Solgt: 9 200 000 kr

Brendsrudlia 15

8 700 000 kr
201 m²
3 soverom
Terje Tveit
Presenteres av
Terje Tveit
Asker / Brendsrud
Innholdsrik og pen enebolig. Usjenert i blindvei -Nær Asker sentrum. Dobbel garasje. Bør sees!
 • Prisantydning
  8 700 000 kr
 • Omkostninger
  218 842 kr
 • Totalpris
  9 418 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  201 m²
 • Bruksareal
  220 m²
 • Tomteareal
  926,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen enebolig over 2 plan med en praktisk planløsning. Boligen er oppført i 1986. Tilbygget i 2005. Nytt kjøkken i 2014. For øvrig endel modernisert og overflatebehandlet. For øvrig anses huset være normalt brukt og vedlikeholdt. Et generelt bra inntrykk. Innholdsrik bolig med 2 stuer, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og et stort kjøkken. Eiendommen ligger innerst i en stille og rolig blindvei uten gjennomgangstrafikk, i et ettertraktet og veletablert boligområde. Usjenert, fredelig og god plassering i terreng. Sentralt beliggende med nærhet til skoler, barnehager, bussholdeplass, matbutikk, marka og Asker sentrum.
Kort fortalt:
Pen enebolig med praktisk planløsning.
Lys og romslig stue
Stort kjøkken
3 soverom samt eget omkledningsrom.
Dobbel garasje med stor bod
Gode solforhold

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brendsrudlia 15, 1385 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 9, bruksnummer 228

Innhold

Totalt bruttoareal: 240 kvm
Totalt bruksareal: 220 kvm
Totalt primærrom: 201 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
Trappegang, vaskerom, bad, 2 soverom, omkledningsrom og kjellerstue: 89 kvm
Entré, gang, bad, 1 soverom, stue, kjøkken, spiseplass og wc: 112 kvm
Sekundærrom:
1 bod: 19 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.02.2020, utført av Tømrermester Truls Stokker. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur i betong. Støpt gulv i u.etg. Det ble ikke registrert vesentlige avvik i gulvenes horisontalplan. I u.etg. er det utlektet trekonstruksjon på innsiden av grunnmur. Over grunnmur har bygningen yttervegg av bindingsverk i tre. Utvendig fasadekledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. 1 plastvindu. Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Saltakkonstruksjon i tre. Takutstikk og vindskier i tre. Forenklet undertak. Flat takkonstruksjon over bod i u.etg. Yttertekking av betongstein. Antatt papp på flatt tak. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Nyere takrenner og nedløp i ca. 2017.
Lovlighetsvurdering: Enebolig oppført i 1986. Tilbygget bod senere. Inngang og spiseplass tilbygget i 2005. Tegninger på opprinnelig hus forevist.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Ukjent utførelse på drenering/fuktsikring av konstruksjon under terreng. Grunnmurspapp er kun delvis synlig over terreng. Det var ikke symptomer i u.etg. på sviktende fuktsikring ved befaringen. TG 2.
Fuktopptrekk i panel ved kjøkkenterrasse -TG 2.
Enkelte nyere vinduer - TG 1. For øvrig vinduer fra byggeår med vanlig bruktslitasje - TG 2.
Taktekking fra byggeår. Normal brukstid på 50 år for betongstein og 30 år for papp er lagt til grunn for vurderingen. TG 2.
Det mangler rekkverk i trappene. TG 2.
Utvendig trapp i tre fra terrasse i 1.etg. Trappen har ikke tilfredsstillende sikring. For øvrig brukslitasje. TG 2.
Utgang til terrasse i trekonstruksjon fra stuen. Rekkverk i tre. Rekkverk har ikke tilfredsstillende utforming- dels manglende. For øvrig brukslitasje. TG 2.
Underetasje / Bad: Våtrom fra byggeår. TG 2.
1. etasje / Bad: Rommet ble iht. rekvirent innredet i ca. 2005. TG 2.
Underetasje / Vaskerom: Våtrom fra byggeår. TG 2.
Bunnledninger for sanitærinstallasjoner. Utvendig avløp antatt i plast. Vannrør antatt i plast. Røropplegg fra byggeår. TG 2.
Støttemur i terreng ved garasje og støttemur mot nabo. Sprekker i murene. TG 2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen enebolig over 2 plan med en praktisk planløsning. Boligen er oppført i 1986. Tilbygget i 2005. Nytt kjøkken i 2014. For øvrig endel modernisert og overflatebehandlet. For øvrig anses huset være normalt brukt og vedlikeholdt. Et generelt bra inntrykk. Innholdsrik bolig med 2 stuer, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og et stort kjøkken. Eiendommen ligger innerst i en stille og rolig blindvei uten gjennomgangstrafikk, i et ettertraktet og veletablert boligområde. Usjenert, fredelig og god plassering i terreng. Gode solforhold, fra soloppgang til ca 2100 på sommeren. Sentralt beliggende med nærhet til skoler, barnehager, bussholdeplass, matbutikk, marka og Asker sentrum.
Lys og romslig stue med spisestue i hovedetasjen, god plass til flere sittegrupper. Peisovn i stuen. Fra stuen er det utgang til en stor terrasse. I underetasjen har boligen en kjellerstue. Utgang til terrasse fra kjellerstuen.
Stort kjøkken med god plass til spisebord, utgang til terrasse med morgensol. Godt utstyrt. Ny innredning i 2014. Innredning med lyse, slette fronter. Laminat benkeplate. Oppvaskbenk med underlimt stålkum. Integrert ovn, koketopp, oppvaskmaskin, kaffemaskin og kjøl/frys. Ventilator med utblåsning.
Bad i 1.etg: Baderommet ble innredet i 2005. Dusjhjørne med dusj på vegg, vegghengt toalett og servant i møbel. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv og vegger. Panel i himling.
Bad i u.etg: Baderom med dusjkabinett, gulvstående toalett og servant i møbel. Varmekabler i gulv. Våtrom fra byggeår. Fliser på gulv og vegger. Panel i himling.
Vaskerom i u.etg: Stålkum, 200 liter varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin. Malt betong. Det er fall til sluk. Materiale i sluk er plast. Våtrom fra byggeår. Ventil i himling. Tilluft via spalte i dørkarm. Sentralavtrekk fra wc, vaskerom og 1 bad. Aggregat plassert på kaldtloft. For øvrig er det naturlig ventilasjon i boligen.
Eget gjestetoalett i hovedetasjen med gulvstående toalett og servant.
Boligen har 3 soverom samt eget omkledningsrom. Her kan det lett gjøres om til flere soverom.
Inneholder:
1.etg: Entré - halv trapp opp til gang, wc, bad, 1 soverom, stue og kjøkken - halv trapp ned til spiseplass. Utgang til terrasse fra stuen. Utgang til terrasse fra kjøkken. Luke til kaldtloft.
U.etg: Trappegang, vaskerom, bad, 2 soverom, omkledningsrom og kjellerstue samt 1 bod. Utgang til terrasse fra kjellerstuen.
Parkering
Dobbel garasje med stor bod i underetasjen. Oppført 1995 med elektronisk portåpner. Grunnmur i betong. For øvrig trekonstruksjon tekket med betongstein. Innlagt strøm. Leddport i stål med automatisk portåpner. For øvrig parkering på egen eiendom.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen, unntatt kaffemaskin og komfyr.

