Komplett salgsoppgave

Måkeungen 2

6 250 000 kr
100 m²
3 soverom
Måkeungen 2 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Måkeungen 2 presenteres av Per-Espen Omberg i Krogsveen.
Kart
Del
Langøya
Moderne, funkis-inspirert kjedet enebolig ved Vesterelven. Solrik takterrasse med flott utsikt. Carport med lader

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 250 000 kr
 • Omkostninger
  157 420 kr
 • Totalpris
  6 407 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2016
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 299 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Funkis-inspirert og moderne, kjedet enebolig på attraktive Langøya - få meter unna Vesterelven
 • Solrik takterrasse på hele 56 kvm. med innbygget takstue på ca. 12 kvm.
 • Sydvendt markterrasse på ca. 28 kvm. og terrasse på ca. 31 kvm. tilknyttet 2. etasje
 • Tidsaktuell og velholdt standard fra byggeåret
 • Arealeffektiv og praktisk romløsning med blant annet tre soverom
 • Stilrent Sigdal-kjøkken med alle hvitevarer integrert
 • Romslig bad, oppgradert i 2021 med blant annet annet nye møbler
 • Toalettrom ved entreen, med plass til vaskesøyle
 • Carport rett utenfor døren, med lader og sportsbod på ca. 6 kvm.
 • Umiddelbar tilgang til sjøen og vakre turområder
 • Kort avstand til barnehager og skoler
 • Gang/sykkelvei helt til byen, 15-20 min unna

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Måkeungen 2, 1679 KRÅKERØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 425, bruksnummer 182, seksjonsnummer 31, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Bruksareal:
1.etasje - 51 kvm.
2.etasje - 53 kvm.
Primærrom:
1. etasje - 51 kvm: Entré, toalettrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje - 49 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Teknisk rom
I tillegg disponerer boligen en isolert bod ute på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.12.2022, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligbygg over to etasjer. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur av betongkonstruksjon. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av treverk. Utvendige fasader forblendet med teglstein, fasadeplater og stående trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran (taktekkingen er skjult under terrassedekke). Boligen har slett entrédør med kikkehull og elektronisk dørlås. Skyvedør med tre-lags glass fra byggeår. Terrassedører med 2-lags glass fra byggeår. Vinduer med 2-lags og 3-lags glass fra byggeår og vindu med to-lags glass fra 2018. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG 2) på bygningselementer i: Bad og elektrisk anlegg
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om badet/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Utdrag fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats - Borge rør: Dusj, servant, blandebatterier og skapinnredning på bad i 2. etg. byttet av Borge rør i 2021. Blandebatteri toalettrom i 1. etg. byttet i 2022 ved egeninnsats.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? - Ja, egeninnsats.
Hull i vegger etter bytte av innredning er tettet med 2-komponent epoxysparkel og 2-komponent gelcoat i 2021.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, Utett rundt pipe i takstue, tettet med multibond.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært - Uteplassen.no og W.A. Andersen: Del av takterrasse isolert og innglasset av uteplassen.no i 2017. Utvendig solskjerming (screens) i stue og hovedsoverom montert av W.A. Andersen.no i 2016. Veranda i 1. etg. utvidet og levegger satt opp, uvisst av hvem, antagelig i 2017.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats - Airon: Byttet motor i ventilasjonssnlegg (faglært). Noen av stikkontaktene montert i takstue antatt egeninnsats av tidligere eier.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, Installatøren AS
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, Montert av Bjerk Elektro.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, Byttet blandebatteri på kjøkken. Montert vannrenser i kjøkkenskap.

