Komplett salgsoppgave

Solveien 122C

15 500 000 kr
208 m²
4 soverom
Velkommen til Solveien 122C
Velkommen til Solveien 122C
Kart
Solveien / Nordstrand
Villaeiendom over 2 plan med flott utsikt mot fjorden. Solrik tomt. Dobbel garasje. Hybelmulighet.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  15 500 000 kr
 • Omkostninger
  388 670 kr
 • Totalpris
  15 888 670 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  208 m²
 • Bruksareal
  208 m²
 • Tomteareal
  575 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Ta kontakt med megler på mob: 932 64 375 for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig enebolig over 2 plan med stor grunnflate, og flott utsikt mot fjorden, øyene, sentrum og Holmenkollen. Bolig har en meget barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet, i andre husrekke fra vei, i et av byens mest attraktive og populære villaområder på Nordstrand. Fra eiendommen er det gangavstand til alt området og bydelen kan tilby.
Boligen har en meget familievennlig planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, og inneholder bla. 4 soverom, 2 bad, stor kombinert stue og spisestue, kjøkken, og peisestue. Gjennomgående bruk a store vindusflater sørger for at boligen bades i lys, samt fremhever den flotte utsikten. Mulighet å etablere hybel i deler av underetasjen. Pent opparbeidet hage og flotte uteplasser med sol fra morgen til kveld. Dobbel garasje og stor gårdsplass.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solveien 122C, 1170 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 182, bruksnummer 1215, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 208 kvm
Totalt primærrom: 208 kvm
Primærrom:
1. etasje 106 kvm:
Stue, spisestue, kjøkken, gang, bad, 3 soverom.
Underetasje 102 kvm:
Entré, gang, kjellerstue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom (hvorav ett ikke er godkjent til varig oppholdsrom).
Dobbel garasje på 32 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 1988 over to plan med 1. etasje og underetasje. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført grunnmur i betong og støpt gulv mot grunn. Drenering fra byggeår. Bærende konstruksjoner i mur- og trekonstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger over grunnmur har liggende trekledning/mur på fasaden. Valmet tak i trekonstruksjon, tekket med takstein fra byggeår. Vinduer/terrassedører i 2-lags glass fra byggeåret. Ytterdør med sikkerhetslås og glassfelt fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Frittstående dobbel garasje i betongkonstruksjon med støpt plate på mark og betongvegger. Yttervegger med liggende trekledning på fasaden. Flat takkonstruksjon som er tekket med sveiset takpapp. Elektrisk leddport (ny i 2021) og belysning.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen er oppført i 1988 og fremstår i dag med standard fra byggeår, og det bør påregnes oppussing av boligen for å nå dagens krav til standard. I tilstandsrapporten har boligen fått TG2 på samtlige bygningsdeler (utvendig og innvendig), tekniske installasjoner og elektrisk anlegg. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i utlektet kjellevegg, og det ble registrert noe høye verdier. Videre informere selger at stengemekanisme til feierluke er defekt. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og egenerklæringsskjema. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Solveien 122C er en romslig familiebolig over 2 plan, med en solrik og meget attraktiv beliggenhet i et veletablert villaområde i populære Solveien. Bolig har en meget barnevennlig og trafikkskjermet beliggenhet, i andre husrekke fra vei, med flott utsikt over fjorden, øyene, sentrum og opp mot Holmenkollen. Eiendommen er skreddersydd for familieliv med en praktisk, innholdsrik og åpen planløsning, som åpner for flere bruksmuligheter bl.a. mulighet for hybel i underetasje.
Standard er hovedsakelig fra byggeår, og det er i tilstandsrapporten gitt tilstandsgrad 2 på de fleste punkter, så modernisering bør påregnes for å nå dagens krav til standard. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Men, her er alle muligheter tilstede for å skape et meget hyggelig hjem, i et særdeles attraktivt område! Gangavstand til alt området har å by på: barnehager og skole, diverse servicetilbud, et bredt fritidstilbud og offentlig kommunikasjon. Solrik beliggenhet i kombinasjon med gjennomgående bruk av store vindusflater gir boligen mye naturlig lys og bidrar til å gi en god romfølelse. God boltreplass for både liten og stor i hagen. Stor stensatt gårdsplass med god plass, dobbelgarasje. og med videre trappeadkomst til boligen. Det er varmekabler i oppkjørsel, gårdsplass og trappeadkomst til boligen.
Selger har bl.a. gjort følgende oppgraderinger de to årene:
