Komplett salgsoppgave

Vestsideveien 121

2 750 000 kr
44 m²
1 soverom
Velkommen på visning i Vestsideveien 121
Velkommen på visning i Vestsideveien 121
Kart
Del
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Meierihagen / Egge
Arealeffektiv, lys og pen 2-roms eierleilighet med en landlig beliggenhet. Veranda med gode solforhold. Carport.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 750 000 kr
 • Omkostninger
  69 920 kr
 • Totalpris
  2 819 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  44 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 809 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Dag/klokkeslett for privatvisning kan avtales v/henv. megler Rune SIrnes, tlf. 91146100 / 32807907.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Vestsideveien 121. Av kvaliteter kan nevnes:
 • Arealeffektiv og funksjonell planløsning
 • Lys og pen stue med åpen løsning og god takhøyde
 • Kjøkken fra 2017 med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad fra 2017 med dusjhjørne og varmekabler
 • Montert radiatorer på soverom og i stue
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
 • Lagringsplass i 2 boder (en i kjeller og en i leiligheten)
 • Carport
 • Mulighet for å etablere lading av el-bil i carporten
 • Umiddelbar nærhet til bussholdeplass
 • Flotte tur- og rekreasjonsområder i nærområdet
 • Veldrevet sameie med hyggelig naboskap
 • Oppvarming, trappevask, snøbrøyting m.m. inkl. i felleskostnadene

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestsideveien 121, 3404 LIER
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 68, bruksnummer 56, seksjonsnummer 18

Innhold

Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 42 kvm
P-rom: 44 kvm: Entre, soverom, baderom, kjøkken, stue.
I tillegg disponerer boligen en bod i leiligheten og en kjellerbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 18.11.22, utført av takstmann Petter Sem.
Det er felles inngangsparti med dørcalling til hver enkelt leilighet. Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Dørcalling.
Bod: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak.
Baderom: Fliser på gulv og vegger. Varmekabler. Downlights i tak. Dusjhjørne med glassvegger. Servant i seksjon med underskap og speil på vegg. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Baderommet var nytt i 2017.
Soverom: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak. Fastmontert radiator.
Kjøkken: Parkett på gulv. Åpen løsning mot stuen. Ny og pen kjøkkeninnredning fra 2017 med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som medfølger: kjøle-fryseskap, komfyrtopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er fra 2017, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Stue: Parkett på gulv, malte vegger, malt tak Fastmontert radiator. Fra stuen er det utgang til fin veranda som er vendt oppover Lierdalen.
I kjellerboden er det montert hyller, som medfølger

Byggemåte

Bygget var opprinnelig lokalt Meieribygg oppført i 1967, som i 2017 ble ombygget og det ble innredet leiligheter. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak belagt med takstein(taket er ikke besiktiget). Vinduer og balkongdør med karmer av tre i 2-lags glass fra 2017. Slett ytterdør fra ukjent årstall med klassifiseringene el30 og 43db. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TG3 gir uttrykk for forhold, store eller alvorlige avvik som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Takstmann har ikke funnet noen forhold i boligen til TG3.
TG2 gis når bygningsdelen har vesentlige avvik. Bygningsdelen skal enten ha feil utførelse, en skade eller symptomer på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Graden gis når bygningsdelen trenger vedlikehold eller tiltak i nær fremtid. Graden skal også brukes når delen er gammel og det er grunn til å varsle om faren for skader på grunn av alderen, eller når det er grunn til å overvåke delen spesielt på grunn av fare for større skader eller følgeskader.
Takstmann har kun gitt et forhold i boligen TG2. Dette gjelder fallforhold på baderomgulvet, som ikke er tilfredsstillende.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget, men ikke i leiligheten som skal selges. Dette innebærer at det er risiko for at disse også ville kunne komme inn i leiligheten. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Anticimex har utført sanering, i regi av sameiet. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Meierihagen ble totalrenovert, påbygget og innredet til 18 leiligheter i 2017, deler av bygget var tidligere Egge Meieri.

Standard

Lys og pen leilighet fra 2017 som holder en moderne og god standard.

Oppvarming

Det er montert radiatorer på soverom og i stue. Kostnader til oppvarming er inkludert i de månedlige felleskostnadene som betales. Varmekabler i baderomsgulvet. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner. Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.
Det er balansert ventilasjon med varmegjenvinning i bygget/leiligheten.

