Solgt: 3 850 000 kr

Nordåsveien 45

3 850 000 kr
84 m²
2 soverom
Øystein Thorsen
Presenteres av
Øystein Thorsen
Nordre Åsgården/Holmlia
Meget delikat rekkehus med 3 terrasser og pen, beplantet og frodig hage - Renovert i 2017-20 - Fyring og v.vann inkl.
 • Prisantydning
  3 850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  233 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  4 091 957 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 576 kr
 • Energimerke
  Lysegrønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Boligen er renovert og betydlig påkostet i perioden 2017-2020
- Delikat og stilrent bad fra 2017 med badekar/dusj
- Lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer, oppgradert i 2018.
- Innholdsrik og praktisk bolig med to gode soverom samt innredet rom som brukes som gjesterom/kontor
- Inngjerdet, lun og fin markterrasse på ca 16 kvm på fremsiden av huset med formiddagssol, balkong ca 11 kvm med ettermiddagssol
- Meget flott inngjerdet hagedel i u.etg med markterrasse ca 38 kvm, gress og beplantning
- Barnevennlig område med bilfrie internveier
- Mulighet for parkeringsplass/garasjeleie i borettslaget
- Skole, barnehage, Holmlia senter med butikker og togstasjon innen kort gange

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordåsveien 45, 1251 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 191, bruksnummer 111
Andelsnummer 26, Nordre Åsgården Borettslag, organisasjonsnummer 948253534

Innhold

Totalt bruttoareal: 96 kvm
Totalt bruksareal: 88 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Bruksareal:
Rekkehusleilighet 88 kvm
Primærrom:
Rekkehusleilighet:
-1. etasje 37 kvm: Bad, bod, gang, soverom 1 og soverom 2
1. etasje 47 kvm: Entré, kjøkken, stue, innredet rom
Sekundærrom:
Rekkehusleilighet:
-1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.08.2020 utført av Bnanalyse AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt dekke på grunn, grunnmur i støpt betong, yttervegger i bindingsverk, saltak i trekonstruksjon tekket med takstein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på. Boligen er gjennomgående vurdert til TG1/TG2.
TG 2:
Vegger mot grunn: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registrering at det er utforede vegger i under terreng. For denne type konstruksjoner anbefales det hulltaking nederst på vegg for kontroll av fukt i bakenforliggende konstruksjon.
Drenering: Dreneringen er 35 år og mer en 50% av forventet levetid er oppnådd, det er derfor forventet at det kan oppstå behov for utbedring av dreneringen i løpet av kort tid. Tilstandsgraden er satt med bakgrunn i alder samt registreringer.
Yttervegger: Det ble stedvis registrert bobler i malingen. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Vinduer: Vinduene har oppnådd en alder som gjør at mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Ytterdører og porter: Balkongdørene har oppnådd en alder som gjør at mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd.
Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer på balkongdørene.
Innvendige dører: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder på skyvedør til bod samt at dører til soverommene går på karm/terskel.
Trapper og ramper: Håndløper mangler på 1 side i trapp. Åpninger i rekkverk og mellom trinnene er i henhold til datidens krav men er større enn dagens forskriftskrav. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Balkonger, terrasser ol.: Værslitt/oppsprukket gulvbord på balkongen. Gulvbordene på balkongen og terrassen har oppnådd en alder som gjør at mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Frittbærende dekker: Målt avvik på ca 15 mm på kontrollerte steder, det er kun utført stikkkontroll. Det er ikke registrert synlige tegn til funksjonssvikt i gulvet. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Bad: Badet er uten fall på gulvet men har høy terskel. Det er smurt membran på betongkant mot sluk. Om det er benyttet overliggende membran er den valgte løsningen ikke i henhold til leverandørens anvisninger og preaksepterte løsninger. Det er
synlig sprekk i membranen på betongkanten mot sluk, dette medfører at tettesjiktet ikke er vanntett. Røregjennomføringer i gulvet er ikke utført i henhold til preaksepterte løsninger.
Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer, da anbefales som et minimum bruk av badekar i badet med tette kanter ot vegg. Sluk bør renses jevnlig for å sikre at tilbakeslag fra sluket unngås.
Bod: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer.
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer på de eldste rørene.
Varme generelt: Det ble registrert rust på rør til 1 soverom, opplyst at røret vil bli skiftet i løpet av kort tid. Radiatorer og rør har oppnådd en alder som gjør at mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd.
Utvendig solavskjerming: Markisen er antatt å ha oppnådd en alder som gjør at mer enn halvparten av forventet levetid er oppnådd. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og samt registreringer.
Skap og reoler: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder samt registreringer på skyvedørene i soverommene.
Det er observert kre i boligen. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er renovert og påkostet i perioden 2017-2020. Nytt bad i 2017, oppgradert kjøkken 2018/19, nye overflater/gulv i stue, kjøkken og gang i 2018/19. Nye overflater og og garderobeskap i gang 2019/20. Trapp og vaskerom malt i 2020. Soverom med nye overflater i 2019/20. Hage opparbeidet med trefelling, beplantning, såing og nytt gjerde i 2020. En del nye utvendige bord og kledning i 2020. Nytt tak i borettslaget i 2019.

