Solgt: 5 500 000 kr

Grefsenkollveien 12E

5 200 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Grefsenkollveien 12 E, en gjennomgående selveier med meget god intern beliggenhet
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Grefsen/Kjelsås
Markanær 3-roms med meget god intern beliggenhet! Heis, stor solrik terrasse med utsikt. Garasjeplass. Oppussingsobjekt
 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  21 762 kr
 • Omkostninger
  131 867 kr
 • Totalpris
  5 653 629 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 218 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Gjennomgående 3-roms leilighet med stor terrasse og flotte solforhold i populære Grefsen terrassehus. Leiligheten har behov for oppgradering av de fleste overflater og installasjoner og har potensiale til å bli din drømmeleilighet med en av de beste beliggenhetene av denne leilighetstypen i sameiet.
Garasjeplass i felles garasjeanlegg under bygget, med heis fra garasjen til leilighetsplan.
Grefsenkollveien 12 har en attraktiv beliggenhet i rolig boligområde nær marka. Sameiet har store parkmessige uteområder på egen tomt som er et yndet sted for sameierne i alle aldersgrupper. Ballspill eller annen lek for barna er det god plass til. På baksiden av blokken er det tennisbane for beboerne og det er treningsrom, selskapslokale med mer i sameiet.'
Fortrinnsrett i bhg.
Velkommen til visning

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grefsenkollveien 12E, 0490 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 117, seksjonsnummer 53, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 87 kvm
Totalt bruksareal: 79 kvm
Totalt primærrom: 79 kvm
Primærrom:
3. etasje - 74 kvm: Entré, hall, bad, wc-rom, to soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning
4. etasje - 5 kvm: Entré
I tillegg disponerer boligen en bod i 1. etasje på ca. 1,7 kvm, samt en vegg i bod i 4. etasje som deles med to naboer.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.05.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Boligbygg over 10 etasjer samt underetasje med felles garasjeanlegg. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med betongflater og utfyllende felter i treverk. Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran (ikke besiktiget av takstmann). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og ukjent lydklasse. Vinduer i soverom 1+2 med to glassfelt vurdert til å være fra byggeår. Balkongskyvedør med to-lags glass fra 1982. Oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med naturlig tilluft.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at leiligheten ikke har vært pusset opp på flere år og modernisering på de fleste områder må påregnes. Det er gitt TG 2 på flere områder som blant annet bad, kjøkken og innvendige overflater.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten er velholdt, men holder eldre standard og kjøper må påregne oppussing av de fleste flater og installasjoner.
Planløsningen er meget god med entré i 4. etasje og oppholdsrommene en trapp ned, i 3. etasje.
Sameiet har flere fordeler for beboerne, som for eksempel prioritert plass i barnehagen som ligger i bygget og veldig barnevennlige fellesområder på forsiden av blokken.
Inneholder:
4.etasje:
Entré med teppe på gulv og i nijsen er det god plass til konsollbord, kommode, skohylle, oppheng av yttertøy og liknende.
3. etasje
Hall/trapperom med god plass til oppbevaring eller kontorløsning under trappen. Leiligheten har en praktisk planløsning, hvor hallen skiller oppholdsrommene fra soverommene.
Lys og luftig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. I stuen er det plass til sofagruppe, tv-møblement, spisebordsgruppe og liknende. I rommet er det store terrassevinduer og skyvedør som gir godt med naturlig lys inn i oppholdsrommet.
Herlig terrassen på 11 kvm med flott utsyn over hustakene i nabolaget og utsikt mot Holmenkollen. Optimale solforhold med sommersol fra ca. kl. 13 til langt ut på kvelden. Her er det god plass til sittegruppe, grill, sittegruppe og liknende. Markisen er noe skjev.
Kjøkkeninnredningen er fra byggeåret og er umoderne. Det er opplegg for oppvaskmaskin og alle hvitevarene medfølger. Kjøkkenet er delt fra stuen med en halvvegg, så du kan lage mat og prate med gjestene dine samtidig.
