Komplett salgsoppgave

Pareliusveien 1A

21 500 000 kr
191 m²
4 soverom
Velkommen til Pareliusveien 1A - En spektakulær toppleilighet med bl.a. heis direkte inn, terrasse, utsikt, 2 garasjer og 4 boder
Velkommen til Pareliusveien 1A - En spektakulær toppleilighet med bl.a. heis direkte inn, terrasse, utsikt, 2 garasjer og 4 boder
Holtet/Bekkelaget
Stor og spektakulær penthouseleilighet | Mesanin | Terrasse | Fjordutsikt | Heis | 2 garasjeplasser | 4 boder

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  21 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  17 864 kr
 • Omkostninger
  538 670 kr
 • Totalpris
  22 056 534 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2010
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  191 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 218 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for avtale om visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Pareliusveien 1A, en unik mulighet til å sikre seg en sjelden stor leilighet sentralt på Holtet. En spektakulær leilighet som dekker hele toppetasjen og har fasiliteter som heis direkte inn i leiligheten, solrik terrasse, fjordutsikt, gasspeis, 2 garasjeplasser med el. bil lader og sjeldent godt med lagringsplass i 4 ekstra boder. Leiligheten har en innholdsrik og romslig planløsning, med stedvis ekstra gode takhøyder. Hovedplanet inneholder entré med heis direkte inn, stor stue, spisestue og kjøkken, eget master soverom med omkledningsrom og bad, samt ekstra soverom og bad. Mesanin med kontor, bad, soverom og tv-stue (alt. soverom). Det gode service- og kollektivtilbudet på Holtet ligger i umiddelbar nærhet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pareliusveien 1A, 1177 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 154, bruksnummer 54, seksjonsnummer 7, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 193 kvm
Totalt primærrom: 191 kvm
Primærrom:
4. etasje 142 kvm:
Entré/hall med heis direkte inn, 2 bad, 2 soverom, omkledningsrom, tv-stue/stue/spisestue og kjøkken.
Mesanin 49 kvm:
Mesanin/kontor, bad, soverom og tv-stue (alt. soverom).
Sekundærrom:
4. etasje 2 kvm.
Bod.
Leiligheten har eksklusiv bruksrett til 4 ekstra boder i kjelleretasjen. 2 boder er på ca. 3 kvm. og 2 boder er på ca. 5 kvm.
I tillegg har leiligheten eksklusiv bruksrett til to garasjeplasser ved side av hverandre (merket nr. 7) felles garasjekjeller. Det er montert el. bil lader på den ene plassen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 08.11.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligblokk over fire etasjer samt innredet loft/mezzanin og kjeller, oppført i 2010. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker
er i hovedsak av betong, med utfyllende bindingsverk i trekonstruksjoner. Fasader er utført med pussede malte flater og liggende trekledning.
Takkonstruksjonen er utført i saltaksform, som utvendig er tekket med metallplater.
Terrassedører og vinduer er med karmer av tre og har 2-lags glass fra byggeår. Foldevinduer er med karmer av aluminium og har 2-lags glass fra byggeår. Takvinduer fra byggeår med karmer av tre og med 2-lags glass, samt 3-lags støyisolerende glass mot øst. Alle takvinduene er "selvrensende" utvendig.
Terrasser har bærende konstruksjoner av treverk belagt med terrassebord. Rekkverk av metall og glass.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Pareliusveien 1A ligger sentralt til på Holtet, med kollektivtransport og servicetilbud i umiddelbar nærhet.
En sjelden stor og innholdsrik leilighet som ligger alene i hele toppetasjen, med heis direkte inn i leiligheten. Alle primærbehov er dekket på hovedplanet, mens mesaninen bl.a. kan benyttes som egen avdeling for barn/ungdom/gjester. Store og romslige rom og stedvis ekstra gode takhøyder.
Vinduer i alle himmelretninger og rikelig med vindusflater gir godt med lys og fremhever utsikten.
En lys og meget pen leilighet med standard fra byggeåret 2010. Leiligheten fremstår som påkostet med overflater og innredning i lyse og tidløse farger.
Gulvene er belagt 1-stavs parkett og fliser med gulvvarme.
Slette malte vegg- og himlingsflater. Veggfliser på badene. Downlights i flere rom.
Innvendig solskjerming på alle takvinduer.
