Komplett salgsoppgave

Tærudgata 12

4 490 000 kr
54 m²
2 soverom
Velkommen til Tærudgata 12!
Velkommen til Tærudgata 12!
Lillestrøm Syd
Sentrumsnær og svært attraktiv 3-roms leilighet fra 2017 med romslig balkong, heis og kun 200 meter til togstasjonen!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 490 000 kr
 • Omkostninger
  8 604 kr
 • Totalpris
  4 498 604 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 566 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tærudgata 12, en svært attraktiv 3-roms leilighet med sentral beliggenhet i Lillestrøm. Leiligheten ligger fint til på Lillestrøm Syd med kun noen få hundre meter til togstasjonen og bussterminalen. Går du gjennom stasjonen kommer du deg raskt inn til bykjernen med alle sine butikker, restauranter og fasiliteter. Boligen er fra 2017 og holder en god standard - flytt rett inn og nyt livet midt i byen! Noen høydepunkter:
- Heis til alle plan
- Balansert ventilasjon
- Romslig balkong
- Kjellerbod på 5 kvm
- Gangavstand til togstasjon
- Kort vei til alt hverdagen krever
- Ingen fellesgjeld eller dokumentavgift
- Fjernvarme inkludert i felleskostnadene (a-konto)
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tærudgata 12, 2004 LILLESTRØM
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 2477, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1
Andelsnummer 103, Portalen Lillestrøm Borettslag, organisasjonsnummer 915565158

Innhold

Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom:
4. etasje 54 kvm: Gang, bad, stue/kjøkken og to soverom.
Sekundærrom:
4. etasje 4 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.04.2022, utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med betong og bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med pussede murfasader, Leiligheten er fra 2017 og har kun TG0 og TG1.

Standard

Tærudgata 12 er en attraktiv 3-roms leilighet fra 2017 med heis, romslig balkong og gangavstand til både togstasjon og Lillestrøm sentrum. Leiligheten holder en god standard, har balansert ventilasjon og fjernvarme inkludert i felleskostnadene (a-konto) for å nevne noe.
I entréen har du god plass til å sette fra deg sko og henge fra deg yttertøy. Tilknyttet entréen har du en praktisk bod hvor du har ytterligere oppbevaringsmuligheter.
Stue og kjøkken er i moderne åpen løsning. Her har du god plass til både sofa- og spisegruppe. På kjøkkenet har du glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask, integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Integrerte hvitevarer samt frittstående kjøleskap medfølger. Platetoppen er defekt og må repareres eller skiftes av ny eier. Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 10 kvm. Her har du god plass til både sittegruppe og grill.
Det er to soverom i leiligheten. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og det medfølger en praktisk skyvedørsgarderobe. Det andre soverommet er noe mindre, men du har god plass til seng og garderobeløsning.
Badet er holdt i nøytrale farger med veggmontert toalett, dusjhjørne med glassvegger samt opplegg og plass til vaskemaskin for å nevne noe.
Videre medfølger det en bod i felles kjeller på ca. 5 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vannbåren varme i gulv og radiatorer.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.10.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 1179303, tinglyst 25.10.2017, type heftelse: Bestemmelse om veg, parkering for sykkel, vannledning og kloakkledning.
Videre følger seksjoneringsbegjæringen med dagboknr 1251121 datert 09.11.2017.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Platetopp på kjøkken er defekt. Må repareres eller byttes av ny eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i en sentral blokkbebyggelse i Lillestrøm Syd, nær Lillestrøm stasjon og Nitelva. Fra boligen er det kort vei til skoler, barnehager, samt alle bymessige fasiliteter og servicetilbud. Syklistenes Landsforeningen har kåret Lillestrøm til landets beste sykkelby to år på rad. Det er kort vei til Nebbursvollen Friluftsbad som er byens populære badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. Eiendommen har også nærhet til tur- og rekreasjonsområder ved Lillestrøm Stadion, Øyeren og rundt Nitelva, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Kiwi. Coop Obs Hypermarked er også et populært handlested i kommunen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt og variert utvalg av butikker. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Bussholdeplass og jernbanestasjon er kun ca. 200-300 meter fra boligen. Hurtigtog/flytog fra Lillestrøm til Oslo S/Oslo Lufthavn har en reisetid på ca. 10/12 min. Med bil fra sentrum tar det ca. 5 min til Strømmen, 8 min til Lørenskog, 20 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn. Eiendommen har gangavstand til Volla barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Kjellervolla ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Sølepytten barnehage (1-6 år): 1 km
Heimen barnehage (0-5 år): 1 km
Torva barnehage (0-6 år): 1 km
Volla skole (1-7 kl.): 1.1 km
Vigernes skole (1-7 kl.): 1.6 km
Kjellervolla skole (8-10 kl.): 1.9 km
Bråtejordet skole (8-10 kl.): 3.7 km
Lillestrøm videregående skole: 1.3 km
Strømmen videregående skole: 2.5 km

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 911 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det medfølger ingen garasje eller parkeringsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til kombinert formål, kontor, forretning, bolig, tjenesteyting og bevertning i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser for Jernbanetomta Lillestrøm datert 24.04.2014.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 566,- pr. mnd. og inkluderer: Personalkostnader, styrehonorar, avskrivninger, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar, kontingenter, drift og vedlikehold, forsikringer, kommunale avgifter, kostnader sameie, energi/fyring, TV-anlegg/bredbånd og andre driftskostnader. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.03.2022.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 2.651,-
A konto oppvarming: kr. 915,-
I selgers husstand har det bodd et menneske og det opplyses om at strømforbruket er lavt.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og Internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 991 498,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 569 392,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12 164,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.04.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 197.628.460,- pr. 01.04.2022 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,75%
Lånets løpetid: 35 år og 11 mnd restløpetid
Avdragsfrihet til og med 01.03.2023

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.498.604,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- samt innmeldingsgebyr til OBOS dersom kjøper ikke er medlem fra før.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Christoffer Johansen Holstad

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Portalen Lillestrøm borettslag.
Borettslaget består av 144 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt ved godkjennelse av styret.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- per stk utover de to første
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0110/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22110

Dato

Sist oppdatert: 18. mai 2022 kl. 02:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.