Flislagt bad fra byggeår med servant med underskap, speil med overlys og veggskap, badekar, plass og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Separat toalettrom med servant og wc. Oppussing må påregnes.
Leiligheten har 2 gode soverom, begge vender ut mot blokkens tilnærmet bilfrie bakside, den svale siden. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord, i tillegg til godt med lagringsplass i garderobeskap.
Soverom 2 har også plass til seng og garderobe, i tillegg til arbeidspult.
Leiligheten disponerer en garasjeplass med vippeport. Det er heisadkomst til leilighetsplan fra garasjen.
Det er en bod på ca. 1,7 kvm i kjeller og en bod i felles korridor i 4. etasje som deles med to naboer.
Sameiet er veldrevet med et godt tilbud til beboerne:
- Godt utstyrt treningsrom
- Vaskeri/vaskerom
- Prepperom for ski
- Bilvaskeplasser med vannopplegg
- Sykkelbod og -reparasjonsplass
- Tennisbane
- Lekeplass
- Ballplass/skøytebane
- Barnehage med fortrinnsrett
- Sameiestue til leie for selskaper etc.
- Utleieleilighet som kan leies på døgnbasis av sameierne
- Sosiale grupper av variert art; vinklubb, kulturgruppe, yoga, trim etc.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.12.1982. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av andel fellesgjeld.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 14 servitutter på sameiets eiendom.
Disse omhandler blant annet rett for Oslo lysverker til å ha stående og vedlikeholde en transformastorstasjon, adkomstrett over sameiets tomt for naboeiendom, rett til å vedlikeholde av vann- og avløpsrør over tomten, plikt til å opparbeide adkomstvei til tomten.
Servituttene som er tinglyst før 1968 er forsøkt innhentet, men ikke funnet i arkivene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Speil i gang 4. og 3. etasje, samt svart hylle i stue medfølger ikke leiligheten.
Leiligheten er vasket før visning og vil ikke bli ytterligere rengjort i forbindelse med overlevering til ny eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grefsenkollveien 12 har en attraktiv beliggenhet i rolig boligområde nær marka, bestående hovedsakelig av villa- og blokkbebyggelse. Blokken er tegnet av den anerkjente arkitekten Harald Hille. Bygget består av fem blokker på 10 etasjer med gangbroer som knytter blokkene sammen, så du kan rusle i tøfler fra den ene enden til den andre.
Komplekset ble reist på 70-tallet og sies å være et av Norges fremste eksempler på modernistisk arkitektur. Grefsenkollveien 12 er godt kjent i lokalmiljøet og noen hevder spøkefullt at det er den eneste blokken man kan se fra verdensrommet.
Det er gangavstand til viktige fasiliteter som offentlig kommunikasjon, matbutikker, marka og fotballbaner/friarealer. Også gangavstand til Grefsenplatået med blant annet grønnsakshandel, 7/-eleven, take away sushirestaurant, Bella restaurant, frisør og hudpleie.
Sameiet har store parkmessige uteområder på egen tomt som er et yndet sted for sameierne i alle aldersgrupper. Ballspill eller annen lek er det god plass til, en kan sitte på en av de mange utebenkene og bare nyte stillheten eller ta en spasertur langs Kjells avenue som strekker seg langs forsiden av blokken. På vinteren er Wellabakken rett ved siden av sameiet en populær akebakke.
Fra sameiet er det kort vei til offentlig kommunikasjon som raskt tar deg til mer sentrale deler av hovedstaden. Busser fra Grefsenkollveien og Kjelsåsveien, samt trikk fra Grefsenveien. Tog fra Kjelsås eller Grefsen stasjon og T-bane fra Storo eller Nydalen.
Ønsker du friluft og rekreasjon, er turmålene mange. Du kan ta turen til Grefsenkollen, besøke Teknisk Museum ved Kjelsås stasjon eller ta en sykkeltur rundt Maridalsvannet. Det er bademuligheter i Stilla, Brekkedammen og Trollvann. Om vinteren kan du spenne på deg skiene et par hundre meter fra boligen og ta en skitur i en av de mange løypene. Ønsker du andre vinteraktiviteter, kan du besøke Oslo skisenter på Trollvann eller Linderudkollen med serveringsted, hoppbakker og lysløype med kunstsnøanlegg. 10 minutter å sykle til Torshov og 15 minutter til Grünerløkka. Grefsenkollen Restaurant er en fin spasertur, eller kort kjøretur og busstur unna.
Sameiet har eget trimrom for beboerne og tennisbane på baksiden av blokkene. Mulighet for å leie sameiestua til sosiale arragementer, i tillegg til gjesteleilighet for beboernes overnattingsgjester.

