellesarealer blir regngjort jevnlig av vaskebyrå.
Leiligheten fremstår som moderne med gjennomgående gode kvaliteter. Innvendig har de fleste veggflater blitt malt i lyse behagelige farger samt er parkett på gulv. I entreen er det lagt ned fliser på gulvet. Her er har entré med plass til å henge opp yttertøy. I stuen er det store vinduer (nye i 2013) som gjør at det er naturlig lys hele dagen. I stuen er det også god plass til sofagruppe og tv-seksjon. Kjøkkenet er i åpen løsning og innredet med gode skap- og skuffeseksjoner. Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen.
Badet er helfliset, har downlights i tak og er innredet med toalett, dusjhjørne og skapseksjon med helstøpt vask, speil og belysning.
Soverommet er av god størrelse har lyse veggflater og innredet med stor garderobeløsning som medfølger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderom. Ellers mulighet for elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1960.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst tre servitutter på aksjelagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, vann- og avløpsledninger m.m. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan iht. aksjelagets vedtekter leies ut to år av gangen, men også lengre dersom det godkjennes av styret. Eventuell utleie av leiligheten må godkjennes av aksjelaget og forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge aksjelagets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Strandgaten 210 har skjermet beliggenhet i rolig gate på Nordnes i Bergen sentrum. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, vendt ut mot bakgård, godt skjermet fra sentrumsstøy.
Området har gjennomgått en stor forandring og fremstår i dag med høy attraktivitet der tilbudet av restauranter, butikker og kontorvirksomhet er rikt. For daglig innkjøp er det dagligvarebutikk, Kiwi, like utenfor døren.
Nabolaget er veldig populært, og med god grunn. Her bor man supersentralt med gang/sykkelavstand til alt hva byen har å by på.
Området i og rundt Nordnes har et yrende liv, for studenter vil beliggenheten være helt perfekt. Flere fakultet ligger kun innen gangavstand fra leiligheten samt det er sykkelavstand til HiB, Handelshøyskolen BI og flere andre universitetsfakulteter. I nabolaget finner en også flere av de mest populære restauranter og utesteder. På sommerdager ligger historiske Nordnesparken kun en liten spasertur unna, ellers er Fløien, Fjellveien og populære Stoltzekleiven turmål som ligger i gangavstand fra leiligheten.

Adkomst

Man kan enkelt komme seg fra sentrumskjernen både ved å gå og å kjøre bil. Med bil kjører en inn i C.Sundts gate og følger visningsskilter ved oppsatt fellesvisning. Hvis du går følger du gågaten og videre rett frem forbi Nykirken.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 617,1 kvm som tilhører aksjelaget.

Parkering

Mulighet for å søke om parkeringsplass. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til forretningsbygninger i henhold til reguleringsplan BERGENHUS. NORDNES, ØSTRE DEL AV NORDNESHALVØYA" datert 24.09.1946.
Hensynssoner iht. kommuneplan:
Historisk sentrum 100%
1944 området 100%
Luftkvalitet gul sone 100%
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 2 618,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, drift av aksjelaget, kommunale avgifter, eiendomsskatt og betjening av fellesgjeld.
Husleien fordeles slik:
Renteutgifter kr 157,-
Avdrag kr 131,-
Driftsutgifter kr 2.330,-
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 682.390,- når eier er fast bosatt på eiendommen. Formuesverdi er estimert grunnet at dette er en aksjeleilighet.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.456.605,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr 31.12.2019.
Andel fellesgjeld er kr 56 373,- pr. 03.08.2020
Total fellesgjeld for aksjelaget er 1.0257.645,- pr. 03.08.2020 og lånevilkårene er:
Kreditor: Sparebanken Vest
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.08.2020: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 03.08.2020: kr 1 257 646,-
Andel av saldo: kr 56 373,-
Første termin: 30.12.2015
Første avdrag: 30.06.2016 (siste termin 30.12.2039)
Flytende rente

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5 680,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2 564,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2 439 617,-. Av dette beløpet utgjør kr 56 373,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørn Kjetil Husby

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet AS STRANDGATEN 210.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av leiligheter.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dyrehold må søkes styret.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Det er ikke forkjøpsrett i aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 39.900,-
Tilrettelegging kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 11.750,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Fotografering kr 7.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 74-0056/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Åsane
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR74.2056

Dato

Sist oppdatert: 04. februar 2021 kl. 10:18

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.