Standard

Boligens overflater og utstyr er i hovedsak fra byggeåret og velholdt, hvilket også reflekteres i tilstandsrapport der TG 0/1 er gitt på nær samtlige av rapportens punkter. Enkelte oppgraderinger er utført siden boligen ble ferdigstilt, i regi av både nåværende og foregående eiere.
Arealet er svært effektivt disponert i en praktisk romløsning som gir hver etasje sitt eget formål, hvorav første etasje utgjør boligens aktive sone. Stuen og kjøkkenet er åpent forbundet, hvilket blant annet gir begge rom gode lysforhold dagen gjennom. Utvendig solskjerming i form av screens ble montert på stuens vinduer i 2016.
Kjøkkenet har innredning fra Sigdal som er både stilren og bruksvennlig utformet. Innredningen omfatter en rekke skap med mange oppbevaringsmuligheter, og har i tillegg praktiske arbeidsflater på rettvinklede benker. Blandebatteriet er byttet ut siden 2020. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger boligen.
Foruten den aktive sonen inneholder første etasje også et toalettrom med rør-opplegg til vaskemaskin. Dette rommet er distansert fra stuen og tilgjengelig rett fra entreen. Blandebatteriet ble her byttet ut i 2022.
Badet og boligens tre soverom er samlet på én og samme flate i andre etasje. Badet ble i 2021 påkostet med både nye baderomsmøbler, nye blandebatterier som i dusjhjørnet inkluderer hånd- og regndusj. Dusjhjørnet har for øvrig også glassdører som kan svinges inn for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten i rommet.
Boligens tre soverom er av ulike størrelser, hvorav to er velfungerende som barnerom med ca. 9,5 og 6 kvm. hver. Hovedsoverommet er oppmålt til ca. 13,5 kvm. og utstyrt med både utvendig screen og en hendig skyvedørsgarderobe av ca. 3 meter bredde. Skyvedørsgarderobe av et mer kompakt format finnes også i det minste soverommet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett og fliser.
Innervegger: Fliser og malte glatte flater.
Himlinger: Malte glatte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte og profilerte mørke fronter. Laminerte grå benkeplater. Underlimt dobbel stålvask med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombiskap. Avtrekksventilator.
Bad: Servantskap med glatte lyse fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med speilfronter. Høyskap med glatte lyse fronter. Dusjhjørne med glassdører og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Toalettrom: Servantskap med glatte hvite fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin. Vannmåler i toalettrom.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ved salg:
- Madrasser og ryggputer til sittebenk i takstue. Plante kasser veranda første- og andre etasje. Regnvannssisterne og slangetrommel.
Følgende medfølger ikke ved salg:
- Vaskemaskin, vannrenser og kodelås.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.10.2016. Arbeidets art: Nybygg boliger. Denne ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Det foreligger et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst en servitutt på eiendommen:
Dagboknr 18874, tinglyst 08.01.2016, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Gnr. 425, Bnr. 181 og 182 og fremtidige parseller fradelt tiddse, skal ha gjensidig og vederlagsfri rett til å ha liggende, samt adkomst til nødvendige teknisk infrastruktur på og i grunnen i hverandres eiendommer til: rørføringer og kabler for tekniske anlegg for vann og avløp, overvann mv.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Som beboer på Langøya vil du få fullt utbytte av det mange mener gjør Kråkerøy til et så ettertraktet sted å bo; en nærmest landlig atmosfære med umiddelbar nærhet til sjøen og blankskurte svaberg, samtidig som sentrumskjernen er innenfor sykkelavstand eller bare få minutter med buss.
Nærheten til sjøen er naturligvis spesielt attraktivt i sommermånedene. Med sykkel er det enkelt å sykle ut til Glufsa ved sydspissen av Langøya, et populært badested med blankskurte svaberg og flott utsikt mot fjorden. Har du båt og får plass i én av småbåthavnene i området, får du også et ypperlig utgangspunkt for utflukter i skjærgården.
I nærområdet finnes en hel rekke turmuligheter, både langs sjøen og i skogene lenger inn på øya. Flere stier og grusveier er tilgjengelig rett fra Langøyveien og leder videre gjennom til dels idylliske omgivelser. Turområdene er mye benyttet også til hverdagslige treningsøkter, spesielt for løping.