Gasspeis tilkoblet felles gasstank for sameiet. Det er også utvendig opplegg på terrassen mot vest slik at gassgrillen kan kobles direkte til anlegget.
Røykvarsler er tilkoblet felles varslingssystem og sprinkleranlegg.
Adkomst til leiligheten via heis eller trappeløp fra felles inngangsparti eller garasjeanlegget. Heisen går direkte inn i leilighetens entré.
4. etasje:
Hovedetasjen inneholder entré, bod, 2 bad, 2 soverom, omkledningsrom, tv-stue/stue/spisestue og kjøkken.
Romslig entré med gulvfliser med varmekabler og downlights i himling. Garderobeskap med god plass til yttertøy. Heisen kommer direkte inn i entréen, samt at det er dør til trappeoppgang. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for noe bomlyd i enkelte gulvfliser. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Innvendig praktisk bod med noe lagringsplass.
Begge soverommene og begge bad er praktisk plassert i bakre del av leiligheten.
Egen master avdeling med soverom, omkledningsrom og bad.
Romslig hovedsoverom med takhøyde på opptil 3,6 meter og utgang til terrasse på ca. 7 kvm. med morgen- og formiddagssol. Her er det utsikt og over nabolaget og bort til Holtet. Rekkverk av metall og glass.
Fra master soverom er det adkomst til badet via eget omkledningsrom.
Her er det garderobe på begge sider med god plass til klær og noe lagring.
Eget flislagt «master» fra byggeåret 2010. Varmekabler i gulvet og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt servantskap med hvite glatte skuffefronter og heldekkende servant med 2 stk. ett-greps armaturer. Speil på vegg med overlys og stikkontakter over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur tilkoblet både hånddusj og regnfallsdusj. Innebygget badekar med ett-greps dusjarmatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende ventilasjonsspalte mellom terskel og dør, drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, mindre hakk i ytterkant på heldekkende servant og sprekk i speil, bomlyd i enkelte gulvfliser ved dusjnisje og for at utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom 2 har garderobeskap og utgang til samme terrasse som hovedsoverommet.
Badet med adkomst fra gangen er også fra 2010, med flislagte gulv og vegger. Varmekabler i guvlet og downlights i himling. Badet er innredet med vegghengt innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i rommet. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende ventilasjonsspalte mellom terskel og dør, drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, bomlyd i enkelte gulvfliser ved dør og for at klemring i sluket ikke er montert riktig. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Stort og spektakulært oppholdsrom med store glassflater og en takhøyde på opptil hele 4,22 meter. Takvinduene har elektrisk innvendig solskjerming, samt at de kan åpnes med fjernkontroll. Regnsensor sørger for at vinduene lukker seg. Rommet er oppdelt i soner med bl.a. stue og tv-stue, samt spisestue og delvis åpen kjøkkenløsning. Fliser med varmekabler i stuedelen. Ellers 1-stavs parkett i hele rommet. Det er både gasspeis (tilkoblet felles gassanlegg) og varmepumpe i rommet. Mot vest er det utgang til solrik og delvis overbygget terrasse på pca. 12 kvm. Her er det også flott utsikt mot bl.a. fjorden og sentrum. På terrassen er det også eget gassuttak (tilkoblet felles gassanlegg) for enkel tilkobling av f.eks. gassgrill. Rekkverk av metall og frostet glass.
Kjøkken med rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og heltre benkeplater. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt på vegg mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og belysning. Integrert induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Integrert ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Downlights i himling.
Mesanin:
Mesaninen inneholder gang og kontor med delvis åpen løsning ned til stuen, samt bod, bad, soverom og tv-stue (alternativt soverom).
Åpen og lys gang med egen plass til kontor. Takhøyde på opptil 2,62 meter.
Bod med skråtak og plass til noe lagring.