Standard

Rekkehus med effektiv planløsning beliggende i barnevennlige omgivelser med flotte uteplasser og fine solforhold!
Gulv: Laminat og malt laminat
Vegger: Malte og tapetserte vegger.
Himling: Malte flater.
Øvre etasje:
Entré: Lys og flott entré med skyvedørsgarderobe med glassfronter. Inngang til innredet rom samt stue.
Innredet rom: Fint rom med vindu. Brukes i dag som kontor/gjesterom.
Kjøkken: Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning fra stuen, en praktisk og sosial planløsning som gjør at stuen og kjøkkenet fremstår som en sone. På kjøkkenet er det stort vindu mot fine uteområder og uteplassen på inngangssiden. Kjøkkeninnredning med hvite høyglans fronter og heltre benkeplate i hvittet utførelse med fliser på bakvegg. Integrerte stekeovn/platetopp med kullfilterventilator, oppvaskmaskin samt kjøleskap/fryser som følger boligen.
Stue: Meget lys og innbydende stue med store vinduer, god takhøyde og utgang til balkong. Fin plass til både sofa og spisestue og enkel adkomst til kjøkkenet. Fra stuen er det trapp ned til underetasjen.
Nedre etasje:
Består av bad, bod, gang, hovedsoverom og soverom 2. Utgang til flott markterrasse og hage fra hovedsoverommet.
Bad: Delikat bad fra 2017 med store tidsriktige fliser. Innredet med hjørnebadekar med dusjvegg, vegghengt wc, servanter på underskap og opplegg til vaskemaskin
Hovedsoverom: Romslig og fint soverom med plass til dobbeltseng. Skyvedørsgarderobe med god plass for lagring. Vindu og utgang via balkongdør til uteplassen.
Soverom 2: Lyst og fint soverom med plass til dobbeltseng eller barnesenger. Skyvedørsgarderobe med god plass for lagring. Vindu mot uteplassen.
Bod/vaskerom: Praktisk innredet bod med opplegg for vaskemaskin og god plass til oppbevaring.

Oppvarming

Fjernvarme via fjernvarmeanlegg i borettslaget. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.01.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke innlemmingen av innredet rom i 1.etg, tidligere bod.
Innredet rom er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke funnet bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, ledninger og kloakk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av året uten godkjenning. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Følger ikke boligen:
- Alle taklamper i stua (pendler og skinne)
- Vitrineskap i stua
- Settekasse under trappen
- Drivhus

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nordre Åsgården borettslag ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Holmlia i bydel Søndre Nordstrand. Boligen har en god og sentral beliggenhet i området. Et område med et rikt fritidstilbud og som er svært barnevennlig med nærhet til friområder, fotballbane, lekeplasser, svømmehall, fjorden og den lokale slalåmbakken Sloreåsen. Hele året er det mulighet for flotte turer i nærområdet. Populære Hvervenbukta ligger i nærheten med badestrand og hyggelige gangveier. En liten gåtur unna ligger Søndre Ås gård, med gårdsdyr og rideskole.
Nærbutikken KIWI og REMA ligger kun noen få minutters gange fra leiligheten. I nærheten finner du også Holmlia senter som har et bredt servicetilbud, blant annet MENY, vinmonopol, bokhandel, apotek, grønnsaksbutikk og like i nærheten av dette ligger en søndagsåpen Jokerbutikk. For et enda bredere utvalg av butikker anbefales Kolbotn Torg, Mortensrud Torg og Lambertseter senter.
God kollektivforbindelse i nærområdet. Til Oslo sentrum kan man benytte ekspressbussen 80E som bruker ca. 15 min. fra Vestskrenten (Åstun) samt buss 79, eller toget som bruker ca 12-15 min. fra Holmlia stasjon. (Vennligst se www.ruter.no for rutetider). Det er kort gangavstand til bussholdeplass hvor det går buss til Holmlia senter og ekspressbuss til Oslo sentrum. Bilfri gangvei med ca. 8 minutters gange til togstasjon og bussterminal på Holmlia.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Nordre Ås barnehage (1-5 år)
Nordskrenten barnehage (0-6 år)
Vestskrenten barnehage (1-6 år)
Barneskoler
Lusetjern skole
Rosenholm skole
Ungdomsskole
Holmlia skole
Videregående skoler
Bjørnholt videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 28963 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesområder med internveier, gressplen og lekeplasser samt garasjer og biloppstillingsplasser. Rekkehusleilighetene har innad på borettslagets tomt egne hageparseller med utgang fra underetasjen. Denne er inngjerdet og opparbeidet med treplatting, gressplen og beplantning.

