Solgt: 6 200 000 kr

Blindernveien 2

6 200 000 kr
65 m²
2 soverom
Velkommen til Blindernveien 2. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Majorstuen / Marienlyst
Bo høyt og fritt med rå utsikt over byens tak - 3-roms hjørneleilighet i 8 etg. med balkong - Heis - Parkeringsmulighet
 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  125 000 kr
 • Omkostninger
  158 942 kr
 • Totalpris
  6 483 942 kr
 • Etasje
  8
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 181 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en herlig 3-roms med idyllisk beliggenhet i rolig og frodig nabolag. Leiligheten holder en gjennomgående god standard med blant annet nyslipte gulv, delikat fargesetting, tidsriktig kjøkken, delikat baderom fra 2006 og koselig balkong med nydelig utsikt over byen og fjorden.
Meget god planløsning med romslige sosiale oppholdsrom preger leiligheten, og med beliggenhet i 8.etg har man en usjenert beliggenhet høyt oppe, med rå utsikt over byen, og helt skjermet for sjenerende innsyn.
- Sameiet har 34 P-plasser til disposisjon - førstemann til mølla og oftest ledig!
- Hjørneleilighet med mye lys og flott utsikt fra alle rom
- Meget sentralt med nærhet til alt av servicetilbud
- Fyring, varmtvann, tv og internett inkl.
- Kort vei til trikk og buss

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blindernveien 2, 0361 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 46, bruksnummer 88, seksjonsnummer 31, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Primærrom:
8. etasje 65 kvm: Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, bad, wc og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 2,5 kvm, samt et låsbart skap i felles rom i kjeller. Opprinnelig benyttet som matbod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.11.2021 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 8. etasje i et bygg på 11 etasjer pluss kjeller. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.
- Yttervegger er oppført som en betongkonstruksjon. Fasaden er etterisolert m/ 10 cm isolasjon før gjennomfarget fiberpuss ble påført. Etterisolering og oppussing av fasaden ble utført i 2014, samtidig ble også alle vinduer skiftet ut.
- Etasjeskillere er oppført av armert betong.
- Flatt tak tekket med papp/folie. Taket ble rehabilitert i 2014.
- Trapper og repos i oppgang er oppført i betong.
- Det er heis i bygget
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Kjøkkeninnredning: Folien på kjøkkenfrontene har løsnet enkelte steder.
- Radiatorer: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på radiatorene og vannrørene. Det ble ikke registrert synlige lekkasjer fra radiatorene på befaringsdagen.
- Bad: Badet er fra 2006 og over halvparten av anbefalt brukstid på membransystemene er gått. Tilstandsgraden er hovedsakelig gitt utfra alder/gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og utløpte garantier.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Selger opplyser videre følgende i sin egenerklæring:
- Vi har ved noen anledninger observert sølvkre på toalettrom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Velkommen inn! Innbydende flislagt entré med praktisk nisje for plass til å henge fra seg sko og yttertøy. Fra entréen er det direkte adkomst til kjøkken, bad, wc-rom, samt stuen. I den flislagte delen av entréen er det varmekabler i gulvet. Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren, og er utstyrt med nyere automatsikringer. Det ble gjennomført oppgraderinger av det elektriske anlegget i 2017-2019.
Stue:
Et fantastisk og sosialt oppholdsrom med god plass til sofagruppe og naturlig plass for spisebord i en egen nisje. Store vindusflater sikrer rikelig med naturlig belysning til rommet, og sørger for et flott utsyn over marka, byen og fjorden. Med utstikkende stue del får man i tillegg et flott lysinnslipp fra to sider. 2-lags vinduer fra 2014 og terrassedør fra 2001. God romhøyde i stuen på 2,52 meter. Stuens overflater er delikat fargesatt i duse farger, og det er parkett på gulvene som går igjen i alle oppholdsrom. Gulvene er slipt 2017. Fra stuen har boligen egen adkomst til en herlig skjermet balkong med flotte solforhold og magisk utsikt!
Balkong:
Utgang fra stue til sørøst-vendt balkong på ca. 2,5 m2. Et herlig sted å nyte på varme sommerdager med flotte solforhold og en fantastisk utsikt i skjermede omgivelser, helt fritt for sjenerende innsyn, og med fine solforhold fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Gulvflate av overflatebehandlet betong. Rekkverk av mur/betong. Håndløper av metall.
Kjøkken:
Separat kjøkken med stort vindu som sørger for en flott utsikt. Kjøkkeninnredning med folierte fronter, og heltre benkeplate. Med romslig kjøkkenrom er det rikelig med skap- og benkeplass. Integrert i kjøkkenet finner man ovn, induksjon platetopp, nisje til oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ny oppvaskmaskin ble satt inn i 2020, og komfyr og platetopp er ifra 2019. Ventilator er over platetoppen.
Bad:
Delikat flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights belysning i tak. Badet er fra 2006 og preges av tidsriktig og delikate materialvalg. Badet er godt utstyrt med opplegg til vaskemaskin, dusjhjørne med glassdører og servant med underskap. Naturlig ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør.
Ved siden av badet, med adkomst fra entréen, finner man et separat wc-rom med veggehengt toalett.
Soverom:
Leiligheten har to velfungerende soverom. Begge rommene preges av tidsriktige fargevalg og 3-stavs eikeparkett som går igjen i alle rom.
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng i tillegg til rikelig med plassbygget garderobeplass. Bak to av garderobedørene skjuler det seg et ekstra romslig oppbevaringsrom, praktisk innredet med hyller og belysning. Rommet er i dag innredet med en 160cm dobbeltseng. Hovedsoverom har adkomst fra stuen, og er i likhet med resten av boligen helt skjermet for sjenerende innsyn.
Soverom II er også av god størrelse, og egner seg ypperlig som gjesterom/barnerom eller kontor, hvor det er plass til både seng, skap og skrivepult. På soverommene er det store vindusflater og lette farger som bidrar til en lun atmosfære.
GULV: Flislagt entré, ellers 3-stavs parkett.
VEGGER: Malte slette flater.
HIMLING: Malte slette flater. Romhøyden i stuen er 2,52 meter (gj. snitt)