Adkomst

Fra Grefsenkollveien, ta til venstre etter Akebakkeskogen bussholdeplass mellom Grefsenkollveien 14 og 16.
Kjør ned i garasjeanlegget foran blokken og helt i enden til E-inngangen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Grefsen skole (1. til 7. klasse) og Morellbakken skole (8. til 10. trinn). Læringsverkstedet barnehage ligger i A-oppgangen i blokken, med fortrinnsrett for beboerne. Det er også barnehage i Grefsenkollveien 14/16, Grefsenlyst FUS barnehage. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37.107 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med store grønne områder, tennisbane, basketbane, lekeplass og interne gangveier med belysning.
Sameiet eier også tomten på baksiden av bygget, "baktomta", som er på 18.863 kvm. Denne tomten er delvis skrånende naturtomt mot Grefsenkollen.

Parkering

Det medfølger en plass i felles garasjeanlegg. Garasjeanlegget er låst om natten, beboere kan bruke kodebrikke for å låse seg inn. Garasjeplassen (merket med 53) er en halvpart av en dobbelgarasje som deles med en nabo. Garasjeportene skal skiftes ut og rehabiliteres med oppstart i juni 2021. Totale utgifter for riving av eksisterende garasjeport og montering av ny vil beløpe seg til ca.17.350,- kr pr. garasjeplass hvis det vedtas på årsmøtet 9. juni.
Det er installert infrastruktur for lading av el-bil i garasjeanlegget. Beboere kan ta kontakt med styret for å få etablert ladestasjon på sin plass, pris for dette er ca. 25.000,-
Sameiet har godt med gjesteparkering i anlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1656 datert 09.10.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Deler av sameiets tomt (18.863 kvm) ble i 2014 omregulert til bolig/barnehage. Sameiet eier denne tomten, som ligger i bakkant av blokk D og E, og den ble regulert til et boligprosjekt på 3 blokker med tilsammen 77 leiligheter samt en barnehage. Se saksnr. 200705501 hos plan og bygningsetaten for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.218,- pr. md. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og bredbånd, garasjeplass, vedlikeholdsfond, betjening av fellesgjeld, vaktmestertjenester, renhold av fellesområder, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel med mer.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
I tillegg faktureres kr 971,- per måned for a-konto strøm. De totale fellesutgiftene blir da kr 4 189,-.
Strømforbruket avregnes en gang i året og beboer får enten tilbake for mye innbetalt, eller faktura for høyere strømforbruk enn stipulert.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10 000,- pr. år. Sameiet har a-konto strømavregning, det trekkes en sum i felleskostnadene hver måned for strøm.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 436 977,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 173 117,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 16 773,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 21 762,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 7 888 857,- pr. 01.04.2021 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207908096
Restsaldo: kr 2 918 480,-
Rentebetingelser: 2,75% flytende rente
Lånets løpetid: 14 år og 7 måneder
Antall terminer per år: 12
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2:
Lånenr: 1OB940-98207363286
Restsaldo: kr 4 970 377,-
Rentebetingelser: 2,75% flytende rente
Lånets løpetid: 6 år og 10 måneder
Antall terminer per år: 12
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.353.629,-.
Av dette beløpet utgjør kr 21 762,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mette Svendsen, Anne Margrethe Svendsen og Nina Lill Svendsen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Grefsen Terrassehus, med sameiebrøk 1/413.
Sameiet består av 5 blokker og omfatter 360 leiligheter i 5 ulike størrelser, samt lokaler for barnehage, lokaler for omsorgsbygg, tjenesteleilighet, trimrom, sameiestue m.m.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 02333.
Nettsiden deres er www.grefsenterrassehus.no
- Sameiet har eget trimrom som ble modernisert for noen år siden.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt å holde husdyr, såfremt dette ikke er til sjenanse for naboene.
- Det er mulig å leie sameiestue for sosiale arrangementer.
- Sameiet har også en fullt møblert leilighet som man kan leie til gjester el.l. for en kort periode.
- Sameiet har investert i en sykkelservicestasjon av typen Bikefix Deluxe. Stasjonen er utstyrt med oppheng for sykkel, ni av de vanligste verktøyene for sykkel, samt en solid sykkelpumpe med trykkmåler.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Legging av nytt tak på blokken. Arbeidene pågår fortsatt.
2019: Nytt callingsystem i alle oppgangene. Dagens eier har ikke benyttet appløsningen for porttelefonen og ny eier må selv kontakte styret for å opprette denne tjenesten.
2018: Oppgradert sameiets lekeplass
2018: Fasadevask
2017: Oppgradering av sameiestua med blant annet HC-toalett og tilrettelagte dører
2017: Trefelling på sameiets eiendom.
2017: Rehabilitering av avløpsledninger i sameiet til kommunal ledning med innvendig strømpe av PVC.
Utskifting av stoppekraner (5 stk.)
2016: Sameiet har på bakgrunn av den store økningen i bruk av el- og hybridbiler etablert el-uttak i garasjeanlegget. De som ønsker tilkobling av ladeuttak på sin plass betaler en fastpris for denne etableringen. Anslått til ca 25.000,-
2016: Oppussing av øst- og vestfasaden, inngangspartiene, korridorene og garasjeanlegget samt utskifting av vinduene i reposene.
Planlagte påkostninger:
- Nye heiser er bestilt, den første har blitt montert i A/B-oppgangen. Den store heisen i D/E er også ny.
- Det er vedtatt rehabilitering av betongskader i parkeringsanlegget på årsmøtet 2020. Det er satt opp et foreløpig kostnadsestimat på ca. 40 millioner for arbeidene. I tillegg er det forventet ca. 10 millioner for annet vedlikehold og utbedringer i blokken. Total kostnadsramme vil bli ca. 50 millioner, beløpet skal lånefinansieres.
Dette vil medføre en økning i fellesgjeld og felleskostand for seksjonene i sameiet. Et foreløpig estimat for denne leiligheten viser en økning i månedlige felleskostnadene på ca. kr 1 400,- og en økning i fellesgjeld med ca. kr 203 000,-. Dette er basert på dagens rentenivå. Dette er foreløpig beregning fra styret og stemt over på sameiets generalforsamling
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Overtakelse

Eier er fleksibel mtp overtagelse. Interessenter oppfordres til å angi ønsket dato for overtagelse i budskjema ved innsendelse av bud.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12 500,-
Oppgjør: kr 5 550,-
Markedspakke: kr 15 500,-
Visninger: kr 2 500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1 250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0049/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2149

Dato

Sist oppdatert: 19. oktober 2021 kl. 21:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.