Oppvarming

2 piper - 1 stålpipe og 1 elementpipe med 1 peis og 1 peisovn. Feieluke i kjellerstue. Pipe/ildsted kontrollert og godkjent i 2009. 1 luft/luft varmepumpe. Varmepumpe produsert i 2005. Elektrisk gulvvarme i entré, badene og del av kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.02.1991, tilbygg fikk ferdigattest datert 26.10.1995. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3025/9/228:
08.01.2020 - Dokumentnr: 1962058 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
04.07.1983 - Dokumentnr: 15335 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3025 Gnr:9 Bnr:12
01.01.2020 - Dokumentnr: 1519274 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0220 Gnr:9 Bnr:228

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger innerst i en stille og rolig blindvei uten gjennomgangstrafikk, i et ettertraktet og veletablert boligområde på Brendsrud. Usjenert, fredelig og god plassering i terreng. Sentralt beliggende med nærhet til skoler, barnehager, buss, matbutikk, marka og Asker sentrum med alle forretnings- og servicetilbud. Barnevennlig beliggende med fotballbaner, lekeplasser og akebakke i nærområdet. Flotte turområder i nærområdet med løypenett koblet mot store tur- og skogsområder rundt Vardåsen, Vestmarka og Kjekstadmarka. Kort vei til Asker Golfbane, ridesenter og Vardåsen alpinsenter. Det er også flere vann med badeplasser i nærheten.
Flere idrettslag i nærområdet som Asker skiklubb, Borgen idrettslag, og Dikemark Idrettsforening. Gangavstand til dagligvareforretninger. God offentlig kommunikasjon. Buss fra Drammensveien til Asker sentrum med avgang hvert 10. min i rushtiden. Direkte tog til Oslo fra Asker stasjon (18 min til National Teateret). Flytog til Gardermoen fra Asker stasjon.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Vardåsen barneskole og Borgen ungdomsskole samt Asker International School.
Barnehager:
Det er flere barnehager i området med bla. Brendsrud barnehage som den nærmeste.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 926,7 kvm. Tomten er opparbeidet og beplantet. I tillegg er det noe naturtomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 38C datert 24.06.1981, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i nåværende boligbebyggelse i kommuneplan for Asker 2018-2030. Bestemmelser til kommuneplanens arealdel samt kartgrunnlag finner du på: www.asker.kommune.no/Kommuneplan og http://webhotel2.gisline.no/gislinewebinnsyn_asker/ Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 534,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 16.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.100,- Gjensidige forsikring ASA
Brendsrudtoppen vel snøbrøyting er ca kr 4.500 pr. år.
Medlemskap for Brendsrudtoppen vel kr. 300 pr.år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og Internett, avgift på kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.776 pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2 180 569,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7 850 048,40. Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.918.842,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0004/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.204

Dato

Sist oppdatert: 21. august 2020 kl. 16:37

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.