Oppgradert det elektriske anlegget. Skiftet til ledlamper, nye stikk og skifte av termostatbrytere til gulvvarme. Reparert løse ledninger i garasjen. Skiftet hovedstoppekran, samt montert nye blandebatterier på vaskerom og kjøkken. Ny oppvaskmaskin og vaskemaskin. Ny vaskekum og nytt avløp på vaskerom. Anlagt ny terrasseplatting med trapp og rekkverk i bakhagen. Rekkverk ved utetrapp, montert på garasjevegg. Ny automatisk garasjeport.
Underetasjen består av entré, mellomgang, stor kjellerstue og med tilliggende rom innenfor dette, to soverom (hvorav ett ikke er godkjent til varig opphold), baderom, vaskerom og bod med kjøkken. Store deler av underetasjen har varme i gulv. Dersom ønskelig er det mulighet for å etablere hybel i deler av underetasjen.
Entré:
Inn fra det overbygde inngangspartiet blir du møtt av en romslig entré med fliser og varme i gulv. God plass til oppheng av ytterjakker i skyvedørsgarderobe. Videre fra entréen er det adkomst til kjellerstue og til den delen hvor man evt. kan etablere hybel.
Kjellerstue:
En særdeles stor kjellerstue, med tilliggende som, som absolutt stor nok til å romme flere løsninger. Er det ungdomshule, lekerom, bibliotek, hjemmekino/TV-stue, musikkrom som er ditt behov? Kanskje litt av hvert – eller noe helt annet? Her er mulighetene er mange! Peisen gir ekstra hygge og varme på kalde høst- og vinterkvelder. Fliser på gulv med varme gir en god og lun temperatur. De store vinduene mot vest gir rommet godt med naturlig lys.
Soverom:
I denne etasjen finner du to gode soverom, hvorav det minste ikke er godkjent til varig opphold. Dog kan det fungere utmerket som kontor eller gjesterom. Det minste rommet er utrustet med garderobeskap, og begge rommene har god plass til seng, skrivebord, og evt. andre ønskelige møbler.
Bad:
I denne etasjen finner du et av husets to baderom. Eldre flislagt baderom fra byggeår som er av meget god størrelse. Det er effektivt innredet med vegghengt servantskap med nedfelt servant med ett greps blandebatteri. God plass til toalettartikler i servantskap. Speil med sideskap, overlys og stikkontakt. Gulvmontert toalett. Dusjhjørne med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Vannrør i isolerte kobberrør og avløpsrør i plast. Mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte i himling. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener, og vindu gir godt med lys.
Vaskerom:
Vegg i vegg med baderommet finner du vaskerommet som er utrustet med fliser og varme i gulv. Utslagsvask i rustfritt stål og ett greps blandebatteri, opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, samt god plass til evt. å installere garderobeskap - kort sagt alt det du trenger og ønsker i et vaskerom. Vannrør i kobber og avløpsrør i plast. Her er også varmtvannsberederen på 200L fra 2015 plassert. Stoppekran (ny 2021). Vannmåler. Mekanisk ventilasjon.
Kjøkken:
Opprinnelig bod hvor tidligere eier har satt inn kjøkken. Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter på skuffer og skapdører. Vannrør i isolerte kobberrør og avløpsrør i plast. Vinylbelegg på gulv. Utslagsvask i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Lys og stikkontakter under overskap.
1. etasje inneholder stue/spisestue med utgang til terrasse, og stort kjøkken. Tre soverom, hvorav to har utgang til uteplasser, samt baderom. Adkomst uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i soveromsgang.
Stue/spisestue:
Særdeles romslig stue og spisestue som gir mange innredningsmuligheter. Her er det godt med plass til flere sittegrupper og spisebord. Om den rette anledningen byr seg, er det rikelig med plass til å dekke til et skikkelig langbord for sammenkomster for familie, slekt og venner. Mulighet for ildsted i stuen. De store vindusflatene som dekker store deler av den vestvendte veggen gir særdeles godt med lys, samtidig som de fremhever den flotte utsikten. Utgang til stor terrasse på 20 kvm. med flott utsikt mot fjorden. Her er det god plass til å etablere flere sittegrupper, og innbyr til en flott uteplass å samle venner og familie på sommerdager. Terrassen er delvis overbygget, samt utstyrt med markise, noe som gjør at man kan kose seg ute selv på de litt regnfulle dagene.
Kjøkken:
I praktisk tilknytning til stuen/spisestuen finner du et stort kjøkken med plass til kjøkkenbord. Et pent kjøkken som ble pusset opp i 2008 med hvite profilerte fronter, og benkeplater i heltre. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Marmorfliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet fremstår som meget funksjonelt med særdeles god skapplass, og integrerte hvitevarer som inkluderer: nedfelt induksjonstopp, komfyr, mikrobølgeovn og kjøleskap. Frittstående oppvaskmaskin (medfølger). Komfyrvakt fra år 2020. Kjøkkenventilator på vegg med avtrekk til kanal. Fuktføler/ lekkasjestopper montert.
Soverom:
Fra stuen er det inngang til egen soveromsfløy hvor du finner 3 soverom, samt baderom. Soverommene ligger godt skjermet fra øvrige oppholdsrom som stue, spisestue og kjøkken. Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe, samt utgang til vestvendt terrasse på 6 kvm. De to andre soverommene er av litt mindre størrelse og passer således utmerket som barnerom. Utgang fra det ene soverommet til østvendt terrasse på 8 kvm. Et perfekt sted å starte dagen med en kaffe i morgensolen.
Baderom:
I praktisk tilknytning til soverommene ligger husets andre baderom. Flislagt baderom fra byggeår med stedvis oppgraderinger i år 2008. Det er effektivt innredet med vegghengt servantskap med heldekkende servant med ett greps blandebatteri. Speil med sideskap, overlys og stikkontakt. Dusjhjørne med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Servantskap og høyskap gir god oppbevaringsplass. Mekanisk ventilasjon med avtrekksvifte i himling. Vannrør i kobber og avløpsrør i plast (fra byggeår). Varmekabler i gulvet sørger for å sikre varme tær for de som kvier seg for å forlate dynens lune varme, og vinduet sikrer godt med naturlig lys.
Kort oppsummert:
Dette er en romslig og innholdsrik familiebolig med svært gode muligheter for å tilpasse den enkelte families behov og ønsker, beliggende i et område som betraktes som familievennlig og hvor man har alle forutsetninger for å trives meget godt.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring. Gulvvarme i bad og deler av underetasjen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.05.1991. Det foreligger ferdigattest for bruksendring av bod i underetasje til soverom, samt innsetting av vindu datert 08.11.2022. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.
Det ene soverommet og kjøkken i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 24027, tinglyst 13.04.1987:
Gnr. 182, bnr. 1215 og senere utskilte parseller anlegger felles ledninger og vann og avløp. Eierne er solidarisk ansvarlig for reparasjon og vedlikehold av fellesledninger. For forvoldt skade i den anledning kan det kreves erstatning etter skjønn.
Dagboknr. 17055, tinglyst 09.03.1988:
Avtale mellom gnr. 182, bnr. 460, 1215 og 1341. Nevnte eiendommer anlegger felles stikkledning for vann og avløp fra hovedledning i Solveien etter avtalt trase. Ledningsanlegget utføres etter planer som er godkjent av kommunen. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlig for ledningenes drift og vedlikehold. De økonomiske forpliktelser fordeles med en tredel på hver av partene. De grunneierne som får felles stikkledning gjennom sin eiendom, forplikter seg til å ikke utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige, likeså gis det fri adgang for nødvendig vedlikeholds -og reparasjonsarbeider. Eventuell tvist avgjøres ved skjønn.
I tillegg er det tinglyst følgende servitutt på eiendommens hovedbøl med gnr. 182, bnr. 460, som også hefter i eiendommen.
Dagboknr. 21311, tinglyst 25.08.1981:
Solveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 5 meter. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier av eiendommen å vederlagsfritt opparbeide vei til og langs den side av tomta hvor den har sin adkomst samt avstå nødvendig veigrunn.
På gnr. 182, bnr. 1342, som er adkomstvei til eiendommen fra Solveien, er det tinglyst følgende bestemmelse:
Gnr. 182, bnr. 1215 og 1341 skal ha samme rettigheter og forpliktelser til fellesarealet på gnr. 182, bnr. 1342.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solveien 122C har en meget attraktiv beliggenhet i et av byens mest attraktive og populære villaområder på Nordstrand. Boligen ligger godt tilbaketrukket, i 2. husrekke fra vei, i rolige og frodige omgivelser med flotte solforhold og utsikt mot fjorden, øyene, sentrum og Holmenkollen. Et særdeles barnevennlig villaområde med lite gjennomgangstrafikk, og kort vei til skoler og friområder. Gangavstand også til kollektivtransport og diverse servicetilbud.
Fra eiendommen er det kort vei til Sæter med flere caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema. På Sæter finner du i tillegg bl.a. treningssenter, legekontor, blomsterhandel m.m., samt både bussholdeplass og trikkestasjon. De to andre lokale handelssentrene i bydelen, Lambertseter og Holtet, er heller ikke langt unna. Lambertseter Senter har et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino, mens du på Holtet bl.a. finner den populære delikatessebutikken Jacobs.
Det er et godt kollektivtilbud i område, men kort vei til trikk og buss ved Sæter, samt til Nordstrand togstasjon lenger ned i Nordstrandveien.
(Se ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. kort vei til friområder som gir gode leke- og rekreasjonsmuligheter. Det er heller ikke langt til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Nærhet også til Østmarka.
En kort spasertur fra eiendommen og ned til flere badeplasser langs fjorden.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Sats på Lambertseter.