Flislagt bad fra 2010 med gullvarme og downlights i himling. Vegghengt innredning med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil på vegg med overlys og stikkontakt over servant. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for manglende ventilasjonsspalte mellom terskel og dør, drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert og for bomlyd i enkelte gulfliser. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom med garderobeskap.
Romslig tv-stue med flott fjordutsikt. Rommet kan også evt. benyttes som soverom om ønskelig.
Heis direkte fra leiligheten ned i felles garasjekjeller der leiligheten har 2 egne garasjeplasser ved side av hverandre. El bil lader på den ene plassen.
I samme plan som garasjeanlegget har leiligheten også 4 egne boder. 2 boder på 5 kvm. og 2 boder på 3 kvm.
Se tilstandsrapporten datert 18.11.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme i entréen og under fliser i stuen, samt på alle 3 bad.
Gasspeis i stuen, tilkoblet felles nedgravd gasstank.
Varmepumpe i stuen som også kan benyttes til kjøling.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.09.2018.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, utover andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 912318, tinglyst 01.06.1917.
Best. om gjerde. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr. 12603, tinglyst 20.11.1950.
Best. om vann/kloakkledn. Servitutten er ikke funnet av megler i digitalarkivet. Servitutten hefter i eiendommen.
Dagboknr. 7171, tinglyst 05.06.1964.
Best. om veg. Pareliusveien og Kongsveien er regulert bredere enn bredden i 1964. Dersom kommunen krever det skal eier av eiendommen opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr. 10005, tinglyst 07.08.1964.
Best. om vann/kloakkledn. Forpliktelse til å forbinde eiendommens overvannsavløp til offentlig overvannslending når kommunene måtte forlange det.
Dagboknr. 10006, tinglyst 07.08.1964.
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 26028, tinglyst 23.11.1976.
Skjønn. Tidligere ekspropriasjon på tomten.
Dagboknr 117260, tinglyst 18.02.2009.
Erklæring/avtale. Hafslund gis rett til å ha nettstasjon, transformator, tilhørende apparater og kabelanlegg/luftledningsnett stående på sameiets tomt og rett til adgang til dette. Sameiet skal ikke bygge noe som kan være til hinder for, eller mindre enn 1,5 meter fra anlegget.
Dagboknr. 762785, tinglyst 24.08.2015.
Erklæring/avtale. Veiene som grenser til sameiets tomt er regulert bredere enn dagens bredde og bredden i 2015. Når kommunen krever det (og har krevet det) skal sameiet avstå fra deler av egen grunn vederlagsfritt og opparbeide veien til regulert bredde for egen regning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Styret skal meldes om eventuell utleie av seksjonen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Pareliusveien 1A har en sentral beliggenhet på Holtet, på hjørnet av Pareliusveien og Kongsveien. Leiligheten ligger høyt og fritt i hele toppetasjen, solrikt og med fjordutsikt. Når du tar heisen ned til bakkeplan er du rett i nærheten av alle servicetilbudene som ligger i tilknytning til Holtet. Her ligger bl.a. Åpent Bakeri/Lofthus Pizza , Kaffebrenneriet, nisjebutikker, Best Helse (helse- og treningssenter), søndagsåpen matbutikk og populære Jacobs.
Sentrum er heller ikke langt unna, og fra eiendommen kan man, om ønskelig, gå eller sykle ned til byen, med bl.a. Sørenga som et naturlig stoppested. Med trikken tar det kun ca. 12 minutter til Oslo Sentralbanestasjon.
Fra leiligheten er det heller ikke langt til de to andre handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Sæter. Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. På Sæter finner du bl.a. flere caféer og spisesteder.
Kun ca. 150 meter til trikkestasjonen på Holtet med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. Bussholdeplass i Ekebergveien.
(Se ruter.no for rutetider).
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Her er det også 18-hulls frisbeegolfbane. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m. Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m. KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Både Nordstrand og Bækkelaget Tennisklubb.
Lambertseter idrettsforening med friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter. Du finner også Yoga Ki på Holtet.

