Solgt: 2 730 000 kr

Lyngveien 24F

2 730 000 kr
48 m²
1 soverom
Stue
Ås
2-roms leilighet med gode solforhold! Kort vei til Ås sentrum, tog/buss og skoler. Rolig og fredelig.
 • Prisantydning
  2 730 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  194 635 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 925 767 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 975 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger rolig og fredelig til, med god intern beliggenhet og har blitt pusset opp gradvis fra 2012 - 2017. Kort vei til kollektiv og skoler, og har umiddelbar nærhet til marka. Det er lite til ingen innsyn.
Leiligheten har et moderne kjøkken med hvite, slette skapdører fra 2012. Badet er overflateoppusset i 2012 med moderne fliser på gulv og plater på vegg. God størrelse på soverommet og mulighet for å kunne sette opp en skyvedørsgarderobe. Det er en meget funksjonell planløsning og god lagringskapasitet, (to boder i kjelleren).
På verandaen er det sol fra kl 12.00 frem til kl. 18.00 på kvelden. Både ekorn og rådyr er fast besøkende i hagen og det er fritt utsyn mot grøntarealet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lyngveien 24F, 1433 ÅS
Kommunenummer 3021, gårdsnummer 42, bruksnummer 279
Andelsnummer 611, Lyngfaret Brl., organisasjonsnummer 947199714

Innhold

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Bruksareal:
Leilighet: 48 kvm
Primærrom:
Entré/gang, baderom/vaskerom, soverom, stue med utgang til balkong, kjøkken: 48 kvm
Sekundærrom:
Kjellerbod i fellesareal: 2 kvm
Kjellerbod i fellesareal: 2 kvm
De 2 bodene som følger leiligheten finner man i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.07.2020 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Bygning: Boligblokk over 3-4 etasjer pluss kjeller oppført ca. 1969. Vesentlig oppgradert utvendig antatt ca. 2010. Merk at det gjaldt andre krav til bla. energieffektivitet, tetthet og luftutskiftning ved
byggeår enn for nye bygg. Grunn/fundament: Fundamentert med støpte konstruksjoner til antatt faste, stabile masser. Grunnmur av betong. Drenering: antatt fra 2010. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger: Bærende konstruksjoner av betong. Skillevegger av betong. Utfyllende bindingsverk. Fasader av murpuss og trepanel. Tak: Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp, folie el. Ukjent alder. Vinduer/dører: 3-lags isolerglassvinduer i trerammer fra 1997. Slett ytterdør antatt fra 2004 med kikkehull og sikkerhetslås. Brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB. Terrassedør med 2-lags glass datert 2013. Malte, lette dører antatt fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tilstandsgrad 2:
- Begrenset adkomst til sluk. Antatt plastsluk fra 90-tallet. Antatt gulvbelegg ført til klemring. Iht. eier er det oppgitt i tidligere takst at baderommet var fra 90-tallet. Eventuelt fungerende tettesjikt må derfor antas å være ca. 20-30 år gammelt.
Arbeid som er utført i boligen:
- 2012:
Soverom - flyttet vegg for å få større soverom og mindre gang. Malte vegger og la nytt gulv.
Gang - malte vegger og lagt nytt gulv.
Bad - Nye fliser og plater på vegg. Satt inn dusjkabinett.
Kjøkken: Nytt gulv og malte vegger. Ny kjøkkeninnredning fra Ikea.
- 2014: Terrassebord ble lagt på verandaen.
- 2016: Stue - Nytt gulv og malt vegger.
- 2017: Installert trapp på veranda.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten. Hele blokka har gjennomgått behandling utført av Anticimex i 2020. (Siste behandling i september). Selger gir beskjed om at det ikke er blitt sett skjeggkre etter at behandlingen startet. Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

2-roms andelsleilighet i 1. etasje i boligblokk oppført i 1969. Normalt god standard på overflater og fast inventar. Fremstår med normal bruksslitasje og normalt godt vedlikehold. Sørvestvendt balkong. Parkering på felles parkeringsplass.
Gulv: Laminat, Vegg: Malt betong/puss, tapet, Himling(tak): Malt betong/puss.
Entre: Vi kommer inn i en entre der man kan henge fra seg jakker og sko.
Stue: I stuen er det plass til både spisegruppe samt TV-krok. Stuen av store vindusflater som gir mye naturlig lys. Fra stuen er det delvis åpen løsning inn til kjøkkenet. Utgang til terrasse.
Soverom: Leiligheten har ett stort soverom. Her er det plass til skyvedørsgarderobe hvis det er ønskelig. Vindu med utsikt ut mot skogen.
Kjøkken: IKEA kjøkkeninnredning fra 2012. Slette fronter og oppvaskkum. Laminert benkeplate. Integrert komfyr med induksjonstopp. Integrert oppvaskmaskin. Kjøl/frys. Integrert mikro. Ventilator med kullfilter. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad: Baderom overflateoppusset i 2012. Fliser på gulv med oppkant. Plater på vegg. Malt mur/puss i himling. Gulvmontert toalett. Servant i servantskap med ettgreps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin (smal type). Dusjkabinett. Elektrisk gulvvarme.
Terrasse: Koselig sørvestvendt terrasse med overbygget balkong på ca. 4,3 m² med adkomst fra stue og hage. Rekkverk av tre. Plass til hagemøbler. Ingen innsikt fra naboer. Trapp ned til hage som er fellesareal.

