Solgt: 8 300 000 kr

Armauer Hansens gate 21

7 650 000 kr
81 m²
2 soverom
Lys og herlig stue preget av delikate fargevalg, stilfull innredning, samtidig som det originale særpreget er godt ivaretatt
Lindern Hageby
Herlig klassisk toppleilighet over 2 plan med unikt særpreg og lekker standard - To ildsteder - Flott felles hage
 • Prisantydning
  7 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  81 443 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  8 382 575 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 441 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fantastisk mulighet i idylliske Lindern Hageby!
Leiligheten holder en gjennomgående flott standard, samtidig som det klassiske særpreg er godt ivaretatt. Boligen har i nyere tid gjennomgått oppgraderinger av alle overflater i perioden 2019-2021. Videre kan boligen skilte med et lekkert stort kjøkken og tidsriktig bad fra 2010.
Her bor du i nærhet til alt, men likevel helt tilbaketrukket i rolige omgivelser i trafikkstille gatemiljø.
Kort oppsummert holder boligen en gjennomgående stilig standard og er kledd i nydelige farger som gir et unikt sæpreg og et moderne, men samtidig tidløst uttrykk.
- Nyslipt 3-stav eikeparkett
- Sosial åpen planløsning med store oppholdsrom.
- Veldrevet borettslag
- Barnevennlig nabolag
- Parkmessig opparbeidet fellesområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Armauer Hansens gate 21, 0455 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 55, bruksnummer 18, ideell andel 1/1
Andelsnummer 68, Borettslaget Lindern KV V, organisasjonsnummer 961 844 525

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm
Primærrom:
3. etasje 55 kvm: Entré, stue, kjøkken og wc.
4.etasje 26 kvm:
Bad, gang og to soverom. I tillegg er det tilgang til et lagringsloft på ca. 12 kvm gulvareal (lav takhøyde) med tilgang via en loftsstige på det ene soverommet.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.10.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 3. etasje og loftsetasjen i et bygg på 3 etasjer pluss kjeller og loftsetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Etasjeskillere er antatt oppført som et trebjelkelag isolert med stubbloftsleire, yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Valmtakskonstruksjon er tekket med takstein, Dreneringen er ukjent for takstmann, men det var ingen synlig dreneringsplater mot grunnmur på befaringen.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2) og tilstandsgrad 3 (TG3):
TG2:
- Interntrapp: Det er kun håndløper på den ene siden av trappen. Det var krav om håndløper på begge sider på oppføringstidspunktet.
- Varmtvannsbereder: Varmtvannsberederen er tilkoblet strøm via en stikkontakt. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Da vil du unngå risiko for varmgang og brann.
- Overtrykksventilen til varmtvannsberederen er koblet på et rør som videre er ført til avløp på badet. Berederen er allikevel ikke beskyttet mot lekkasjer fra koblinger og selve berederen, og det må derfor installeres en automatisk stoppekran med gulvsensor/fuktsensor. Denne vil stenge av vanntilførselen ved vannlekkasje for å unngå vannskader.
- WC-rom med opplegg for vaskemaskin: Grunnet alder på sluk, rør og avløpsrør. Et evt. membransjikt i gulvet er også utdatert, med ukjent tilstand. Dagens løsning ansees som funksjonell, men det kan ikke garanteres at det ikke vil oppstå skadet evt. lekkasje fra vaskemaskin eller vannrør grunnet usikkert tettesjikt. En automatisk stoppekran med gulvsensor anbefales å ettermontere for å unngå evt. vannlekasjer.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