Parkering

Borettslaget har 60 garasjer og ca 65 parkeringsplasser. Felles biloppstillingsplasser som tilhører borettslaget som det er mulighet for å leie. Ved etablering av leie av p-plass/garasje påløper kr 1.000,- i engangsbeløp. Prisene er så kr 300,- pr. mnd for p-plass med lader, kr 100,- for parkeringsplass og kr 200,- for garasjeplass. Ellers gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Se husordensreglenes pkt. 6 for nærmere info om parkering som ble vedtatt 12.06.2019.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei (og har videre adkomst via privat internvei) med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig (formål)i henhold til utsnitt av reguleringsplan datert 20.07.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 31.07.1981
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fyring, varmtvann, kabel tv/internett grunnpakke, nedbetaling andel fellesgjeld, felles forsikring, kommunale avgifter mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig (i borettslag og sameier) i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Driftsutgifter kr 3.700,-
Kapitalkostnader kr 751,-
A-konto oppvarming/ v.vann kr 957,-
Kollektivt bredbånd kr 168,-
Det er innført eiendomsskatt i Oslo, denne boligen har ikke eiendomsskatt p.t. basert på kommunens fastsettelsesformel.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.300,- pr. år. / 3900 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv/internett via borettslagets kollektive avtale, kostnad dekkes via felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 881 786,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 174 430,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 186,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 233 000,- pr. 01.07.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 26.751.306,- pr. 20.07.2020 og lånevilkårene på borettslagets tre lån er:
Lån 1:
Annuitetslån med 12 terminer pr.år
Restsaldo totalt kr 23.498.942,-
Andelens restsaldo kr 204.162,-
Rentebetingelser: 1,78 %
Lånets løpetid: restløpetid 37 år og 3 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lån2:
Annuitetslån med 12 terminer pr.år
Restsaldo totalt kr 1.778.107,-
Andelens restsaldo kr 15.446,-
Rentebetingelser: 1,78 %
Lånets løpetid: restløpetid 21 år og 5 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Lån3:
Annuitetslån med 12 terminer pr.år
Restsaldo totalt kr 1.474.257,- ( Delutbetalt med kr 1,5 mill desember 2019, rest til utbetaling kr 6 mill)
Andelens restsaldo kr 12.807,- ( Økning på ca kr 52.000,- ved rest utbetaling)
Rentebetingelser: 1,78 %
Lånets løpetid: restløpetid 24 år og 5 mnd
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.091.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 233 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Simon Berg og Inger christine Kongevold

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nordre Åsgården Borettslag
Styret kontaktes på E-post: post@nordreasgarden.no eller nordreasgarden@styrerommet.net
Borettslaget har nettside: www.nordreasgarden.no og Facebook-side: www.facebook.com/nordreasgarden
Borettslaget består av 117 leiligheter/rekkehus
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter melding til styret hvor erklæring om dyrehold skal signeres. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for øvrige beboere og eier må følge borettslagets regler for dyrehold.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Skiftet gavl på kortsidene av rekkehus
- Lagt opp infrastruktur og installert el-bil ladestasjoner på begge parkeringsplasser, inkludert infrastruktur til garasjene.
Borettslaget har vedlikeholdshistorikk, utdrag:
2018 Takprosjektet på blokker og rekkehus
2016 Bytte av dører.
2012 Skiftet ut mye panel og malt all utvendig fasade.
2010 Ferdigstilling av lekeplassen.
2008 Renset ventilasjonskanalene.
2006 Blokkene og rekkehusene ble malt.
Planlagte påkostninger: Oppgradering av fjernvarmeanlegg, det er i budsjettet satt av kr 6 mill til dette.
Utbyggingsplan i borettslaget:
Det er utarbeidet en samlet plan for utbygging. Det er laget en informasjonspakke som inneholder det meste av det man trenger for å komme i gang med planlegging og innhenting av anbud til selve utbyggingen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er paralellutlyst, konferer megler for frister eller se utlysning på Obos.no. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,20 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0061/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2061

Dato

Sist oppdatert: 02. desember 2020 kl. 12:11

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.