Solgt: 3 200 000 kr

Riddersporen 16

3 300 000 kr
111 m²
3 soverom
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Konnerud
Frittliggende enebolig i borettslag med barnevennlig og flott beliggenhet med grenser til friområde.
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  173 451 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 374 583 kr
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  111 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 187 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til visning av en enebolig med svært fin og barnevennlig beliggenhet.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Fin familiebolig med bla. tre soverom
- Nyere kjøkken fra 2014
- Garasje
- Veldrevent borettslag
- Svært rolig og barnevennlig beliggenhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Riddersporen 16, 3032 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 64, bruksnummer 163
Andelsnummer 41, Svensedammen Borettslag, organisasjonsnummer 950 536 136

Innhold

Totalt bruttoareal: 130 kvm
Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm
P-rom 1. etasje er 58 kvm.: Vindfang, entre, gjestetoalett, kjøkken, stue.
P-rom 2. etasje: 53 kvm.: Soveromsgang, tre soverom, vaskerom, baderom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.20 utført av takstmann Jahn-Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
1. etasje inneholder:
Overbygget inngangsparti.
Vindfang. Fliser på gulv, malt panel på vegger, malt tak. Garderobeløsning. Glassdør til entre.
Entre: Parkett på gulv, malt panel på vegger, malt tak. Åpen løsning mot stuen.
Bod: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak.
Kjøkken: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Fliser over kjøkkenbenk. Hvit og prifilert kjøkkeninnredning fra 2014. Opplegg for oppvaskmaskin. Utgang til veranda/hage. Åpen løsning fra kjøkkenet mot stuen.
Stue: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Varmepumpe. Vedovn. Utgang til terrasseplatting og hage.
2. etasje inneholder:
Soveromsgang: Tregulv, malt brystningspanel/malt tapetstrie på vegger, malt panel i tak. Utgang til lufteveranda.
Bod: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.
Vaskerom: Vinylbelegg på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Utslagsvask/skyllekum i innredning med under- og overskap, samt benkeplate. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 200 liters varmtvannsbereder fra 2008.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Varmekabler. Dusjkabinett . Servant i seksjon med under- og overskap. Toalett.
Soverom 1: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak.
Soverom 2: Laminat på gulv, tapet på vegger, malt tak.
Soverom 3: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. God skapplass med to doble garderobeskap.

Byggemåte

Enebolig over to etasjer, oppført i bindingsverk med saltak tekket med stålplater som er lakkert. Taket var nytt for ca. 15 år siden. Vinduer med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at det er normal standard og slitasje over innredninger og overflater. Takstmann skriver at våtrom bør prioriteres, at utvendig kledning og balkonger er noe slitt og trenger vedlikehold, samt at garasje er slitt og skjev.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen har en praktisk og fin planløsning, med normal standard.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stuen. Varmekabler i baderomsgulv. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bolig og garasje er datert 21.03.1983. Kopi kan fås v/henv. megler.
Kjøper overtar boligen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant i alle boliger i borettslaget, for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
På borettslagets felles eiendom er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
28.11.1983 - Dokumentnr: 9562 - Avtale mellom borettslaget og Drammen kommune, hvoretter kommunen har rett til å legge og vedlikehold vann- og avløpsledninger over eiendommen.
Kopi av tinglyst erklæring kan fås v/henv. megler. Denne servitutten/erklæringen vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse/servitutt.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av hele boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at boligen har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger veldig fint til i et meget attraktivt, barnevennlig og rolig boligfelt, uten gjennomgangstrafikk. Boligen har flott intern beliggenhet helt i ytterkant av feltet, med grenser til regulerte friarealer ned mot Svensedammen. Boligen har gode solforhold.
Mange fritidstilbud på Konnerud. Stordammen med sine suverene bademuligheter ligger i gangavstand fra eiendommen. Turterrenget og lysløypene ligger rett utenfor døren. På Konnerud er det et rikt spenn av fritidstilbud, og et aktivt idrettslag som opererer innenfor et tallrikt antall grener. Konnerud IL. er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg.
Det rike fotballmiljøet har bidratt til at Konnerud har Drammens største kunstgressanlegg for helårsbruk, som ligger kun 5 minutter fra eiendommen. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper. 10 min. kjøring til Skoger Golfbane. 3 min. til Imjelt golfbane.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning !

Barnehager, skoler og fritid

Det er god barnehagedekning i Drammen Kommune med sine 85 private- og kommunale barnehager. Mange barnehager på Konnerud, hvorav 5 er kommunale og 7 er private, flere i kort gangavstand. De nærmeste ligger kun 200 meter unna.
Gangavstand til Vestbygda barneskole. Svensedammen ungdomsskole ligger sentralt på Konnerud, og betjener hele Konnerud. Se for øvrig www.drammen.kommune.no for ytterligere opplysninger om barnehager og skoler.
Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden med bla. Høyskolen i Buskerud. Se www.papirbredden.no

Beskrivelse av tomt

Felles selveiertomt på 37.877 kvm. som tilhører borettslaget i fellesskap.
Boligen disponerer den naturlige del av tomten som ligger rundt boligen. Denne delen er opparbeidet med plen og planter, singel/grus på gårdsplass.
Boligen har terrasseplatting på ca. 20 kvm. med utgang fra stuen og en liten terrasseplatting på 5 kvm. med utgang fra stuen. Det er også en veranda på ca. 6 kvm. med utgang fra soveromsgang.

Parkering

Frittstående garasje med plass til en bil. Vippeport med aautomatisk portåpner. Utover dette er det gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass samt gjesteparkeringsplasser på borettslagets eiendom

Vei, vann og avløp

Boligen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Boligen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for området Jordbrekkskogen, felt A fra 14.12.1981. Eiendommen er også i kommuneplanen for Drammen avsatt/godkjent til boligformål. Kopi av reguleringsplan og kommuneplan kan fås v/henv. megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.187,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer bygningsforsikring, kommunale avgifter (renovasjon og a'konto vann- og avløpsavgifter), noe utvendig vedlikehold, grunnpakke kabel-TV, grunnhastighet internett, snørydding av gater og forretningsførerhonorar.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnleie: kr. 3.451,-.
Vannforbruk: kr. 736,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 12.500,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 882 144,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 175 718,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr. 55.553,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld var kr. 173 451,- pr. 25.05.2020.
Total fellesgjeld for borettslaget er kr. 11.968.162,- pr. 25.05.20. Borettslaget har et lån i DNB Boligkreditt AS. Lånet har flytende rente som pr. 25.05.20 er 2,15 % pa. Lånet planlegges nedbetalt i 2035.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.475.133,-. Av dette beløpet utgjør kr 173 451,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Freddy Roar Garnes Larsen

Informasjon om forkjøpsrett

Boligen er tilknyttet Svensedammen Borettslag, som består av 69 boliger/andeler.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Styeleder i borettslaget er Åge Moberg.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men båndtvang og andre lover må overholdes og vanlig hensyn til øvrige beboere må tas. Lufting av husdyr skal ikke forekomme på fellesarealer eller lekeplasser. Styret kan etter klage i enkelttilfeller inndra tillatelse til å holde husdyr.
Foretatt påkostninger de senere år: Alle vinduer i borettslaget er skiftet ut i senere år, lekeplasser er kontrollert/oppgradert og tak er kontrollert.
Styret arbeider med en endring på eksisterende reguleringsplan, målet er at alle boliger vil få muligheter til å bygge ut sin bolig.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Kopi av årsoppgave, vedtekter og husordensregler kan fås v/henv. megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,25 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld. Minimumsvederlag: kr 40.000,-. Tilrettelegging: kr 12.500,-. Oppgjør: kr 5.550,-. Markedspakke: kr 13.750,-.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0219/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20219

Dato

Sist oppdatert: 30. oktober 2020 kl. 07:31

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.