Solgt: 4 000 000 kr

St. Jørgens vei 75

3 800 000 kr
53 m²
1 soverom
Velkommen til St. Jørgens vei 75 - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Hovin
Sjarmerende og usjenert 2-R i naturskjønne omgivelser - Sydvestvendt og innglasset balkong - Super beliggenhet - Vedovn
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  90 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 099 126 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 546 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å ønske velkommen til denne herlige leiligheten med flott beliggenhet. Boligen er gjennomgående med gode lysforhold og en svært romslig planløsning som gir mange møbleringsmuligheter. Dette er leiligheten for deg som jakter en leilighet du kan flytte rett inn i med god standard og stor, sydvestvendt balkong beliggende i et veldrevet og familievennlig borettslag.
 • Gjennomgående leilighet med god beliggenhet
 • Fantastisk beliggenhet på Hovin
 • Flott og romslig balkong
 • Nye vinduer/balkongdør 2017
 • Oppusset bad i 2015
 • Originale tregulv i stua og soverom, pusset i 2017
 • Skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig meget sentralt
 • Veldrevet borrettslag
 • Tre medfølgende boder samt en innvendig bod
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  St. Jørgens vei 75, 0662 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 148
  Andelsnummer 109, Hovin Borettslag, organisasjonsnummer 950 142 898

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 69 kvm
  Totalt bruksareal: 62 kvm
  Totalt primærrom: 53 kvm
  Primærrom:
  Entré, baderom, kjøkken, stue med utgang til balkong og et soverom.
  I tillegg disponerer boligen 3 boder. Det er 2 kjellerboder, 1 loftsbod med skråhimling.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.12.2020 utført av takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Støpt betong i bærende konstruksjoner og utvendige fasader er tilleggsisolert og forblendet med
  spekkmurt teglstein. Valmet tak med tresperrekonstruksjoner tekket med takstein. Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Følgende har fått tilstandsgrad 2:
  - Malte originale innerdører.
  - Kjøkkeninnredning fra 1970 tallet.
  - Originalt tregulv i stue og på soverom. Belegg på kjøkken og i entre.
  - Ventilasjon med naturlig avtrekk i leiligheten.
  - Fast plassbygd originalt skap på soverom.
  Øvrige punkter er vurdert til TG1. For begrunnelser til tilstandsgradene og kommentarer ellers henvises til rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2017: Vinduer og balkongdør er byttet
  2015: Nye avfallsbrønner
  2013: Utskiftning av inngangsdører.
  2012: Utskiftning av inngangsdører til leilighetene.
  2011: Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus.
  2010: Bytte av porttelefoner.
  2006: Skiftet ut låssystemer i borettslaget.
  2004: Nytt elektrisk anlegg i fellesarealer.
  2002: Rehabilitering av gavlpiper
  1996–2001: Rehabilitering av baderommene.
  1996–1998: Etterisolering av fasadene / Større reparasjoner av tak og ferdigstilling av resterende piper, samt utskifting av takluker / Elektrisk anlegg inn til alle leilighetene trukket om / Uttrekksledninger/rør for kloakk skiftet