Oppvarming

Gulvvarme på baderom/vaskerom. Panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1969.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter/rettigheter på eiendommen.
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Lyngveien 24F - En oppusset, sentrumsnær leilighet i første etasje med solrik veranda, beliggende sentralt men tilbaketrukket til på Kaja i Ås. Leiligheten ligger fint med nærhet til alle fasiliteter. Boligen oppleves som lys og luftig, holder høy standard og innehar en god planløsning. Leiligheten ligger en kort gåtur fra Ås sentrum.
Det er gode kollektivforbindelser med bussforbindelser til Drøbak og Ski, og tog til Oslo og Moss. Tog til Oslo tar ca. 30 minutter. Follobanen er under utbygging og planlegges ferdigstilt i 2021. Dette vil gi en raskere toglinje til Oslo sentrum. Det tar ca.10 minutter å kjøre til Ski sentrum, der du blant annet finner Ski Storsenter. Det er kun 50 meter til jernbanestasjonen. Ås sentrum byr på flere spisesteder, butikker, bibliotek, kulturskole, kino, vinmonopol, bank, apotek samt offentlige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Rema 1000 og Coop.
Det er kort vei til barne- og ungdomsskole, Ås videregående skole samt flere offentlige og private barnehager. Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU) ligger ca. 1,5 km fra boligen. Ås tilbyr også et godt utvalg av fritidsaktiviteter.
Det er gode rekreasjonsmuligheter med friluftsområder i nærområdet og rundt universitetet. Vinterstid er det kort vei til oppkjørte skiløyper. Det er 10-15 minutter med bil til Vinterbro, der vi finner fornøyelsesparken Tusenfryd, Vinterbrosenteret og Bunnefjorden, med marina og flott badeplass på Breivoll. Det tar ca. 10 minutter å kjøre til Drøbak med golfklubb og flotte badeplasser, og 10 minutter til Vestby med blant annet Norwegian Outlet.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E6 sydover, ta av på avkjøring nr. 18 og følg FV 152 mot Ås. Følg FV 152 ca. 3 km, og ta av til venstre mot Ås sentrum v/Esso. Ta første vei til venstre - Lyngveien. Følg veien til blokkbebyggelse på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager. Kort avstand til barne/ungdomsskole og Ås videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 10.831,3 kvm som tilhører borettslaget. Felles eiet tomt opparbeidet med gruset adkomst og biloppstillingsplass, plen og beplantning ellers samt en del naturtomt.

Parkering

Parkering på borettslagets felles biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan med reguleringsbestemmelser for Kajaområdet, datert 15.01.1957.
Det bygges studentboliger i enden av Lyngveien, kan forårsake litt bråk.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2975,- pr. mnd. og inkluderer:
Brøyting, kabel - tv, Internett, bygningsforsikring, Nedbetaling av gjeld, kommunale avgifter, vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Kapitalkostnader renter 298
Felleskostnader 1708
Kapitalkostnader avdrag 969
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på
kr 395,- pr. mnd. Følger med i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er ikke tilknyttet noe alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 560 721,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 018 595,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23.845,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 194.635,- pr. 31.12.2019
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.785.405,- pr. 06.07.2020 og lånevilkårene er:
Rentesats 06.07.2020: 1.85%
Antall terminer: 59
Annuitetslån: 4 terminer per år.
Siste termin: 10.03.2035

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Medlemskap USBL 300,- per person
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.925.767,-. Av dette beløpet utgjør kr 194.635,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marit Sangesland Austad og Marius Austad

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lyngfaret Borettslag.
Forretningsfører er USBL, tlf.
BBL Finans (felleskostnader) tlf: 754 03 600
Styreleder: Yngve Elen.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten styrets godkjenning
Planlagte påkostninger: Det er ikke planlagt noen nye investeringer/oppgraderinger bortsett fra å undersøke tilstanden på rørene. Det er har blitt tatt opp i styret om man skal øke felleskostnadene litt da de har vært uendret i mange år, men ikke noe er satt enda.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet selgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris: 25.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0079/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR46.2079

Dato

Sist oppdatert: 26. februar 2021 kl. 13:18

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.