Solgt: 6 300 000 kr

Grefsentunet 104

6 000 000 kr
72 m²
2 soverom
Velkommen til Grefsentunet 104, en 3-roms leilighet i 2. etasje med trappefri adkomst!
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Grefsentunet
Seniorbolig (55 år+) Lys og gjennomgående 3-roms. Meget god planløsning og intern beliggenhet! Trappefri. Noe oppussing
 • Prisantydning
  6 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  166 574 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  6 467 706 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  72 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 635 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og gjennomgående 3-roms seniorleilighet (55+) med en meget god intern beliggenhet i borettslaget. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med solrik balkong og trappefri, asfaltert adkomst med hyggelig plass til morgenkaffen.
Vinduer på tre sider av leiligheten gir godt med lys og leiligheten har en fin planløsning med separat kjøkken, to soverom, romslig bad og stue med utgang til balkong med hyggelig utsyn over borettslagets arealer. Det er godt med bodplass i intern bod, bod på balkongen, ved inngangpartiet + lagringsloft.
Beboere med bil kan leie garasjeplass etter venteliste. Det er etablert felles ladestasjoner.
Grefsentunet borettslag er et hyggelig boligtun med en svært sentral beliggenhet på Grefsen, med kort vei til marka, offentlig kommunikasjon og butikker.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grefsentunet 104, 0488 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 1348, ideell andel 1/1
Andelsnummer 34, Grefsentunet Borettslag, organisasjonsnummer 942 271 956

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm
Primærrom:
1. etasje - 72 kvm: Entré, gang, bad, to soverom, stue og kjøkken
Sekundærrom:
1. etasje - 2 kvm: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen en utendørs bod ved inngangspartiet, en innvendig bod i leiligheten og en bod på verandaen. Det er i tillegg mulighet for lagring på loft.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.04.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Småhus over to etasjer. Leiligheten har trappefri inngang og ligger i byggets 2. etasje.
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsaklig av murkonstruksjoner og trekonstruksjoner.
Saltak i trekonstruksjoner belagt med takstein. Takstmann har ikke besiktiget tak. Utvendige fasader forblendet med liggende trekledning.
Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og glassfelt fra byggeår. Verandadør og vinduer med 3-lags glass fra byggeår.
Varmtvannsbereder på 120 liter fra 2005.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at leiligheten har generelt en eldre standard og oppussing må påregnes. Det er gitt TG 2 på at badet har naturlig ventilasjon og ikke mekaniske avtrekk, det er sprekker i gulvbelegg, membran er fra byggeår og har redusert levetid og at det er for lite fall på badegulv. Det ble også observert svertesopp i dusjsonen. Det er også gitt TG 2 på bruksslitasje på veggoverflater og parkettgulv, samt restlevetid på vannrør.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys, gjennomgående 3-roms leilighet med balkong. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, med trappefri og asfaltert adkomst fra husets bakside.
Leiligheten holder en eldre standard og oppussing må påregnes.
Inneholder:
Hyggelig inngangsparti med plass til kafésett utenfor inngangsdøren. Her er det også en praktisk utebod.
Vindfang med god plass til garderobeskap, klesoppheng og skoskap.
Fra vindfanget kommer man videre inn i en romslig gang med plass til sittebenk, kommode eller lignende. I gangen er det en praktisk innvendig bod på ca. 3 kvm med god lagringsplass til hyller og klesoppheng. Fra gangen er det takluke opp til loftet, som også kan brukes til lagring.
Kjøkken med slette fronter og laminat benkeplate. Kjøkkenet er av god størrelse og har godt med skap- og benkeplass. Det er plass til frokostbord på kjøkkenet.
Lys stue med utgang til solrik balkong. Stuen er romslig, med god plass til både sofagruppe, TV-møbler og spisebord. Ønsker man en mer åpen romløsning, kan deler av veggen mot kjøkkenet fjernes.
Balkongen er på ca. 9 kvm og vender mot syd. Det er god plass til hagemøbler og kafébord. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet med hyggelig utsyn mot borettslagets fellesområder. Fra balkongen er det tilgang til praktisk bod for oppbevaring av hageputer og lignende.
Romslig bad med eldre standard. Badet har dusjhjørne, servant med underskap, frittstående wc og originalt varmeskap. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
Meget romslig hovedsoverom med plass til dobbeltseng. Oppbevaring i medfølgende garderobeskap. Fra hovedsoverommet er det direkte inngang til badet via skyvedør.
Soverom 2 har også medfølgende garderobeskap. Rommet passer fint som gjesterom eller kontor, med plass til seng, nattbord og arbeidspult.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.11.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 52843, tinglyst 18.08.1987, type heftelse: Erklæring/avtale - Eiendommen skal benyttes til eldreboliger. Annen bruk skal godkjennes av kommunen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Leiligheten er vasket til visning og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grefsentunet borettslag er et hyggelig boligtun med en svært sentral beliggenhet på Grefsen, med kort vei til marka, offentlig kommunikasjon og butikker.
Det er gangavstand til nærbutikk på Disen, Storo Storsenter, servicetilbud og helsetjenester. På Grefsen og Disen velhus, populært kalt "Svettern", er det hud-/fotpleie. Kort vei til trikk på Disen, t-bane på Storo og bussholdeplass for både flybuss og busser fra ring 3. Tog fra Grefsen eller Kjelsås stasjon.
Bydel Nordre Aker har også et tilbud til beboere over 67 år, de aldersvennlige rosa bussene tar deg fra dør til dør innenfor bydelen for kun kr 19,- (honnørbillett) pr vei.
Storo storsenter er nærmeste kjøpesenter, med 130 butikker og servicetilbud finner du det meste du trenger i hverdagen her. Det er flere matvarebutikker i nærheten, blant annet Kiwi på Disen, søndagsåpen Joker i Kjelsåsveien, Spar på Myrerjordet og Rema 1000 ved Skeidbanen. I Glads vei 47, noen minutter fra leiligheten, ligger også Frivillighetssentralen. I GLads vei 20 ligger "Kakeriet" med fristende bakevarer og kaker, i samme bygget åpner Grefsen Hudpleie i løpet av sommeren 2021.
Grefsenplatået er områdets "sentrum" med Bellas restaurant, 7-Eleven, grønnsaksbutikk og Grefsen Sushi.
Området kan ellers by på flere gode tur-/kulturopplevelser. Det går flott turvei langs Akerselva, fra Maridalsvannet helt ned til Bjørvika. Grefsenåsen, som grenser mot Nordmarka, har fine turveier inn mot Grefsenkollen og Trollvannsstua. Idylliske Trollvann har badeplasser, brygger, bålplasser og benker og om vinteren er det en populær destinasjon for skiglade vaffelelskere i alle aldre med tilgang til både lysløyper, flotte oppkjørte løyper og alpinanlegg (Grefsenkleiva).
Grefsenkollen tilbyr førsteklasses restaurantopplevelse, uteservering, bar og de huser også en av Oslos mest populære festivaler, OverOslo.
Grefsentunet borettslag har (vanligvis) mange fellesarrangementer for beboerne. De siste årene har det vært arrangert bl.a utlodninger med hyggelig samvær, 17. mai treff, utflukter til Åsgårdstrand og Norefjell, og handleturer til Töcksfors og Årjäng. Hver onsdag er det hyggelig samvær for beboerne i Storstua i Grefsentunet 2. Denne kan også leies til hyggelige lag og familiesammenkomster.