  Standard

  Eiendomsmegler Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å ønske velkommen til denne herlige leiligheten med flott beliggenhet. Boligen har en god planløsning og arealfordeling. Leiligheten er meget velholdt. Fra stuen er det adkomst ut til leilighetens sydvestvendte balkong med gode solforhold!
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Innbydende og romslig entré/gang med god oppbevaringsplass i garderobe. Fra entréen er det direkte adgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Entreen er malt i en tidsriktig, sort farge på vegger og flott, rutete vinyl på gulv. Dette skaper et meget godt førsteinntrykk i en ellers hyggelig leilighet.
  Stue:
  Leiligheten har en stor og romslig stue med god plass til større sofagruppe, stuebord og naturlig plass for tv-seksjon. Rommet har store vindusflater som sørger for at det kommer mye naturlig lys inn i stuen. I stuen er det fin plass til spisebord, et naturlig samlingssted for venner og familie. Flott peis i stuen fungerer som et fint møbel i seg selv og gir rommet er herlig og hjemmekoselig preg i tillegg til at den genererer god varme. Stuen er malt i en behagelig farge på vegg og originalt tregulv på gulv. Fra stuen er det direkte utgang til en lun og hyggelig balkong med ettermiddags- og kveldssol.
  Balkong:
  Herlig balkong på ca. 7 kvm. Internt i Hovin borettslag er dette å anse som en av de bedre beliggenhetene når det gjelder orientering på balkongen (solforhold), og at bygget ligger så fint og skjermet til med et flott utsyn. Balkongen vender hovedsakelig mot vest samt noe mot syd - lite innsyn selv om boligen befinner seg i første etasje. Balkongen er innglasset med glass som enkelt kan skyves bort - dette gjør balkongen til en ypperlig vinterhage! God plass til større sittegruppe og grill - her varer grillsesongen hele året! Hit kan man invitere venner og familie på grillfest uten å bekymre seg for plassmangel! I følge selger er det sol på balkongen fra ca. 14.00-20.00 sommerstid.
  Kjøkken:
  En noe eldre, men veldig sjarmerende kjøkkeninnredning med svært god benk- og skapplass. Innredning med rustfritt stålbeslag og et greps armatur samt opplegg for oppvaskmaskin. Kullfilterventilator over stekeovn i nisje. Stort vindu på kjøkken skaper en meget god romfølelse samt flott utsyn mens man kokkelerer. Plass til et lite spisebord ved vindu med hyggelig utsyn mot grønne uteområder.
  Baderom:
  Pent flislagt bad med moderne innredning samt varmekabler i gulv. Badet har eget dusjhjørne med innfellbare dusjdører i herdet glass, servant med skapinnredning og gulvstående klosett samt opplegg for vaskemaskin. Baderom ble modernisert i borettslagets regi i ca 2001, men dette ble oppgradert på nytt i 2015 med ny membran på vegger, 13 mm baderomsplater på vegger, nye varmekabler og fliser på gulv og vegger og nytt sanitærutstyr.
  Soverom:
  Stort soverom med lyst, originalt lakkert tregulv og hvitmalte veggflater med en mørk fondvegg. Plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord og oppbevaringsmøblement. Originalt, integrert garderobeløsning. Rommets størrelse gjør det også mulig å ha barneseng/kontorpult el. plassert i det ene hjørnet.
  Diverse:
  - Nye vinduer/balkongdør fra 2017
  - Oppusset bad i 2015
  - Rolig, veldrevet borettslag
  - Originale tregulv i stue og soverom, pusset i 2017
  - Dørcalling
  - 3 medfølgende boder
  - Praktisk, innvendig bod/garderobe
  - Lave kjøpsomkostninger (ingen dok. avg.)
  - Rask avklaring av forkjøpsretten!

  Oppvarming

  Elektrisk og vedfyring samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger et arkivkort på eiendommen som henviser til ferdigattest datert 08.09.1958. Det foreligger også ferdigattest på balkonger datert 22.10.1993 og på fasaderehabilitering datert 27.01.1998.
  Det er uvisst om det er gjort endringer i boligen etter arkivkortet ble attestert, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om garasje/parkering, samt trafostasjon/kiosk.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Diverse

