Solgt: 3 250 000 kr

Einevegen 16

3 290 000 kr
153 m²
3 soverom
Velkommen til Einevegen 16 presentert av Frida Stormyr v/Krogsveen!
Frida Stormyr
Presenteres av
Frida Stormyr
Enebolig med rehabiliteringsbehov| Barnevennlig område med gangavstand til barnehage|
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Omkostninger
  87 554 kr
 • Totalpris
  3 337 554 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  153 m²
 • Bruksareal
  216 m²
 • Tomteareal
  981 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen er beliggende i populært boligområde i Fremmerholen i Spjelkavik. Det er kort veg til skoler og barnehagen som ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Store friområder i nærområdet og flott turterreng på Vasstranda, Emblemsfjellet og rundt Lillevannet. Eiendommen er oppført i 2 etasjer og inneholder blant annet 3 soverom. Opparbeidet og beplantet tomt med bærtrær. Det vil ved et eierskifte være naturlig med en renovering av boligen.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Einevegen 16, 6011 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 32, bruksnummer 1, festenummer 44, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 240 kvm
Totalt bruksareal: 216 kvm
Totalt primærrom: 153 kvm
Bruksareal:
Enebolig 216 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 38 kvm: Stue og gang.
1. etasje 115 kvm: Stue, kjøkken, 3 soverom, gang, entrè, wc, bad, trapperom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 63 kvm: 5 boder, bod/teknisk rom, trapperom.
Vedlagte plantegninger er ikke i målestokk. Oppgitte mål er innvendige og kan ikke betraktes som eksakte. Det tas ikke ansvar for evt. feil. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong. Enebolig oppført i 1966, med tilbygg mot vest fra 1976. Gulv mot grunn og kjellervegger av betong. Etasjeskille av tre. Yttervegger i 1. etasje og på loft av bindingsverk utvending kledd med liggende trekledning. Saltakskontruksjon av tre utvendig tekket med stålplater. Boligen har ytterdør av hardved/teak med sidefelt i glass og kjellerdør av tre med glassfelt av byggeår. Terrassedør med 2-lags glass fra 2008. Vinduer med 2-lags glass fra varierende årstall.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg3:
Loft - uinnredet/råloft:
Det er påvist fuktskader i undertak. Årsak er vurdert til å være lekkasje i forbindelse med pipe. Tiltak ble anbefalt, men er nå ifølge selger midlertidig utbedret.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Eiendommen er oppført i 1. etasje + kjeller og står foran en totalrehabilitering innvendig. Boligen har følgende standard på innvendige overflater:
Gulv:
Gulvflater belagt med gulvbelegg/parkett/laminat/fliser.
Vegger:
Veggflater med strie/tapet/malt panel.
Himlinger:
Himlingsflater med malte flater/himlingsplater.
Kjøkken:
Kjøkken med gulvbelegg, malt tapet på vegger og malt overflate i himling. Kjøkkeninnredningen har profilerte heltrefronter. Benkeskap med integrert komfyr fra Beha og oppvaskmaskin fra Bosch. Benkeplater av heltre med nedfelt benkebeslag i rustfritt stål med ett-greps kjøkkenarmatur fra Caricia. Frittstående kjøl/fryseskap fra Bosch. Høyskap. OVerskap med kombinasjon av glassdører og tette fronter. Integrert ventilator fra Beha. Benkebelysning under overskap.
Bad:
Bad med fliser på gulv og sokler. Våtromstapet på vegger og malt overflate i himling. Vegghengt servantinnredning med malte trefronter. Laminat benkeplate med nedfelt servant og ett-greps servantarmatur. Vegghengt overskap med speil og lysbaldakin. Veggmontert dusjarmatur fra Oras med slange og hånddusj. Tilkobling for vann til vaskemaskin. Dusjkabinett fra Duxa, som ikke skal medføre i handelen.
Toalettrom:
Toalettrom med linoleumsfliser på gulv, malt strie på vegger o gmalt himling. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Servant med ett-greps servantarmatur.
Underetasjen/kjelleren ligger delvis under terreng.
Krypkjeller delvis under bad/entre, med luke i mur mot øst.
Uinnredet kaldtloft med adkomst via luke i himling på gang.
Tekniske installasjoner:
Skorstein fra 1966. Teglsteinspipe. Tilkoblet vedovn i stue.
Innvendig trapp fra gang til kjeller.
Vannrør i kobbe, fra byggeår.
Avløpsrør i jern/soil fra byggeår.
Avløpsrør i plast fra 1976.
Inntaksledning av kobber med stoppekran i bod/teknisk rom, skiftet i 2020.
Varmtvannsbereder fra Fagrør, 200 liter, produsert i 1983.
Ventilasjon basert på naturlig ventilasjon med klaffventiler på vegg.
Sikringsskap med skrusikringer, kursfortegnelse og samværserklæring.
Drenering mot nord og øst ble skiftet på midten av 1970-tallet.

Oppvarming

Oppvarming basert på vedfyring, panelovner og elektriske varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1966.
Det foreligger ferdigattest på utbygging av tilbygg av gang/bad fra 06.12.1977.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
I byggesøknaden datert 04.08.1966 er det noen tiltak ut i fra de originale byggningstegningene som måtte endres; disse er endret og huset er oppført etter søknaden.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. originale byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst to servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
Dagboknr. 902059, tgl. 19.04.1966, type heftelse: Festekontrakt.
Bortfester har pant for forfalt festeavgift.
De øvrige servituttene omhandler: Omnummerering ved kommuneendring.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et populært boligområde i Fremmerholen i Spjelkavik. Det er kort veg til skoler og barnehagen som ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Store friområder i nærområdet og det er flotte trimløyper, idrettshall og skitrekk, samt fine turforhold på Emblemsfjellet, Vasstranda og Lillevannet.

Adkomst

Kjør Borgundvegen østover fra Moa/Spjelkavik. Etter å ha passert Borgund videregående skole tar du av til høyre ved bilbutikken Fremme. Ta så første vei inn til venstre, så andre vei inn til høyre, dette er Einevegen og du får boligen på din venstre hånd som bolig nummer seks.Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Fremmerholen barnehage (3-5 år) 1 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 1.3 km
Gnist Høgvoll (0-6 år) 1.4 km
Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 1.9 km
Åse skole (1-7 kl.) 3 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 1.7 km
Borgund vidaregåande skole 0.6 km
Spjelkavik videregående skole 0.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 981 kvm.

Regulering av feste

2026
Festeavgiften er kr 1 981,- pr. år.
Regulering av festavgift: 2026
Festeavtalen utløper 2064
Iht. festekontrakten reguleres festeavgiften hvert 10.år etter engrosprisindeksen.

Parkering

Parkering i innkjørsel.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Utvendige vann- og avløpsrør ble skiftet fra kommunal ledning i vei til kjellermurer. Arbeidet ble utført av Svinø Entreprenør i 2018.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for 2016 - 2028 avsatt til boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 12.920,- for år 2020. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 715 918,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 577 304,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
- Innfestingsavgift, 2 x årlig festeagift - kr 3.962,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.377.554,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sidsel Tørlen Kaldhol Furnes, Elling Kaldhol og Bernt Frode Kaldhol

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2148

Dato

Sist oppdatert: 06. desember 2021 kl. 10:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.