Adkomst

Ta inn Grefsen Allé ved Kiwi Disen. Grefsentunet ligger på høyre hånd etter ca. 150 meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 17 077 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med en liten park for beboerne (Gåseparken), gressplen, busker og trær. Asfalterte gangstier med gatelys. Flere sittegrupper på området som er bilfritt, men med mulighet for innkjøring.

Parkering

Andelseiere som har bil kan leie garasjeplass i fellesgarasje.
Innskuddet er kr 17.000,- og leie per måned er kr 300,-. Per 02.04.2021 er det to ledige plasser for leie.
Det er opprettet ladestasjoner for el-bil ved innkjøring til garasjen. Strøm belastes de som lader ved hjelp av egne kort.
Borettslaget har også flere gjesteparkeringsplasser. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger (eldreboliger) i henhold til reguleringsplan S-2839 datert 22.01.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.01.86.
Gjennom kommuneplanen 2015, Smart. Trygg, Grønn-Oslo mot 2030, er en av satsingsområdene å fortette rundt knutepunktene Storo/Nydalen som også inkluderer nedre del av Grefsen. Saken er foreløpig satt i bero. Tiltaksgrensen gikk i Grefsen allé/Lindealleén, Grefsentunet lå ikke innenfor planområdet

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 635,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-tv, drift og vedlikehold av borettslaget og vaktmestertjenester (gressklipping, snørydding og strøing).
Felleskostnadene skal øke til kr 4 113,- fra 01.06.2021.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 1 295,-
Renter og avdrag: kr 2 340,-
Eiendomsskatten er kr 1 912,- for 2021.
Eiendomsskatten betales via fellesutgiftene 4 ganger i året i følge OBOS.
Boligen selges av arvinger, som ikke har kjennskap til faste konstnader som f.eks strøm.
Boligen er tilknyttet Telia (tiligere GET) som leverandør av kabel-tv/internett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 601 475,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 765 310,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32 187,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 166 574,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 13 122 649,- pr. 19.04.2021. Lånet er et annuitetslån i Handelsbanken.
Rentebetingelser: 1,95% flytende rente
Lånets restløpetid: 17 år og 2 måneder
Antall terminer per år: 12
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 6 167 706,-. Av dette beløpet utgjør kr 166 574,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Grømer, Marit Larsen Frydenborg og Haakon Larsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Grefsentunet Borettslag.
Borettslaget består av 80 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333
Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at husdyret ikke er til sjenanse eller ulempe for andre brukere av eiendommen.
Planlagte påkostninger:
Ingen planlagte påkostninger ihht. innkalling til årsmøte 2021.
Foretatt påkostninger de senere år:
- 2020/2021: Oppussing av storstua
- 2019: Etablert nytt avfallsanlegg.
- 2019: Fjerning av diverse trær på området.
- 2016: Byttet trykkreduksjonsventil for hovedvanninntaket til hele Grefsentunet
- 2016: Byttet stoppekran for hus 10 og 12
- 2016: Byttet et stort antall nedløp fra takrenner
- 2015: Malt alle 15 hus
- 2014: Byttet 8 gavlvegger på hus 15 og hus 5
- 2014: Byttet 2 bodvegger
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 55 000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15 500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0035/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2135

Dato

Sist oppdatert: 12. november 2021 kl. 13:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.