  To stk taklamper i stuen, vaskemaskin og kjøleskap medfølger ikke.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på spennende Hasle/Hovin. Boligen ligger i grønne omgivelser med hovedtur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka som passerer rett utenfor. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munchmuseet og Botanisk hage. Gangavstand til Tøyen og Grünerløkka samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.
  Nærbutikk (Joker) midt i borettslaget. Butikken har søndagsåpent og ellers lange åpningstider til kl. 22.00 på hverdager og 21.00 i helgene. Andre fasiliteter i borettslaget er "Vaskeriet." Dette er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie Vaskeriet til private arrangementer for 100 kr timen, minimum 3 timer. Vaskeriet er flittig brukt av beboerne til ulike anledninger, spesielt til feiringer av alle slag. Vaskeriet brukes også til åpne arrangementer for hele borettslaget, og da er det gratis. Det er arrangert ulike fellestreff i Vaskeriet som leketreff, barseltreff, sykvelder og bruktmarked.
  Området er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det nylig oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått nye, flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane, samt broer med belysning. Grøntområdene og vannanlegget ligger som nærmeste nabo til borettslaget.
  Hasle Torg kjøpesenter ligger rett ved med bl.a.Coop Mega, Baker Hansen, Vitus Apotek, Vinmonopol, Nille, frisør, blomster, solstudio og treningsenterkjeden Fitness Xpress m.m. Det er KIWI dagligvarehandel nesten rett over gaten, like ved er det også Rema 1000. For øvrig mange dagligvare- og servicetilbud i nærområdet.
  Umiddelbar nærhet til Hasle T-bane (linje 5), buss i Grenseveien (rute 21 og 28) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Ensjø og Tøyen t-bane (linje 1-5). Det er også gangavstand til Haslelund hvor buss 23 og 24 går. På Økern skal det bygges et kjøpesenter med alle fasiliteter, samt et nytt badeland.
  Dette er en leilighet for deg som vil bo sentralt, men likevel litt utenfor den indre bykjerne.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  St. Jørgens vei sogner pt. til Teglverket skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 61.436 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, sittegrupper, plenområder og asfalterte internveier.

  Parkering

  Hovin Borettslag har 216 plasser som leies ut til beboere, i tillegg har borettslaget også 6 garasjer for utleie. Ventetid må påregnes. Priser pr. måned på borettslagets parkeringsplasser:
  P-plass uten strøm kroner 300,-
  P-plass med strøm for motorvarmer kroner 600,-
  Garasjeplass kroner 700,- pr. mnd. pluss 15.000,- i depositum.
  Det vil også tilkomme et ekspedisjonsgebyr pålydende kroner 731,-, direkte fra OBOS. Leieforholdet opphører ved salg, overførsel eller fremleie.
  Hovin Borettslag har to oppstillingsplasser for Bilkollektivet. Bilkollektivet er en bildelingsordning for folk som har behov for bil, men som ikke vil kjøpe. Det finnes gjesteparkeringsplasser i borettslaget hvor gjester kan korttidsparkere i maks 3 dager. Beboere kan parkere på gjesteparkeringen fra 21:00-08:00. Forøvrig er det fritt å benytte de kommunale p-plassene langs gata.