For en barnefamilie vil det være et praktisk pluss at barneskole ligger i nærmiljøet og er innenfor gangavstand eller en kort sykkeltur. Det finnes også en rekke barnehager på Kråkerøy, hvorav den nærmeste finnes allerede i nabolaget.
Hverdagslige innkjøp kan enkelt gjennomføres på nærbutikken som er innenfor gangavstand. Sentrumskjernen med shoppingmuligheter samt alle sine tjenester og tilbud er om lag 10 minutter unna med sykkel eller buss. Sentrum har gjennom de seneste årene opplevd stor utvikling og revitalisering med nye forretninger, kulturtilbud og en rekke nye spisesteder.
Nærmeste bussholdeplass finnes like ved og er stopp for linje 5 som har har avganger til sentrum opptil hver halvtime. Bussen stopper for øvrig også også like ved togstasjonen, og med toget tar du deg videre til Oslo på ca. 70 minutter.
Foruten buss utgjør også byfergene på elven et godt kollektivtilbud som attpåtil er gratis å benytte. Nærmeste fergeleie er i dag ved Værste på Kråkerøy, der du kan ta fergen videre mot Østsiden og Gamlebyen eller helt ut til Gressvik og Åle i motsatt retning. Fergen har svært hyppige avganger dagen gjennom, hele uken. Verdt å merke seg kan det også være at kommunen vurderer fremtidige fergeanløp til både Langøya og Glombo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Langøyåsen barnehage (1-5 år) - 0.4 km
Tørkopp barnehage (0-6 år) - 1.5 km
Rød barnehage (0-5 år) - 1.5 km
Skoler:
Rød skole (1-7 kl.) - 1.5 km
Kråkerøy ungdomsskole (8-10 kl.) - 4.1 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) - 6.8 km
Gressvik ungdomsskole - Onsøy (8-10 kl.) - 7.8 km
WANG Toppidrett Fredrikstad - 3.9 km
Frederik II videregående skole - 5.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 15 233 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Carport med plass til 2 biler og kort avstand til felles parkeringsplass. I carporten er det installert elbil-lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 510 - høyspenningsanlegg, 112 - konsentrert småhusbebyggelse, 160 - offentlig bebyggelse, 322 - gangvei, 420 - turvei, 611 - parkbelte i industriområde, 710 - felles avkjørsel, 730 - felles parkeringsplass, 750 - felles lekeareal, 780 - felles grøntareal i henhold til reguleringsplan 548 Langøya vest datert 17. november 2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor Kommuneplan Fredrikstad 2020-2032 datert 18.juni 2020.
Arealplaner under arbeid:
Plannavn Måkeveien 6-10 - Varsel om utvidelse av plangrense for innarbeide fortau langs Måkeveiens vestside gjennom det opprinnelig varslede planområdet, og ned til eksisterende fortau i Måkekollen. Dette for å ivareta sikkerhet for gående ned til Langøyåsen aktivitetspark, som planlegges opparbeidet til nærmiljøparkstandard.
Selger opplyser at nabotomten mot nord er regulert som boligområde og utbygging kan påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2 299,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv og internett, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold (Blant annet gressklipping og snømåking), forretningsfører, personalkostnader og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Felleskostnadene øker med kr. 30 per boenhet fra 01.03.2023 pga. økning i kostnad kabeltv/internett.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 11.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Dette er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 246,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, eiendomsskatt, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 7 292,- for inneværende år. Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 972 168,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 499 803,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7 292,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38 314,- pr. 31.12.2021
Ingen fellesgjeld pr.29.11.2022 i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 407 420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øyvind Berger og Merete Berger

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Vestre Langøyåsen boligsameie, med sameiebrøk 71/4117.
Sameiet består av 42 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning.
Dyrehold er tillatt.
I følge forretningsfører skal det i 2023 tas opp lån i forbindelse med malerarbeidene i 2023.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris provisjon kr. 60 000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0257/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22257

Dato

Sist oppdatert: 15. januar 2023 kl. 00:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.