3. ETASJE:
Entré:
Hyggelig og innbydende entré. Entreen er romslig og er utstyrt med en stor garderobeseksjon som sikrer godt med oppbevaringsplass. Sikringsskapet er plassert utenfor leilighetsdøren, og er utstyrt med nyere automatsikringer. Inngangsdøren er av typen brann- og lyddør B-30 dB35.
Stue:
Lys og herlig stue preget av delikate fargevalg, stilfull innredning, samtidig som det originale særpreget er godt ivaretatt. Gjennomgående planløsning med store vindusflater utført med 2-lags isolerglass fra 2012 som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er god takhøyde i stuen på hele 2,51 meter, som bidrar til en herlig og luftig atmosfære. Rommet er innredet med en lekker 3-stavs eikeparkett som for øvrig er nyslipt i 2021. Pipeløpet er sentralt plassert i stuen, og det er i dag tilkoblet 2 ilsteder som kommer godt med på lune vinterkvelder. Pipene i gården ble rehabilitert i 2014. Nyere peisovn mot tv stuen, og eldre vedkamin mot spisetuen. Overflater for øvrig preges av en delikat kombinasjon av hvite og grønne veggflater som harmonerer godt med hverandre. Hele boligen er malt i perioden 2019/2020. Det er god plass til sofahjørne, salongbord og TV-krok, og en stor spisestue uten at rommet virker overmøblert.
Kjøkken:
Åpen stue/kjøkkenløsning med moderne og tidsriktig innredning med en stilig kombinasjon av lyse overskap og mørke underskap. Store vindusflater på kjøkkenet slipper rikelig med naturlig lys inn, og sørger for et hyggelig utsyn over borettslagets frodige hage. Kjøkkenet er innredet med lekre profilerte fronter i sort. Benkeplaten er av typen granitt, og integrert i innredningen er ovn og induksjonstopp hvor det er ventilator over platetoppen. Kjøkkeninnredningen er videre utstyrt med nisje til vinskap, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Samtlige hvitevarer er skiftet ut i perioden 2020/2021. Smart barløsning på halvøyen hvor man kan nyte en god frokost. Her blir matlagingen en lek!
Wc-rom:
Praktisk wc-rom/vaskerom utstyrt med gulvmontert toalett, servantskap og opplegg for vaskemaskin. Rommet er innredet med flislagte vegger og gulv med varmekabler. Eier informerer om at sluket er plassert under vaskemaskinen.
LOFT 4.etg:
Soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse i loftsetasjen. Rommene er innredet med 3-stavs eikeparkett, malt i lekre farger og har begge store takvinduer fra 2009/2010 utført med 2-lags isolerglass..
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. Soverommet er i dag utstyrt med en dekorativ hylleseksjon fra Frama. I tillegg er det tilgang til et praktisk lagrinsloft på ca. 12kvm (gulvareal) med tilgang via en loftstige på hovedsoverommet.
Soverom II passer ypperlig som gjesterom/barnerom eller kontor, hvor det er plass til seng, skap og skrivepult.
Bad:
Delikat flislagt bad med flislagte vegger og gulv med varmekabler fra 2010. Badet er utstyrt med servantinnredning, vegghengt toalett og dusjnisje med glassdør. Takstmann påpeker følgende i sin rapport: «Banemembran (bunnmembran) er synlig klemt til sluk med tilhørende klemring. Arbeidet er fagmessig utført.» Ventilasjonen på badet er av typen avtrekk som er koblet på byggets ventilajsonssjakt, samt tilluft via luftespalte i takvinduet.
200 liters varmtvannsbereder fra 2010 er plassert på lagringsloftet.
Himling: Malte slette flater
Vegger: Malte slette flater
Gulv: 3-stavs eik parkett
Trapp: Intern tretrapp mellom 3. etasje og loftsetasjen, med eiketrinn og hvitmalte vanger
Diverse:
- Vinduer er fra 2012 og utført med 2-lags isolerglass.
- Brann- og lyddør bakdør/leilighetsdør. B-30 dB35. (loft)
- 200 liters varmtvannsbereder fra 2010 er plassert på lagringsloftet.
- Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren
- Hovedsikringen er på 25 AMP

