Nyborg

Liakroken 18

Prisantydning

2 300 000 kr

Fellesgjeld: 285 358 krOmkostninger: 1 832 krTotalpris: 2 587 190 kr
Etasje
3
Byggeår
1980
Soverom
3
Areal (P-ROM)
95 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
6 171 kr

Lys 4- roms med solrik vestvendt altan og fast parkering i garasjeanlegg. Attraktiv beliggenhet i barnevennlig område.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Liakroken 18! En innholdsrik leilighet sentralt i Åsane. Leiligheten inneholder blant annet 3 soverom, et romslig kjøkken, stue med plass til både spisegruppe og sofakrok, helfliset bad, samt separat toalettrom. Fra stuen er det utgang til vestvendt altan hvor kveldssolen kan nytes. Det er også et eget vaskerom i leiligheten med opplegg for vaskemaskin.

Området er svært barnevennlig, lite biltrafikk, med lekeplass like ved, samt store utearealer. Skole og barnehage like utenfor døren. Gode turmuligheter via Hjortlandsdalen, samt Rollandsfjellet og Liafjellet. Ellers er det kort gangavstand til dagligvarebutikk på Liaflaten, treningssenter på Åsamyrane. Kort vei, ca. 5 minutters kjøring, til Åsane Storsenter, Gullgruven og Horisont. Busstopp med gode forbindelser like ved.

Eiendommen

Liakroken 18, 5132 NYBORG 
Gårdsnummer 207, bruksnummer 154, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Liakroken 18 er beliggende i etablert boligfelt sentralt i Åsane. Området er svært barnevennlig, lite biltrafikk, med lekeplass like ved, samt store utearealer, skole og barnehage like utenfor døren. Gode turmuligheter via Hjortlandsdalen, samt Rollandsfjellet og Liafjellet. Ellers er det kort gangavstand til dagligvarebutikk på Liaflaten, treningssenter på Åsamyrane. Kort vei, ca. 5 minutters kjøring, til Åsane Storsenter. Busstopp med gode forbindelser like ved. 

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum kjør motorveien mot Åsane og ta av ved Gullgruven. Ta til venstre inn på Liavegen og til høyre inn i Liakroken.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisning.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Liakroken barnehage 
Flaktveit barnehage - Ulvhøyen 
Åsane gårds og friluftsbarnehage 
Skoler:
Li skole 
Flaktveit skole 
Kyrkjekrinsen skole 
Storåsen skole 
Breimyra ungdomsskole 
Åsane videregående skole 
Tertnes videregående skole 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 106 kvm
Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm

3. etasje. Primærrom:
Stue, kjøkken, entré, bad, vaskerom, wc, 3 soverom.: 95 kvm

3. etasje. Sekundærrom:
bod: 5 kvm 

I tillegg disponerer leiligheten 1 bod i kjeller. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.12.2019 utført av Byggmester JH Nielsen AS. 

Tomten

Eiet tomt på 8 936 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfaltert adkomstvei og grøntarealer med beplantning og prydbusker. Felles eiendom for borettslaget.

Parkering

Leiligheten disponerer egen plass i garasjeanlegg. Borettslaget har både garasjeplasser og parkeringsplasser som følger leilighetene. Brl. disponerer også noen garasjeplasser som eies av BBB og som leies ut etter ansiennitet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Flat takkonstruksjon tekket med foliemembran el. Yttervegger i betong og bindingsverk kledd med fasadeplater. Vinduer og
balkongdører i 2.lags isolerglass. Etasjeskiller i betong. Felles bodareal i kjeller etasjen.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
-TG 2 settes på badets gulv og vegger pga manglende dokumentasjon på utførelsen.
-TG 2 settes på gjennomføringer på vegger på bad, og svertesopp på mykfuger.
-TG 2 settes på vaskerom pga observasjoner som er gjort og manglende dokumentasjon.
-TG 2 settes på eldre vann/avløpsrør fra byggeår og manglende dokumentasjon på innvendige rør.

Forretningsfører opplyser om at det er konstatert at betongdekkene (etasjeskillene) i brl. har en lavere lastekapasitet enn etter Norsk Standard. Ved ordinær bruk av
leilighetene og laster innenfor laststandarden fra 1977, vil strukturen ha en kapasitet godt innenfor sikre rammer.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.02.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Liakroken 18! En innholdsrik leilighet sentralt i Åsane. Leiligheten inneholder blant annet 3 soverom, et romslig kjøkken, stue med plass til både spisegruppe og sofakrok, helfliset bad, samt separat toalettrom. Fra stuen er det utgang til vestvendt altan hvor kveldssolen kan nytes. Det er også et eget vaskerom i leiligheten med opplegg for vaskemaskin.

Området er svært barnevennlig, lite biltrafikk, med lekeplass like ved, samt store utearealer. Skole og barnehage like utenfor døren. Gode turmuligheter via Hjortlandsdalen, samt Rollandsfjellet og Liafjellet. Ellers er det kort gangavstand til dagligvarebutikk på Liaflaten, treningssenter på Åsamyrane. Kort vei, ca. 5 minutters kjøring, til Åsane Storsenter, Gullgruven og Horisont. Busstopp med gode forbindelser like ved.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Lid Borettslag.
Borettslaget består av 99 leiligheter.
Forretningsfører er BOB, tlf. 55 54 74 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er vedtatt forbud mot dyrehold. Styret kan samtykke i bruker av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det. 
Planlagte påkostninger: Styreleder kan opplyse om at det ikke er vedtatt noen påkostninger i nærmeste fremtid. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie tilsammen en andel i borettslaget og tilknyttede borettslag. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en
andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anlegg i henhold til reguleringsplan "Åsane. Gnr 207 Bnr 1, 2 M.FL., Flaktveit Li felt I" datert 29.10.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Gul støysone:
Vei støy - gul sone Berøringsgrad: 6,6 %

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
I tilstandsrapport er det opplyst om at leiligheten ligger i 1. etasje, det skal stå 3. etasje og bod skal inngå under sekundærrom.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR69.19153

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 664 894,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 393 618,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 54 370,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 285 358,- pr. 26.11.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 25.011.972,- pr. 26.11.2019 og lånevilkårene er:

Nordea: 
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 26.11.2019 : 3.15% pa.
Saldo per 26.11.2019: kr 25.011.972,-
Andel av saldo: kr 285.358,-
Lånet beregnes nedbetalt: juni 2033

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 587 190,- Av dette beløpet utgjør kr 285 358,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Fotopakke: kr. 7.000,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Christer Haugen

Telefon
Mobil 41513932

Lurer du på noe

Christer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.