Adkomst

Pareliusveien 1A ligger på hjørnet av Pareliusveien og Kongsveien. Det er tilrettelagt for svært lite gjennomkjøring i Pareliusveien. Adkomst til eiendommen inn Pareliusveien fra Kongsveien, hvor eiendommen da ligger på høyre hånd rett etter innkjøringen.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 982 kvm som tilhører sameiet. Meget pent opparbeidet tomt med plenarealer og beplantning/prydbusker, samt asfalterte gang- og kjøreveier.

Parkering

Leiligheten har eksklusiv bruksrett til 2 garasjeplasser (merket nr. 7) ved siden av hverandre i felles garasjekjeller. El. bil lader på en plass. Automatisk garasjeport.
Heis fra garasjen og direkte inn i leiligheten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4105 datert 22.09.2004.
Det pågår en plansak med detaljregulering for trikkebasen på Holtet. Holtet er under utvikling, og som en del av kommunedelplanen legges det til rette for økt bebyggelse/fortetting nær møteplasser og torg. Det foregår detaljregulering for å tilrettelegge for "Stasjonsbyen Holtet". Planen skal legge til rette for flere boliger, et godt lokalsenter med trafikksikre løsninger og miljøforbedring. Planen innebærer ytterligere utbygging på kiosktomten (på motsatt side av Kongsveien, mot Holtet-krysset) og den gamle juletretomten (i Holtveien).
Det foreligger tillatelse til oppføring av firemannsbolig over fire etasjer og parkeringskjeller i Kongsveien 80B, og rivning av enebolig, garasje/bod på eiendommen.
Follobanen ligger- og Bekkelaget renseanlegg ligger i fjellgrunnen under området.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 7 218,- pr. mnd. og inkluderer: Tv og internett via fiber (basispakke), trappevask, vaktmestertjenester, strøm i fellesarealer, normal drift og vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Fellesutgiften kan justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Eiendomsskatten er kr 8 979,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20 000 kwh. pr. år (inkludert el. bil lading).
Nåværende eiers gassutgifter er ca. kr 2 000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Vikenfiber/Altibox som leverandør av tv og internett (basispakke er inkludert i felleskostnadene). Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 497 599,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 8 991 357,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 22 056 534,-.
Av dette beløpet utgjør kr 17 864,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nina Hausken Græsvik og Knut Græsvik

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Lille Holtet Park, med sameiebrøk 190/3135.
Sameiet består av 30 seksjoner.
Forretningsfører er NOR Forvaltning AS.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger:
2021:
Skiftet vifter på taket av hus A.
Styret har utarbeidet en vedlikeholdsplan som omfatter normale kontroller, nye lysarmaturer i oppgangene og skifte av vifter på hus B, C og D.
2020:
Maling av fasader og treverk.
2017:
-Skiftet panel i heisene.
-Vask i garasjer og fornying av markering av parkeringsplasser.
-Gjennomført utbedringsarbeider på tre- og murfasaden i regi av utbygger.
-Montert GSM-varsler på grunnvann/spillvannspumper og utbedret ventilasjon i garasje.
Andel fellesgjeld er kr 17 864,- pr 26.10.2022. Gjelden er kun leverandørgjeld, ettersom seksjonens andel av felles lån allerede er innfridd.
Andel formue er kr 35 704,- pr. 26.10.2022.
Felleskostnadene ble sist økt i juli 2022. Dersom det skulle være behov for ytterligere vedlikehold og utbedringer sameiet og videre prisstigning på strøm, varer og tjenester, vil det bli aktuelt å ta opp felles lån og øke felleskostnadene ytterligere.
I 2023 er det planlagt vask og maling av fasader og vinduskarmer, samt utskiftning av noen vinduer (på andre bygninger) og ventiler. I forbindelse med dette er styret er gitt fullmakt til låneopptak opp til kr 600 000,-. Styret har videre bedt sameiet om fullmakt til å øke dette beløpet til ca. kr 2 200 000,-. Lånet vil fordeles på fellesgjelden, evt. om seksjonseier velger å innfri sin andel av lånet. Dette vil utgjøre ca. kr 133 333,- for denne seksjonen, iht. sameierbrøken.
Seksjonens forbruk av gass avregnes og faktureres årlig. Dette avregnes direkte mellom kjøper og selger.
Utleie av parkeringsplasser er kun tillatt til personer bosatt i sameiet.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter. siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0248/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22248

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 09:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for avtale om visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.