Adkomst

Innkjøring til eiendommen fra Solveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Boligen sogner til Nordstrand barne- og ungdomsskole.
Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 575 kvm. Tomten er skrånende mot vest og er pent opparbeidet med skiferheller, hekkplanter, trær, busker, naturfjell, plen og beplantning. Belegningsstein i innkjørsel og på gårdsplass. Det er varmekabler i oppkjørsel, gårdsplass og trappeadkomst til boligen.
God boltreplass i hagen for liten og stor. Sol på eiendommen fra morgen til kveld og flere soner for å etablere sittegrupper både på terrasser og i hage, både foran og bak. Hagen innbyr til en fin plass for ballspill, lek og moro for både små og store.

Parkering

Parkering i dobbel garasje, samt på gårdsplass. Varmekabler i oppkjørsel, gårdsplass og trappeadkomst til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med tinglyst adkomstrett og felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4644 datert 11.06.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 554,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 11 338,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr 668,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sikkerhetsgruppen som alarmselskap som koster kr 4.000,- pr. år. Abonnement kan videreføres dersom ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 778 366,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 10 002 117,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 15.888.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Giverholt og Kari Sand

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0148/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22148

Dato

Sist oppdatert: 05. desember 2022 kl. 10:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler på mob: 932 64 375 for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.