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisk fyring. Varmekabler på bad. I tillegg varmes leiligheten opp av to ildsteder i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1920
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 16.11.1920, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 10629, tinglyst 22.08.1955, type heftelse: Festekontrakt med vilkår.
De øvrige servituttene omhandler: bestemmelse om adkomstrett, veg og kloakkledninger.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følgende medfølger ikke:
- Vegghengt lampe på kjøkkenet
- Treningsbjelke over dørkarm på kjøkkenet.
Følgende medfølger:
- Alle hvitevarer inkl. vaskemaskin og vinskap.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv, tilbaketrukket og sentral beliggenhet i Lindern Haveby i det som på mange måter er områdets mest ettertraktede boligområde. Fra leiligheten har du fritt utsyn mot Armauer Hansens gate og nydelig gårdsrom. God intern beliggenhet i gårdens tredje etasje skjermet for innsyn. Flott, solrik og skjermet indre gård med plen, beplantning, sittegrupper og lekestativer. Lindern Hageby består av frittliggende boligblokker i fem større kvartaler. Det er karrébebyggelse omkring parkmessige plasser.
Beliggenheten i Lindern Haveby gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon. Gangavstand til Bislett/Adamstuen med en rekke forretninger, dagligvarebutikker og spisesteder. Videre er det gang-/sykkelavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Er du spesielt opptatt av nisjeforretninger og livlig café- og restaurantliv er det for øvrig også kort vei til Grünerløkka og populære Vulkan.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder, og borettslaget er for øvrig bortskjemt med flotte grøntarealer. Rett utenfor døren finner du nydelig opparbeidet gårdsrom med stor plen, lekeapparater, beplantning og sittegrupper. Videre er det gangavstand til populære Idioten, St. Hanshaugen park og Ilaparken. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved Myrens Sportssenter, Sagene Squash, SATS Sagene, Bislett Stadion m.m. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
Flere dagligvarebutikker i nærheten, deriblant Joker i Fayes gate og Geitmyrsveien i umiddelbar nærhet. Ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen langs idylliske Akerselva til Mathallen ved Vulkan eller til "Gutta på Haugen" ved St. Hanshaugen park. Boligen er godt tilknyttet offentlig kommunikasjon med bl.a. busslinjene 20, 28, og 37 innen kort gangavstand samt blåtrikken med linjene 17 og 18 ved Adamstuen. Flybuss fra Arkitekt Rivertz plass og fra Kirkeveien ved Ullevål sykehus.
Armauer Hansens Gate 21 sogner til Ila skole og Fagerborg ungdomsskole. Populære Heftyes barnehage ligger rett på andre siden av gaten.
Beliggenheten kan kort beskrives som urban, barnevennlig og samtidig svært sentral med kort vei til offentlig kommunikasjon.

Adkomst

Adkomst fra Armauer Hansens gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, lekeplass, sittegrupper, flaggstang, gressplener, prydbusker og trær. Uteområdet er til stor glede for beboerne, både store som små.
Festet tomt på 9 907. Festeavgiften ble sist regulert i 2011, og denne kan reguleres hvert 10 år iht. konsumprisindeksen. Fornyelse av avtalen vil skje 01.11.2021 - anslag kr 126 000,-.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Selger disponerer parkeringsplass i garasje på Sagene som kan overdras etter avtale.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.
Plansaker og byggesaker i område:
- Utbygging og oppgradering av Lovisenberg diakonale sykehus. Se saksnummer 201711927 hos saksinnsyn for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 441,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv og internett (grunnpakke), nedbetaling av lån og renter kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, vedlikehold, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget m.m..
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter og avdrag kr 464,-
Trappevasktillegg kr 156,-
Kabel-TV-avgift kr 409,-
Felleskostnader kr 2 174,55,-
Felleskostnader kr 137,-
Brannansvarligsannlegg 100,-
Eiendomsskatten er ca. kr 327,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9 300,- pr. år. / 8 663 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 467 529,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 283 104,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 024,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 81 443,- pr. 04.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 8 501 846,- pr. 04.10.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94927020445
Lånetype: Annuitetslån, 4 terminer per år
Rentebetingelser: 04.10.2021: 1.61%
Første termin/første avdrag: 01.02.2019 ( siste termin 01.05.2038 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 7 732 575,-. Av dette beløpet utgjør kr 81 443,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solrun Jakobsen og Kristian Hollevik

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Lindern KV V.
Borettslaget består av 115 boliger.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2010: Oppgradert tak.
- 2012: Vindusutskifting.
- 2014: Pipeløpsrehabilitering.
- 2015: Satt inn nye dører i vaskekjelleren.
- 2016: Malt og pusset opp oppganger.
- 2021: Oppgraderinger i bakgården med ny beplantning, hagemøbler og ny asfaltering.
- 2021: Utbedring av pipeløp
Planlagte påkostninger:
- Male alle vinduer og bytting av inngangsdører/ytterdører. Oppstart på prosjektet blir i slutten av år 2021 eller neste år. Andelseiere i borettslaget må forvente en økning i fellesutgifter på ca. 5-10%, resten vil bli finansiert med oppsparte midler, i følge styre.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,95% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2 500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0250/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21250

Dato

Sist oppdatert: 28. oktober 2021 kl. 09:18

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.