  Kommunen har bygget 6 ladestasjoner (EL) i den kommunale veien oppe ved blokkene i 20-24 og 32.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Området er regulert til byggeområde for bolig iht.til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.1986 (Midlertidig reguleringsbestemmelser for deler av Oslos ytre sone). Med tilhørende reguleringskart datert 08.10.2019 samt kommunedelsplan Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn datert 23.09.2015.
  Plan og byggesaker i området:
  Saksnummer 201604970 - Reguleringssak: Hasle - Valle Hovin - Planprogram med veiledende plan for offentlige rom - VPOR - Forslag til politisk behandling. Planprogrammet skal vise et forslag til fremtidig byutvikling innenfor planområdet, med anbefalinger for blant annet bystruktur, arealformål, torg, parker og grøntområder. Planprogram og veiledende plan for offentlig rom (VPOR) skal gi rammer for fremtidige reguleringsplaner innenfor planområdet. Valle Hovin skal videreutvikles som det viktigste arealet for idrett og rekreasjon i Hovinbyen.
  Saksnummer 201609079 - Nordvest for leiligheten, gjelder hjørnetomten ved Hasle Torg ut mot Økernveien/Grenseveien. Der er det foreslått utbygging av boliger, næring og hotell. Byggehøyder er i hovedsak opp mot 7-8 etasjer med unntak av bygget nærmest T-banestasjonen på Hasle som er foreslått til opp mot 14 etasjer med en avtrapping i fra 11. etasje.
  Saksnummer 201615880 - Reguleringssak: Økernveien 115 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger.
  Saksnummer 201801786 - Nordvest for leiligheten, gjelder Økernveien 97 (ved Hasle T-bane). Det er foreslått boligbebyggelse i varierte byggehøyder på 3, 6, 8 og 12 (10) etasjer.
  Saksnummer 201617440 - Reguleringssak: Økernveien 94 mfl. - Detaljregulering - Bolig og næring.
  Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Ensjøbyen er under utbygging og det vil bygges parkanlegg, boliger og lagt til rette for en rekke servicefasiliteter i årene som kommer.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 2.546,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/internett (grunnpakke), felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold av borettslaget.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.300,- i året/ 7.100 kwh. pr. år. Med Hafslund som leverandør.
  Boligen er tilknyttet Altibox Viken fiber som leverandør av kabel-tv. Det er den minste tv-pakken som er inkludert i felleskostnadene. Ønsker man raskere internett eller større TV-pakke kan dette bestilles hos Viken fiber. Dette betales av hver enkelt.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 951 969,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 427 088,40.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 17.866,- pr. 31.12.2019.
  Andel fellesgjeld er kr 90.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.09.2020.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 51.900.237,- pr. 01.12.2020 og lånevilkårene er:
  Lån 1: EIKA1-152107813
  Saldo: 24.657.250,- (Andel av saldo: 42.623,-)
  Kapitalkostnad: kr 543,- for denne andelen
  Rentebetingelser: 1,58%
  Restløpetid: 6 år 11 mnd.
  Avdragsfrihet: Nei
  Lån 2: OBOS01-98207575976
  Saldo: 27.242.987,- (Andel av saldo: 47.083,-)
  Kapitalkostnad: kr 183,- for denne andelen
  Rentebetingelser: 1,58%
  Restløpetid: 26 år 3 md.
  Avdragsfrihet: Nei