Oppvarming

Radiatorer koblet på byggets anlegg. Varmekabler i gulv på bad og i entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.10.1962. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 27311, tinglyst 12.01.2016, type heftelse: Gjelder feste, pålydende kr. 50 000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, festekontrakt, vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til styret for godkjenning og registrering.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert og populært boligområde på Marienlyst, bestående av store parkområder, nydelige gamle trær omkranser nabolaget og gir den et unikt særpreg.
En meget attraktiv, rolig og sentral beliggenhet på Marienlyst i et hyggelig nabolag like ved Blindern og Jessenløkken.
Beliggenheten i Blindernveien 2 gir deg et sentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby.
Med kort gåavstand til Bislett, Bogstadveien og Hegdehaugsveien finner du yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud.
Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Turvei B9 går fordi sameiet og er en del av "grønne turveier i Oslo" som forbinder oslofjorden og marka med et nettverk av grønne veier og stier for gang,- ski- og sykkeltrafikk (ref. https://no.wikipedia.org/wiki/Turveier_i_Oslo ).
Like i nærheten finner du både Marienlyst og idylliske Stensparken med plaskebasseng, flott opparbeidet lekeplass for de minste, hundepark, og uteservering på toppen hvor man kan nyte en den fantastiske utsikten over byen. 200 meter til "lekern" (super lekeplass for barn), marienlyst skatepark og kunstgressbane. Lukket hundegård i nærheten med mulighet for å slippe hund. Videre er det gangavstand til populære St. Hanshaugen park og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene? Kun to minutter unna leiligheten finner du Marienlyst minigolfpark med flotte og artige minigolfanlegg for voksene og barn.
Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Fresh Fitness og SATS på Bislett og Colosseum. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
Flere dagligvarebutikker i nærheten med bl.a 50 meter til nyåpnede Joker, og kort avstand til et rikt utvalg i Bogstadveien. Du finner også vinmonopolet på Colosseum senter og Valkyrien.
I Kirkeveien finner du Vestre Aker kirke busstopp, ca. 150 meter fra boligen. Her går både linje 20,25,28 og flybussen. Knutepunktet Majorstuen ligger også i gangavstand fra boligen, hvor du i tillegg til buss og trikk har t-banen som tar deg til alle retninger av byen.

