Komplett salgsoppgave

Frida Hansens vei 22

2 290 000 kr
52 m²
2 soverom
Velkommen til Frida Hansens vei 22.
Velkommen til Frida Hansens vei 22.
Agnethe Goa
Presenteres av
Agnethe Goa
Hillevåg
Trivelig leilighet med 2 soverom. Uinnredet kjeller, parkeringsplass og egen veranda. Sentral beliggenhet.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  2 290 000 kr
 • Omkostninger
  58 592 kr
 • Totalpris
  2 348 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1910
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Trivelig 3-roms leilighet i 1. etasje med tilhørende uinnredet kjeller. Leiligheten har en sentral plassering i Hillevåg med en rekke fasiliteter som Kilden kjøpesenter samt kort vei til Stavanger sentrum.
 • Inngangspartiet er adskilt leiligheten med god plass til jakker og sko.
 • Stort kjøkkenet med god plass til sosialt samvær. integrerte hvitevarer som komfyr med platetopp og oppvaskmaskin.
 • Badet er tidløst med innebygget dusjhjørne, vegghengt toalett, og servant med skap. Opplegg til vaskemaskin.
 • Meget gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter i umiddelbar nærhet.
 • Gode kollektivmuligheter med buss i umiddelbar nærhet.
 • Ligger sentralt men likevel i en rolig gate uten mye trafikk.
 • Uinnredet kjeller med oppbevaringsplass.

 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Frida Hansens vei 22, 4016 STAVANGER
  Kommunenummer 1103, gårdsnummer 22, bruksnummer 120, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 52 kvm
  Totalt primærrom: 52 kvm
  Primærrom:
  1. etasje 52 kvm: Entre, stue, bad kjøkken og 2 soverom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2021 utført av Anticimex Stavanger AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i grunnmur av naturstein. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak i trekonstruksjoner med saltaks konstruksjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
  TG 0-1: 50%
  TG 2: 26%
  TG 3: 15%
  TGIU: 9%
  Det gjøres spesielt oppmerksom på boligens TG3::
  -Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller. Boder/lagring. Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
  -Elektrisk anlegg - 1.etg. Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.
  -Konstruksjon
  -Vinduer
  -Drenering - 1.etg. Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Ink. eventuell krypekjeller og plate på mark.
  -Forstøtningsmurer Forstøtningsmurer.
  Se utfyllende tekst i rapporten.

  Standard

  Dette er en lys og trivelig leilighet i en horisontaldelt 2-mannsbolig oppført 1910. Leiligheten ligger i 1.etasje med boder og lagring i kjeller. Boligen har grunnmur av naturstein og yttervegger i tre. Takket ble utskiftet i 2007. Leiligheten er nymalt. Elektrisk oppvarming. Verandaen utenfor boligen disponeres av denne seksjonen.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1910. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Dette mangler etter brann i kommunale arkiver. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
  Det foreligger ferdigattest for fasadeendringer, hva angår terrasse, vinduer og tak, datert 16.08.2011.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke finnes originale tegninger på boligen. Det er derfor ikke mulig å se hvilke rom i huset som er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
  Dagboknr 390-1, tinglyst 29.01.1960, type heftelse: Bestemmelse om gjerde
  Vedlikeholdsplikt - Overført fra: 1103-22/120
  Gjelder denne registerenheten med flere.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Diverse

  Leiligheten tilhører et sameie med 2 seksjoner. Terrassen utenfor seksjon 1 disponeres av seksjon 1. Alt som er utenfor eierseksjonen er felles og vedlikeholdes i fellesskap. Alle utgifter med eiendommens fellesanliggende, herunder bygningsforsikring strøm i fellesareal, vedlikehold av bygningene etc. fordeles i henhold til eierbrøk.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hillevåg er blandt Stavangers mest etablerte og populære bydeler. Området har mye å by på. Kilden kjøpesenter er et bydelssentrum med fenomenale shoppingmuligheter og et sosialt treffsted for de mange beboerne i Hillevåg. Det finnes selvsagt mange flere butikker og spisesteder i nærheten. Fra Hillevåg går rutebuss med hyppige avganger til Stavanger sentrum og det tar mindre enn fem minutter til sentrum med alle dets attraksjoner og ting som skjer hele året. Fra SUS (som er i gåavstand fra boligen) går det også direktebuss til universitet og flybuss til Sola.
  Boligen ligger også i gåavstand til togstasjonen. Her går det tog til Stavanger sentrum, Sandnes, Bryne og videre sørover.
  Vannassen og området rundt er et av Stavangers mest populære turområde for både tobente og firbente. I tillegg er Sørmarka et viktig, grønt turmål for Hillevågs innbyggere. Sørmarka har over fem kilometer med god tursti og en lysløype som er mer enn 3,5 kilometer lang. Her er det glimrende muligheter for å få opp pulsen og formen eller ta en behagelig rolig spasertur. Fine turområder nedover mot sjøen er det også, samt treningssenteret SATS Hillevåg ligger like ved.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Se vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 268 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Gateparkering etter områdets bestemmelser. Parkeringsplass i gårdsrom som disponeres av seksjon 1 og 2 ifølge selger. For at det skal være plass til 2 biler samtidig må parkeringsplassen utbedres.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei(22/98) Asbjørn M.Egeland v/Bjørn Særvoll med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 1179 datert 17.04.1989 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Kommuneplaner Id KPL-1103 Navn Kommuneplanens arealdel 2019-2034 Ikrafttredelse 09.12.2019
  Kommunedelplaner Id 116K, Navn Kommunedelplan for Paradis - Hillevåg Ikrafttredelse 19.09.2005
  Reguleringsplaner under arbeid
  Id 2731 Navn Hillevåg, Status Planlegging igangsatt, Plantype Områderegulering
  Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
  Id 2731, Navn Hillevåg, Status Planlegging igangsatt, Plantype Områderegulering
  Retningslinjer for hensynssoner bevaring av kulturmiljø (pbl § 11.8c) Trehusbyen. Eiendommen er regulert av Trehusbebyggelsens estetiske retningslinjer. Retningslinjene er retningsgivende for reguleringsplanlegging og bindende for byggesaksbehandling.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 8 726,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr xxxx,- pr. år. / xxxxx kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr xxxx,-
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr xxx,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 849 597,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 058 549,20.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.348.592,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Inger-Johanne Øi

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 45.000,-
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.900,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 35-0296/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Stavanger
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR35.21296

  Dato

  Sist oppdatert: 19. april 2022 kl. 14:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.