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 3.899.126,- Av dette beløpet utgjør kr 90 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Erle Heli

  Informasjon om forkjøpsrett

  - Leiligheten er tilknyttet Hovin Borettslag.
  - Borettslaget består av 540 andelsleiligheter.
  - Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp.
  - Bygningsforsikring hos Tryg Forsikring - polisenummer 6610222.
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne. Tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.
  - Vaskeriet er Hovin borettslags kultur- og forsamlingshus. Borettslagets beboere kan leie vaskeriet til private arrangementer. For mer info se: https://hovinborettslag.no/vaskeriet/.
  - Borettslagets hjemmeside er www.hovinborettslag.no.
  - Styret kan kontaktes på e-post: hovin.borettslag@gmail.com.
  Styret har, gjennom OBOS og vaktmester, fått utarbeidet en detaljert plan for vedlikehold som må/bør gjøres de nærmeste årene. Prosjektene har blitt forsinket grunnet Covid-19, men det ble avholdt en digital, ekstraordinær generalforsamling 08-16. desember 2020. Nærmere informasjon:
  - Takrehabilitering. Entreprenør er valgt. Ved den ekstraordinære generalforsamlingen i desember skal prisestimater presenteres. Disse ligger på kr 103.000.000,- og kr 110.000.000,-. Forslaget på kr 103.000.000,- inkluderer skifte av tak og takvinduer, skifte av balkongtak (glass), ny takdrenering og skifte av spilevegger, skifte av plater, maling av takene til de som ikke er i øverste etasje og maling av bakveggen på balkongene. Forslaget på kr 110.000.000,- inkluderer i tillegg rehabilitering av balkongrekkverkene. Ved sistnevnte utfall vil dette medføre en økning i denne andelens fellesgjeld på ca. kr 190.000,- og en økning i de månedlige fellesutgiftene på ca. kr 700,-. Den endelige økningen i fellesutgifter er dog uavklart da dette også vil avhenge av andre eventuelle kostnader i borettslaget.
  - Styret har undersøkt alternative måter å oppbevare sykler på i borettslaget iht. tildligere vedtak av generalforsamlingen. Det fremstår som mest hensiktsmessig med frittstående sykkelskur. Da dette vil være en forholdsvis stor investering, er de i gang med å vurdere ulike former for finansiering. Det er søkt om støtte til Oslo Kommune, noe de har fått tilkjent. Saken vil tas opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember og prisestimat som presenteres er på ca. kr 2.000.000,-. Megler har ikke mottatt opplysninger vedr. hvor mye av dette som må finansieres via lån/økning i andel fellesgjeld/fellesutgifter.
  - Styret ser på muligheten for å gjøre om på avtalen for kabel-tv og bredbånd. Pr. idag er ikke bredbånd inkludert i fellesutgiftene. Dette skal tas opp til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember ved to alternativ; kollektiv avtale på bredbånd i stedet for kollektiv avtale på kabel-tv som er pr. idag, eller fritt valg på alt hvor alle tjenester faktureres direkte til den enkelte beboer utenom fellesutgiftene.
  - Borettslaget har vært en del av OBOS sitt pilotprosjekt OBOS Nøkkel for digital tilgang til borettslagets ytterdører. Piloten er i ferd med å ferdigstilles, og borettslaget vil den nærmeste tiden motta forespørsel og tilbud om å tilknyttes tjenesten permanent. Saken vil legges frem på den ekstraordinære generalforsamlingen i desember.
  - På den ekstraordinære generalforsamlingen i desember skal det også tas opp salg av fellesarealer (beboersaker). Dette gjelder to beboere i hhv. St. Jørgens vei 18 og 69 som har søkt om å kjøpe kjellerarealet for å utvide egen leilighet.
  - Planer i borettslaget for øvrig gjelder blant annet el-billadeplasser. Styret håper å komme i gang med det om ikke så lenge. Videre er det rens av ventilasjonsanlegg, oppgradering av hovedtavler (elektro) og etablering av nødlysanlegg i oppganger og kjeller som står på planen for utredning. Iht. borettslagets rådgiver i OBOS vil dette trolig kunne tas over driftsbudsjettet, men det er ikke fastsatt en tidsplan for sakene. Oppgradering av belysningsanlegg i fellesarealene gjøres fortløpende.
  Utdrag av foretatte påkostninger:
  2020: Alle blokker har fått nye rør samt utvendige og innvendige stoppekraner.
  2019: Utbedring av ventilasjon våtrom.
  2018: Borettslaget har utbedret mangelfull branntetting på alle bad.
  2017: Vindu- og balkongdørutskifting.
  2016: Takbryggene på ytterpunktene av bygningene i St. Jørgens vei 1-7, 9-13, 15-21, 23-29, 31-37, 41-47 og 49-55 hadde ikke tilstrekkelig sikring. Disse fikk nye takbrygger med rekkverk. Oppgangene i St. Jørgens vei 9, 10, 11, 12, 13, 14, 23, 25, 27 og 29 manglet takutspring, disse ble ferdigstilt februar 2016.
  2015: Utskiftning av alle avfallsbrønnene i borettslaget
  2014: Utbygging av fibernett.
  2013: Tilstandsvurdering av tak.
  2012: Utskiftning av inngangsdører til leilighetene. Oppgradering av flaggstangplass og lekeplass. Utvikling av vedlikeholdsrapport.
  2011: Ombygging av vaskeriet til forsamlingshus. Brannsikring, nye røykvarslere og brannslukningsapparat til alle leilighetene, redningsliner til leilligheter over 12 meter.
  2010: Bytte av porttelefoner.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellavklares. Konferer megler for nærmere info. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1.25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0214/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.20214

  Dato

  Sist oppdatert: 28. februar 2021 kl. 14:45

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.