Adkomst

Adkomst fra Blindernveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveierleilighet i Sameiet Blindernveien 2 og 4 beliggende i bydel St. Hanshaugen, Oslo kommune. Sameiet består av 90 eierseksjoner. Felles festet tomt for sameiet hvor det ble gjennomført en omfattende oppgradering av uteområde i 2015. Sameiet har en egen hagekomite som holder uteområdet i stand.
Tomten er flott opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning og en hyggelig platting med grillpeis. Sittegrupper og sykkelparkering.
Festet tomt på 7 293 kvm. Sameiet fester tomt av Opplysningsvesenets Fond. Festekontrakten er datert i 1957 og gjelder i 99 år.
Festeavgiften er kr 51 480,- pr. år. Regulering av festeavgift: 25 år. Festeavtalen utløper 01.01.2056. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Sameiet har 34 P-plasser til disposisjon for beboerne som fungerer etter førstemann til mølla prinsippet. I følge nettsiden til sameiet er det stort sett ledig parkeringsplasser. Nåværende eier har selv hatt bil, og har opplevd det som en velfungerende løsning.
I området forøverig er det innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Plan- og byggesaker i område:
- Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1. Utnyttelse og bevaring av eiendommer - NRK Marienlyst. Se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201718902 for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 181,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto oppvarming, varmtvann, internett, tv, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, vedlikehold, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Styret har vedtatt å øke posten felleskostnader med 3%, kategori vaktmester med 27 kr pr mnd og kategori internett med 20 kr pr mnd fra 1.1.2022.
Fellesutgiftene fordeles slik:
A-konto oppvarming: 600,-
Felleskostnader: 2 909,-
Vaktmester m.m: 265,-
Internett: 407,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5 000,- pr. år. / 4 848 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
I dag betaler eier 200kr ekstra for raskere internett, mens 400kr går gjennom fellesutgiftene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 305 836,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 701 009,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7 478,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 125 000,- pr. 01.10.21
Total fellesgjeld for sameiet er kr 11 269 148,- pr. 01.10.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS03-98207536822
Restsaldo: 11 269 148,-
Restløpetid: 17 år 10 md.
Rentebetingelser: 2,80% flytende
Ingen avdragsfrihet

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
- Gebyr til grunneier for samtykke til overdragelse kr. 2.600,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 483.942,-. Av dette beløpet utgjør kr 125 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Riise og Marte Kristine Myhrer

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Blindernveien 2 og 4, med sameiebrøk 815/37018.
Sameiet består av 90 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge tillatelse er gitt fra styret.
Sameiet har egen hjemmeside: https://blindernveien.no/
Sameie disponerer felles grill med platting og uteplass på grøntarealet til sameie.
Fellesvaskeri i kjelleren med vaskemaskiner og tørketromler.
Sameie har også felles innvendig sykkelbod i bygget.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Fasade og balkong ble pusset opp i regi av sameiet i 2014.
- Ista gjennomførte i 2020 kontroll og utskifting av vann- og varmemålere i enkelte av leilighetene, der målerne er blitt skadet.
- Hovedkanalene og viftene i ventilasjonsanlegget ble renset av Aktiv Ventilasjonsrens AS sommeren 2020.
- Avløpsanlegget ble avdekket og reparert i 2020.
- Sameiet fikk installert nytt ringeklokkeanlegg høsten 2018
Planlagte påkostninger:
- Oppussing av inngangspartiene og trappene. Usikkert tidspunkt når dette vil skje.
- Bygge ny sykkelbod. Dette er allerede i satt i gang. Sameiet forventer ferdigstillelse i løpet av neste år. Mest sannsynlig vil kostnadene være et engangsbeløp, i følge styre.
- I 2023 vil sameie se på muligheter for erstatning av sjaktløsning, og bytte med nedgravd containere for både papir- og husordensavfall. Det er ikke vedtatt hvilke betalingsmåte som vil bli brukt, i følge styre.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0264/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21264

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 13:01

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.