Ferdigattest/brukstillatelse

Meierihagen ble totalrenovert, påbygget og innredet til 18 leiligheter i 2017, deler av bygget var tidligere Egge Meieri. Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.04.2008, som omfatter annen kontor- og forretningsbygning. Videre er det ferdigattest for bruksendring av bygningen datert 17.01.2018.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 05.11.2013.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av sameiets legalpant for krav mot alle sameierne i sameiet som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst flere servitutter på sameiets eiendom. Disse vurderes til å ikke ha noen praktisk betydning for den daglige bruk av leiligheten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Kopi av servitutter kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet på Egge i Lier. Området rundt består av småhusbebyggelse, gartneri og gårdsbruk. Fra stue- og soveromsvinduer, samt veranda er det fin utsikt oppover Lierdalen. Kort vei til flotte turmuligheter innover Lier- og Drammensmarka, både sommer og vinter. Det er kort vei til Egge barneskole, med gangvei helt frem.
Eiendommen ligger til Vestsideveien med bussforbindelse til Lierbyen og Drammen. Fra Lierbyen går det busser til Tranby, Asker og Oslo. For å sjekke rutetider, gå inn på www.vkt.no
Lett adkomst til E18. Fra leiligheten er det 15 minutters kjøring til Asker og Drammen og 35 minutters kjøring til Oslo.
Kort vei til marka med fantastiske turmuligheter både sommer og vinterstid. Oppkjørte, varierte turløyper, fiskevann og bademuligheter bl.a på Garsjø ved Eiksetra. Holtsmark golfbane ligger i Sylling. Lier har også flere ridesentre. Liungen IF og Sjåstad Vestre Lier er et aktive idrettslag i nærmiljøet, men flere organiserte fritidstilbud finnes, også for seniorer. Bibliotek og andre servicetilbud i Lierbyen og Drammen.

Adkomst

Fra Oslo og Asker:
Følg E18 mot Drammen. Ved Liertoppen kjøpesenter tar man av v/skilt mot Tranby og Hønefoss, rv 282. Hold til høyre i første kryss. Følg denne veien forbi bl.a Tranby kirke ned til rundkjøringen i Lyngåskrysset. I denne rundkjøringen kjører man rett ned i Grøttegata. Når Grøttegata er kjørt til endes, tar man inn til høyre på Vestsideveien. Vestsideveien 121 ligger så på venstre side av veien.
Adkomst fra Drammen:
Følg E18 til Kjellstad og videre rv 285 til Lierbyen. I første rundkjøring ta til høyre. I neste rundkjøringen rett utenfor Lierbyen sentrum tar man til venstre, opp mot Egge. Man kommer da inn på Vestsideveien. Denne veien følges et lite stykke forbi bl.a Egge skole og eiendommen ligger på venstre side av veien. Se ovenfor for resterende beskrivelse. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Meierikroken barnehage og Helgerud barnegård.
Skoler: Egge barneskole og Lierbyen ungdomsskole.
Det foreligger konkrete planer for å renovere og modernisere nåværende Egge barneskole i løpet av de kommende år (oppstart høsten 2022). I en eventuell byggefase vil elever fordeles på andre skoler i kommunen.
Det ligger videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles selveiertomt 4 389,4 kvm som eies i fellesskap av boligsameiet. Tomten er fellesareal med hyggelige fellesområder med sittebenker og lekeplass. Asfalterte adkomstveier og asfaltert gårdsplass.
Leiligheten har egen veranda på cirka 6 kvm. med utgang fra stuen, verandaen er vendt oppover Lierdalen

Parkering

En fast plass i carport medfølger leiligheten iht. vedtektene til sameiet. Utover dette er det gjesteparkeringsplasser på sameiets tomt.
Mulighet for å montere el-bil lading i carporten. Kostnader for etablering/installering av ladepunkt, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via Vestsideveien som er en offentlig vei, videre er det privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Egge meieri datert 16.11.1999. Videre er eiendommen avsatt til forretning ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Selger opplyser om mottatt nabovarsel, vedrørende oppussing av Egge barneskole (oppstart høsten 2022).

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 3.809,- pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer bla. oppvarming (felles varme og varmtvann), kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjonsgebyrer, TV/internett grunnpakke, vedlikeholdsfond, renholdstjenester (bl.a. trappevask), snørydding, plenklipping, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.
Felleskostnadene pr. måned fordeles slik:
Felleskostnader kr 3.392,-
Tv kr 102,-
Varme kr 315,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har i gjennomsnitt siste tre år et forbruk som tilsvarer 2.850 kWh pr. år.
Det er lagt inn fibernett fra Viken Fiber. Sameiet har en Fiberaksess-avtale, som gjør at hver enkelt beboer i sameiet selv avgjør sitt behov for tv, bredbånd og fasttelefon.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 576 108,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 073 988,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.819.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siw Huseby

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Meierihagen.
Sameiet består av 18 leiligheter. Leiligheten har en sameiebrøk på 45/1093.
Forretningsfører er boligbyggelaget USBL. Styreleder er Jonny Gulbrandsen Rosseland.
Sameiets årsregnskap for 2021 viste et underskudd på kr -58.300,-.
Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Utredning av fremtidig vedlikehold. Maling av carport.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Skadeforsikring, polisenr.: SP1662234.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,0 % vederlag av salgssummen. Minimumsvederlag: kr. 45.000,-. Tilrettelegging: kr. 14.900,-. Oppgjør: kr. 5.550,-. Markedspakke: kr. 19.400,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0451/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22451

Dato

Sist oppdatert: 09. januar 2023 kl. 09:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Dag/klokkeslett for privatvisning kan avtales v/henv. megler Rune SIrnes, tlf. 91146100 / 32807907.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.